Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Posle šest meseci ukinut pritvor zameniku glavnog urednika Magazina Tabloid

Ne pretite mu, uradite to

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu Nebojša Živković ukinuo je 11. februara rešenje vanraspravnog krivičnog veća ovog suda koje je preinačilo rešenje sudije za prethodni postupak Raše Jankovića, donetim 18. avgusta 2015. godine o određivanju pritvora Milanu Malenoviću, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Ugrožavanja sigurnosti, izvršeno na štetu predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, obraćanjem na svom fejsbuk profilu

M. Hadžić

Više javno tužilaštvo u Beogradu - Odeljenje za visoko-tehnološki kriminal saopštilo je 18. avgusta prošle godine da je donelo rešenje o preduzimanju istražnih radnji protiv zamenika glavnog urednika Magazina Tabloid Milana Malenovića, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti, na štetu premijera Srbije Aleksandra Vučića. Dramatično je saopšteno javnosti da je Malenović na svom fejsbuk profilu pozivao na ''Vučićevo ubistvo''. Policija se oglasila saopštenjem da će ''pojačati mere obezbeđenja premijera".

Malenović je potom prebačen u zatvorsku bolnicu. Zbog teškog zdravstvenog stanja, koje kod njega traje od ranije, lekari su obavestili sud da nije moguće njegovo lečenje u zatvorskoj bolnici, već u specijalizovanim ustanovama, pa je sud, očigledno uveren da će Malenović umreti, promenio odluku i odredio mu meru kućnog pritvora, uz zabranu korišćenja interneta. Ovo rešenje donelo je veće sudije Zorana Šešića.

Iako teško narušenog zdravlja, Malenović četiri meseca nije mogao da napušta stan. Sudija za prethodni postupak Verica Vasojević Stajić je odbijala sve Malenovićeve molbe da mu se dozvoli pregled kod lekara, pa je rešenjem predsednika Višeg suda u Beogradu Aleksandra Stepanovića izuzeta iz daljeg odlučivanja, a predmet je dodeljen sudiji Nebojši Živkoviću. Posle 5 meseci i 24 dana, sudija Živković donosi rešenje o ukidanju kućnog pritvora

''...Ispitujući, u smislu čl. 200 st. 5 ZKP, da li je dalje trajanje mere opravdano, sudija za prethodni postupak nalazi da više ne postoje razlozi za produženje izrečene mere. Naime, uvidom u spis Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Kt.Vtk.br. 104/15 utvrđeno je da se u odnosu na okrivljenog Malenović Milana sprovodi postupak zbog krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 138 st. 3 u vezi st. 1 KZ, tokom koga je potrebno da se sprovedu dokazne radnje u cilju utvrđivanja postojanja krivičnog dela i krivične odgovornosti prijavljenog lica.

Od podnošenja krivične prijave od 18. 8. 2015. godine pa do sada, javni tužilac je u pogledu sprovođenja dokaznih radnji, pri čemu je sudija za prethodni postupak imao u vidu priznanje osumnjičenog lica da je autor postavljenih komentara na svom fejsbuku, pri čemu je u svojoj odbrani i naveo razloge takvog ponašanja, javni tužilac je do sada pribavio izveštaj MUP RS - Kabinet Ministra unutrašnjih poslova i zatražio je izveštaj Republike Srbije - Generalštab Vojske Republike Srbije.

Pribavljen je izveštaj MUP RS - Kabineta ministra unutrašnjih poslova.

Imajući u vidu da je odlukom Krivičnog veća Višeg suda u Beogradu osumnjičenom Malenović Milanu izrečena mera zabrane napuštanja stana uz meru zabrane korišćenja interneta koja mu je izrečena za vreme trajanja mere zabrane napuštanja stana, te imajući u vidu da je ta mera izrečena zbog postojanja razloga iz čl. 211 st. 1 tač. 3 ZKP, dakle zbog toga da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo koje mu se stavlja na teret, sudija za prethodni postupak nalazi da razlozi zbog kojih je izrečena mera više ne stoje...'' - navodi se u rešenju o ukidanju kućnog pritvora.

Sudija je, navodi se u rešenju ''...imao u vidu činjenicu da krivično delo koje se sada osumnjičenom Malenoviću stavlja na teret ne sadrži klasične elemente direktnog nasilja. Pri tome reč je o prethodnom krivičnom postupku pa prema tome javni tužilac u dužem vremenskom periodu nije opredelio da li će optužiti osumnjičenog Malenović Milana za krivično delo u vezi koga preduzima istražne radnje, a reč je o krivičnom delu Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 138 st. 3 u vezi st. 1 KZ, pri čemu je oštećeno lice u ovom predmetu Predsednik Vlade Aleksandar Vučić, ili se radi o nekom drugom krivičnom delu, a iz spisa predmeta javnog tužioca se ne vidi da je oštećeno lice pozvano da se izjasni u pogledu ozbiljnosti pretnji.''

Skoro šest meseci je zamenik urednika Magazina Tabloid proveo u pritvoru, a da tužilaštvo nije preduzelo nijednu istražnu radnju. Istraga tužilaštva može trajati neograničeno. Ko će platiti šest meseci oduzete slobode Malenoviću?

Njegovo zatvaranje nije osudilo nijedno novinarsko udruženje. Vučić, uz pomoć bande iz tužilaštva i pravosuđa može da hapsi, zatvara, osuđuje, ubija..

A 1. Nije bilo, ako televizija ne javi

U Beogradu je 20. februara održan u centru Beograda miting u znak protesta zbog usvajanja zakona kojim se NATO ovlašćuje da gospodari, nekažnjeno, Srbijom, da raspolaže i javnim i privatnim objektima, nikom ne plaća porez a njegovi vojnici, za sve loše što urade, ne odgovaraju pred srpskim sudovima, i ne plaćaju štetu. Mitingu je prisustvovalo oko 15 hiljada građana, koji su se prošetali, bez incidenta, centrom glavnog grada. Javni servis RTS, za čiji rad građani plaćaju taksu, nije objavio informaciju o ovom događaju. Neke televizije su ga pomenule, navodeći da je protestvovalo samo 400 duša.

Mrak nad Srbijom građani plaćaju i iz svog džepa.Bes građana na društvenim mrežama je eskalirao. Ali, Vučić ide dalje. Samo njega slikaju.

Direktor RTS-a je novinarska gnjida Dragan Buljošević, a glavni urednik nesmenjivi Nenad Šlj. Stefanović. Upamtimo njihova imena. Pohvatajmo ih kada dođe do obaranja Vučićeve tiranije

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane