Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Ko je Milutin Folić, glavni arhitekta Beograda, i zašto ga je Siniša Mali postavio na ovu funkciju?

Urbanista bez gaća

Kad je bivši glavni arhitekta Beograda, Đorđe Bobić, odlazio sa ove funkcije, nije se imao čime pohvaliti. Ostavio je iza sebe stanje još gore nego što je zatekao. Beograđani su se ponadali da će neko koristan i dovoljno stručan posle njega doći na ovu funkciju. Ali, nova vlast im je dovela školovanog diletanta, Milutina Folića, mladića koji voli sebi slične. Njegov osnovni "projekat", nacrtali su Siniša Mali i Aleksandar Vučić. Dali su mu u zadatak da ćuti i pliva oko "Beograda na vodi".

Milica Grabež

U zvaničnoj biografiji glavnog arhitekte grada Beograda, Milutina Folića, samo su dve činjenice stopocentno sigurne: rođen je u Prištini 1979. godine i završio je Arhitektonski fakultet u Beogradu. Sve ostalo je pod znakom pitanja.

Kao i sve drugo iz zvanično ponuđenog Folićevog "opusa", i njegovu profesionalnu biografiju je moguće ispričati na više načina, ali su njegovi politički mentori (Siniša Mali i Aleksandar Vučić), preko svoje propagandne mašinerije, plasirali u javnost onu verziju koja o njemu govori kao o "suvom geniju". Uprkos tome, neoborive činjenice govore da su sve projektantske radove u kojima je on učestvovao, radili projektantski biroi sa brojnim timovima arhitekata, u kojima je on bio samo jedan od "šrafova" i uvek kao "koprojektant", "član projektnog tima" ili kao "koautor projekata". Nikada ništa nije uradio samostalno, uprkos tome što ga je režimska propaganda predstavila kao vrhunskog stručnjaka.

Nakon nekoliko godina boravka u Americi (gde je završio deo srednje škole), Folić se 2008. godine ponovo pojavio u Beogradu i osnovao biro pod imenom "Architects doo" gde je sebe imenovao kao partnera i glavnog arhitektu.

Ali, umesto ozbiljnog posla, Folić je počeo da ide u večernje izlaske sa viđenijim gejevima-manekenima, "državnim starletama" (preciznije rečeno prostitutkama koje opslužuju državni vrh) i sličnom felom, koja je masovno ušla u sve institucije u leto 2012. godine, kad je na vlast došao Aleksandar Vučić i njegova Srpska napredna stranka. Bio je to prelomni trenutak za Folića, jer je na talasu masovnog useljavanja kurvi, pedera i transseksualaca, i sam "doplivao" do čamca za spasavanje, gde ga je čekao tada tek imenovani gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, ordinardni kriminalac i prevarant, čovek koji je tražio sebi sličnog prodavca magle da ga postavi na delikatnu funkciju glavnog gradskog arhitekte.

Sa ovako kriminalizovanom ekipom na ključnim pozicijama, mogla je da počne surova pljačka Beograđana i pretvaranje glavnog grada u arapski kurveraj iz 1001. noći. Tako je Milutin Folić, čovek bez ijednog dana radnog iskustva u Srbiji, koji je nekoliko godina proveo radeći honorarno kao "spoljni momak" u velikim inostranim arhitetonskim biroima, doživeo je da mu sadašnji vlastodršci stave u ruke urbanističnu sudbinu dvomilionskog grada. Razlog je bio jednostavan: Vučiću i Malom trebao je jedan poslušni diletant koji ne postavlja stručna pitanja i ne zabada nos u njihove "investicione"planove.

Folić se odmah pokazao kao prikladna ličnost. Kad je krenula afera sa "Beogradom na vodi", krajem prošle godine, na sednici Komisije koja je imala za zadatak da izradi odgovore na primedbe upućene na Nacrt Prostornog plana područja posebne namene za ovaj suludi projekat, koja je bila zatvorena za javnost, najpre je odbio da popuni evidencioni list prisutnih, a nakon toga zatražio da se obriše audio snimak sednice, zahtevajući da mu sekretar Komisije preda diktafon!

Komisija koju je u septembru prošle godine osnovala nedavno ugašena Republička agencija za planiranje i izgradnju bila je zadužena da sačini izveštaj o svim podnetim primedbama na nacrt Prostornog plana područja posebne namene. Ali, Folić se pokazao kao "pas čuvar" Siniše Malog i Aleksandra Vučića i njihovih prevara. Ni u ovom slučaju (kao ni u jednom drugom od kada je na ovoj funkciji), Folić ne dozvoljava da stručna i laička javnost uputi bilo kakvu kritičku reč na temu nejvećeg urbanističkog kriminala i haosa koji je ikada zadesio Beograd u poslednjih dva veka.

Vrhunac podaničkog odnosa prema svojim političkim vođama, Folić je pokazao nedavno kad se obratio javnosti rekavši kako u Generalnom urbanističkom planu iza Bloka 45 postoji lokacija za izgradnju stadiona (onog koji je Vučić pomenuo u koji treba da bude plaćen 250 miliona evra od prodaje "Telekoma"!). Više nego drsko, Folić je izjavio da je "i taj plan podložan promenama" te da će tek "ulaskom u projekat" biti poznato da li je ta lokacija odgovarajuća ili će, kako on reče, "ići na drugu stranu". Kakav je to onda Generalni urbanistički plan Beograda, koji može da promeni svaka protuva koja je stigla do vrha vlasti preko svojih estradnih i pederskih veza?

O Milutinu Foliću najbolje govore fotografije iz skandaloznih novina koje promovišu ovo društveno dno, polusvet kome i on pripada. Zbog prisnog i toplog prijateljstva sa nekim mladim momcima, a pre svega sa izvesnim Vladimirom Vuksanovićem, po profesiji manekenom, po vokaciji homoseksualcem, postao je redovan gost seksi rubrika u štampi sa "lakim notama", koju masovno prati pripadajuća "gej zajednica". Hodajući ovom stranputicom, i glavni gradski arhitekta Beograda je postao gej-ikona. Tragikomedija je utoliko veća, što Folić u javnosti uporno pokušava da se "pokrije" prisustvom raznih kurvi i starleta, čime valjda hoće da dokaže svoju muškost. Ali, slike govore više od hiljadu reči...

Uprkos svom nedoličnom privatnom životu, Folić ima znatno teže grehe. Naime, ovaj kućni ljubimac Siniše Malog i miljenik Aleksandra Velikog, otišao je predaleko u prevarama i prisvajanju onoga što mu po zakonu ne pripada. Tim povodom se oglasila i Demokratska stranka Srbije (DSS), čiji je istraživački tim došao do podataka o nekim Folićevim kriminalnim radnjama.

Magazin Tabloid objavljuje saopštenje DSS izdato tim povodom i faksimile dokumenata koji potvrđuju Folićeve nezakonite radnje.

Saopštenje Demokratske stranke Srbije

Siniša Mali treba da smeni gradskog arhitektu Folića zbog sukoba interesa i nelegalne gradnja Folićeve firme

Demokratska stranka Srbije objavljuje dokumentaciju koja dokazuje nezakonite radnje i sukob interesa gradskog arhitekte Milutina Folića. Koristeći svoj položaj pomoćnika gradonačelnika Beograda, Milutin Folić je firmi Goldman kapital partners d.o.o, čiji je on 50% vlasnik, obezbedio lokacijsku a zatim i građevinsku dozvolu, lažno prikazujući stanje na terenu, a firma je bez prijave, započela građevinske radove, pri tom oštetivši objekte na susednoj parceli.

Firmi Goldman Kapital Partners d.o.o je na osnovu lažne prijave stanja za parcelu u Sredačkoj 4 (801 KO Vračar) izdata lokacijska dozvola (IX-15 br. 350.7-429/2014 od 17.09.2014. godine), a na osnovu nje izdata je i građevinska dozvola (IX-18 br. 351-75/2015 od 21.05.2015. godine).

U dokumentaciji koja je priložena za dobijanje lokacijske dozvole, lažno je prikazano da je na novostvorenim parcelama pijaceta, odnosno trg, a stvarno stanje je takvo da se na tim parcelama nalazi porodična stambena zgrada površine u osnovi 126 m2 i pomoćni objekat površine 19 m2, koji se nalazi tik uz parcelu za koju je izdata dozvola. Pored toga, na parceli se nalazi stablo kestena čiju je seču SO Vračar zaštitila od sečenja donevši nekoliko rešenja (poslednje rešenje br. 322-43/2014 od 30.09.2014. godine).

Uprkos tome, firma koja je u 50% vlasništva gradskog arhitekte Folića, je bez prijave radova porušila sve objekte, pri tome oštetivši i objekte na susednoj parceli: zid koji je graničnik parcela i kapiju, a zatim i objekat koji koristi udruženje slepih i slabovidih ''Beli štap''.

Milutin Folić je višestruko povezan sa ovim nezakonitim delima, jer je za izradu projekta bila zadužena firma Folić arhitekta iz Beograda, tim projektanata je predvodio Branislav Folić, brat gradskog arhitekte Milutina Folića, a investitor je firma Goldman kapital partners koju je osnovao i stekao 50% vlasništva gradski arhitekta Folić.

Folić se odrekao upravljačkih prava, ali ne i vlasništva i profita ove firme, što je u suprotnosti sa članom 27. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije koji zabranjuje državnom funkcioneru da koristi javnu funkciju za sticanje bilo kakve koristi ili pogodnosti za sebe ili povezano lice.

Demokratska stranka Srbije zahteva od gradonačelnika Siniše Malog da razreši svog pomoćnika Folića jer je položaj gradskog arhitekte iskoristio za sticanje koristi povezanog lica. Od Agencije za borbu protiv korupcije i drugih nadležnih organa očekujemo da pokrenu odgovorajući postupak zbog sukoba interesa gradskog i istragu načina na koji je izdata lokacijska dozvola na osnovu lažno prikazanog stanja.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane