Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Ministar privrede Željko Sertić u kriminalnoj akciji prodaje Beogradske industrije piva (BIP) i otpuštanja 370 radnika

Poslovno-tehnička pljačka

Predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću, radnici Beogradske industrije piva (BIP) uputili su pismo 12. oktobra ove godine, zahtevajući da hitno smeni ministra privrede Željka Sertića, i ispuni obećanja koja im je dao na sastanku koji je sa njima održao 24. jula ove godine, a na koje je brzo zaboravio. Svi mediji su prećutali njihov protest ispred zgrade Vlade Srbije gde je rečeno da Sertić hoće da anonimnom kupcu iz Makedonije proda pivaru za samo 50.000 evra i da otpusti 370 radnika, što je potvrdio i Predsednik udruženja manjinskih akcionara Vojislav Ćorović. Magazin Tabloid objavljuje pismo akcionara

M. Hadžić

Obraćamo Vam se zbog grubog nepostupanja u vezi zaključaka sa našeg zajedničkog sastanka sa Predsednikom Vlade Srbije gospodinom Aleksandrom Vučićem, održanog u Vladi Srbije dana 24.07.2015. godine iz razloga hitnosti i iz razloga grubog kršenja i nesprovođenja svega što je tom prilikom dogovoreno, vezano za dalju sudbinu AD „BIP" BEOGRAD (u daljem tekstu „BIP").

Ponovo zahtevamo da zbog postojanja okolnosti osnova sumnje na sukob interesa kao i objektivne odgovornosti a u cilju lakšeg otklanjanja posledica i izlaska iz stečaja u kome se „BIP" trenutno nalazi, hitno pokretanje postupka utvrđivanja lične odgovornosti i momentalnu ostavku ili razrešenje najodgovornijih aktera u vezi sa potpisivanjem (ne)sprovodivog i skandaloznog ugovora o „poslovno-tehničkoj saradnji" između „BIP"-a i „M-6 EDEN SRB" DOO Beograd i dr.

Više je nego očigledno, da su Poreska uprava i Ministarstvo privrede, svojim direktnim i namernim, prethodnim kao i naknadnim (ne)postupanjem, minirali sprovođenje dogovorenih zaključaka o privatizaciji BiP-a putem oglašavanja i prodaje kapitala "BIP"-a, i pored činjenice da se za kupovinu kapitala BiP-a Agenciji za privatizaciju zvanično javilo više zainteresovanih i zvanično prijavljenih kupaca.

Zbog svega napred navedenog, zahtevamo i hitan sastanak svih učesnika i odgovornih aktera te da se detaljno utvrde sve okolnosti u vezi sa (ne)postupanjem Ministarstva privrede i Poreske uprave i grubim miniranjem sprovođenja navedenih zaključaka sa zajedničkog sastanka kod Predsednika Vlade Srbije gospodina Aleksandra Vučića, održanog u Vladi Srbije dana 24.07.2015. godine.

Namernim, neosnovanim i pre svega nezakonitim guranjem BiP-a u stečaj, više od 5.000 akcionara plus država Srbija, ostaju bez svojih akcija, što predstavlja direktno ugrožavanje vlasničkih prava na najgrublji mogući način, kao i pokušaj da se stečajem prikriju tragovi i dokazi postojanja višegodišnjeg kriminala u "BIP".

O svemu navedenom, detaljno ćemo obavestiti celokupnu domaću i međunarodnu javnost i institucije.

Udruženje akcionara ''Novi akcionari BIP AD"

Udruženje akcionara "Mali akcionari AD BIP Beograd"

Direktor Agencije za privatizaciju Ljubomir Šubara, suspendovan je odlukom Vlade Srbije, a na zahtev ministra privrede Željka Sertića, jer se protivo strečaju BiP-a. Prema oceni Šubare, sve što mu se stavlja na teret najverovatnije ima veze sa privatizacijom BIP.

Kada sam stupio na dužnost u Agenciji u januaru i zahvaljujući zastupniku kapitala Slobodanu Macuri uspelo se u smeni rukovodstva BIP koje je dopustilo da se firma urušava, objasnio je Šubara.

Na moj predlog, rekao je Šubara, imenovan je Aleksandar Tomić za vd direktora kako bi se pripremila dokumentacija za privatizaciju do 30. maja.

Šubara je rekao da je iz Ministarstva privrede stigao nalog da se Macura smeni, ali je on sam podneo ostavku, kao i nalog Sertića koga da imenuje da zastupnika kapitala.

Mislio sam da se sprema brza i jaka privatizacija, a ispalo je da sam na pogrešnom putu. Za 62 dana koliko je Tomić bio na čelu novac je gomilan na računu i nikome ništa nije plaćano, pa ni akcize i porezi, zbog čega je Poreska uprava pokrenula predstečajni i potom stečajni postupak, rekao je Šubara.

Šubara je rekao da je 130 miliona dinara ušlo u staru blokadu 1. juna i da je više od 308 miliona dinara plaćeno za različite blokade.

Nadzorni odbor, u kojem je šefica kabineta ministra Sertića, kao i direktorka Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, mimo Agencije su kontaktirali sa potencijalnim investitorom, osmislili su model koji je Agencija za privatizaciju morala da odbaci kao nezakonit, objasnio je Šubara.

Šubara je rekao da je dobio pismo ambasadora Azerbejdžana o zainteresovanosti jedne kompanije za privatizaciju BIP, a bilo je i ponuda jedne nemačke firme, Perle iz Poljske i kompanije Lav imports koja je dobila sve sertifikate za izvoz BIP piva u Sjedinjenje Države i Kanadu.

podeli ovaj članak:

Natrag