Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Kovin: tuča među naprednjacima, pritisak na policiju i pravosuđe, zastrašivanje i prebijanje nepodobnih pojedinaca

Metode delovanja naprednjačkog kartela

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu trebalo bi da pokrene istragu o fizičkom obračunu između članova Srpske napredne strane u Kovinu, ali su mogućnosti da se to dogodi nikakve, jer Vučićeve horde i u ovom gradu drže pod kontrolom i pravosuđe i tužilaštvo i svaku državnu instituciju. Ipak, ovo je simptom teške bolesti jedne sirove i primitivne vlasti i dokaz da ona neće potrajati još dugo.

M. Hadžić

Funkcioneri Srpske napredne stranke potukli su se u kabinetu predsednice opštine Kovin. Sukob mišljenja pretvorio se u brutalno prebijanje koje će epilog dobiti na sudu. o spora je došlo kad je veterinar Nebojša Nešić, predsednik mesne zajednice Gaj, odbio zahtev Dragana Šljivovačkog iz Bavaništa da izvrši pritisak na šefove policije u Kovinu kako bi od krivične odgovornosti zaštitili siledžije iz jedne privatne agencije za obezbeđenje, koji su pretukli grupu Roma. Navodno, Romi su uhvaćeni u krađi na jednoj njivi pored sela Gaj.

Momci iz „obezbeđenja" koje je, kako se pretpostavlja, organizovao Šljivovački, nije pozvalo policiju da reši slučaj, nego su uzeli pravdu u svoje ruke. Izudarani Romi su podneli tužbu zbog nanošenja povreda. Po običaju koji vlada u Srpskoj naprednoj stranci, najviši lokalni funkcioneri su pokušali da spreče procesuiranje tužbe kako bi zaštitili svoje batinaše.

- Dana 25. septembra 2015, u večernjim satima, na moj mobilni telefon pozvao me Dragan Šljivovački, koji je takođe član SNS i, kao i ja, član Opštinskog veća u Kovinu. Pitao me kakav sam ja sa načelnikom policijske stanice Ercegom i komandirom Kostićem, te da li mogu sa njima da sredim da se ta prijava povuče. Ja sam odgovorio da to nije po zakonu i rekao mu da nije u redu da iko uzima zakon u svoje ruke, da nekoga treba uhapsiti ako je izvršio neku krađu, a ne da neko primenjuje silu po svojoj volji. Šljivovački se tada naljutio što nisam hteo da mu pomognem -navodi se u krivičnoj prijavi Nebojše Nešića.

Četiri dana kasnije Nešić je pozvan na raport kod Sanje Petrović, predsednice opštine Kovin. Sa njom je bio Radiša Antonijev, naprednjački predsednik mesne zajednice Deliblato, a kasnije se pojavio i Šljivovački.

- Sanja me je pitala šta se događa u vezi sukoba Roma iz Gaja i lica koja obezbeđuju njive, te sam ja počeo da pričam, a ona je nekome poslala poruku preko mobilnog telefona. Posle nekoliko trenutaka stigao je Šljivovački, seo je s nama i uključio se u priču o toj problematici. Rekao sam im da nije u redu da se neko tako ophodi prema građanima, da ih brutalno prebija i da, ako su nešto ukrali, treba da odgovaraju pred zakonom, a ne da neko na njih puca. Šljivovački je uporno insistirao da su oni svi redom lopovi, da tome treba da se stane na put i da se primene mere kao što je on to primenio u Bavaništu. Kao predsednik sela Gaj, osećao sam obavezu da zaštitim prava meštana bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost. Trudio sam se da im objasnim da niko nikoga ne sme da bije i da su svi isti pred zakonom. Šljivovačkom i ostalima rekao sam da su ta lica iz Gaja možda sitni lopovi i da se svakodnevno bore da prežive, a da su oni, misleći na udruženje poljoprivrednih proizvođača, čiji je član Šljivovački, veliki lopovi - rekao je istinu naivni Nešić.

Kao svaki naprednjak, čim se suočio s istinom, Šljivovački je nasrnuo.

- Šljivovački je naglo ustao i zaleteo se ka meni, te sam ja digao ruke sa namerom da se odbranim, ali me je on udario pesnicom u predelu glave dva puta. Umešali su se Radiša Antonijev i Zoran Bradonji, koji je u međuvremenu došao. Pokušali su da nas razdvoje. Bradonji me je uhvatio, i onda me je Šljivovački još jednom udario u potiljak. Pao sam na pod u uglu kancelarije, a Šljivovački je počeo da me šutira nogama u predelu stomaka, grudnog koša i mošnica. Šutnuo me najmanje pet puta, a na nogama je imao špicaste cipele. Nasilje je prestalo tako što su Antonijev i Bradonji uhvatili Šljivovačkog i odvukli ga od mene - opisao je Nešić.

Iz kancelarije predsednice opštine otišao je u Dom zdravlja, gde je dobio uput za pregled kod ortopeda i neurologa u Pančevu. Konstatovana mu je laka telesna povreda, masnica od desetak santimetara na butini i povrede glave. Iako mu je lekar odredio mirovanje, Nešić je otišao u policijsku stanicu u Kovinu i podneo krivičnu prijavu protiv svog partijskog druga Šljivovačkog.

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevo trebalo bi da pokrene istragu o toj tuči, ali i o drugim krivičnim delima koja se navode u Nešićevoj tužbi. Pored batinaša Šljivovačkog, trebalo bi da odgovaraju napadači na Rome, ali i Sanja Petrović, koja je pokušala da izvrši pritisak na Nešića kako bi pomogao u nezakonitoj zaštiti počinilaca krivičnog dela.

Kakvi odnosi vladaju među kovinskim naprednjacima pokazuje i činjenica da je Sanja Petrović peti predsednik te opštine u protekle dve godine. Moguće je da će joj ovaj skandal - „navlakuša" s prebijanjem stranačkog kolege - biti odlična preporuka za osvajanje poverenja rukovodstva Srpske napredne stranke. Pritisak na policiju i pravosuđe, zastrašivanje i prebijanje nepodobnih pojedinaca predstavljaju osnovne metode delovanja naprednjačkog kartela. S druge strane, Nebojša Nešić je dobio konkretne dokaze, koji se citiraju u lekarskom nalazi, da mu nije mesto u SNS.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane