Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Ko je i kako organizovao islamsku invaziju na Evropu, pod maskom izbeglica i humanitarne krize?

Soroš i domaći ološ

Nemački nedeljnik "Kopp" poslednjih mesec dana je u seriji članaka različitih autora otkrio da je glavni ideolog i finansijer masovnog dolaska islamskih izbeglica iz Severne Afrike i sa Bliskog i Srednjeg Istoka američki milijarder Džordž Soroš, dok su neposredni izvršioci srpska Vlada i Srđa Popović, izvršni direktor nevladine organizacije "Kanvas", bivši član "Otpora" i "instruktor" raznim vođama "narandžastih" revolucija u istočnim zemaljama i "arapskih proleća", vođenih u za račun SAD, a na štetu Evrope i celog sveta.

Igor Milanović

Na svojoj internet prezentaciji američki multimilijarder Džordž Soroš (procenjena imovina 24,5 milijardi dolara) objavio je 25. septembra ove godine članak pod naslovom "Rebuilding the Asylum System" ("Prepravljanje sistema azila") u kome je sažeto ponovio svoje dobro poznate stavove o azilantima. Između ostalog, zatražio je od zemalja Evropske Unije da u naredne dve godine preuzmu po milion azilanata godišnje i da za svakog od njih izdvoje po 15.000 evra, ukupno 15 milijardi evra godišnje. Uz to, Soroš traži još i dodatnih osam do deset milijardi evra svake godine, kao pomoć pograničnim zemljama EU.

U naredne dve godine bi zemlje Evropske unije potrošile do 50 milijardi evra, za finansiranje dolaska izbeglica iz Afrike i Azije. U slučaju eskalacije ukrajinske krize ili otvaranja nekog novog žarišta u svetu, ova suma bi se uvećavala.

Kako ne bi bilo sumnje da Soroš ovim planom želi da uveća sopstveno i bogatstvo svojih prijatelja, on predlaže da se pomenuti novac nabavi daljim zaduživanjem EU zemalja i to na slobodnom tržištu kapitala, a ne kod Evropske centralne banke.

Poređenja radi, kamate koje Međunarodni monetarni fond traži za dalju finansijsku pomoć Grčkoj više su i do tri i po puta od onih koje traži ECB. Razlika u ceni je upravo zarada koju priželjkuje Soroš. Da on nije samo teoretičar, već da se posvetio i praktičnom sprovođenju svog plana davljenja Evrope u talasu izbeglica i novih dugova, vidi se i iz činjenice da se u Grčkoj i Turskoj besplatno dele brošure sa uputstvima izbeglicama kako bezbedno da stignu do konačnog odredišta. Na poleđini tih brošura kao izdavač se pominje uvek neko od udruženja iz palete Soroš fondacije, najčešće "Fond za otvoreno društvo".

U pomenutim višejezičnim brošurama, koje azilanti mogu da dobiju i u turističkim biroima zemalja iz kojih kreću na put u EU, preporučuje se putovanje preko Srbije, koja se hvali kao zemlja koja najviše izlazi u susret azilantima na proputovanju. Uloga Srbije u celom Soroševom projektu nije nimalo bezazlena.

Džordž Soroš, američki multimilijarder mađarskog porekla koji je i sam kao dete iskusio šta znači biti izbeglica, još pre početka aktuelne azilantske krize zalagao se za stvaranje "sigurnog koridora" kojim bi izbeglice bezbedno iz zemalja porekla mogle da stignu u Evropsku Uniju. Nemački mediji su ovaj projekat već nazvali "azilovod". Tu na scenu stupaju srpska Vlada i već pomenuti Srbin.

Naime, već poznata ličnost iz takozvanog nevladinog sektora, Srđa Popović, direktno je imenovan od strane "Koppa" kao jedan od najvažnijih organizatora dolaska izbeglica u Evropu. Njegovo društvo "Canvas" (skraćenica od "Centre for Applied Nonviolent Action and Strategies"), sa sedištem u Gandijevoj ulici broj 76, na Novom Beogradu, nije samo odgovorno što je došlo do "arapskog proleća" koje je prouzrokovalo milione izbeglica, već je on lično odigrao značajnu ulogu u povezivanju srpskih vlasti sa inostranim mentorima i finansijerima Soroševog programa!

O ulozi "Canvasa", naslednika nekadašnjeg "Otpora", u organizovanju različitih "spontanih dešavanja naroda", od Libije do Ukrajine, već je bilo reči. Ni sam Popović nikada nije negirao svoju ulogu u tome, već je, naprotiv, na svakom mestu isticao kako rado pomaže svaki "oslobodilački" pokret, odnosno svaku bunu koju odobravaju američka vlada i zapadni bankari.

Zbog svoje istaknute uloge u "arapskom proleću", koje je u zanosu nesmotreno stiglo i do despotija u Arapskom zalivu, Popović i njegovo udruženje su krajem prošle godine dospeli na listu terorističkih organizacija na kojoj je, između ostalih, i Al Kaida, a koju je izdala vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Glavni Popovićev finansijer nije samo Soroš, već još jedna finansijska institucija direktno upletena u opšte podrivanje stabilnosti Evropske Unije i izazivanje izbegličkog talasa - američki "Goldman Saks".

Upravo je ova rejting agencija, koja je ujedno i banka i berzanski broker najvišeg nivoa, pokrenula grčku krizu tako što je naglo snizila rejting Grčke, pošto ga je prethodno neopravdano prikazivala višim nego što jeste i time omogućila prezaduživanje ove zemlje.

Iz elektronske prepiske između dva saradnika američke privatne bezbednosne agencije "Stratfor", koju je 15. novembra 2013. objavio portal Wikiliks, vidi se da se Srđa Popović zalagao za susret direktora ove agencije i Munira Satera, koji se pominje i kao finansijer "Canvasa".

Po onome što je objavio portal "Global Resarch" 23. februara 2014. Sater je do juna 2012. bio jedan od izvršnih direktora "Goldman Saksa", a u međuvremenu je osnovao sopstvenu investicionu firmu "Satter Investment Management LLC". On je veliki finansijer Republikanske partije u Americi, ali je 2009. priložio i 50.000 dolara za Baraka Obamu! Živi u južnom predgrađu Čikaga u kući vrednoj 9,5 miliona dolara.

Pomenuta prepiska objavljena preko Wikiliksa pokazuje i da je Popović veoma vezan za Stratfor koji ne samo da snabdeva obaveštajnim podacima, već i od ove agencije dobija uputstva šta da radi i kako da se ponaša.

Jedan od izvršnih direktora Stratfora, Ši Morenz je deset godina radio za "Goldman Saks" i to kao operativni direktor odeljenja "Investment Management Division". Zahvaljujući Popoviću, ove dve organizacije zajedno deluju na prostoru Balkana.

Magazin "Kopp" ne ostavlja prostor za sumnju da je upravo Srđa Popović povezao Vladu Aleksandra Vučića ne samo sa "Goldman Saksom" i Džordžom Sorošem, već i sa "Stratforom" za koga radi i bivši šef CIA Dejvid Petreus koji se u poslednjih godinu dana najmanje dva puta u Beogradu sreo sa Vučićem. Plod tih kontakata je stav srpskih vlasti da po svaku cenu obezbede slobodan prolaz azilanata.

Prema rečima Soroša i podacima koje je sam objavio na svojoj internet prezentaciji, njegov fond je u ovoj godini već isplatio deset miliona dolara kao pomoć "pojedincima i organizacijama" koji pomažu slobodan prolaz imigranata do Evropske Unije. Na vrhu liste dobitnika nalaze se neimenovani pojedinci i organizacije iz Srbije. Među dobitnicima treba tražiti i Aleksandra Vučića i njegove najbliže saradnike.

"Goldman Saks" je sredinom leta neočekivano najavio povećanje investicija u Srbiju, zemlju o kojoj do skoro nije imao najgore mišljenje. Upravo je Vučić preneo ovu informaciju srpskoj javnosti i to posle svoje prve posete Vašingtonu, tokom koje se tajno susreo sa ljudima iz "Stratfora", kako tvrdi "Global Research".

Pomoć koju je Vlada Srbije pružila ostvarenju Soroševog "azilovoda" direktno će uticati na pad rejtinga Srbije u očima građana Evropske Unije, koji su najveće žrtve izbegličkog talasa. Kasnije ti isti građani neće biti spremni da glasaju za prijem Srbije u EU, ali to neće tangirati Vučića i njegove saučesnike koji će tada već uveliko na nekoj egzotičnoj lokaciji uživati u desetinama miliona evra stečenih na ovaj i neki drugi prljav način.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane