Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Svedočenje

Povodom godišnjice smrti Slobodana Radulovića: prava istina o tome kako su Beko i Mišković oteli C market (1)

To izusti i dušu ispusti

Mada je prošlo tek godinu dana od smrti Slobodana Radulovića, dugogodišnjeg direktora C marketa, javnost u Srbiji je brzo zaboravila na slučaj brutalne pljačke akcija ovog preduzeća, koju su izveli Milan Beko i Miroslav Mišković uz podršku Vojislava Koštunice i njegovih ministara. Slobodan Radulović je umro 25. oktobra 2014. godine. Samo dva dana uoči smrti, 23. oktobra, Radulović je o slučaju C marketa dao izjavu pred Posebnim odeljenjem Apelacionog suda u Beogradu, u predmetu KŽ-Po1 BR 7/14 u žalbenom postupku i u predmetu K-Po1 BR 63/10, pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu. Iz njegove opširne i dobro dokumentovane izjave, jasno se vidi da su Beko i Mišković angažovali tadašnji kompletan državni vrh kako bi se na nezakonti način domogli akcija C marketa, a Radulovića izložili pretnjama i progonu. Povodom godišnjice od njegove smrti, Magazin Tabloid u nekoliko nastavak objavljuje najvažnije delove svedočenja.

......

Ja, Slobodan Radulović, nisam bio u mogućnosti da podnesem svoj prigovor na žalbu koju je zamenik tužioca za organizovani kriminal Željko Jočić podneo 31. 12. 2013. godine na presudu Višeg suda u Beogradu, Posebno odelenje K-Po lbr 63/10.

Ja sam se vratio u zemlju 12. 4. 2014.godine i zbog svoje bolesti odmah bio smešten u zatvorsku bolnicu, a potom mi je 12. 5. 2014. godine izvršena operacija srca-zamena srčanih zalistaka, pa sam tek u avgustu 2014. uspeo da proučim žalbu koju je podneo zamenik tužioca Željko Jočić....

Protiv mene je podneta politička optužnica oktobra 2006. godine, koja je dopunjena 2010. godine i 21. 9. 2012. godine, kojom sam optužen....

Istina je da je C market pre preuzimanja od strane Miškovića i Beka bio akcionarsko društvo u kome su 76,94% vlasnici bili mali akcionari, bivši i tadašnji radnici C marketa, a 23,06% je bio društveni kapital.

Organizovana grupa koju su činili M. Mišković, M. Beko, bivši predsednik Vlade V. Koštunica, bivši ministar policije D. Jočić, bivši ministar za privatizaciju P. Bubalo i bivši sekretar Vlade D. Mihajlov su oktobra 2006. godine podigli političku optužnicu da bi me diskreditovali, onemogućili i sprečili da dokažem istinu da su preko Memoranduma i po uslovima iz Memoranduma Mišković i Beko preuzeli 153.000 akcija od malih akcionara, odnosno preuzeli 75% C marketa za 44 miliona evra, i tako ostvarili nezakonitu zaradu od 207 miliona evra krađom malih akcionara.

Ukupna vrednost C marketa u tom momentu je bila 335 miliona evra, a pošto su mali akcionari bili vlasnici tih 75% C marketa vrednost njihovog vlasništva u C marketu je iznosila 251.250.000 evra (335.000.000x75%).

Nesporna je činjenica da je Memorandum o razumevanju potpisan 19. 8. 2005.godine po nalogu tadašnjeg predsednika Vlade Srbije V. Koštunice, sa jasnim ciljem da Miškovićeva Delta M i Bekova Laderna BN "u interesu razvoja nacionalne privrede i efikasnog poslovanja nacionalnog trzišta u celini, a pogotovu finansijskog tržišta" preuzmu akcije od malih akcionara C marketa po uslovima i cenama koje su prethodno dogovorili M.Mišković i V.Koštunica! O tome da su se prethodno dogovorili Mišković i Koštunica o načinu kako će Mišković preuzeti većinski paket akcija C marketa, i po kojim cenama će Mišković preuzeti akcije od malih akcionara, Mišković je lično informisao 16 malih akcionara sa kojima je održao sastanak u Delta holdingu. O održanom sastanku i Miškovićevoj potvrdi da se on dogovorio sa V. Koštunicom o ceni akcija i načinu preuzimanja većinskog paketa akcija C marketa, 16 malih akcionara je o tome poslalo dopis Verici Barać, predsednici Saveta za borbu protiv korupcije.

Istina je da u vreme kada su se Mišković i Koštunica dogovorili pod kojim uslovima i po kojim cenama će Mišković i Beko preuzeti C market, pored Primera C, čiji sam tada još uvek ja bio vlasnik, legitimni učesnici u procesu preuzimanja C marketa su bili Merkator iz Ljubljane i Ašmor iz Londona, pa se postavlja logično i jednostavno pitanje: na osnovu kojih činjenica su V. Koštunica i M. Mišković već tada znali da će Merkator odustati od nadmetanja za preuzimanje C marketa, da će Ašmor od strane Komisije za hartije od vrednosti biti eliminisan iz nadmetanja za preuzimanje C marketa, a da ću ja morati da prenesem moj Primer C Beku i Miškoviću i da će Mišković i Beko bez konkurencije, po uslovima iz Memoranduma koji su dogovorili Koštunica i Mišković, preuzeti akcije od malih akcionara i na tom nezakanitom preuzimanju, krađom malih akcionara C marketa, zaraditi 207 miliona evra.

Isto tako, nije sporna činjenica da ja nisam pristao i nisam hteo da Miškoviću omogućim da postane vlasnik C marketa, iako mi je Mišković nudio da mi za tu uslugu plati 10 miliona evra. To mi je ponudio ne samo u četiri oka, nego i pred svojom saradnicom I. Veselinović.

Tu istu ponudu mi je Mišković obnovio i preko svog predstavnika D. Đunića koji mi je to ponudio početkom avgusta 2005.godine u mojoj kancelariji u Čika Ljubinoj 9. Isto tako, nije sporna istina da sam ja hteo da Miškoviću omogućim da postane većinski vlasnik C marketa meni za to nije bio potreban Memorandum. Ja sam imao priliku i mogao sam to da uradim na dva jednostavna načina:

1) Mogao sam da prenesem ili prodam svoj Primer C Miškoviću i da mu na taj način omogućim da bez bilo kakvog Memoranduma, preko Primera C, preuzme akcije od malih akcionara i na taj način da postane većinski vlasnik C marketa;

2) Mogao sam da ne podnesem tužbu protiv Miškovića i njegove Delte M, kada su putem kupovine udela ortačkog društva KPACM počeli da preuzimaju akcije od malih akcionara, čime bih Miškoviću bez bilo kakvog Memoranduma omogućio da tom nezakonitom transakcijom preuzme većinski paket akcija C marketa. Nasuprot tome, ja sam podnetom tužbom sprečio Miškovića da nezakonitom kupovinom udela ortačkog društva KPACM preuzme akcije C marketa.

Nesporna je činjenica da sam ja potpisao Memorandum o razumevanju, jer sam na to bio nateran, ucenjen i primoran od strane organizovane grupe koju su sačinjavali: M.Mišković, M.Beko, V.Koštunica, D.Jočić, P.Bubalo i D.Mihajlov. To je rađeno sistematski i u više faza koje su precizno isplanirane...

Prva faza: u aprilu 2005.godine Mišković me je pozvao da mi kaže da mi šalje svog novinara Svetomira Marjanovića, koji ima neke važne informacije oko C marketa. Marjanović je došao kod mene u kancelariju i u lice mi rekao da je on dobio informacije da se moje ćerke u Španiji bave proizvodnjom droge i da sa velikom grupom prodaju drogu. Moje ćerke su tada bile u ranim tridesetim godinama, uspešne mlade poslovne žene, već godinama u uspešnom poslu u Španiji. Marjanović je nastavio sa tvrdnjama da su mu iz policije javili da ja zajedno sa ćerkama učestvujem preko njihove firme u nelegalnim i štetnim poslovima za C market.

Beko nudio 15 miliona evra DSS-u, ako mu odobre dokapitalizaciju

Odmah po odlasku, Marjanovića video sam se sa Miškovićem u njegovom kabinetu.

On mi je ponovio sve što je rekao i Marjanović, tvrdeći da je on to čuo od svojih ljudi u policiji, da mi to saopštava jer mi je prijatelj, da će pokušati da spreči da se to objavi u novinama, da zna moje ćerke i da on u to ne veruje, ali da policija ima podatke koje je neko možda i lažno saopštio i da je to sada policijska stvar i može da bude nezgodno za moje ćerke.

Tada mi je rekao da će me spojiti sa svojim poverljivim čovekom Dejanom Mihajlovim koji je generalni sekretar Vlade, da će mi zakazati sastanak kod njega, pa da ja njemu objasnim sve oko toga i da tako vlast sazna istinu.

Naravno, tekst sa svim tim užasnim lažima se pojavio već narednog dana u Pressu. Vlasnik Pressa je bio Mišković i po njegovom nalogu je objavljen Marjanovićev tekst u Pressu.

To fabrikovanje laži i objavljivanje laži se nastavilo i u drugim medijima koje je kontrolisao Mišković sve dok nisam potpisao Memorandum. Ja sam, i pored svega što sam od Miškovića očekivao, bio šokiran činjenicom da je spreman da ide toliko nisko i toliko podlo da mi napada decu i da je ne vodeći računa o njihovim sudbinama, spreman da sve uradi kako bi na mene izvršio pritisak da mu predam C market. Taj kukavički beskrupulozni obračun sa mnom, zbog toga što sam mu se suprotstavio i što nisam hteo da mu omogućim da preuzme C market, postaće specijalitet ovog tajkuna i na taj način će ućutkivati sve svoje protivnike i sve svoje neistomišljenike.

Druga faza: Posle nekog vremena, Mišković i Mihajlov su mi zakazali sastanak sa ministrom za privatizaciju P.Bubalom. Ministar mi je na sastanku, u prisustvu Miškovića, I.Veselinović potpredsednice Delta M i gospodina Divljana tadašnjeg direktora Delta osiguranja, saopštio da je Vlada zaključila da ja ne mogu kupiti akcije i postati vlasnik C marketa, već da to može da postane samo neka druga firma iz Srbije koja se bavi trgovinom.

Taj isti zaključak je ministar Bubalo saopštio Boži Prgomelji i Vasi Dešiću, predsedniku Skupštine i predsedniku Upravnog odbora malih akcionara. To sam saznao sredinom 2009. godine kada sam došao u posed Izjave Božidara Prgomelje, predsednika Skupštine malih akcionara, koju je on overio na sudu i dostavio Specijalnom sudu i mojim advokatima.

U toj Izjavi između ostalog je naveo: "...Kao predstavnici udruženja g-din Dešić Vasa i ja smo pozvani na zahtev tadašnjeg potpredsednika Vlade Republike Srbije gospodina Labus Miroljuba i primljeni, a tome je prisustvovao i ministar za privatizaciju gospodin Bubalo. Taj sastanak je održan u prostorijama Vlade Republike Srbije. Na tom sastanku nam je ministar za privatizaciju gospodin Bubalo rekao da je izričit stav Vlade Srbije da se ni po koju cenu neće dozvoliti da C market kupi tadašnji gen.direktor gospodin Slobodan Radulović. Tom prilikom nam je rečeno da je taj stav saopšten gospodinu Raduloviću od strane gospodina Bubala u prisustvu još pet ljudi, te da ćemo uz društveni kapital i naš dobiti više od traženih 500 eura po akciji...".

Treća faza: Mišković se plašio da ću ja, posle zabrane Koštunicine Vlade da ja preko mog Primera C ne mogu kupiti C market, da sprovedem preuzimanje C marketa sa nekom stranom trgovačkom firmom sa kojom sam već i ranije pregovarao, poput slovenačkog Merkatora ili hrvatskog Agrokora, pa je tražio od još jednog ministra, koga je lično plaćao, da me spreči u toj nameri i odvrati od te namere.

Tako me je, po Miškovićevom nalogu, na sastanak pozvao i ministar policije Dragan Jočić. Na sastanku u kabinetu ministra Jočića na kome su bili prisutni i Mladen Spasić tadašnji šef UBPOK i sekretar Vlade Dejan Mihajlov. Spasić je rekao da oni imaju neka saznanja da moje ćerke imaju fabriku droge u Španiji i da se bave prodajom droge. Rekao mi je da su upoznati da ja, preko firme mojih ćerki, radim velike i sumnjive poslove na štetu C marketa. Rekao mi je sve ono što mi je već rekao novinar Pressa Marjanović i što mi je već rekao Mišković, pa mi je bilo jasno da je to dobro organizovana grupa, koja ima zadatak da me ucenama slomi i natera da omogućim Miškoviću da preuzme C market.

Ministar Jočić mi je na tom sastanku saopštio da je stav Vlade Srbije da ne smem dozvoliti da C market preuzme Merkator Ljubljana, da ne smem dozvoliti da nijedna strana kompanija preuzme C market, da C market može da preuzme samo domaća kompanija koja se bavi tom delatnošću, što je naravno mogla da bude samo Delta.

Ministar Jočić mi je saopštio da je to izričiti stav V.Koštunice i njegove Vlade, zato što se time štite nacionalni interesi. Ja sam odmah nakon razgovora sa ministrom policije Jočićem pozvao na razgovor vlasnika Agrokora-gospodina Todorića i vlasnika Eki investmenta gospodina Đunića, jer su Agrokor i C market imali ugovor sa Đunićevim Eki investmentom da sačini elaborat o preuzimanju C marketa od strane Agrokora...

Na tom sastanku sam Todoriću i Đuniću saopštio da zbog naloga ministra policije da ne smem dozvoliti da nijedna strana kompanija preuzme C market prekidam svaku dalju aktivnost oko Agrokorovog preuzimanja C marketa i da obustavljamo dalji rad na izradi elaborata.

Četvrta faza: Dragi Mićović, kum Dejana Mihajlova, je početkom avgusta 2005. godine u svojoj kancelariji organizovao sastanak sa D. Mihajlovim, kako bi Beko i ja informisali Mihajlova i njega da je Skupština akcionara C marketa donela odluku da se izvrši dokapitalizacija C marketa preko Bekove firme. Obavestili smo Mihajlova i Mićovića da će C market biti dokapitalizovan i da Bekova firma neće biti većinski vlasnik C marketa, već će biti vlasnik 40% C marketovog kapitala.

Mihajlov nam je rekao da se tome snažno protivi Miroslav Mišković i da je po tom pitanju Mišković već više puta razgovarao sa V. Koštunicom. Mihajlov nam je rekao da je Mišković ponudio DSS-u osam miliona evra, ako mu Vlada omogući da postane većinski vlasnik C marketa...

Beko je tada rekao da to za njega ne predstavlja problem i da je spreman na dogovor sa DSS napominjući da je spreman da DSS-u ponudi 15 miliona evra ako mu se dozvoli dokapitalizacija. (Posle sastanka Beko mi je rekao da ćemo ponuđeni iznos od 15 miliona evra obezbediti kroz povećanje vrednosti planiranih investicija u C marketu.)

Peta faza: Đunić me je 18.08.2005.godine obavestio da je dobio nalog od predsednika Vlade V. Koštunice da zakaže sastanak Miškoviću, Beku i meni na kome će se potpisati dokument o načinu preuzimanja C marketa.

Istog dana, 18.08.2005.godine, posle razgovora sa Đunićem me je na sastanak pozvao D. Mihajlov. Na sastanku u Vladi, tj. u njegovom kabinetu, Mihajlov mi je saopštio da su V. Koštunica i njegova Vlada odlučili na koji način će se preuzeti akcije C marketa, da je to dobro za sve, da to moram prihvatiti, jer je to konačno rešenje za C market, a da će me o načinu preuzimanja akcija, u ime V. Koštunice, obavestiti D. Đunić na sastanku koji će se održati sutradan. Mihajlov me je pozvao na sastanak da bi me obavestio da će Đunić izneti predloge koji su već dogovoreni sa Miškovićem i Bekom, a da Mišković smatra da ja neću pristati da prihvatim Đunićeve predloge bez da mi se jasno saopšti da je to izričit zahtev V. Koštunice.

Mihajlov mi je naglasio da u slučaju da ne potpišem Koštunicin predlog, niko neće moći da zaustavi Miškovića da protiv mene upotrebi sva sredstva da me „urazumi i da me se već jednom oslobodi".

Šesta faza:19.08.2005.godine je u Eki investmentu potpisan Memorandum o razumevanju. Memorandum smo potpisali M.Mišković, M.Beko, D.Đunić i ja. D.Đunić je na sastanak, na kome je potpisan Memorandum, došao sa verzijom dokumenta u kome su bili utvrđeni najvažniji elementi i oni se, po rečima Đunića, nisu mogli menjati, jer je to nalog predsednika Vlade V.Koštunice.

Ti najvažniji elementi su bili, da će u interesu razvoja nacionalne privrede i efikasnog poslovanja nacionalnog tržišta, Delta M i Laderna BN preko Primera C preuzeti akcije od malih akcionara u odnosu 40% Delta M , 60% Laderna BN i da će cena akcije biti ona koju je već Delta M ponudila malim akcionarima C marketa.

Kriminalno formiranje moćnog monopola

Pošto bez mog potpisa na Memorandumu nisu mogli da završe posao, tražio sam da se unesu članovi po mom zahtevu. Po mom zahtevu je u Memorandum uneto da se nije dozvoljavala promena vlasničke strukture, koju su već prethodno dogovorili Mišković, Beko i Koštunica, u periodu od najmanje dve godine.

Ja sam, makar na taj način, u toj situaciji, pokušao da sačuvam samostalnost C marketa naredne dve godine, nadajući se da će u tom periodu od dve godine doći do političkih promena koje će mi omogućiti da iznesem istinu i dokumenta da je Memorandum potpisan po nalogu V. Koštunice, da bi preko njega Mišković i Beko, u sprezi sa državnim organima, na nezakonit i koruptivan način preuzeli C market, kako bi preko njega ostvarili unapred jasno utvrđene ciljeve:

-Da Mišković i Beko preuzimanjem 153.000 akcija od malih akcionara za ukupno 44 miliona evra krađom malih akcionara C marketa, nezakonito ostvare zaradu od 207 miliona evra, jer je ukupna vrednost C marketa u tom momentu bita 335 miliona evra (335.000.000x75%=251.250.000-44.000.000=207.000.000 evra);

-Da Mišković, preuzimanjem C marketa i njegovog tržišnog učešća od 25% formira moćan monopol u maloprodaji Srbije, preko koga će kontrolisati 61% maloprodajnog tržišta, preko koga će uz monopolske maloprodajne cene i ucene dobavljača ostvarivati godišnje ekstra profite od više stotina miliona evra i to pljačkom građana Srbije i krađom domaćih dobavljača;

-Da Beko, uz dogovor sa Miškovićem i njegovim monopolom i uz saglasnost Koštunicine Vlade, formira monopol u otkupu i preradi mleka preko koga će formirati monopolske cene mleka i prerađevina od mleka i ostvarivati godišnje ekstra profite od više desetina miliona evra;

-Da Mišković prilikom prodaje svoje monopolske trgovine koja je stvorena preuzimanjem C marketa ostvari zaradu od više stotina miliona evra, jer se prodajom monopolske trgovine prodaje i prirodni resurs- tržište Srbije.

Nesporna je istina da sam prvog radnog dana nakon potpisivanja Memoranduma, pozvan na sastanak kod predsednika Vlade Koštunice. Na sastanku 22.08.2005.godine, koji je održan u kabinetu predsednika Vlade, prisutni su bili predsednik V. Koštunica, ministar P. Bubalo, sekretar Vlade D. Mihajlov, šef kabineta A. Nikitović i potpisnici Memoranduma Mišković, Beko, Đunić i ja.

Na sastanku se razgovaralo o Memorandumu i preuzimanju C marketa, o privatizaciji Luke Beograd i Večernjih novosti, o Bekovoj i Miškovićevoj kupovini akcija Merkatora Ljubljana.

Predsednik Vlade V. Koštunica i ministar za privatizaciju P.Bubalo su potvrdili da su Memorandumom obuhvaćeni svi elementi o kojima su oni razgovarali sa D. Đunićem kada su mu naložili da koordinira potpisivanje Memoranduma.

Koštunica je naglasio da je njegovo zalaganje da se potpiše Memorandum rezultat njegovog stava da se podrži razvoj nacionalne privrede. Rekao je da je on siguran da će Mišković i Beko posle potpisivanja Memoranduma, iako su pre toga dogovora bili suprotstavljeni jedan drugome, u novim uslovima nastaviti saradnju i u drugim oblastima, što će biti stimulans za celokupnu ekonomiju zemlje.

Ministar za privatizaciju je rekao da su Mišković i Beko, na iskustvu postignute saglasnosti oko Memoranduma i načina preuzimanja C marketa, se dogovorili da zajednički privatizuju Luku Beograd i Večernje novosti i da će ih u tome podržati Vlada Srbije kao što ih je podržala da preuzmu C market.

Beko je rekao da će posle dogovora oko preuzimanja C marketa on i Mišković lakše obezbediti da preko Istra-Benza kupe manjinski paket akcija Merkatora Ljubljana.

Istakao je da je on, kao konsultant značajno pomogao Drogi Kolinska, koja je u vlasništvu Istra-Benza, da kupe Soko- Štark Beograd i da će mu to , uz postignuti dogovor oko preuzimanja C marketa, pomoći da on i Mišković preko Istra-Benza kupe manjinski paket akcija Merkatora Ljubljana. Predsednik Koštunica i ministar Bubalo su izrazili spremnost da pomognu Miškoviću i Beku da kupe akcije Merkatora Ljubljana.

Istinu da su 30.11.2005.godine Mišković i Beko preuzeli akcije C marketa po uslovima koji su precizno definisani u Memorandumu o razumevanju dokazuju sledeće činjenice:

1) U Memorandumu piše: "Realizacija projekta će se izvršiti ponudom za preuzimanje C marketa od kompanije Primer C". Preuzimanje C marketa je izvršeno 30.11.2005.godine preko kompanije Primer C.

2) U Memorandumu piše: "Dogovoren je odnos vlasničkog učešća u vrednosti projekta i to 60% Laderna BN i 40% učešće Delta M , odnosno njenih povezanih lica ". C market je 30.11.2005.godine preuzela kompanija Primer C, a vlasnici kompanije Primer C su bili 60% Laderna BN i 40% Delta M, odnosno kiparska of šor kompanija Hemslade, koja je 100% vlasnik Delte M.

3) U Memorandumu piše: "Realizacija projekta će se izvršiti ponudom za preuzimanje C marketa od kompanije Primer C, a po uslovima koje je Delta M već ponudila malim akcionarima". Preuzimanje C marketa je izvršeno preko kompanije Primer C po ceni jedne akcije od 300 evra koju je Delta M već ponudila malim akcionarima. (Postoji pisani dokument koji se nalazi u spisima Specijalnog suda u predmetu tzv."stečajne mafije" da je Delta M, preko Branka Pavlovića i ortačkog društva KPACM koji je on formirao po Miškovićevom nalogu, ponudila malim akcionarima cenu od 300 evra za jednu akciju.)

4) U Memorandumu piše: "Delta M će preuzeti vlasništvo kompanije Primer C u dogovorenom procentu shodno članu 3 " .

Delta M je krajem februara 2006. godine preuzela vlasništvo nad kompanijom Primer C tako što je Mišković krajem februara 2006.godine od Beka kupio 92.400 Laderninih akcija po ceni od 1.200 evra za jednu akciju. (Beko je na toj transakciji u roku od 75 dana, na prodaji 92.400 akcija koje je kupio od malih akcionara C marketa po ceni od 300 evra, zaradio 83.000.000 evra!)

Nesporna je istina da je Miškovićeva Delta M krajem februara 2006. godine, znači u roku od 75 dana od dana preuzimanja C marketa, preuzela 100% vlasništvo nad kompanijom Primer C, kupovinom 92.400 Bekovih akcija i na taj način postala 100% vlasnik Primera C.

Pre kršenja uslova tog dela Memoranduma Mišković i Beko su me 10.02.2006. godine na mafijaški i nezakonit način smenili sa mesta direktora C marketa, jer su jedino bez mog prisustva u C marketu mogli da odmah, u roku od 75 dana, promene vlasničku strukturu Primera C i na taj način Mišković postane vlasnik 75% C marketa.

Istina je da je ovo urađeno sa jasnim ciljem kako bi Mišković i Beko, ne čekajući da isteknu dve godine, odmah podelili 207 miliona evra koje su ukrali od malih akcionara C marketa i kako bi Mišković, preuzimanjem 75% vlasništva u C marketu, ne čekajući da isteknu dve godine koje su po mom zahtevu unete u Memorandum, odmah formirao moćan monopol kojim je kontrolisao 61% maloprodajnog tržišta Srbije...

(Nastavak u sledećem broju)

Glosa

Nije sporna činjenica da ja nisam pristao i nisam hteo da Miškoviću omogućim da postane vlasnik C marketa, iako mi je Mišković nudio da mi za tu uslugu plati 10 miliona evra. To mi je ponudio ne samo u četiri oka, nego i pred svojom saradnicom Ivanom Veselinović.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane