Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Diktatura

Sedma ofanziva Vučićeve kamarile na Magazin Tabloid: Jedan dan života

Neka visi padre

U petak uveče, 4. decembra, ministar unutrašnjih dela, prepisni doktor Nebojša Stefanović, održao je vanrednu konferenciju za novinare, čuvan od jakih policijskih snaga, da ga neki novinar, čudom preobraćen, ne pogodi olovkom. Osuo je paljbu po Magazinu Tabloid, pokazujući naslovnu stranu, navodeći da list poziva na ubistvo premijera Vučića. Poručio je "Apsolutno se nešto mora uraditi zbog ovog čina". Iste večeri pomilovao je vlasnika Kurira i njegovog glavnog urednika, navodeći da će, štiteći apsolutno slobodu medija, ministarstvo povući podnete krivične prijave dostavljene protiv ove dvojice Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, zbog ''pomaganja u izvršenju krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti premijera''. Tako je počela sedma, ovogodišnja ofanziva Vučićeve kamarile na Magazin Tabloid, a završila se...Pročitajte u ovom tekstu...

Milovan Brkić

Nakon istupa dr Nebojše Stefanovića, na scenu je stupila Velika propaganda laži. Sve te-ve i radio stanice prenele su poziv ministra unutrašnjih dela na ''zaštitu ugleda i života srpskog premijera".

Ako je pet dana ranije pomenuti Vučić izjavio da nije bilo državnog udara, čak ni u pokušaju, evo prilike da se stanje popravi.

U subotu Informer objavljuje na naslovnoj strani tekst SNAJPER ZA VUČIĆA. Vučko je šokiran izjavom portparola Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, da do ponedeljka neće imati nikakve informacije u vezi pisanja Magazina Tabloid! Ej, da tužilac ne reaguje kad mu Dragan J. Vučićević naredi! Preneta je i moja izjava da bih voleo da me isleđuju D.J.V i Željko Mitrović, a da Vučić posmatra kroz ogledalo.

Subota, 5. decembar, napad se širi. Na sva zvona. Već sabajle počinju TV Pink, TV Studio B, B 52, Happy, RTS. Svi su šokirani. Voditelji, njihovi pozivni gosti, uvek ista lica. Hapsiti, ne čekati. Ta 24 sati Magazinu Tabloid je na srpskim te-ve stanicama dnevno, najmanje, 36 sati!

Uveče na TV Studio B gostuje kod direktorke Ivane Vučićević dr Neša. Oboje sikću od besa. Ivana konstatuje da nije samo snajper namenjen za premijer, već, eto, zadnja strana je posvećena novinarima-psima, koji traže novog gospodara, ona je među njima, što vređa njenog osmogodišnjeg sina.

Gledam, lepa, očuvana žena. Šlic na suknji ide do gaća. To ne smeta njenom sinu. Na njen vapaj šta se još čeka, Neša Slina obećava da se ''mora, apsolutno mora nešto učiniti, i da će oni (ne kaže koji) čekati odluku tužilaštva. A tek predstoji i nedelja, dušmani mogu da se sakriju.Da pobegnu. Istog dana oglasilo se i Nezavisno udruženje novinara Srbije.

NUNS osuđuje pisanje magazina Tabloid

''Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije osuđuje pisanje magazina Tabloid koji je na naslovnoj strani broja od 3. decembra objavio tekst pod naslovom 'Samo snajper Srbiju spasava' kao i tekst 'Ko još podržava Vučića', uz koji kao ilustracija stoji fotografija premijera preko koje je nacrtana meta. NUNS ukazuje da je u pitanju nedopustiv poziv na nasilje i najgrublja zloupotreba slobode javnog izražavanja. NUNS podseća da sloboda javne reči nije neograničena i da se objavljivanjem ovakvih sadržaja nanosi velika šteta javnom dijalogu kao neizostavnom sadržaju demokratskih procesa..."

Podsećamo i na saopštenje „NUNS protiv 'snajper demokratije'" od 8. oktobra, kojim je javnost upozorena da je "...na blogu Andreja Fajgelja objavljen tekst 'Samo snajper Srbiju spasava', u kome se otvoreno poziva na krvoproliće i na najgrublji način zloupotrebljava sloboda javnog izražavanja."

U drugom saopštenju ''Udruženje novinara Srbije (UNS) zabrinuto je zbog pozivanja glavnog urednika Kurira Milana Lađevića i odgovorne urednice Marije Kordić na saslušanje u policiju."

Televizija B 52 ceo dan objavljuje ''osude zbog pisanja Tabloida''. U večernjim vestima, pokazuje se naslovna strana lista, a ispod velikim slovima ispisana upitnica - Spuštanje tenzije? Ko će to da nam spusti, pitam se.

U nedelju sam dan potrošio na razgovore sa advokatima. Išao sm na pijacu da kupim nove gaće, čarape, potkošulju. Da ih ponesem sa sobom, jer je izvesno da će me u ponedeljak, rano ujutru, pokupiti sejmeni dr Neše Sline. Ujutru je na Pink-u gostovala pomenuta Ivana Vučićević, glavna na Studiju B. Opet poziv na juriš, na neprijatelja. Degutanta je, čak i voditeljka opominje da se to može shvatiti kao nezakonit pritisak na Magazin Tabloid. Kako nezakonit, kad je tako reko premijer.

A i premijer Vučić i dopredsednik Dačić su u subotu na pasja usta pljuvali po nama. Dačić još žešće. Da se Vučić ne naljuti.

I dođe ponedeljak. Ništa. Utorak, ništa. Sreda, četvrtak, petak. I ništa. Pas laje, vetar nosi! Propade i sedma, ovogodišnja ofanziva Vučićeve kamarile!

Šok među urednicima i saradnicima izazvalo je izdanje Kurira od nedelje, 6. oktobra. Kurir se ograđuje od tvrdnje ministra Sline da je tekst "Samo snajper Srbiju spašava" objavljen u njihovom listu, mada to Slina nijednom rečju nije pomenuo. Kurir, takođe, osuđuje pisanje Magazina Tabloid, u kojem, na drugoj strani, prenosimo njihova saopštenja koja RTS nije hteo da objavi. Magazin Tabloid je jedini pružio punu podršku Kuriru, njegovom vlasniku i glavnom uredniku.

Kolega, urednik uglednog glasila, piše mi: "...Što se tiče Rodića, Lađevića i klike, nemam apsolutno ništa pozitivno da kažem. To je interesna grupa koja koristi ljude, resurse, biznis, položaj i uticaj zarad ličnih interesa reketaške dinastije Rodić...Mlađi je opasniji. Stariji je imao šlifa za biznis, kakav god da je bio taj biznis, ali Aleksandar je napaljeni beogradski šibicar koji bez morala, karaktera i principa gazi preko mrtvih.

Mogu Vam reći u poverenju da je Rodić preko svojih diletanata pokušao da me vrbuje da zastupam njegovu stranu u ovom licemernom ratu. Više od mesec dana obrađivao me je Rodićev najbliži saradnik. Znao sam da će se Rodić okrenuti mesec dana pre nego što se sve desilo. Mesecima su pripremali teren, a Rodićevi diletanti imali su za zadatak da na terenu lobiraju za podršku. Ja sam im u poslednjem trenutku okrenuo leđa. Bili su izuzetno iznenađeni, jer Rodića nisam podržao...

Znajući kako su mene vrbovali i šta je bio cilj, sumnjivi su mi NUNS i Obradović. Gotovo je izvesno da su sklopili dil. Osnovni cilj ovog rata su Politika i Novosti. Rečeno mi je-"moramo da pomognemo Rodiću oko Politike i Novosti. To je bilo pre Kurirovog preokreta'..."

Nekoliko saradnika Magazina Tabloid mi, nevoljno, saopštava da su i oni bili kontaktirani od emisara Aleksandra Rodića. Nuđeno im je puno para, da dođu kod njih. Svi su odbili, znajući da je mlađi Rodić besprizoran tip. Predrag Popović je pre dva meseca najavio da će Rodić napustiti da služi Vučića, i da je dobio brdo para da piše protiv njega. Samo su pare u pitanju. Ko da više.

Ipak, u toku je bratoubilački rat između Vučića i malog Rodića, u kojem ovaj drugi nema nikakve šanse, makar iza njega stajao i Stejt Department. Prvi zakon sveta glasi - Od nečeg biva nešto, od ničega ništa. Zar da nam kao heroja opet nude revidirca, list koji je objavljivao naslovnice sa "Jebo ježa u leđa", '' Baba u osmoj deceniji ostala trudna'', a demanti je objavljivao na pretposlednjim stranama, u dve rečenice. I zbog toga nećemo posezati za arhivskim fondovima, da opišemo ove ljude...

Ameri umeju da prljaju narode, dovodeći im za vođe najgore, najnemoralnije i najbesprizornije. Isto su to uradili i sa Aleksandrom Vučićem, sada sa Rodićem.

Srpski novinari su na najnižim granama. Vučić je iz novinarstva, na divljački način, oterao sve misleće ljude. Sav pera kojima se Srbija ponosila. Sada taj posao obavljaju oni koji ni pismo majci ne umeju da sastave.

Još tužnija su novinarska udruženja. Saopštenja piše izvesni Svetozar Raković, a aminuje Vukašin Obradović. Ko su ovi ljudi koji se predstavljaju novinarima? Novinarska udruženja, svuda u svetu, štite interese članstva. Nikada ne osuđuju novinare, jer je to u nadležnosti suda. I javnog mnenja - čitalaca, ili gledalaca.

Opet se vraćam arhivskim fondovima. Pomenuti generalni sekretar NUNS-a, pisac svih saopštenja kojima se osuđuju novinari redakcije, potekao je iz sindikalnog lista Rad, a završio u Danas-u! Blesavo je hrabar, jedino kada je mrtav pijan. Čim je trezan- vuna kićo! Dok su trajali protesti, otvorena pobuna protiv Miloševićevog režima, Raković je izašao iz kafane u stanju teškog pijanstva, izvadio je polni organ, i držeći ga sa obe ruke krenuo je na kordon policije, da ih zapiša. Sa teškim povredama, prebačen je u Padinsku Skelu. Meni je odmah pošlo za rukom da stupim u kontakt sa školskim drugom, koji je bio nadzornik straže, i zamolio ga da se Sveta oseća kao da je u Selters Banji.

Sada Raković vedri i oblači. Čim mu jave, postupa po naređenju. Vukašin aminuje. Ali, i Vukašin Obradović je, takođe, revidirac! Tužilaštvo za ratne zločine vodilo je postupak protiv jednog novinara pokojne Politike Ekspres, koji se takođe pre dve godine upokojio, zbog izveštavanja sa ratišta, koje je označeno ratno-huškačkim. U objavljenim tekstovima imao je i koautora. Potpisivan sa V.O. Njegov advokat je na pitanje o kojem je novinaru je reč, od tužioca dobio odgovor da je reč o Vukašinu Obradoviću. Ej, dođe vreme da Vuletu krene. On ima stan u Beogradu, stan u Vranju, novine Vranjske...Sve su mu to u džepove natrpali oni koji su želeli da Vule održi poslove za njih, da promoviše Albance u Vranjskoj kotlini..

Udarna pesnica NUNS-a, devojka za nastupe protiv novinara je i izvesna Jovana Gligorijević, koja piše za nedeljnik Vreme, list čiji se svi čitaoci međusobno poznaju, proda se u 650 primeraka! Jovana je đevojka kojoj ni kubansku vakcinu iz ruke da ne uzmeš, ali ume da razveže jezik kad treba da ošine po onima koji šilje olovku na vlast. Ako bi neko u Beogradu bio upitan ko je ta Jovana Gligorijević, neki bi je se, možda, setili kao kćerke Mila Gligorijavića, koji je u penziju otišao sa mesta glavnog urednika NIN-a.

Sedma ofanziva Vučićeve kamarile na Magazin Tabloid nije dala rezultate. Niko od nas nije obešen. Neka visi padre.

A 1.

Jedan dan života

...

Samo jedan dan života još jednu šansu mi dajte sad

Jer već sutra nisam s vama

jer sutra umrijet ću ja

...

Moj život je kratak bio i prolazan kao san

Zato želim

samo jedno da živim još jedan dan

...

Nek se staro društvo nađe ko nekad davno u kraju

mom

I nek se čuje naša pesma taj zadnji glas srca mog

...

Samo buket belih ruža nek bude

uvijek na grobu mom

I samo vetar neka priča svu tajnu života mog

...

Jer on beše tako

kratak, i prolazan kao san

Zato želim samo jedno da živim još jedan dan

Vesna Pešić: Vučić bi hteo da preuzme Rodićev deo „Politike"

Razlog sejanja masovne političke panike najverovatnije jeste to što Aleksandar Vučić ne dozvoljava vlasniku „Kurira" Aleksandru Rodiću da eventualno postane vlasnik pedeset odsto „Politike", smatra sociološkinja Vesna Pešić, koja za Radio Slobodnu Evropu kaže da iza čitave afere „Državni udar" zapravo stoji Vučić.

„...Po mom mišljenju, iza te histerije, odnosno mafijaških obračuna, stoje Vučić i njegov brat - pri čemu znamo da je jedan predsednik vlade, dok za ovog drugog uopšte ne znamo koju funkciju zauzima i na osnovu čega ide okolo i zastrašuje ljude po Srbiji kad su neki lokalni izbori, ili izbori za mesne zajednice.

Ne znamo, dakle, čemu služi taj brat i kakva je njegova funkcija, ali po tome vidimo da imamo jednu potpuno privatizovanu vlast koju ne možemo da kontrolišemo. Ali, da se vratim na ovu temu. Očigledno da je u pitanju spor oko toga čiji je vlasnički udeo drugih 50 odsto Politike. Žalosno je što niko nije izašao sa činjenicama, da vidimo da li je taj deo kupio Bogićević ili je kupio Rodić, čije je, dakle, vlasništvo tih 50 odsto 'Politike'.

Koliko ja razumem, Vučić ne da Rodiću da preuzme taj deo 'Politike', koji bi eventualno njemu pripao - nažalost, kako rekoh, to niko nije istražio, mi uvek nešto radimo, a da ne znamo činjenično stanje jer se ono sakriva i da bi to sprečio, on je izveo ovaj napad na Rodića, da mu ne dozvoli da preuzme taj deo 'Politike' nego da on pripadne Vučiću.

On je, u stvari, organizovao celu ovu priču o državnom udaru", smatra Vesna Pešić.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane