Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Rasulo

Uoči konačnog obračuna: hoće li generalni štrajk radnika EPS-a označiti kraj Vučićeve vladavine

Mrak pred zoru

Radnici Elektroprivrede Srbije (EPS), zapretili su generalnom direktoru Aleksandru Obradoviću, i Vladi Srbije, da će se suočiti sa generalnim štrajkom i potpunom obustavom rada, ukoliko ne odustanu od plana potpunog rasparčavanja tog javnog preduzeća.

Vuk Stanić

Kada je dopis zvanično stigao u Vladu Srbije, pojedini članovi su pokrenuli pitanje: Da li su radnici "Sindikata radnika EPS", koje predvodi Milan Đorđević, zvani Đokin zaista odlučili da sačuvaju EPS, od rasparčavanja, divlje privatizacije i stečaja, ili je u pitanju najava štrajka koji je organizovao sam predsednik Vlade Aleksandar Vučić. Vučić je navodno "stoji iza pretnje ovim štrajkom", jer mu je potrebna veštačka pobuna koju bi koristio kako izgovor za smenu Aleksandra Obradovića sa čela EPS.Priča o tome da Obradović treba da bude smenjen nije od juče, ali razlozi zbog kojih bi Vučić hteo da ga smeni nikome nisu do kraja jasni.

Vučićevi koalicioni partneri iz SPS (nezvanično) tvrde da je Obradović previše uzimao za sebe, a premalo davao Vučiću i Nikoli Petroviću. Sagovornik iz Vučićevog najbližeg okruženja je našeg novinara ubeđivao da su u pitanju gluposti i da od smene Obradovića nema ništa, jer je u pitanju čovek koga zovu produžena ruka Nikole Petrovića, Vučićevog kuma. Najnovija pretnja štrajkom pokazuje da se Obradovićeva fotelja ipak trese. Deluje da Vučić uz pomoć Đokina drma fotelju na kojoj sedi Obradović. Izvor koji zagovara ovakvu verziju kaže da je najveći problem Aleksandra Obradovića u ovom trenutku taj što je sukob između predsednika Vlade Aleksandra Vučića i predsednika države Tomislava Nikolića dostigao do sada neviđene razmere.

- Aleksandar Obradović jeste proteklih godina bio od velike koristi Vučiću i Petroviću, ali on je na čelo EPS ipak došao kao kadar Tomislava Nikolića, navodi naš sagovornik, i kaže da je kum Aleksandra Obradovića, vlasnik jednog fudbalskog kluba u domaćoj ligi i da je taj čovek finansirao predsedničku kampanju Tomislava Nikolića.

Sve to se ističe naš sagovornik pričalo i ranije, ali je Obradovićev problem taj što je proteklih nedelja, ta priča ponovo oživela, tako što su joj neprijatelji Obradovića dodali nove začine. I drugi izvori ukazuju da su priču reciklirali ljudi iz SNS. U pitanju su krugovi koje finansira generalni direktor rudarskog basena kolubara Milorad Grčić.

On je u prošlosti veliki novac ovog preduzeća uplaćivao na račun sindikata Miodraga Đorđevića, koji sada Obradoviću i Vladi preti štrajkom. Obradović je međutim Grčiču, ukinuo pravo raspolaganja sredstvima sa računa Kolubare, stavivši ovo preduzeće u sistem EPS. Ovaj potez Obradovića se može tretirati kao ukrupnjavanje ovog javnog preduzeća, što je suprotno, rasparčavanju za koje ga Đorđević sada optužuje.

Interesnatna je i činjenica da drugi veliki sindikat Rudarskog basena u kolubari "Radnički sindikat" ne planira da podrži ovaj štrajkački ultimatum.

"...Ne, pa taj sindikata Miodraga Đorđevića je podržavo ovaj nakaradni Zakon o radu i doveo nas sve u težak položaj. Ne možemo im verovati, kratko su nam saopštili iz ovog sindikata potsećajuči da je njihov sindkalni vođa čak hapšen i saslušavan. Kažu da je njima Grčić naneo veliko zlo, ali da im ni Obradović nije ništa pomogao, iako su mu se više puta obraćali i ukazivali na nezakonite postupke Grčića" tvrdi sagovornik Tabloida..

Ipak, puno je onih unutar EPS, koji su ranije kritikovali Miodraga Đorđevića, sindikalnog vođu, "Sindikata radnika", ali sada kažu da se slažu sa svime što je napisao u zahtevu upućenom Vladi Srbije i generalnom direktoru.

- Đorđević je tražio hitnu obustavu daljeg procesa reorganizacije EPS, i tu ga potpuno podržavamo - navode drugi sagovornik Tabloida.On navodi i da bi dobri sindikati u ovom trenutku zaista mogli da spasu EPS, od uništenja koje su sprovodili kako Demokratska stranka, tako danas i Napredna stranka, i kaže da istraga o tome ko najviše profitira od upropaštavanja EPS treba da ide u pravcu Nikole Petrovića.

- Na sastanku u Vladi, na kojem su prisustvovali,ministar energetike, predsednik nadzornog odbora EPS, profesor Branko Kovačević, predstavnik sindikata Miodrag Đorđević je tražio da se osim zahteva upućenih direktoru EPS-a, smene i četiri direktora EPS-a, priča naš sagovornika i na pitanje koje direktore Đorđević želi da smeni kaže da su u pitanju Dragan Rajačić, direktor za ljudske resurse, izvršni direktor za finansije Aleksandar Surla, izvršni direktor za proizvodnju uglja Dragan Jovanović, za koga tvrdi da je kadar Dragana Markovića Palme i Socijalističke partije, i direktor Slobodan Mitrović, koji je prema njegovim rečima blizak sa Kori Udovički.

- Iz ovih zahteva jasno je da Đorđević traži sklanjanja kadrova koji nisu po volji Aleksandru Vučići, a Obradović će na to verovatno pristati. Samo Obradović ne zna da će nakon što njih smeni, uslediti teksotvi o njihovoj umešanosti u korupciju i da će takva situacija potom biti iskorišćena da i on bude smenjen, dok će na njegovo mesto biti postavljen Nikola Petrović.

Na pitanje ko bi u tom slučaju zauzeo Petrovićevo mesto direktora Elektromreže Srbije, on nvodi da bi u prvom trenutku Petrović bio u Agenciji za privredne registre upisan kao direktor jedne i durge firme, a da bi se kadrovsko rešenje za EMS tražilo kasnije.

- Ko zna, možda bi Nikolu ostavili na čelu jednog i drugog preduzeća - ističe naš sagovornik, i podseća da je njegova firma "Eko energo grup" debelo profitirala od kada je on postao veliki igrač u oblasti srpske energetike.

Prema ranijem pisanju Tabloida, firma pod nazivom "Eco Energo Group", čiji je direktor i neformalni vlasnik bio Nikola Petrović, sadašnji direktor JP Elektromreža Srbije, danas je vlasnik čak sedam hidroelektrana.

Prema podacima sa sajta Agencije za privredne registre, Petrović je 2. oktobra napustio direktorsku fotelju u "Eco Energo Group".

Četiri hidroelektrane izgrađene su dok je Petrović bio direktor, a naredne tri otkako je Petrović na mestu direktora "EMS-a"!

Šta će još doneti najavljeni štrajk. Ima li Vučić snage da se bavi svim i svačim, dok je njegova sudbina rešena na relaciji Vašington-London-Brisel? Mnogo hteo, mnogo započeo. Izgleda da je štrajk Vučić ranije planirao, pre nego što je obešen u Briselu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane