Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Opština Bač: pljačka budžeta, korupcija, pranje para i stranačke bande u javnim preduzećima

Varoš mala, gde mafija vlada

Opštinska vlast u opštini Bač, potupuno je korumpirana i stavljena u službu kriminala. Od predsednika opštine do naprednjačkih kadrova "zaposlenih" na nepostojećim radnim mestima, svi učestvuju u opštoj pljački i otimačini. U privatnim firmama gase radna mesta, ali zato opštinari otvaraju nova u javnim službama, a novac iz osiromašenog budžeta nemilice kradu.

Arpad Nađ

Predsednik opštine Bač je Dragan Stašević, nekada član DS-a i desna ruka bivšeg predsednika opštine Bač, Tomislava Bogunovića. Dragan Stašević je čovek koji sebe smatra za uspešnog biznismena a u Baču je poznat kao vlasnik kafe-bara „Vizantija", knjigovodstvene agencije „Oskar", kao i metlare, zapravo nelegalnog proizvodnog pogona koji se nalazi u njegovoj porodičnoj kući u Vajskoj, gde petnaestak radnika radi u gotovo robovskim uslovima, na promaji, bez grejanja i pod torturom predsednika opštine Bač.

Svoje prve korake u biznisu je ostvario još u vreme inflacije kada je u Baču zastupao famoznu štedionicu „Arambašić" gde su ojađeni mnogi građani.

Dragan Stašević je svojevremeno bio zaposlen i u Poreskoj upravi gde je dobio otkaz zbog malverzacija sa registracijom sopstvenog vozila. Kasnije prelazi u SNS, a na vlast u opštini Bač dolazi 26.04.2015. kada u SNS prelaze dva odbornika DS-a i to: Ivica Ageljić (predsednik lovačkog društva "Fazan" iz Vajske, poznat po krivolovu i mnogim drugim kriminalnim radnjama, najčešće u vezi sa pustošenjem vajštanskog lovišta, a formiranjem paralelenog, fantomskog lovačkog društva obezbedio sebi prilive sredstava od komercijalnog lova bez znanja drugih članova lovačkog društva.

Prelaskom u SNS on je sebi obezbedio zaštitu s obzirom da je predmet interesovanja kriminalističke policije kao i lovnih, poljoprivrednih i poreskih inspekcija - da ironija bude veća, celokupno poslovanje Lovačkog društva pokriva knjigovodstvena agencija "Oskar product" čiji je vlasnik predsednik opštine Dragan Stašević) i Karolina Streharski koja je prelazak naplatila zapošljavanjem supruga na mesto portira u opštinskoj upravi kao i mnogim drugim angažmanima na projektima gde se dobro naplatila.

Najveći broj kriminalnih radnji koje sprovodi Dragan Stašević, zvani Pacov, najčešće sprovodi preko Turističke organizacije opštine Bač i njegove desne ruke, direktora iste te organizacije, Darka Vojnovića, takođe bivšeg člana DS-a.

Darko je kao direktor TOO opštine Bač omogućio Mihajlu Horvatu, zvanom Foto Miki, takođe zaposlenom u TOO opštine Bač, a koji je inače po zanimanju stolar i odbornik SNS-a u SO Bač da izvodi radove na izgradnji klupa na Bačkoj Tvrđavi, kao i dečijeg igrališta na jezeru Provala. S obzirom da Horvat nema registrovanu firmu, sve radove, u vrednosti od oko milion dinara je naplatio i podelio sa Vojnovićem i Staševićem preko fantomske firme „Magnolija enterijer" iz Selenče, koja kasnije postaje i glavna naprednjačka firma za pranje para i izvlačenje novca iz budžeta opštine Bač.

Kasnije je Horvat dobio i posao prebacivanja apoteke u Baču sa njene matične lokacije u Dom zdravlja u Baču, gde je svoje stolarske radove debelo naplatio od Doma zdravlja u Baču, takođe preko firme „Magnolija enterijer". Iako je dom zdravlja u velikoj dubiozi nema prepreka da se u njemu zapošljavaju kadrovi SNS-a, kao i da se debelo plaća održavanje vozila Doma zdravlja firmi „Autokuća Komlenić" čiji je vlasnik otac šefa voznog parka u Domu zdravlja u Baču.

Već pomenuti direktor Turističke organizacije opštine Bač je otvorio i kafe-bar u okviru Turističke organizacije opštine Bač, gde svi funkcioneri SNS-a piju besplatno, a oni koji plaćaju nikada ne dobijaju fiskalni račun, tako da bar pod nazivom „Donžon" posluje praktično u okvirima sive privrede.

Ono što je presedan je da je Darko Vojnović zaposlio konobaricu koja, iako radi u državnoj firmi (TOO opštine Bač), nije prijavljena. Takođe, na jezeru Provala koja je u nadležnosti TOO opštine Bač, celo leto je naplaćivan parking bez izdavanja fiskalnog računa, tako da su se milioni dinara na crno slili u džepove Vojnovića, koje je delio sa svojim naprednjačkim prijateljima.

Vojnović je kao prvi preletač u SNS zadobio veliko poverenje predsednika opštine Staševića, pa je tako zadužen za sve prljave poslove, pretnje zaposlenima, prinudu za prelazak u SNS pod pretnjom otkazima i drugim sličnim prljavštinama. S obzirom da je preletač, članovi SNS-a, koji su u stranci od osnivanja, ne podnose ga.

Najveći kriminal u opštini Bač je sproveden preko Omladinske zadruge „Bačka" iz Bača, kojoj su na „prilagođenim" tenderima dodeljeni poslovi „pomoćnih kancelarijskih usluga" i usluga poljočuvarske službe, sve u vrednosti od preko 10.000.000 dinara.

Vlasnik OZ „Bačka"je Avdo Delić, predsednik opštinskog odbora SDP-a u Baču, inače koalicionog partnera SNS-a, koji je čak neko vreme vršio i funkciju člana opštinskog veća, a po izlasku iz veća dobio navedeni posao, što je direktan sukob interesa.

Kriminal se nastavlja kupovinom autobusa za prevoz školske dece, povereno JKP „Tvrđava" Bač, gde su nabavljena tri polovna autobusa od firme „Sejari" iz Beograda u vrednosti od oko 20.000.000 dinara, gde je tender dogovoren pre raspisivanja. Svi autobusi su pre početka školske godine „našminkani" i prelepljeni bojama SNS-a, a o kakvoj prevari je reč videlo se odmah na početku vožnje kada je utvrđeno da su autobusi, stari preko 10 godina, prešli svaki preko milion kilometara i gde su odmah počeli da se kvare, a u JKP „Tvrđava" Bač nema ko da ih popravlja, pa je jedan autobus van vožnje već oko mesec dana.

Za potrebe poljočuvarske službe Stašević je kupio novi džip marke Dacia Duster, ali poljočuvari u njega nikada nisu seli, jer je taj džip Stašević uzeo za sebe i nije dozvoljavao nikome da ga vozi, a poljočuvari su ostali da se klackaju po bačkom ataru na apencima. To je trajalo sve do 30. septembra, kada je Stašević izazvao saobraćajnu nesreću u Novom Sadu u ulici Miše Dimitrijevića, gde je slupao pomenuti džip i povredio ženu u drugom automobilu, izvesnu gospođu Rakitu. Ceo slučaj, Stašević je zataškao uz pomoć gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, koga je odmah pozvao tako da zapisnika nije bilo, a ni džipa u opštini Bač, skoro mesec dana, dok nije popravljen.

Kriminal Dragan Stašević nastavlja nenamenskim trošenjem para od zakupa poljoprivrednog zemljišta, gde je dao 3.000.000 dinara bez konkursa i bez dozvole ministarstva poljoprivrede, seljacima u Baču za bušenje bunara na njihovim parcelama.

Zanimljivo je da je su svi seljaci za bušenje bunara angažovali firmu „Izvor" iz Malog Bača, koja je otvorena specijalno „da odradi" ovu vrstu posla za lokalne moćnike, a nakon završetka posla je zatvorena.

Stašević je izgubio iz vida i činjenicu da je za trošenje budžetskih sredstava neophodno raspisati i javnu nabavku, što u ovom slučaju nije bilo učinjeno. Kako odgovornost pokušava uvek da prebaci na druge, kada je shvatio da je pogrešio, sve je pokušao da prebaci na direktora Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Bač, Gorana Čalića, koji na to nije pristao i koji je naposletku dao otkaz. S obzirom da Čalić nije hteo da ćuti o malverzacijama predsednika opštine, izbačen je i iz stranke.

Sa malverzacijama sa javnim nabavkama Stašević ne prestaje nikada, tako da je za usluge uklanjanja krpelja na teritoriji opštine Bač „Ciklonizaciji" iz Novog Sada platio preko milion dinara, što je skoro deset puta više nego što se inače izdvajalo za ovu vrstu posla.

Poslednja u nizu malverzacija je nabavka sadnica za izgradnju vetrozaštitnih pojaseva, a posao dobija firma „Zelenilo" iz Sombora u vrednosti od oko 6.000.000 dinara iako je postojala ponuda koja je za milion dinara niža. Direktor „Zelenila" iz Sombora je izvesni Pupovac, koji je sasvim slučajno, takođe član SNS-a.

Stašević je angažovao i JKP „Komunalac" iz Kule za uklanjanje pasa lutalica sa teritorije opštine Bač, iako u opštini Bač postoji azil za pse koji te poslove obavlja volonterski i humanije. Vrednost ugovora sa "Komunalcem" se strogo krije, ali je procurela informacija da po jednom uhvaćenom psu opština Bač plaća 50 evra. "Komunalac" je dobro razvio biznis, pa pse naizmenično prevozi od jedne do druge opštine, pušta ih i višestruko naplaćuje.

Stašević je obezbedio i 1.500.000 dinara istaknutom članu SNS-a Bogdanu Dobrijeviću Boći na ime navodne štete koju je dotični pretrpeo, jer su mu sopstveni psi podavili ovce na salašu koji je stekao još dok je bio član DS-a.

Stašević se okružio slepim poslušnicima, a jedan od njih je i Borislav Boro Antonić, farbar iz Bača, a sada predsednik Skupštine opštine Bač. Antonić je poznat po tome što je svojevremeno „odležao" zbog krađe kukuruza u Agrobačkoj iz Bača, kombinatu u kome je tada bio zaposlen. Reč je takođe o preletaču u SNS, ali iz redova Srpske radikalne stranke. Sklonosti Antonića ka malverzacijama se nastavljaju i sa pozicije predsednika Skupštine opštine Bač, pa je tako značajan deo poslova na elektro-radovima na izgradnji sušare za voće i povrće u Baču dodelio svom sinu koji je čak ukrao i jedan PVC prozor prilikom izgradnje te sušare.

Na mesto načelnika opštinske uprave je doveden Nebojša Vojnović, diplomirani pravnik iz Novog Sada, koji je državni stručni ispit uspeo da položi tek iz trećeg puta, ali koji nema problema da opštinsko gorivo sipa u privatni automobil i na taj način svaki dan putuje od Novog Sada do Bača i nazad. Takođe, on nema problema ni da privatno vozilo popravlja o trošku opštine.

Od dolaska Dragana Staševića na mesto predsednika opštine Bač, na delu je neviđen nepotizam u svim ustanovama, javnim preduzećima i opštinskoj upravi. Na mesto opštinskog javnog pravobranioca postavljaju Olivera Rakocija, čoveku koji je u svojoj karijeri uspelo da uzme čak tri otpremnine u firmama u kojima je radio, a takođe na nepoznatim poslovima u opštinskoj upravi je zaposlena i njena ćerka. Kao opštinski pravobranilac još uvek nije uspeo da dobije nijedan spor.

Kćerka direktora "Radiobačke" Milenka Vraneševića, takođe preletača iz DS-a, imenuje se za pomoćnicu predsednika opštine Bač. Zdenko Kolar, zamenik predsednika opštine Bač, svoju suprugu zapošljava kao sekretara MZ Selenča, a odbornik Jan Vala zapošljava svog sina kao poljočuvara u Selenči.

Posebno je zanimljivo najnovije postavljenje savetnika predsednika opštine Bač, Zorana Milanka, čoveka sa jedva završenom srednjom školom koji je eksponent Marka Jovešića, vlasnika metalske industrije "Arma" iz Bača i nezvaničnog vladara iz senke u opštini Bač, čiji je sin predsednik Opštinskog odbora Pokreta socijalista u Baču. Preko pomenutog Milanka, Jovešić dobija sve informacije koje pristižu u opštinu Bač i na taj način zadovoljava svoju patološku potrebu za kontrolom svega oko sebe, a koji je već 10 godina u sporu sa bivšim radnicima kojih je nekada bilo čak 400 u firmi, a sada radi svega 40.

I Unija žena SNS Bač je povodom Dana prava deteta zloupotrebila prava dece koristeći ih u stranačke svrhe. Direktorke raznih škola su sebi obezbedile krkanluk i uživanje po lepom vremenu u izvandrednom ambijentu čarde "Florida" u Bačkoj Palanci. Sve to je plaćeno budžetskim parama. O ovoj zloupotrebi maloletnika za potrebe stranačkih aktivnosti obavešteni su nadležni organi, ali niko nije reagovao.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane