Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Nismo mi od juče

Samo se istina slagati ne može

Šandor Esterhazy

Izgleda da je nekome jako stalo da izvrši naređenje i da nas dovede do prosjačkog, ne štapa nego prutića, i da kaže: evo, ljudi, možemo preživeti samo ako Kosovo priznamo kao samostalnu državu!

A, trebalo bi, da ima ozbiljne vlasti, da padne glava svakome ko samo pomisli da proda kapljicu naše vode ili grudvicu naše zemlje, parče žice naše elektrike, dasku sa nekog vagona, jednu telefonsku slušalicu, stara vrata sa nekog rudnika, jedno drvo iz naših šuma i da ne nabrajam više, uz izvinjenje ako sam nešto zaboravio!

Ja sam Mađar, ali stanovnik zemlje Srbije koja je moja otadžbina, živim nekoliko kilometara od Mađarske i nikada mi na um nije palo da se odselim u Mađarsku. Školovan sam i u srpskim i mađarskim školama. Diplomirao sam na jednom fakultetu u Parizu, koji sam ja nazvao "o ljudskim pravima" i doktorirao...

Radim kao slobodni strelac i nekako sastavljam kraj sa krajem. Iz nekih razloga nisam ostao u Švedskoj ali ću uskoro, po pozivu otići u Francusku gde mi je i devojka sa kojom ću se i venčati. Deo mog srca uvek će biti u Srbiji kao i celo moje detinjstvo i moji drugovi. Srbi su na svoj način najbolji narod...Oni se nikada ne svete ali i nikada ne zaboravljaju. Ni petsto godina ih nije moglo naterati da zaborave ko su. Puno puta mi je bilo žao što nisam Srbin jer ja sam ipak Mađar i ponosan na svoju naciju ali sa srpskom ličnom kartom i srpskim pasošem i ako mi Srbi dozvole osećao bih se malo i Srbinom!

Nisam ja Arčibal Rajs niti želim da budem on... ali se u mnogo čemu slažem sa njim i znam da je i on bio deo zapadnog sveta ali i to da je u srcu ipak bio filantrop. Taj deo njegovog srca je rekao Srbima dosta toga čega bi Srbi trebali da se stide a da on pri tom nije znao da su Srbi to znali bolje od njega!

Kao što sam napisao, uskoro ću otići za Francusku a pored malog broja stvari koje ću poneti biće u jednoj kesi i malo zemlje Srbije koja će mi uvek biti ispod jastuka i tako ću ja uvek biti u Srbiji a u toj kesici biće i jedno parče papira na kome će pisati: ako mi se nešto dogodi vratite ovu zemlju tamo odakle je doneta - vratite je u Srbiju! P

ravo ime Boga je Voda...čuvajte vodu i čuvajte se vode!

Ono što mislite gospodo iz vlade je sledeće: Vi znate ako prihvatite Babin predlog a prihvatićete ga, da Srbija nikada neće ući u EU ali će imati jedno petsto hiljada stanovnika više dragih nam migranata, jer to je Babin plan, plan Babe Angele, da se svi migranti zbrinu u Srbiju, da će to EU plaćati a gde će te pare otići njih nije briga.

Srbija će ih prihvatiti a ceo svet će je ,,hvaliti" i biti oduševljen sa njom i njenim ljudima koji je vode. Srbija će ostati odvojena od EU bodljikavom žicom i to će biti ono doviđenja Evropo jer kako da ih prime u EU kada bi tim prijemom i svi migranti stekli pravo da šetaju po celoj Evropi?! Nemci i ostale evropske države iz EU će uzeti ono malo učenih migranata, a ostali marš u Srbiju. Kažu da su konglomerati najzdraviji ljudi! Pa dobro, lepo je biti zdrav...kao stanovnik svoje zemlje u svojoj zemlji!

Na tom sastanku, na kome sam i ja bio nekoliko sam bio nekoliko puta, slušao sam toga čoveka. Jednom je rekao: Srbija je kao Hanibal! I uvek će biti Srbija ante portas...Ali, ni korak dalje...Baš kao što je i Hanibal došao do Rima ali ga nikada nije video...Razlog se samo nagađa! Kod Srbije to je odavno poznata stvar.

Dalje, ono što mi je ostalo u glavi su reči toga čoveka, rekao je: Ja razumem da se na Kosovu stvara zajednica albanskih opština, ali mi nikako ne ide u glavu ono na šta smo mi ponosni, na Zajednicu srpskih opština na Kosovu. Zamislite, rekao je on: Zajednica švedskih opština u Švedskoj pa Zajednica nemačkih opština u Nemačkoj, Zajednica francuskih, španskih, švajcarskih opština u tim zemljama?! Zamislite, Zajednica engleskih opština u Engleskoj ili ne daj bože Zajednica američkih opština u Americi?!

Ali, ima jedna svetla tačka u tunelu koja se sada već jasno vidi. Iza nje se vidi jedna nova Srbija!

Kao Mađar ali stanovnik zemlje Srbije, iako sam školovan i u srpskim školama, molim Vas da mi oprostite ako sam napravio koju jezičku ili bilo kakvu grešku!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane