Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Mešetari srpskog katastra (2)

Sagoreli u Plandištu

U vezi sa tekstom o problemima nekadašnjeg giganta prehrambene industrije, PIK „Agrobanat" Plandište, o čemu je Magazin Tabloid pisao u prethodnom broju ((346) stiglo je na adresu redakcije i saopštenje grupe akcionara koje prenosimo u celosti.

......

"...Agrobanat je kompanija za poljoprivrednu i industrijsku proizvodnju. Osnovna delatnost kompanije je poljoprivredna proizvodnja, sa kapacitetima za proizvodnju hleba, peciva, kao i ugostiteljstvo. Ova kompanija je u privatnoj svojini a već nekoliko godina u stečaju.

Zemljište i objekti su u stečajnoj masi, a pre stečaja su ove ekonomske vrednosti založene kao hipoteka kod raznih banaka, za više miliona evra. Paralelno sa stečajem Agrobanata formirano je privatno preduzeće Polet Dužine iz Plandišta, koje u svom sastavu ima samo zaposlene radnike i logističku službu bez imovine. Kompanija Polet Dužine je, po rečima stečajnog upravnika, napravila dva ugovora. Jedan ugovor za korišćenje Agrobanatovog zemljišta (oko 3500 hektara) i drugi za korišćenje objekata (silos, mlin, pekara, ekonomije, motel Platan (na ulazu u Plandište iz pravca Novog Sada i Zrenjanina, odnosno sela Velika Greda), i slično.

Nepoštovanjem ugovora o korišćenju zemljišta (neplaćanje zakupa zemljišta) od strane doo Polet Dužine, ugovor između stečajnog upravnika i doo Polet Dužine je raskinut. Jedino obradivo zemljište koje je ostalo u Velikoj Gredi (selo u opštini Plandište) jeste zemljište od doo „Jedinstvo" Velika Greda.

Scenario je više nego katastrofalan. Kompletna mehanizacija se seli iz plandištanske poljoprivrede u Veliku Gredu. Ako nema zemljišta onda ne trebaju ni radnici. Ako nema dovoljno žitarica, onda ne treba ni silos, ni mlin, ni pekara...Crno da ne može biti crnje. Očekuje se da i doo Polet Dužine ode u stečaj ili da 100 do 150 radnika dobije otkaz i „bednu" otpremninu. Ko je kriv? Više nije bitno. Bitno je kakve posledice dobijamo.

Radnici bez posla a najveći potencijal umrtvljen. Nekad gigant, naš Agrobanat, koji je izgradio opštinu Plandište i iškolovao sve postojeće kadrove, danas je u stečaju, bez zaposlenih, čeka bankrot i nema program reorganizacije. Jer da ima, već bi izašao iz stečaja. Ova tužna priča traje još od 2007. godine. Nemojte samo reći da niko nije znao ili mogao pretpostaviti da će se ovako nešto događati. Kadrovi Agrobanata su ili ćutali zbog lične koristi, ili su otišli. Niko nije hteo ili nije smeo da se suprotstavi ovako nakaradnoj privatizaciji. Grupa akcionara nikad nije dobila šansu da se kao jedini legitimni predstavnik oštečenih bilo čemu usprotivi!"

Ovih dana, Tabloid je utvrdio da je direktor kompanije Polet Dužine doo, preko koje je uništavan Agrobanat, zapravo bivši predsednik opštine Plandište Zoran Vorkapić iz Velike Grede, član predsedništva URS Mlađana Dinkića, prijatelj Dinkićevog šefa kabineta Ivice Kojića (koji je danas šef Vučićevog kabineta!). Tabloid je o Vorkapiću već pisao u broju 345, povodom slučajeva krađe peska i štete od oko 50 miliona evra, odnosno bacanja i pronalaženja spornih ugovora u kanal u selu Hajdučica, oko 15 kilometara od Plandišta, a nakon smene i bekstva Vorkapića pri dolasku na vlast Aleksandra Vučića.

"...Sve dok ima nade, mi ćemo pregovarati"

(Milan Selaković (SNS), predsednik Opštine Plandište)

U vezi sa aktuelnim dešavanjima u opštini Plandište, a koje se odnose na događaje u vezi sa Agrobanatom i DOO Polet Dužine, predsednik opštine Milan Selaković (SNS) saopštava da je lokalna vlast u stalnom kontaktu sa stečajnim upravnikom Agrobanata i vlasnikom „Kompanije Nicović", Đorđijem Nicovićem, njihovim menadžmentom i rukovodećim ljudima kompanije sa teritorije opštine Plandište.

- Ne možemo biti optimisti, ali sve dok postoji nada pregovaraćemo i tražiti izlaz da se očuva što više radnih mesta za dobrobit svih nas - rekao je predsednik opštine. Takođe, predsednik opštine prenosi saopštenje stečajnog upravnika Agrobanata, da površine zasađene višnjama nisu vlasništvo Agrobanata. Presudom vršačkog suda te površine zemljišta pripadaju privatnoj firmi „Dorćol" iz Beograda, što je jedini razlog otkazivanja licitacije.

Igrom slučaja, Zoran Vorkapić je pre dva meseca imenovan za predsednika Skupštine opštine Plandište, nakon što je dotadašnji predsednik SO Plandište Rade Klašnja dao ostavku iz nepoznatih, privatnih razloga. Klašnja je inače insistirao na pronalaženju i uvidu javnosti u sporne ugovore Zorana Vorkapića koji su nakon dolaska SNS pronađeni u kanalu. Neformalno se smatra da je, bez obzira na probleme oko organizovanog kriminala i protivljenje aktuelnog predsednika opštine Plandište iz SNS, iznenadni dolazak Vorkapića isceniran u saradnji Ivice Kojića i Saše Pavlova, za račun SPS, a u cilju smenjivanja Aleksandra Vučića na predstojećim vojvođanskim izborima, o čemu je detaljnije pisano u broju 345. Nažalost, ni plandištanski ni vršački SNS nisu imali snagu da se odupru ovakvom udaru SPS-a.

podeli ovaj članak:

Natrag