Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Pismo o nezakonitom radu bivšeg direktora JP Putevi Srbije

Drobnjakov put u večnost

(Pismo zaposlenih u JP Putevi Srbije, o nesmenjivom direktoru Zoranu Drobnjaku, kojem su istekli svi mandati i svi zakonski rokovi da vrši ovu dužnost. Ali, on i dalje "stoji postojano, kano klisurina"...)

......

Ako kažu da živimo u pravnoj državi, i ako su u demokratskoj pravnoj državi za pravo i zakone vezani i oni koji imaju državnu vlast, i ako merljivost i predvidljivost svih državnih delovanja kao elementarnih pretpostavki pravne države zahtevaju vezivanje vlade i uprave za zakone, znači svaki državni akt mora da se oslanja na neki zakon, onda će vas neshvatljiva količinama apsurda u nastavku teksta sigurno zainteresovati!

U Službenom glasniku, u broju 119, koji je štampan 12.12.2012., objavljen je i Zakon o javnim preduzećima, i u članu 42. pasus br. 2, piše da vršilac dužnosti direktora javnog preduzeća može biti imenovan na period koji nije duži od 6 meseci. U pasusu 3. piše da vršilac dužnosti može biti imenovan na još jedan period od 6 meseci, ali samo u naročito opravdanim slučajevima.

U Službenom glasniku broj 105, koji je štampan 29.11.2013. godine, objavljeno je Rešenje Vlade Republike Srbije o imenovanju direktora JP Putevi Srbije, i tu piše da je Zoranu Drobnjaku prestao mandat vršioca dužnosti generalnog direktora, a posle toga da se imenuje Zoran Drobnjak za vršioca dužnosti direktora JP Putevi Srbije od 29.11.2013. godine

Iz rešenja se može izvući zaključak da je Zoran Drobnjak po drugi put imenovan za vršioca dužnosti direktora JP Putevi Srbije, i da mu je drugi mandat od 6 meseci trajao do 29.05.2014. godine.

I pored svega ovoga Zoran Drobnjak i dalje vrši poslove direktora u JP Putevi Srbije.

Opšte poznata činjenica je da se protiv Zorana Drobnjaka vodi krivični postupak zbog zloupotrebe službenog položaja. Da bi se vodio krivični postupak optužnica treba da stupi na pravnu snagu. U članu 40. Zakona o javnim preduzećima je napisano da ukoliko protiv direktora stupi na snagu optužnica za krivična dela protiv privrede, pravnog saobraćaja ili službene dužnosti, organ nadležan za imenovanje direktora javnog preduzeća donosi rešenje o suspenziji, i da suspenzija traje dok se postupak pravosnažno ne okonča.

Iz ovoga može da se zaključi da Zoran Drobnjak mora da bude suspendovan, a ne kao što se do sada događa da dolazi na posao i obavlja funkciju direktora.

Postoje dve nezakonitosti, i to, što više Drobnjak nije v.d. direktor i što bi morao da bude suspendovan, a ne da radi kao da se ništa nije dogodilo

U članu 23. Zakona o javnim preduzećima je napisano da direktor javnog preduzeća predstavlja i zastupa javno preduzeće, da organizuje i rukovodi procesom rada, vodi poslovanje javnog preduzeća, odgovara za zakonitost rada javnog preduzeća, izvršava odluke nadzornog odbora ...

Pitanje je kako neko protiv koga se vodi krivični postupak zbog zloupotrebe službenog položaja može da predstavlja i zastupa javno preduzeće, rukovodi njegovim radom, vodi poslovanje, odgovara za zakonitost rada.

Zašto Nadzorni odbor ne reaguje, jer odluke tog Nadzornog odbora mora da sprovodi osoba koja više nije direktor JP Puteva Srbije, i protiv koga se vodi krivični postupak.

Sve što je napisano može da se proveri ili u Službenim glasnicima, ili kod suda ili u JP Putevi Srbije. Nezakonitostima treba da dođe kraj!!!

podeli ovaj članak:

Natrag