Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zrenjanin

U susret izborima 2016: hoće li birači konačno kazniti naprednjake za haos i otimačinu?

Ni njihova neće goreti do kraja

Građani Zrenjanina, „slepi putnici" nazadnjačkog broda koji tone, bednim životarenjem „plaćaju" uživanja Regionalnog Isusa i njegove osione polunepismene kamarile. Na pragu izbora, ovdašnje „božanstvo", nevidljivi peti potpredsednik SNS-a uz davno izgubljen ugled i u ovoj stranci, ponižava svoje sugrađane, jednom te istom pričom o Vojvodini, i samo o Vojvodini. Novinarima ne odgovara na pitanje zašto Zrenjanin postaje zaostao region, već neprestano ponavlja: SNS će Pokrajinu dovesti u red. Da je rekao „zaviti u crno", još bi mu neko i poverovao

Zoltan Horvat

Da je reda, pravde i morala,Regionalni,sinonim banatskog vulgarnog višestranačja, davno bi bio politički mrtav, pa se ne bi desilo da njegov lični vozač službenim automobilom vozi njegove ćerke iz drugog braka na učestale kozmetičke tretmane u Beograd, ćerka iz prvog braka ne bi bila „neophodan kadar" u NIS-u gde njen otac „usisava"mesečnu platu od milion dinara, a ne bi se desilo ni da za „kapilarnog" predsednika izbornog štaba ovdašnjih nazadnjaka bude izabran baš Oliver Mitrović, šef odborničke grupe SNS u gradskom parlamentu, jedan od ovdašnjih vrhunskih karijerista opskurnog znanja i iskustva.

Tuga i nesreća nadvila se nad Zrenjaninom. Vlasnici vlasti umesto podnošenja računa sugrađanima za nerad od 7. jula 2012. godine, ponavljaju optužbe protiv bivše vlasti. „Žuti" su krivi za sve ono što se desilo, za sve što se dešava, i za sve što će se desiti Zrenjaninu u, blago je reći, okrutnim nazadnjačkim mandatima. Direkcija grada sa 79 zaposlenih, rasipnik najvećih budžetskih para, nema (na skupštini usvojen) izveštaj o radu u 2015. godini, ali ima zacrtan plan rada za ovu i 2018. godinu. Privilegovani direktor Goran Kravarušić ne posećuje skupštinska zasedanja jer nema obavezu da podnese bilo kakvu odgovornost za: već nenamenski potrošen novac za sve kanalizacije po naseljenim mestima koje se neće raditi do 2017. godine, nema odgovor na pitanje kako je spiskano neverovatnih 70 miliona dinara za uređenje kišne kanalizacije u Takovskoj ulici...

Ali, ima na raspolaganju pare iz budžeta za eventualnog investitora i eventualne radove na Aqua parku, virtuelnom projektu i plodu bolesne mašte gradonačelnika. Potrošena je i lova za eventualno izgubljene sudske sporove u iznosu od 6,7 miliona dinara, spiskano je bez obrazloženja 14,7 miliona dinara za „specijalne usluge" plus specijalizovane usluge 1,5 miliona i „ostalo" vredno 4,9 miliončića, a mulja se i sa socijalnim davanjima zaposlenima od 3,5 miliona dinara gde privilegovani imaju plate od 80 hiljada dinara...Nazadnjačkom silovanju gradske kase i „pranju para" nema kraja, pa „izuzetno simpatično" deluje informacija iz direktorovog kabineta Direkcije u jednoj rečenici da je za materijal potrošeno 6,2 miliona dinara...Koji materijal, kada, gde, to se blentavim sugrađanima ne saopštava. Podatak da nema brige, jer sami sebe kontrolišu, jer Kravarušić Kravarušiću podnosi detaljne izveštaje po gradskim restoranima i danju i noću, non-stop, podrazumeva se.

Kabineta ima raznih, al, za najvažniji, gradonačelnikov, odvojeno je „brdo" para. Šturi podaci u jednoj rečenici navode da je za finansiranje i fiskalne potrebe gradonačelnikovog kabineta prošle godine potrošeno je, takođe neverovatnih 53.572.721 dinara što predstavlja 2 procenta godišnjeg budžeta. „Veličanstveni" su rashodi na teret budžeta gradonačelnika: usled povećanog obima stalnih troškova (ne navodi se zašto), usluge po ugovorima plaćene su 39.925.512 dinara, reprezentacija je 3.018.739, podobnim medijima je isplaćeno 7.031.809 dinara, usluge „objektivnog" informisanja javnosti koštale su 2.369.280 dinara. (Ne) zna se koliko je koštala bogojavljenska voda iz gradske kanalizacije sa tehničkom vodom, za koju je gradonačelnik povodom plivanja za Časni krst rekao da će rešiti decenijske probleme pijaće vode?!? Na ovakve predizborne nazadnjačke slogane ni trebali da nasednu neinformisane blente od sugrađana, pa se već ove godine očekuje da usled neverovatno povećanog obima stalnih troškova bude ispostavljen neverovatan račun i za putovanje na Mesec. Kada je pored ovdašnjih „slepaca" od sugrađana prošlo toliko idiotarija, zašto se po nove investitore ne bi išlo i na Mesec. Gde ih, naravno, takođe nema.

Imaju gradski oci pajtose, proverene, ušemljene, stalne, sa kojima je milina raditi. Jedan od dežurnih investitora u Industrijskoj zoni je i privatna firma Bomist, koja se prošle godine za „brdo" para istakla u akciji čišćenja nagomilanog snega sa jednim kamionom i tri metalne lopate. Saradnja gradonačelnika sa jednim te istima za narodne pare je veličanstvena, gde se nakon obavljenog poslića u četiri oka podrazumeva veličanstvena reprezentacija(nazovimo to krkanjem po restoranima).

Bogom dani, privilegovani, znaju kako se unovčava golja u nazadnjačkoj vlasti. Milan Vukobrat, odbornik SNS-a iz Čente, istaknuti borac za sopstvene privilegije i interese svojih stranačkih gazda, došao kao izbeglica iz Vojnića, go i bos. Ali, sa njim je pristigla i neka humanitarna pomoć, pa je Milan odlučio da se bavi ozbiljnom seoskom trgovinom. Otvorio privatnu prodavnicu u Čenti, ponudio humanitarnu robu po niskim cenama, zatvorio konkurenciju, obogatio se, i postao nazadnjački odbornik. Kao dokazani ekspert za humanitarni rad, rukovodi projektom Podrške humanitarnim organizacijama gde je iz gradskog budžeta prošle godine izdvojeno 12 miliona dinara, a izbeglim licima 20 miliona dinara. Kome se konkretno daje pomoć, migrantima, pridošlima sa Kosova ili iz Krajine, to ne zna ni Sveti Petar. Zna Milan Vukobrat, ali neće da kaže, da ne ofira novi čist lopovluk iz gradske kase.

U budžetu grada za 2016. godinu nema Fabrike vode. Za ovdašnje direktore ima novčano ukalkulisanog rizika od gubljenja ugleda usled neuspešnog vođenja programa i trošenja budžetskih para, od neovlašćenog obelodanjivanja podataka medijima, od nemogućnosti upravljanja sukobom interesa (omiljenom stavkom ovdašnjih interesdžija), od rizika povećanja broja pronevere, od lošeg planiranja koje vodi ka ukalkulisanom haosu...a sve radi zaštite (ničim izazvanih) direktora...Soko zove Orla, ima li tu normalnih?!?

Da bi idiotarija od neodgovornosti prema sugrađanima bila kompletna, stavke gradskog budžeta su ispisane tako malim slovima, da ih ni najveći mikroskop ne može „dešifrovati". Šifrovan je i izveštaj gradske Turističke organizacije, a za nebulozne šifre i preostalu zajebanciju sa sugrađanima, zadužen je čovek iz gradonačelnikovog kabineta, koji, na zadovoljstvo gradskih gazda, obavlja „sjajan posao" sakrivanja podataka.

Veličanstven je i uzlet Olivera Mitrovića, bivšeg čuvara po holovima banaka, danas munjevito uglednog šefa odborničke grupe SNS, autoritativnog šefa pijace u JKP Pijace i parkinzi, gromade od čoveka u ulozi šefa „kapilarnog" izbornog štaba nazadnjaka. Toliko uzletača, uz još više prevrtača i megadens-naprednjaka - kupaca obrazovanja, sjatilo se pod skute Regionalnog Isusa, željnih neograničene vlasti nad podjarmljenim sugrađanima!

Podsetimo, pre 7. jula 2012. godine i bezočne krađe lokalne vlasti od strane nazadnjaka, gradska uprava je imala 194 zaposlena. Danas ih je na platnom spisku 302, pa je „sasvim normalno i ljudski" razumeti bes i očaj ovdašnjih vlasnika vlasti, da su danas za sve što se dešava u Zrenjaninu, krivi „žuti".

Usled apsolutne nemoći, neznanja i odsustva želje da se uradi nešto konkretno za sugrađane, predizborna nervoza Regionalnog Isusa stigla je do neba iznad Zrenjanina: nazadnjaci, ako se sugrađani na izborima dozovu pameti, sledi fajront, pakovanje kofera i opšta bežanija.

Na kraju, ipak, jedna lepa vest, Zrenjanin je prepun ideja. U Miletićevoj ulici je na mestu nekadašnjeg industrijskog giganta Radijatora, nikao novi gigant, veliki market IDEA.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane