Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zrenjanin

Gradska kasa finansira adaptaciju privatnog poslovnog prostora funkcionera nazadnjačke vlasti

Ugrađivanje guzonja u centar grada

Izvršitelji nazadnjaštva u Zrenjaninu iz redova interesne SNS-SPS grupe, rade samo ono što najbolje znaju: surovo i planski pljačkaju grad. Silovanje gradske kase se temeljno i precizno razrađuje u raskošnim kancelarijama ovdašnjeg SNS-a, gde se trenutno najizvikaniji likovi, Regionalni Isus, Daksi, Džeger... Nemilosrdno„ugrađuju" u urbani centar grada.

Zoltan Horvat

Nakon izgradnje tri okretnice na gradskim raskrsnicama gde je sugrađanima „nakarikan" suludi troškovnik od neverovatnih 78 miliona dinara, vlasnici svega i preostalog u Zrenjaninu, pod „maskom" Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada, nameračili se da parama sugrađana uređuju svoje privatne poslovne prostore u strogom centru grada. Na zgradama pod zaštitom države, Trg Zorana Đinđića 1 i Kralja Aleksandra I Karađorđevića 20, opasanih skelama (prolaznicima se „mažu" oči), trenutno se vrši adaptacija, gdese uveliko priprema privatni poslovni prostor u vlasništvu obesnih nazadnjačkih „ugrađivača". Zavod za zaštitu spomenika kulture grada, bez sopstvenih sredstava, investira izgradnju reprezentativnog lokala Daksija Bađoka, ničim izazvanog poslanika SNS i u najavi i doktora nauka (nije ga stid da se pojavi na ovdašnjem fakultetu).

Trg Zorana Đinđića 1. je danas veliko „gradilište" koje je pod svoje uzeo odgovorni izvođač svih ovakvih radova u Zrenjaninu, Tihomir Tika Stošić, dipl.ing.arh. Kod „sigurnog, overenog i uhodanog" biznisa, nema ponuda od najmanje tri ponuđača. Za Regionalnog, jedan jedini, lep je i pametan, samo je Tika, ko slika. Da osposobi i privede funkciji par stotina kvadrata poslovnog prostora u strogom centru grada, u Daksijevom vlasništvu.

Daksi se „upecao kao šaran" kada je pre nekoliko meseci neoprezno lanuo da kao vlasnik, prodaje baš ovaj poslovni prostor na Trgu Zorana Đinđića. Kupaca nije bilo, cena od 350 hiljada evra nije mala suma, odakle mu ovakav poslovni prostor, najveća je poslovna tajna nazadnjaka...Dakle, trebalo je samo narediti blentavim odbornicima grada, (sa)kupljenoj većini, da dizanjem ruku izglasaju kompletnu adaptaciju, „preko potrebnog" objekta. Prethodno je neko od privilegovanih vlasnika lokala u zgradi idiotski uklonio noseći zid u prizemlju, tavanica se srušila, srećom nije bilo ljudskih žrtava, ali je pričinjena ogromna materijalna šteta.

Privilegovanima u Zrenjaninu se opraštaju idiotarije, svi troškovi adaptacije idu na račun gradske kase svih građana, i problemi za Regionalnog i preostale, nestaju kao rukom odnešeni. Niko tu nije lenj, Tika adaptira punom parom, a ne bune se ni preostali vlasnici poslovnog prostora, jer nemaju nikavnih finansijskih obaveza prema izvođaču. Sve troškove obnove zgrade nekadašnje Velikobečkerečke štedionice snosi Zavod za zaštitu spomenika kulture, odnosno gradska kasa, odnosno građani, koje, naravno, niko nije obavestio zašto se pod okriljem „opranog" zakona, pljačka njihov novac. Ne treba biti mnogo pametan, pa zaključiti, interesna grupa na vlasti u Zrenjaninu, „šaka jada" uparađena nazadnjaštvom, zaj... sugrađane njihovim novcima.

Na drugoj lokaciji pod zaštitom države, u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića 20, gde se trenutno odvija investiciono održavanje krova i fasade, slična je situacija, Tika je takođe glavni i odgovorni, ali...Neobezbeđene skele su od pre nekoliko nedelja takođe opasale zgradu, ali se na njima ništa ne radi.

Međutim, svakog bogovetnog dana zaračunava se „paprena" ležarina za skele koje trenutno (ne) služe, ama baš, ničemu, o čemu nadzorni organ u firmi Domus nije raspoložen za razgovor. Troškovnik investicionog održavanja pada na teret investitora, „stanara" u ovoj zgradi: Tekstilprometu, OTP Banci, Menjačnici SPIN i privatnim firmama Nevenke Šimšić i Snežane Čokulov.

Privatni sektor je tu odrešio kesu na način koji nema blage veze sa regularnom procedurom. Nit je bilo ponuda, niti utakmice između potencijalnih izvođača radova, svi investitori su dobili uplatnice gde je pisalo, uplatićeš toliko i toliko, tačka. Tako to radi nakaradna vlast u Zrenjaninu, selektivno, žedna i gladna tuđih para. Možda bi Regionalni Isus, sa statusom potpredsednika SNS-a i radnim mestom „koordinatora" između vlade i NIS-a za milionče dinara mesečno, mogao da razmisli i o skraćenom kursu za titulu doktora nauka, jer, čega god da se dohvati u vremenu nazadnjaštva na račun blentavih sugrađana, uspeva da izazove njihovu ogromnu zavist. I tata bi sine, al, ne može, zna se ko je jedini Tata Zrenjanina.

Gradonačelnik Čedomir Janjić, dođoš u SNS iz DSS,ne želi mnogo da zaostaje u radovima na teret građana. Svoje sedenje u prestižnoj fotelji „kreditira" brojnim kreditima Grada isključivo na teret sugrađana o čemu ne sme ni da se zucne u (svim) podobnim medijima, budžetska rezerva je tim povodom davno „vrisnula", a posebno se ističe na obrtnim radovima, gde u saučesniku obrta, Ivanu Deviću, pomoćnika gradonačelnika za finansije i obrt, ima idealnog partnera.

Obrtnice iliti okretnice na gradskim raskrsnicama, po realnim proračunima, nisu mogle koštati više od deset miliona za izgradnju jedne. Međutim, naknadni obrtni račun,delo uma obrtnih velemajstora grada, doneo je dupliranje troškovnika. Nije, malko smo se zaj..., dvadeset miliona košta (građane) samo jedna okretnica.

To je i saopšteno javnosti,ali... Poslednja vest glasi da tri urađene okretnice u gradu gradsku kasu koštaju ukupno 78 miliona dinara, 26 miliona po komadu. Za razliku od paranormalnih (tuđa, narodna para udarila u glavu), ima i normalnih u Zrenjaninu, posebno ljudi od struke koji jednostavnim navođenjem stavki i detaljnim obračunom svih radova dokazuju da je troškovnik izgradnje okretnice utrostručen. Gospodin dođoš iz DSS-a ima iskustva po pitanju obrtnih radova, jer se za popravku nekoliko raskrsnica u rodnom mu Kleku, građanima ispostavio račun od 52 hiljade evra, na šta se većina istih, bezočno prevarenih, krstila levom rukom!?!

Šta rade vlasnici vlasti sa desetinama, desetinama... miliona ukradenih od sugrađana? Kupuju nekretnine po Novom Sadu i Beogradu, a veći deo nose svom predsedniku na dar da pokažu i dokažu lojalnost?Kao savetnike za kupovinu nekretnina konsultuju stranačke pajtose, drmatore iz Palate (ne)pravde?

Ovakvo tretiranje sugrađana idiotima od lokalnih vlasnika vlasti, kada ne reaguju ni policija, ni tužilaštva i sudovi (podobne advokatske kancelarije dobijaju redovne ogromne mesečne apanaže iz gradske kase), prevazilazi granicu prosečnog uma. Pa se postavlja pitanje, gde je granica izdržljivosti idiota? Napisa neki ovdašnji idiot na fejsu, pre nego što je otišao na zasluženi informativni razgovor u policiju zbog opasnosti uznemiravanja idiota: „...Ako su čelnici grada ponosni na svoje idiote, Zrenjanince, laku noć Zrenjanine...". Da je bar slagao, bilo bi mu oprošteno.

Broj ovdašnjih javnih preduzeća nije dovoljan za apetite vlasnika vlasti, pa se zaukavanje osnivanja JP Zone objedinjene naplate(komunalnih računa građana) primaklo završnoj fazi. Šta će tu biti objedinjeno,to nije toliko važno ni interesantno, u kancelarijama vlasnika vlasti isključivo se razmišlja o postavljanju podobnih u fotelje novog JP.

Dakle, dolaze u obzir samo neuspešni i dokazano nesposobni. Tu je konkurencija med nazadnjacima i socijalistima veličanstvena, pa je prvi favorit bio David Dimkić, pomoćnik gradonačelnika za finansije, izvršni šef para gradske kase. Malo je preterao sopstvenim „minulim radom" za koji su se putem krivičnih prijava silno zainteresovali nadležni organi, pa je otpao, da bi funkcionersku „šaku jada" obasjao lik i delo neodoljive, takođe preko nepotrebne Žane Šahović, načelnice finansija. Pre podne je SPS, popodne SNS, ili obrnuto, u pauzama po restoranima „ručka", zanosna Žana je ideal ženstvenog „mlaćenja prazne slame".

Neko joj jako gura novo nameštenje, fotelju direktora JP, dal neko iz vrha ovdašnjih socijalista, pa je realno očekivati da zanosna Žana nastavi zaludno foteljašenje.Svojim grlenim podvriskivanjem na podanike (navika je to), izvršila bi idealan prepad na neuredne platiše, da, jednom za svagda, stanu u red pred komunalnom blagajnom.

Kandidat za novo direktorovanje je i Goran Starčević, funkcioner SNS-a i direktor Radio Zrenjanina. Regionalni brend od radio stanice „na jaslama" gradske kase samo što nije umro,sopstveni marketing je na nuli, Radio u buli, kud ćeš lepše no dokazano nesposobnog, al stranački podobnog, uguziti u neku novu fotelju.

Gabarit ovog kandidata nije mali, veliki je i krupan čovek, bio čovek na kratko uposlen u službenom automobilu i u zadruzi u Novom Itebeju, ali...Kako se odreći čoveka koji tako redovno i revnosno prisustvuje svim poslovnim ručkovima i večerama sa gradskom elitom? Problem je samo, ko će prvi popustiti? Dali će zanosna Žana sa naraslim funkcionerskim apetitima pristati da bude pomoćnica direktora JP Zone, ili će Goran prihvatiti ulogu prvog do direktora, i namenjenu mu sudbinu čoveka koji, ako to nije u ličnom i interesu gazda, ne voli da se meša u sopstveni posao?

Na kraju, ako izuzmemo činjenicu da zrenjaninska nazadnjačka koalicija bezočnim pljačkama gradske kase leči nagomilane stresove od gotovo izvesnog pada sa vlasti, ima i dobrih vesti u Zrenjaninu. Prvo, korisnici paketa socijalne pomoći u ovdašnjem Crvenom krstu i nisu neke golje, jer desetak njih dolazi „besnim" automobilima, a dvojica su po svoja redovna mesečna sledovanja pristigla taksijem, koji ih je sačekao desetak minuta i odvezao.

Drugo, dnevni prihod od priloga građana u jednoj od zrenjaninskih crkava je 112 dinara. Jedna papirna dvadesetica i četiri desetice, sve ostalo, kovanice, ima se, može se. Treće, u novootvorenom AVIV-u, trgovačkom centru nadomak naselja Bagljaš, u toku su fenomenalne akcije sniženja. Jedna firmirana skijaška kapa, po regularnoj ceni od 6.400 dinara, može se kupiti za duplo manje, što je i uradio jedan ovdašnji guzonjin sin. Četvrto,nema više prosjaka u renoviranom centru grada. Nakon višednevnog sedenja na skupom jablaničkom granitu i praznih kutija pred sobom, odustali su od priloga još većih prosjaka...građana Zrenjanina.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane