Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Pismo profesora univerziteta i asistenata iz Kosovske Mitrovice

Koga je sve Srećko unesrećio?

......

Profesori i asistenti smo na Univerzitetu u Prištini, sada u Kosovskoj Mitrovici, i već duže smo suočeni sa korupcijom neviđenih razmera.

Najveći problem nama koji sa porodicama živimo i radimo u Kosovskoj Mitrovici je sadašnji rektor Srećko Milačić, koji nam je Univerzitet zavio u crno! Nesposoban, sa lošom reputacijom, krivičnim prijavama, ali zato sa moćnim prijateljima iz SNS-a, lokalnim funkcionerima i dobro uigranim timom raspoređenim po svim fakultetima, koji mu pružaju logističku podršku.

Već smo se dva puta obraćali Ministarstvu prosvete, koje nikada nije reagovalo, čak i da proveri neke navode, pošalje neku inspekciju, ali to i možemo da razumemo, s obzirom da se dotični rektor deklariše u grupu „tople braće", koja po glasinama drži to ministarstvo. Visoko obrazovanje je u Mitrovici katastrofalno, ništa ne funkcioniše, izbori u zvanja prolaze tako što neki prolaze jer im je rektor naklonjen, a neki izbori se prvo odugovlače, pa prođu uz poznate tarife! Na primer, za redovnog profesora tarifa je 15 hiljada eura, koja se rektoru šalje po njegovim pulenima iz tzv. kruševačke grupe (grupa profesora koja živi u Kruševcu), a najčešće se novac daje profesorčiću sa Fakulteta za sport, izvesnom Ljubiši Liliću, podgoričaninu obučenom uvek u Boss i Armani (kod studenata dobro poznatog po uzimanju para za sve njegove ispite, čak i za diplomske), koji novac za svog prijatelja rektora uzima po mitrovačkim kafićima ili eventualno u Novom Pazaru. Tome su svedoci svi iz Mitrovice, ali su ljudi ogorčeni. jer rektora u stvari drži i podržava prof. Marko Atlagić, poslanik iz SNS, visoko kotiran, ali poznat samo po svojim oratorskim sposobnostima u Skupštini, a ne prepoznatog u nauci, među kolegama i studentima.

Osim toga, rektor je uveo strahovladu, svima se sveti i sve redom smenjuje. Rektor je svojim manipulatorskim igrama na fakultetima, neviđenim ucenama dobio i sledeći mandat, čime smo ostali u šoku, jer nije niti omiljen, niti poštovan. Nije malo opet sve to gledati sledeće tri godine. Ne pišemo loše o svom univerzitetu, mi radimo na njemu pošteno, hranimo svoje porodice, ali smo za to da problem uvek ima svoje ime i prezime, nismo krivi svi na ovom univerzitetu za lošu reputaciju, za korupciju, za propale projekte, za pisanja u štampi.

Zato Vam se i obraćamo, jer ne čineći ništa mi smo saučesnici u ovoj truloj, korupcionaškoj atmosferi na Univerzitetu, jer to dugujemo svojim studentima i njihovim roditeljima koji ih šalju na studije. I naša deca će sutra biti student,i i ne bismo voleli da studiraju u takvim uslovima, sa takvim profesorima i takvim ljudima koji vode visoko obrazovanje u ovoj zemlji!

Profesori i asistenti,

Univerzitet u Prištini,

sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane