https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Ko je Srbima u Vojvodini podmetnuo Sabahudina i Nedima?

Alahova izvidnica

Može li se stati na rep, ili za vrat, večitom predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Sabahudinu-Dinku Gruhonjiću i njegovom zemljaku Nedimu Sejdimoviću, koji nisu novinari, ali su vlasnici ovog društva, koji pune dve decenije laju protiv Srba, pozivajući međunarodnu zajednicu da nas izopšti, okupira, kazni, utirući put dolasku i naseljavanju Alahovih vojnika u ovoj srpskoj pokrajini

Arpad Nađ

Na tribini održanoj u Subotici, pod nazivom "Vojvodina otvoreno-zatvoreno društvo", između ostalih govorio je i Sabahudin Gruhonjić, predsednik Društva nezavisnih novinara Vojvodine, koji je devedesetih godina stigao nekim čudom u Novi Sad i tu započeo svoju antisrpsku "karijeru". Kao sestrić Nadire Avdić-Vlasi, žene Azema Vlasija, nekadašnjeg Titovog omladinca sa Kosova, Sabahudin je, uz pomoć zapadnih donacija i očiglednih simpatija koje kod takvih donatora uživa, postao aposlutni gazda vojvođanskog medijskog neba. I što više udara po Srbima i Srbiji, to mu više para daju!

Na pomenutoj tribini, Sabahudin reče između ostalog i ovo: "...Na sceni je posrbljavanje Vojvodine i Novog Sada, što je pokušaj da se Vojvodina jednom zauvek veže za Srbiju!"

Javnost je o Gruhonjićevom antisrpskim nastupima saznala svojevremeno iz članka jedne irske novinarke, gde su u podnaslovu citirane Sabahudinove reči o Beogradu i Srbiji, gde je rekao: „...Teško je verovati da može da postoji takva koncentracija zla na tako malom prostoru!"!

Za njega je „ovo društvo duboko degenerisano", a „Srbija nikada nije bila građansko društvo, to je od vajkada bila društvena margina". Srbija, srpsko društvo i država, Gruhonjića podsećaju na „svinjac". Čak i u okolnostima kada stremi svom snagom prema Evropskoj uniji, za Sabahudina Gruhonjića Srbiija je nalik „glist", i „pantljičari", pa iz toga zaključuje da takvo „degenerisano" i „prljavo" društvo, Vojvodinu može samo da „balkanizuje" i „siluje".

Ali, on se ni na tome ne zadržava nego ide dalje pa srpsko društvo naziva „duboko degenerisanim", a o Srbima, kao naciji, govori da su „mali primitivni narod". Poseban odnos ima prema svojim nekadašnjim komšijama, Srbima iz Banjaluke, za koje tvrdi da su „ljudi čudnih fizionomija i neartikulisanog jezika", proričući da će im u budućnosti „noge biti sve kraće, a pogledi sve tuplji"!

Sabahudin ima svoj web sajt koji se zove Autonomija. info, koji je pokrenuo još 2008. godine, kako je tada rekao, sa namerom "da raspravlja o ustavno pravnom i političkom položaju Vojvodine". Od pokretanja tog sajta, iz godine u godinu, bio je u svojim prljavim napadima na Srbe i Srbiju sve žešći, a njegova mržnja sve otvorenija. Video je da se niko ne buni, da ga niko krivično ne goni, da čak ima i podršku kriminalne vlade Bojana Pajtića, pa je nastavio da gazi i pljuje po narodu koji ga je devedesetih godina udomio kao očajnika prebeglog iz BiH i koji mu je pomogao da se iškoluje, postane čak i profesor Univerziteta u Novom Sadu i "večni" predsednik Društva nezavisnih novinara Vojvodine.

Kad se dokopao dobrih društvenih pozicija, iz njega je onda progovorio Alahov vojnik, pa je isukao svoj pogani jezik i počeo da seče kao handžarom! A, gde drugde, nego po srpskim vratovima!

Ali, umesto da ga neko pozove na odgovornost zbog širenja nacionalne i verske mržnje i da bude hitno izveden pred tužilaštvo, njega finansiraju iz budžeta Pokrajine! Tako je i za 2016. godinu, predviđeno finansiranje njegovog sajta, i to od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise i nacionalne manjine i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, odakle povlači ozbiljne sume novca za ovakve i slične projekte, kao što je i gore pomenuta tribina.

Da se nekakav Sabahudin samo jednom ovako oglasio u Hrvatskoj, Poljskoj, Češkoj, Mađarskoj ili bilo gde u onoj Evropi koja drži do sebe i svojih vrednosti, to bi mu bilo poslednje što bi izgovorio uoči dugoročne zatvorske kazne i sigurnog proterivanja "u zemlju porekla"!

Peder i pisac perverznih knjižica, Nedim Sejdimović, Sabahudinov sabrat po Alahu, težak je preko sto pedeset kilograma i ima ogromnu zadnjicu, koju je smestio u sred Novog Sada, na radost lokalne gej-zajednice, a najviše na radost Bojana Pajtića, prvog među jednakima u toj zajednici. I dok Sabahudin telali po čaršiji kako su "Srbi silovatelji Bosne", dotle Nedim, spava u krevetu sa svojim "silovateljima", i ne žali se! Naprotiv, toliko mu je dobro, da se od divote raširio do neslućenih razmera!

Nezavisnom društvu novinara Vojvodine (NDNV) u kome drmaju Sabahudin i njegov jaran iz Bosne, Nedim, američka organizacija NED uplatila je 242.000 dolara, za period od dve godine, obrazlažući to kao donaciju za „obezbeđenje javnog dijaloga o decentralizaciji"!

Ali, što pre treba decentralizovati Dinka i Nedima. Poslati ih tamo odakle su došli, da se mole Alahu što im je omogućio da odu do Novog Sada i zgrnu milione evra, od ludih Srba koji ih nisu za noge obesili zbog svih ružnih reči koje su o njima izgovorili.

Pozivamo Regionalni centar BIA u Novom Sadu da sve javne nastupe Dinka i Nedima prosledi državnom tužiocu, jer njihovi nastupi nisu pravo na sopstveno mišljenje, već otvorena rasna i šovinistička mržnja prema Srbima, koji su ih, devedesetih godina, kad su došli iz Bosne i Hercegovine, dočekali raširenih ruku. Ali, takvi su Alahovi đaci. Njih dvojica su, postaje očigledno, Alahova prethonica, koja treba da utre put delovanju njihove braće, koje Vučićeva vlada planira da naseli u Vojvodini, otme imanja od paora i dodelili njihove njive, kuće i imovinu Sabahudnovoj sabraći po veri.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane