Natrag

Tabloid je pozvan

Pismo iz Doma zdravlja Savski venac u Beogradu o teroru koji nad zaposlenima sprovodi partijska direktorka

Kadar iz partije, kum iz BIA-e

Magazin Tabloid dobio je pismo iz Doma zdravlja Savski Venac u Beogradu, koje je potpisala Zorica Perić, zaposlena u ovoj zdravstvenoj ustanovi i koja je u svom obraćanju javnosti opisala nasilje, primitivizam, bahatost i druge "vrline" koje poseduje direktorka, koja je postavljena na ovo mesto prošle godine. naime, uprkos odmaklim godinama i činjenici da je promenila više stranaka poslednjih godina, to je ne ometa da svoj "mladalački" aktivizam pokaže i kao kadar Srpske napredne stranke koja je i postavila na tu funkciju

......

Pišem Vam u ime zaista obespravljenih zaposlenih u Domu zdravlja Savski venac u Beogradu, jer smatram da ste redakcija koja nepristrasno može proceniti i pisati o zaista čudnim događanjima u našoj ustanovi. Nudim Vam kontakt ( broj mobilnog na kraju) i činjenice po stavkama, pa Vi procenite dalje.

U šezdeset godina postojanja prvi put je juna prošle godine u Domu zdravlja Savski venac u Beogradu, na mesto direktora dovedena osoba koja nije član kolektiva. Reč je o doktorki Dubravki Miljuš (61) funkcionerki Srpske napredne stranke, koja od dana dolaska na ovu funkciju vrši direktan mobing nad nama zaposlenima.

Kod nas je došla sa mesta direktora Studentske poliklinike u Beogradu, gde je prvo bila kadar Liberalno - demokratske partije Čedomira Jovanovića, a kad su oni izgubili vlast, prešla je u Dinkićev G 17 plus. Njihovim padom prelazi kod novih pobednika u Srpsku naprednu stranku.

Prilikom dolaska, prvo nam se obratila rečima da je došla da "počisti'' neradnike, jer tako želi SNS. Odmah je spomenula i "kuma iz BIA'', tek da nam stavi do znanja o svojoj tajnoj snazi! Sa njom dolazii ,,specijalni savetnik'', izvesni Milan Beslać, koji je ekspert opšte namene: za pravo, ekonomiju i javne nabavke. On je zaposlenima i noću slao mejlove, da do ujutru spreme razne izveštaje. Zaposlene naziva kriminalcima, špijunima, barabama...

Direktorka i ovaj njen savetnik menjaju sve načelnike službi, bez rešenja razmeštaju zaposlene ali i na mesta gde pre toga nikada nisu radili. Takođe, razmeštaju i lekare koji godinama imaju svoje pacijente u druge zdravstvene stanice. Pa penzioneri i ostali pacijenti žestoko protestuju jer sada kilometrima dalje idu do svojih stalnih lekara. Tri poznata lekara (Macura, Pejović i Paunović) zbog tog skandala daju otkaze, ali ni to nema odjeka. Promenila je kompletan Nadzorni i Upravni odbor, kao i Stručni savet i dovela neke svoje kadrove.

Jedna koleginica zbog mobinga direktorke i savetnika već četiri meseca ide na dnevnu terapiju u psihijatrijsku bolnicu u Kliničkom centru. Direktorka Miljuš za poslednjih šest meseci menja tačno deset vozača službenog automobila. Prvo trojicu stalno zaposlenih vozača Doma zdravlja, a onda još sedmoricu iz neke agencije koja iznajmljuje vozače. Navodno, svi je špijuniraju, a u stvari zatire tragove lokacija gde je razvoze nakon posla.

Naravno, ovo je samo deo onoga što radi zaposlenima direktorka koju je u ovu zdravstvenu ustanovu dovela Srpska napredna stranka, a sve Vam mogu dokumentovatii lično izgovoriti pred novinarom i foto-reporterom.

podeli ovaj članak:

Natrag