Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Stav

UDAR

Branko Dragaš

SIRIJA - Staljingradska bitka je počela. Odlučujuća bitka za odbranu civilizacije od neoliberalnog fašizma.

Ruski avioni su udarili po sedištu terorista u Siriji. Ruske krstareće rakete, koje su iz Kaspijskog mora sa 1.600 km udaljenih brodova pogodili sedište ISIS-a, na opšte zaprepašćenje zatečenog Pentagona, više su uradili za otrežnjenje Imperije u rastrojstvu i slom unipolarnog sveta, nego svi diplomatski pregovori u poslednjih pola veka. Nasilnici razumeju samo jezik sile i Putin im je pokazao svu svoju lukavost, odvažnost, državničku mudrost i vojnu spsobnost.

Pentagon nije verovao da Rusija ima takvo naoružanje. Njihovo razočarenje će biti još veće kada se budu upoznali sa ostalim vojnim novinama Rusije.Putin je povukao fantastičan manevarski potez. Ušao je u Siriju na poziv legalno izabranog predsednika Asada. U Ukrajinu nije mogao da uđe jer bi to bilo kršenje međunarodnih pravila. Putin je ponikao u KGB i zna da se međunarodna pravila moraju poštovati.

Njegovi kritičari nisu razumeli njegovu uzdržanost u Ukrajini. Sadašnjom intervencijom u Siriji, Rusija pokazuje svoju moć u zaštiti ne samo svoga naroda u Ukrajini, nego u zaštiti međunarodnog prava.Više je Rusija uradila u tri dana vojne intervencije, nego Pentagon poslednjih godinu dana. Istina je da Pentagon nije ni nameravao istinski da kazni teroriste, jer mu to nisu dozvoljavali Bela kuća i Vol Strit. Rusija je potpisala saveznički dogovor o ratnom dejstvu sa Sirijom, Irakom i Iranom. Kurdi su sve podržali. Egipat i Libija traže da i oni uđu u taj vojni savez za borbu protiv islamskog terorizma.Potpisano je sve u Bagdadu. Prema tome ratnom savezu Rusija će vojnim udarima iz vazduha da razvali islamske teroriste.Pešadija Sirije, Irana i Iraka mora da očisti teren.Putin je tako obezbedio da ruski vojnik ne gine u pustinjama Sirije.Oni koji bolje znaju da ratuju u pustinji će se suprostaviti ISIS-u.Time je dobio približavanje ove tri države u zajedničkom nastupu prema teroristima.

Kako je reagovao Pentagon? Tačno onako kako sam i napisao da će reagovati.Povlačenjem.To je bilo jasno da će upravo tako da se dogodi. Poziv ministra odbrane Amerike da razgovara sa ministrom Šojguom je samo dokaz da Amerika nema odgovor na ruski udar.Putin je sada u velikoj prednosti.Važnoj početnoj prednosti u vojnoj intervenciji.U Moskvi su svi mediji po čitav dan objavljivali fotografiju na kojoj Obama drži pruženu ruku, dok Putin nije pružio ruku. Drži ruke spuštene uz telo. Podozrivo gleda u Obamu. Kao da razmišlja da li je Obama zaslužio da mu pruži ruku. Sjajna fotografija! Koja sve govori. Istorijska fotografija. Koja je zabeležila današnji odnos snaga. Fotografija odražava situaciju na vojnom planu. Fotografija pokazuje ko je ko. Glavnu reč vodi Putin, i on te uzde više nikome neće da prepusti.Shvatio je da protivnika drži čvrsto u ruci i da može brzo da ga tušira. Majstorski je odradio ovu istorijsku fotografiju.On i njegov marketinški tim.Koji je dobro uigran i koji je stvorio ovu fotografiju. Putin je dobio propagandi rat u Vašingtonu.Prvi put je diplomatija Vašingtona poražena na domaćem terenu. Obaveštajne službe Moskve već godinama pobeđuju obaveštajne službe Vašingtona. CIA se žali da informacije cure iz Amerike na sve strane, dok iz FSB ništa ne mogu da saznaju.Putin je čedo KGB-a i pripremljen je decenijama za specijalne oblike rata.On se poigrava sa zapadnim političarima i pravi ih magarcima.

Potpuno je jasno da lobotomirani neoliberalni političari ne mogu da se nose sa borbenim i promućurnim Putinom.Ima još jedan interesantan detalj. Prema pisanju moskovskih medija, ruski general je ušao u američku ambasadu u Bagdadu i rekao im da vazdušni prostor za jedan sat mora da bude čist, jer uzleću ruski borbeni avioni.Nije ni ostao na kafi.Samo je to saopštio američkim ambasadoru.I izašao je napolje. Dasvidanija!

Posle ove propagandne pobede, očekujem pobedu saveznika nad islamskim teroristima.Bilo bi jako dobro da se to završi brzo.Putin bi dokazao svoju spsobnost i odlučnost, Sirija , Iran i Irak bi dobili vetar u leđa da brane svoju samostalnost. Amerika bi bila pravi gubitnik u ovom vojnom udaru Rusije. Nakon sređivanja Sirije, očekujem da Putin nastavi da sređuje unakaženi arapski svet. Ne mora na isti način da radi. Uslovi se menjaju od zemlje do zemlje.To se može jako brzo da uradi.

Objektivno, sve tokom sledeće godine. Pozitivna energija iz Sirije će brzo da se prenese na čitav arapski svet.Dovoljno je samo klatno zaljuljati i pratiti kako se kreće.Nezadovoljstvo arapskog sveta zbog izdaje Amerike dovešće do potpunog poraza Amerike na Bliskom Istoku. Kada završi Bliski Istok, Putin se može okrenuti Evropi.Neophodna je pomoć evropskim narodima u rušenju briselskog neoliberalnog fašizma.

Evropa mora da pronađe snage da se oslobodi EU stega.Staljingradska bitka je presudna u Siriji.Ovo je borba za oslobođenje čovečanstva od nasilja Pentagona, Bele kuće i Vol Strita.Ovo je borba za oslobođenje planete od dužničkog ropstva.

Srbija mora da se priključi toj planetarnoj borbi. Rušenjem izdajničkog režima na izborima, možemo da spasimo Srbiju dalje propasti. Slika čovečanstva se brzo menja.Nove imperije se rađaju.Srbija mora da izabere pravi put.Režim je dobio nalog da Srbiju vodi u propast.Građani Srbije, buđenje!Sviće dan slobode.Moramo biti spemni.Srbija ne može više da čeka.

UNIPOLARNI SVET - Jednopolarni svet je umro.To je rekao ministar spoljnih poslova Rusije.To je saopštio mirno i oštro, bez nekog velikog uvijanja.Nije pokazao nikakvu grimasu na licu i nikakva osećanja.Ta osobina Sergeja Lavrova izluđuje krstaše.Ali, Lavrov je prošao njihove najbolje škole i njihove obuke.Nema osećanja prema onima koji su decenijama zlostavljali države i narode.

Iz dana u dan prisustvujemo buđenju novog sveta. Ruši se jedan svet, koji nas je doveo do razarajuće planetarne krize.Vol Strit više ne može da upravlja finansijama sveta.Bela kuća više ne može da vodi svetsku politiku.Pentagon više ne može da kaubojski napada države i kažnjava narode. Monopoli više nisu mogući u probuđenom delu čovečanstva. Amerika mora sa time da se pomiri. Boleće je mnogo ti novi odnosi, jer više nije svetski policajac, izgubiće sve privilegije koje je do sada imala, ali nema više izbora.Što se pre bude prilagodila tom novom stanju, to će bolje biti za nju. Bilo je krajnje vreme da se to dogodi. Sada će sve biti mnogo lakše.A Srbija?

Da li Srbija razume šta se u svetu dešava?Zaluđeni i slepi Vođa nas vodi u ponor.On ne razume šta se dešava u svetu.Vodi nas suprotno svetskim tendencijama.Moramo da ga pobedimo na predstojećim izborima.To je jedini način da se spasimo. Sada je važno da svi širimo vest da je jednopolarni svet umro.Neka naš narod to što pre sazna.Ne sme narod da živi u neznanju i zabludi.Ne sme Aca Dramoser i njegova plagijatska grupa da obmanjuje Srbiju.Jednopolarni svet je nestao.Radujemo se buđenju novog sveta. Srbiji je mesto u tom novom svetu.

NESTVARNO - Građani me pitaju : da li mi stvarno živimo tako dobro, kako tvrdi Aca Dramoser? Mi ništa ne primećujemo.Naprotiv, svakoga dana nam je teže. Svi troškovi ludački rastu, plate padaju i jedva sastavljamo da nekako preživimo mesec. O čemu se tu radi? Aca Dramoser je klasičan politički demagog.

Istina je da on i njegova izdajnička klika na vlasti dobro žive.Recimo, mogao bi da objasni građanima Srbije kako on uspeva sa platom od hiljadu evra, čak je zvanično i manja od hiljadu evra, da nosi skupa odela od nekoliko hiljada evra? Cipele od nekoliko stotina evra? Ko plaća taj njegov japijevski stajling? Brat? Kum? Obojica zajedno? Propaganda reklama o neviđenom uspehu reformi je obična fikcija. Zasnovana na povećanju poreza i akciza. Zasnovana na neustavnom smanjivanju penzija i pogrešnom smanjivanju plata.Taj model ekonomskih reformi je dugoročno neodrživ.Može da dovede blagog smanjivanja budžetskog deficita u jednoj godini, ali posledice tog smanjivanja će biti katastrofalne za privredu i građane.

Pogledajmo kako to izgleda u dosadašnjem programu navodne finansijske konsolidacije.Sve to što sada pišem skriveno se nalazi, zavijeno u oblandu, u izveštaju Finansisjkog saveta. Premijer ne čita te izveštaje, jer je opijen ''najvećim ekonomski reformama u istoriji Srbije''.Nasilno smanjivanje budžetskog deficita, koje se u 2015 godini očekuje oko 4,5% sa 5,9% BDP, premijer pričao o 3% što je potpuna laž, nastalo je povećavanjem svih poreza i akciza, poreskim iznudama od nepokrenute privrede i otimanjem od sve siromašnih građana. Efekat smanjivanja plata i penzija, koji se mesečno kreče oko 5 milijardi dinara, potpuno je obesmišljeno rastom rashoda za plaćene kamate i rastom troškova za robe i usluge.Država se permanentno zadužuje, tako da se dug povećava. Aca Dramoser nas je zadužio 7,1 milijardi evra.Mada su kamate na nove dugove smanjene, ali, ipak, pet puta su veće nego na svetskim tržištima, raste ukupna masa kamata koje moraju da se plate.Ove godine treba platiti preko milijardu evra, samo kamata.Naredne godine sigurnih 1,4 milijardi evra.Suština je da mora da se prekine spirala zaduživanja.Ali, nijedna politička grupacija na vlasti na to nije spremna.Oni nastavljaju da se zadužujući, ostavljajući onima posle njih da rešavaju taj problem.

Pošto se bave politikom da bi se lično obogatili, zato jedni ne jure druge za pljačkanje države, jer očekuju da će i oni tako nekažnjeno uspeti da se izvuku, državni dugovi se nagomilavaju i prete potpuno da unište državne finansije.Političari izlaz iz rastućih dugova vide u prodaji nacionalnih resursa.To im je lakše i unosnije.Kako nemaju nikakvu istorijsku odgovornost i svest za sudbinu države i naroda, kako su probisveti i bitange, kako ih interesuje samo lična korist, njima odgovara da rasprodaju sve nacionalne resurse. Otuda svi koji dođu na vlast odmah počnu da pričaju o prodaji Telekoma, EPS-a, Aerodroma i drugih nacionalnih kompanija.Šta time dobijaju? Rasprodajom obezbeđuju da dobiju finansije za preživljavanje države još neku godinu, sigurni su da će toliko ostati na vlasti, ali dobijaju i svoje unosne provizije, koje im omogućavaju ugodan život nakon silaska sa vlasti.Kako postoji prećutni dogovor između političara da niko nikoga ne dira, sadašnji političari na vlasti su sigurni da neće biti kažnjeni za svoju izdaju i rasprodaju države.Međutim, gledano sa stanovišta države i građana ovakva politička strategija je pogubna, nije održiva i sigurno nas vodi u dužničko ropstvo i propast Srbije. Osnovno pitanja je - kada sve rasprodamo, od čega ćemo živeti? Kako ćemo voditi državu bez nacionalnih resursa? Kako će da žive naša pokolenja?

Sadašnje samožive političare na vlasti to ne zanima. Smanjivanje deficitita nije nastalo sistemskim promenama u funkcionisanju neefikasne države.Nije nastalo drastičnim rezanjem birokratije , restrukturiranjem zaposlenih u javnim preduzećima, uštedama u državnoj administraciji i kompjuterizacijom državne uprave, nego opštim smanjivanjem penzija i smanjivanjem svih plata.Problem je, dakle, ostao isti.Ništa se nije promenilo.

Privreda i građani više ne mogu da izdrže 800.000 ljudi na budžetu.Za normalno funkcionisanje države dovoljno je samo 400.000 ljudi.Svi ostali ljudi moraju da se prekvalifikuju za privatne poslove i da se skinu sa budžeta.To je jedino trajno rešenje.Njegova finansijska konsolidacija je dobijena ceđenjem suve drenovine i izbacivanjem iz izveštaja određenih rashoda.Zako u avgustu nisu prikazali 4 milijarde dinara povraćaja PDV-a. To su preneli u septembar. Povraćaj PDV u septembru od 3 milijardi dinara će preneti u oktobar. Samo u ta dva meseca nije vraćeno privredi 7 milijardi dinara likvidnosti.Ukupna suma neprenesenog PDV-a privredi dostigla je dve milijarde evra.Ogromna nelikvidnost u privredi je posledica upravo takve neodgovorne finansijske politike.Premijer se raduje što smo iz minusa 0,5%, prešli u plus 0,5%.Kaže, sledeće godine i čitavih 1,5%. Raduje se tome i hvali da smo lideri reformi.Kakvi lideri reformi? Naša osnovica je toliko niska da ćemo mi, ako bi se razvijali po stopi iod 1%, za 100 godina stići u 1989 godinu!

Hoćete li da pristanete da živite u siromaštvu?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane