Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

(Su)ludovanje

Davno izgubljena čast srpskih sudija i državnih tužilaca, i njihova zlodela (63)

Mafijaši u sudijskim odorama

Srpski sudovi još donose presude "U ime naroda". I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi. Najgori medu njima je, svakako, ministar pravde Nikolica Selaković. Zašto se nemo posmatra propadanje i sunovrat Srbije i zbog čega je onda čudno što Evropska unija ne otvara ni jedno poglavlje u pregovorima sa Srbijom, pa ni ono o pravosuđu. O tome piše urednik Magazina Tabloid Milan Glamočanin, penzionisani načelnik uprave u policiji

Milan Glamočanin

I srpskom pravosuđu Aleksandar Vučić i njegov ministar Nikolica Selaković zadaju poslednje udarce. Ova dva bolesna čoveka i sudove su pretvorili u servise za zaštitu svojih ličnih interesa, i interesa oligarha i stranih kompanija.

U prošlom broju opisali smo kako Vučićeva kamarila uvodi ''red'' među sudijama. Kako ih disciplinuje, organizovanjem lažnih procesa sudijama, koji traju godinama, uz strašnu medijsku kampanju, a potom oni budu oslobođeni.

Sudija Apelacionog suda u Beogradu Slavka Mihajilović, koja, inače, boluje od raka, biće uskoro razrešena sudijske funkcije. Iako je, prema zvaničnim rezultatima, gospođa Mihajilović od 29 sudija Apelacionog suda u Beogradu na drugom mestu po kvalitetu i broju rešenih predmeta, Visoki savete sudstva je, po sprovedenoj proceduri, a na pritisak iz dnevnog lista Blic, odlučio da pokrene postupak za njeno razrešenje. Odluku je Visoki savete sudstva doneo 22. septembra ove godine, a Blic je sutradan objavio svoju veliku pobedu, mada je odluka sudiji uručena 12. oktobra, a postupak se smatra javnim. Ko je, dakle, iz Visokog saveta sudstva obavestio Blic o ovoj odluci, čijem donošenju je, ipak, prethodilo neslaganje nekih članova VSS? Da li će neko iz VSS odgovarati zbog kršenja tajnosti postupka?

Podsećamo, da je gospođa Slavka Mihajilović dobila oktobra 2013. godine predmet u kojem je prvostepenom presudom Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, osuđen na deset meseci zatvora, zbog nedozvoljenog držanja oružja. Gospodin Jocić je držan u pritvoru 3 godine i 10 meseci, pod lažnom optužbom da je finansirao ubistvo zagrebačkog novinara Ive Pukanića i njegovog saradnika Nika Franića. Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu nije Jocića ni pomenulo u optužnici, ali jeste Više tužilaštvo u Beogradu. Neko je procenio da gospodin Jocić može debelo da plati. Pravnosnažnom presudom on je oslobođen od lažne optužbe za ubistvo. Blic je protiv njega vodio žestoku kampanju, i nastavio je da ga osuđuje. Kada nije sud, onda je Blic, nudeći preko svoje direktorke Jelene Drakulić Petrović usluge predsedniku Višeg suda u Beogradu, Aleksandru Stepanoviću, nastavio da proganja sudiju Slavku Mihajilović.

Kada je dobila predmet, već je prošlo 5 godina i 8 meseci od kada je pištolj pronađen ispred automobila u kojem je bio gospodin Jocić, a koji je pretresala policija. Čiji je pištolj, nije utvrđeno ni prvostepenom presudom, jer je na njemu bilo otisaka prstiju od pet lica! Pred Apelacionim sudom su održane dve sednice veća, po ovom predmetu, ali je branilac eskivirao prijem poziva. Odluku o otkazivanju pretresa donelo je veće ovog suda jednoglasno !

Predsednik Apelacionog suda u Beogradu Duško Milenković je, po nalogu predsednika Višeg suda u Beogradu Aleksandra Stepanovića (takođe sudije Apelacionog suda u Beogradu) pokrenuo postupak za razrešenje sudije Mihajilović. Iako je Disciplinska komisija odbila da predloži razrešenje, tu odluku doneo je Visoki savet sudstva.

Urednik Magazina Tabloid tražio je od Apelacionog suda u Beogradu izveštaj o broju predmeta koji zastare u toku postupka pred ovim, najvećim sudom u Srbiji. Odgovorili su da takve podatke nemaju. A ne znaju ni koliko je predmeta zastarilo u postupcima pred osnovnim i višim sudovima, koji su pod nadleženošću ovog suda! Dakle, jedina sudija koja će izgubiti posao je gospođa Slavka Mihajilović, a po zahtevu koji je potpisao predsednik suda Duško Milenković.

Apelacioni sud u Beogradu, u predmetu ''stečajne mafije'', odlučivao je po žalbama optuženih izjavljenim na presudu Višeg suda u Beogradu - Posebnog odeljenja. Glavni pretres je održan pred većem ovog suda od 14. do 23. oktobra prošle godine, a presudu je doneo 11. novembra, a većem je predsedavao sudija Veroljub Cvetković. Treći član veća bio je i sudija Duško Milenković, predsednik suda!

Inače, prema rasporedu rada sudija za 2014. godinu, sudija Duško Milenković je sam sebe odredio da postupka kao peti član veća kojim predsedava sudija Zoran Savić! Zašto se predsednik suda pojavljuje kao član veća koje odlučuje po predmetima organizovanog kriminala? Zbog para. Dobija duplu platu, ima posebno obezbeđenje, a u praksi samo prenosi naređenja vođe mafije Aleksandra Stepanovića. Iako je sudija Milenković bio član veća sudije Veroljuba Cvetkovića, kada nije rasporedom određen da postupa u ovom veću. A, ako je već postupao, morao bi sam sebe da predloži za razrešenje. I zato postoje debeli razlozi.

Naime, Apelacioni sud u Beogradu je u ovom predmetu, poznatom kao predmet ''stečajne mafije'', doneo, između ostalog, pod tačkom III izreke presude odlučio da se prema okrivljenoj Delinki Đurđević, sudiji i Goranu Kljajeviću, predsedniku Trgovinskog suda u Beogradu, i okrivljenim Nemanji Joloviću, Sekuli Pjevčeviću, Mladenu Stajiću i Milanu Rakočeviću, preinači presuda Višeg suda u Beogradu kojom su bili osuđeni na visoke kazne zatvora, i odbije optužba, usled nastupanja apsolutne zastarelosti za krivično delo kršenje zakona od strane sudija i pomaganja u izvršenju ovog krivičnog dela!

Predmet je u Apelacioni sud u Beogradu stigao jedanaest meseci pre nastupanja zastarelosti! Možda bi prvostepenu presudu žalbeni sud preinačio i optužene oslobodio od krivične odgovornosti, ali je nastupila zastarelost.

Predsednik Apelacionog suda u Beogradu Duško Milenković je bio dužan da se stara da presuda ne zastari, i da oslobodi sudiju izvestioca od drugih predmeta, da se ubrza odlučivanje, da ne dođe do zastarelosti. Ali, kada vođa pravosudne mafije Aleksandar Stepanović se oglasi preko Blica, onda sudija Milenković skače na noge lagane, i odmah na sudiju Slavku Mihajilović. Kriva je, jer se izvukao Sreten Jocić, a Stepanović je baš nameravao da ga svuče do gole kože! Ima da plati.

Eto, pred čitaoce stavljamo samo jednu od presuda, koja je nesporna, i kojom su ''isparile'' 23 godine izrečenog zatvora prvostepenom presudom. A kada je, potom, blokiran račun suda zbog naplate sudskih postupaka po ovoj presudi, opet se preko Blica oglasio pomenuti vođa mafije Aleksandar Stepanović, optužujući za to Tužilaštvo za organizovani kriminal! Kakva lakrdija. Tužilaštvo je samo stranka u postupku, i krivicu snose oni koji su okrivljenim, a potom, oslobođenim ''članovima stečajne mafije'' određivali pritvor, u kojem su ih držali godinama, odugovlačeći postupak i prisiljavajući ih da rasprodaju imovinu i plate advokate.

Pozivamo Disciplinskog tužioca Visokog saveta sudstva, Mirjanu Ilić i njenog zamenika Borivoja Papa, da izvrše uvid u presudu Apelacionog suda u Beogradu Kž 1 Po 1 broj 7/14 i da pokrenu razrešenje predsednika Apelacionog suda u Beogradu Duška Milenkovića i njegove zamenice Nadežde Mijatović, koja je bila prvi član sudskog veća. Ili da nam objasne kako je krivica gospođe Mihajilović veća od krivice predsednika ovog suda i njegove zamenice? Da li smo svi pred zakonom jednaki? Ili nas ima i ravnopravnijih.

Naravno, odgovor nećemo dobiti. Mafija se može srušiti i razbiti jedino opkoljavanjem, pozivom na predaju, i potom sledi likvidacija. Ko će izdati nalog za hapšenjem Aleksandra Stepanovića, Duška Milenkovića i predsednika Vrhovnog kasacionog suda Dragomira Milojevića?

Insajder Magazina Tabloid bio je prisutan na prijemu u Ambasadi Sjedinjenih Država, povodom nacionalnog praznika 4. jula ove godine. Posmatrao je trojku, koja se nije razdvajala - sudije Milojevića, Milenkovića i Stepanovića. Milojević je popio 17 čaša vina, Milenković je pio pivo. Insajdera je bilo sramota što se čelni ljudi srpskih sudova tako mizerno ponašaju na važnom prijemu. Još gori su kada odlučuju o tuđim sudbinama.

Urednik Magazina Tabloid razgovarao je sa članom Visokog saveta sudstva o slučaju gospođe Slavke Mihajilović. On tvrdi da je glasao za pokretanje postupka za njenim razrešenjem, i sada se kaje. Sigurno neće glasati kada se bude donela konačna odluka. Od devet članova Visokog saveta sudstva, dvojica su se isticala u zahtevu da se Mihajilovićeva uništi. Da je razreše pre smrti. To su Nikola Selaković i Dragomir Milojević i izvesni Petar Petrović, iz Palmine stranke, poslanik u Narodnoj skupštini Srbije.

Magazin Tabloid poziva profesora Pravnog fakulteta u Beogradu dr Zorana Stojanovića, člana Visokog saveta sudstva, da javno obrazloži kakav je to smrtni greh učinila sudija Slavka Mihajilović, a da nije greh postupanje sudije Duška Milenkovića i njegove zamenice Nadežde Mijatović, što za 11 meseci nisu presudili. A, Mihajilovićeva je za četiri meseca, od toga dva teško bolesna, zakazala dve rasprave, koje je veće jednoglasno odložilo. Zar očekujemo da sa ovakvom pravosudnom mafijom uđemo u Evropsku uniju?

Kako je moguće da Apelacioni sud u Beogradu nema podatke o broju zastarelih predmeta, već je jedini predmet kojim je bila zadužena sudija Mihajilović?

Samo u prošloj godini, u sudovima - osnovnim i višim, i u Apelacionom sudu u Beogradu koji je njima nadređeni, zastarilo je 2.100 predmeta! A samo je jedna Slavka Mihajilović na stubu srama!

A 1. Vođa opasne mafije

Aleksandar Stepanović je vođa pravosudne mafije. Predsedava vanraspravnim većem Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu. Prima dvostruku platu, i isključivo se bavi nameštanjem sudskih postupaka i reketom uhapšenih, ili onih koje odluče da uhapse. On ne prima sudije suda čiji je predsednik, ne prima stranke i isključivo se bavi kriminalom. Svakodnevno je i u kabinetu i u kafiću sa grupom advokata koji dobijaju ''najdeblje predmete'' i ugovaraju talove. Magazin Tabloid je uspeo da ubaci svog insajdera u ovu bandu. Njegov izveštaj je sveobuhvatan, i biće dostavljen svim poslanicima Narodne skupštine Srbije i predstavnicima Evropske unije i OEBS-a.

A 1. Petnaest godina nepravde: umesto žrtve, sud štiti krivca

Korumpirano pančevačko pravosuđe, više od 15 godina odbija da utvrdi uzrok saobraćajnog udesa u kome sam zadobio teške telesne povrede glave opasne po život sa doživotnim zdravstvenim posledicama, i da utvrdi odgovornost vozača učesnika u udesu. Na taj način sud iz koruptivnih razloga štiti vinovnika udesa od krivične i materijalne odgovornosti.

Dana 17. februara 2000. godine doživeo sam kao vozač saobraćajni udes na putu Vladimirovac - Devojački Bunar. Zbog teških povreda glave odmah sam poslat i primljen na neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije. Tamo sam lečen od 17.02 - 08.03.2000. godine.

Po izvršenom uviđaju i sprovedenom istražnom postupku, Okružni javni tužilac je podigao optužnicu protiv vozača džipa Vuka Miletića, za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja iz člana 201 stav 3, u vezi sa članom 195 stav 3, u vezi stava 1 krivičnog Zakona Republike Srbije. Krivični postupak je odugovlačen godinama. Javni tužilac je upozoravao sud da preti apsolutna zastarelost za pomenuto krivično delo.

Koruptivne sudije su dozvolile zastarevanje koje je nastupilo posle 10 godina, marta 2010. godine. Odlagana su ročišta, menjana sudska veća, dovodili izmišljeni svedoci optuženog, vršena nepotrebna rekonstrukcija udesa, donošene, pa ukidane osuđujuće i oslobađajuće presude na čije uručivanje strankama u postupku se čekalo po godinu dana. I pored žalbe Ministarstvu pravde Republike Srbije i Narodnoj Skupštini, postupak je zastareo a vinovnik udesa amnestiran od krivične odgovornosti. Čista i jasna korupcija.

Parnični postupak za naknadu štete P 1855/2012 započet 2004. godine, nastavljen 2012. godine i završen 2015. godine, takođe nije utvrdio ni uzrok udesa ni odgovornost vozača učesnika udesa. Pančevačko pravosuđe tako, opet iz koruptivnih razloga, ponovo štiti vinovnika udesa od odgovornosti. Tužbeni zahtev za naknadu štete je odbijen sa sramnim obrazloženjem da bih ja, prihvatanjem tužbenog zahteva bio nagrađen! Iako nisam uzrok udesa. Sudija Violeta Ćirić - Pinter presudu zasniva na izjavama majke optuženog i njegovog prijatelja.

Kao dokaz odbacuje zapisnik sa uviđaja - javnu ispravu, čiju verodostojnost su svedočenjem potvrdili istražni sudija M.Kostić i saobraćajni policajac M.Marinela koji su vršili uviđaj.

Sva tri veštaka su veštačenjem materijalnih dokaza - javne isprave utvrdila da je uzrok nastao prelaskom džipa Vuka Miletića, u suprotnu kolovoznu traku za 1,2 tona preko pune bele linije brzinom 24 kilometra većom od dozvoljene za tu deonicu puta i udarom u moje vozilo. Za koruptivnog sudiju nalaz državnog organa je nebitan. Njenom presudom i sramnim obrazloženjem ja se obavezujem da platim više stotina hiljada dinara parničnih troškova, čak regresiram i štetu tuženom, koju on već ne znam po kom osnovu ostvaruje.

Ja sam upropašćenog zdravlja, a karijera hirurga mi je zbog toga prekinuta u 52. godini života. Zbog nemogućnosti obavljanja posla u punom obimu, do penzije imam smanjenje zarade i umanjenje penzionog osnova. Moje tri ćerke koje su tada imale 8, 20 i 22 godine, bile su u velikom stresu zbog brige za moj život i zdravlje. To su razlozi pravednosti sudije za odbijanje tužbenog zahteva. Svoju nagradu, i nagradu vinovnika udesa ne obrazlaže.

Sva vrata korumpiranog pančevačkog pravosuđa su mi zatvorena 15 godina. Od žalbe Apelacionom sudu ne očekujem ništa, jer su predugi pipci koruptivnog pančevačkog pravosuđa. Na kraju, tražim od svoje države da me zaštiti od bezakonja. Moj život i život moje porodice zavise od ovakvih sudija. Ja sam bolestan, star, ponižen i spreman na sve.

Siniša Bekić, hirurg u penziji

Pančevo

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane