Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Konfiskacija Privredne komore Srbije

Kako se to radi napredno

U Privrednoj komori Srbije trenutno je u toku druga faza priprema za donošenje novog Zakona o komori. Komorom rukovodi Marko Čadež, srednjoškolca, narkoman i peder, a njim rukovode hrvatska i nemačka obaveštajna služba. Još jedno zlo na Vučićev način

M. Hadžić

U prvoj fazi priprema za promenu zakona pribavljena je saglasnost svih regionalnih komora na predlog zakona koji ih gasi. Saglasnost je pribavljena na način na kojim naprednjaci najčešće deluju, ucenom. Predsednicima regionalnih komora je rečeno da će ukoliko ne podrže predlog biti naređeno svim javnim preduzećima i privrednicima na koje vlast ima uticaj da prekinu plaćanje članarine, i na taj da ih ostave bez sredstava.

U fazi koja je u toku, jednoj od konsultantskih kuća, u vlasništvu naprednjaka (Manproweg group solusions) PKS je odvojila značajnu sumu da uradi analizu viškova, a u stvari ceo posao je urađen u PKS, u najužem krugu.

Rezultat je da je utvrđeno da je višak oko 100 zaposlenih, od čega je 20 iz opšte službe (obezbeđenje, vozači, kelneri ..) a 80 iz ostalih organizacionih celina. Poseban raritet je da među ovim nema nikoga od 80 naprednih lica, koja su naprednjaci primili iz svojih kadrova u prethodne dve godine, od kako su preuzeli Komoru, iako je većina sa višim školama i fakultetima koji su često pod nazivom sumnjivih, i gotovo da nema primera da su zaposleni radili u privredi, niti da imaju pojma o istoj. Nasuprot tome, među viškovima je veliki broj doktora, magistara i gotovo svi su sa završenim državnim fakultetima.

Takođe, niko nije smatrao da je višak 8 potpredsednika, niti 12 savetnika predsednika (ni američki predsednik nema ovoliko potpredsednika i savetnika - pri čemu samo njihove plate koštaju kao 50 drugih zaposlenih). Naravno da nisu retki slučajevi da su ostali oni koji ne ispunjavaju uslove za rad (između ostalog i predsednik ne ispunjava ni zakonske -nema fakultet- ni Statutarne uslove - nema ni dana radnog iskustva u privredi).

Drugi primer je postavljanje napredne gospođe na mesto koordinatora kontrolnog tela za kontrolisanje usluga privatnog obezbeđenja, iako nema nikava znanja i sposobnosti, i što je još gore, nema neophodnu licencu koja bi obezbedila Komori da radi ove kontrole po zakonu, pa je da Komora nebi izgubila licencu, angažovano dodatno lice koje tu licencu ima, da radi te poslove za 30% plate. Da bi sve bilo crno da crnje ne može biti, na tom mestu je doskora radio stručan i licenciran radnik i to za samo 50% plate.

Sekretar za bankarstvo, koja ispunjava oba uslova za penziju, nije penzionisana niti je višak.

Iako je najvažnije obrazloženje da se radi o uštedama, ni jedan od predstavnika komore u inostranstvu nije ukinut, iako do sada jedino predstavnik u Moskvi ima kakve takve rezultate. Svako od ovih predstavnika košta najmanje pet puta više nego zaposleni u zemlji, tako da je finansijski gledano, moglo da se „spasi" 30 ljudi. Međutim, ovi predstavnici privrede itekako pružaju usluge firmama i licima koja im pošalju „šefovi", pa zato valjda i vrede.

Pošto je stranačka pripadnost i podobnost bila jedini uslov, dešava se da se otpuštaju samohrane majke, jedini hranioci petočlanih porodica, invalidi i ljudi sa različitim materijalnim problemima. Da sve ovo ne bude problem, ubuduće angažovana je ponovo napredna advokatska kancelarija koja treba da radi otkaze koje zaposleni posle ne mogu osporiti, i obezbediti vraćenje na posao.

Poslednja faza pre puštanja zakona u skupštinu, po hitnom postupku, biće smanjenje plata, „da ne bi predsednik Komore imao veću platu od premijera".

Kada se ispune svi ovi zahtevi, po hitnom postupku će se usvojiti Zakon o komori, koji će uvesti obavezan namet svim privrednicima u Srbiji, u vidu obaveznog nameta, koji će kontrolisati verovatno poreska služba. Ovo će obezbediti ogromna sredstva na raspolaganju naprednjacima koji će imati sredstava za različite projekte, koji najmanje veze imaju sa privredom, a koje će svakako dobiti smo odabrani. (Primeri bacanja para su plaćanje reklame CNN-u u iznosu od milion dolara, od koje niko nije imao koristi, već samo štete, jer je Srbija prikazana kao država kojoj je jedini resurs obespravljena i besplatna radna snaga, ili plaćanje naprednom paru organizacije Beogradskog dizajn vikenda, bez ikakve koristi Komore, ili privrednika ili možda najgori, plaćanje grupi studenata 500.000 evra za projekat u kome oni putuju po svetu i razgovaraju sa studentima, ili mladim iz Srbije „da saznaju šta ovi misle").

Pored toga, pošto novim zakonom Komora preuzima regionalne komore i celu teritoriju Srbije, odmah će biti urađena nova sistematizacija, koja će omogućiti prijem bar još 300 naprednih kadrova, što je jako bitno, jer pred izbore treba obezbediti pozicije i ljude koje će plaćati privreda, a oni će u potpunosti moći da se posvete partijskom radu, jer isti i sada često ne dolaze na posao, i kada su lokalni izbori danima samo rade na predizbornim poslovima.

Sve ove aktivnosti se rade u potpunoj tajnosti sa izradom štampanih materijala van Komore, održavanjem Upravnog odbora u drugoj zgradi, sa angažovanjem posebnog obezbeđenja, i dovođenjem zaposlenih u potpuno nenormalne situacije, kao što je Odluka da mogu da sporazumno odu iz Komore uz stimulaciju koja je zaposlenima stavljena na uvid 8. 10. (četvrtak) u 15,46 (radi se do 16,00) sa rokom prijave do 12.10 i prekidom radnog odnosa 13. oktobra!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane