Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zrenjanin

Naprednjački mrak u Banatu: dok vladari loču i žderi narod izumire

Sve nas čeka kazan

Kako teku „taktičko-tehničke" pripreme za izbore vlasnika vlasti u Zrenjaninu, u kompletnom zakonodavno-izvršno-sudskom sastavu? Nazadnjački foteljaši se intenzivno druže po restoranima, gde, (ne)ometeni u razvoju, razrađuju predizbornu strategiju. Angažuju i „siću" od ljudi, koji za siću para, prave redaljke po kućama i stanovima, nose pribor sa sobom, i agituju za večno trajanje duboko kompromitovane SNS politike Goran Knežević, u narodu poznatiji kao "Regionalni Isus"

Zoltan Horvat

Nije dovoljno reći tuga, žalost, zrenjaninska politika liči na „Kuću ludaka", gde nema nikakve logike. Da ih (u)biješ, al samozvani „vlasnici" grada ne razumeju da, ama baš ništa ne razumeju o rukovođenju. Za ovdašnja politička „strašila", jedini cilj je, ne birajući sredstva, ostati na vlasti. Dok građani Zrenjanina bol nad sopstvenom propasti ublažuju jadikovkama, iz Javne (Gradske) kuće stiže jasna i kratka „zahvalnica", zabole ih.

Galerija likova „vrhuške" zrenjaninskog nazadnjaštva je beskonačna. Trenutni gradonačelnik Čedomir Janjić, prekjuče saobraćajni tehničar, juče diplomirani ekonomista, danas je vrli obećavač predizbornih obećanja. Završetak izgradnje kapitalnih investicija, Fabrike vode, obilaznice...to su za gospodina obećavača, olako izgovorene laži. Fingiranje i lažna briga za sugrađane mu tako „leže", da je zaslužio apsolutno poverenje Regionalnog Isusa. U sadejstvu sa pomoćnikom Ivanom Devićem, velemajstorom ugradnje u gradske finansije, pokazuje visok stepen odgovornosti prema građanima, tačnije pojedinima, sebi samom, pomoćniku, i možda još ponekom. Diskrecionim pravom da u šest očiju (uz neizbežnog Devića)ugovara poslove sa investitorima, gde, naravno, nikom ne polaže račun, trenutni gradonačelnik je stekao sve uslove, da krajem godine samom sebi dodeli godišnju nagradu...ako predstojeći izbori ne „pokvare" njegovu ličnu sreću i blagostanje.

Darko Bađok, zaštitno lice Regionalnog Isusa,prekjuče vođa navijača i prodavac petardi, juče pokrajinski poslanik, danas vlasnik stotina kvadrata gradskog poslovnog prostora, (malo) sutra doktor nazadnjačkih nauka, dobio je izvršnu sudsku presudu, odnosno oglašen je krivim za ulični boks nad Valentinom Nestorović. Da li su nadležne sudije jeli bunike pa se usudili da presude po pravdi, tek, malosutrašnji doktor nauka se na poslednjoj konferenciji za štampu nije hvalio sudskom presudom. Po običaju, udario je na pokrajinsku vlast, uz naredbu prisutnim stranačkim jadovima da za nepodobne novinare nema mesta na njihovim stranačkim konferencijama.

Nazovi briga za građanina Zrenjanina se predizborno zahuktava. Zanosna Julija Bobek, direktorka Centra za socijalni rad, trenutna životna saputnica Ivana Devića Neuništivog, sem Kana na Azurnoj obali, grada pobratima po bogatstvu, redovno navrati i do zrenjaninskih restorana. Centar za socijalni rad ima otvoren račun i za ovu vrstu delatnosti, pa vapaji očajnih građanina Zrenjanina, teško mogu da se čuju od kafanske buke. Petočlanoj porodici Maksimović, u Lukinom Selu, isekli struju, nemaju ni vode, u međuvremenu umro je Petar, glava kuće, nosilac invalidske penzije od 17 hiljada dinara. Pokojni Petar se usudio da jednom dođe do Centra za socijalni rad, u nadi da bi mogao dobiti bilo kakvu pomoć. Dobio je, zamalo batine, pripretili su mu, da će mu, ako ne može da prehrani porodicu, oduzeti decu i dodeliti hraniteljskim porodicama. Ljudi, tih 37 hiljada koje sleduju hraniteljskoj porodici, dodelite izvornim porodicama, i stvar bi mogla biti odmah rešena, zavapi Petar, nakon čega ga najuriše iz Centra. Siromahu Peri, nekadašnjem vrednom radniku Ribarskog gazdinstva u Ečki, nakon „intervencije" u novosadskom Kliničkom centru, izvadili pejsmejker, i poslali ga kući, da umre ko pas. Centar za socijalni rad od aprila prošle godine i smrti hranioca porodice, nije ni telefonom pozvao Maksimoviće da bar upita, treba li neka pomoć. Jedini koji su se interesovali za Maksimoviće, bili su dežurni iz Elektrodistribucije, koji su im pedantno isekli struju na ime duga od 30 hiljada dinara.

Sramni, neprofesionalni i kriminalni odnos Centra za socijalni rad, „zaliva" se po restoranima gde se veselo društvo zabavlja na račun očaja socijalnih slučajeva. Gđica Zanosna, zna da bude i pažljivo selektivna, pa je, ne tako davno, pomogla jednom od zamenika ovdašnjih tužilaca, da se, nakon „uspešnog" razvoda, diskretno, „kulturno i fino" smanji iznos njegove alimentacije na bednih 5 hiljada dinara. Ovaj tužilac, dika i ponos ovdašnje Palate nepravde, „istakao se u akcijama" drakonskih kažnjavanja i (pro)ganjanja muškaraca kod utvrđivanja nasilja u porodicama. Nisu svi jednaki pod kapom nebeskom, rekoše vlasnici vlasti u Zrenjaninu, ustadoše sa stolica i veselo nazdraviše Krokanima, viskićima i preostalim raspoloživim sredstvima. Dotični zamenik je u međuvremenu napredovao, postavljen je da i u Novom Sadu bude restoranski inventar na račun univerzalno blentave raje.

Regulisanje nasilja u porodici ima svoj poseban metod u Zrenjaninu, gde te hapse odmah, a ti dokazuj svoju nevinost. Ogromne pare slivaju se u Programske aktivnosti Centra za socijalni rad, pa je zanimljivo, ali gotovo nemoguće saznati, koliko za svoju medijaciju i nesebičnu pomoć dobijaju ovdašnje žene sudije. Ženska edukativna mreža nema ni delovodnik, ne zna se gde se troše milioni i milioni para, što prosečno neupućenog, navodi na pomisao da lovu dele oni, odnosno One, kako se međusobno dogovore. Odnosno, Zanosna Julija lično i personalno odgovara Juliji Bobek za sve što Julija zvanično, nezvanično i na sve druge načine, uradi, ili ne uradi. Usput, ako Julija pažljivo sakrije od stvarnosti šta se kokretno radi, onda je prisustvo policije sasvim očekivana u Sigurnoj kući. Naravno, za specijalne policajce ima i specijalnih apartmana za relaksaciju, da bar policajci pokažu da se mnoge stvari mogu obaviti bez nasilja, prodirući direktno u...suštinu ženskog bića.

„Originalnim" budalaštinama ovdašnjih nazadnjačkih velikana, nema kraja. Ako nije budalaština, onda je pljačka, jer je budžetom grada već izdvojeno 7 miliona dinara za demontiranje jedinog mosta na svetu bez reke, na suvom. Most i dalje prkosi zdravom razumu u naselju Mala Amerika u strogom centru grada, neko je mazno pare, gradske gazde kažu da su u međuvremenu, najverovatnije te pare otišle za neke „hitnije" slučajeve...Ako si prosečan, a budala nisi, vlast u Zrenjaninu od tebe pravi budalu, sa obavezom da budala uredno glasa za vlasnike budalaština.

Predizborno veče u Zrenjaninu je, dušu dalo za romantiku. Za „romantične" noći brinu se ekipe Elektrodistribucije, koje pažljivo i uredno seku struju domaćinima, neplatišama. U ulici Cara Dušana je u jedanaest kuća, usled isključenja struje, gorela sveća, što je širem centru dalo poseban šmek. Dušu dalo za pravljenje dece, za razliku od naselja Putnikovo, gde je Regionalni Isus zasukao rukave, i, gradi li gradi. Da li palatu veličine kasarne za svoju porodicu, ne znamo, ali, Regionalni svojim nesebičnim primerom pokazuje da bogati građani sa milionskim platama ubrzano doprinose izgradnji Zrenjanin.

Genijalnost vlasnika vlasti u Zrenjaninu je direktna posledica ogromnog političkog iskustva koje je prethodnih decenija stečeno u mnogim istim partijama različitih naziva. Tako su gazde grada otvaranje prostora Narodne kuhinje za obedovanje sirotinje proglasili ogromnim korakom napred za srednji Banat. Kada ovdašnji nazadnjaci na ovaj način govore o napretku, građanine Zrenjanina, piši kući, da si naj...

Pri kraju, ipak lepa vest. Pojeftinili atraktivni zimski turistički aranžmani. Za sedam dana Sen Morica, umesto 1999. evra, plaćaš samo 1945. Ako te ovdašnja vlast nije dovoljno „nasankala" u blagoj zimi bez snega, imaš još samo malu obavezu da kupiš polovnu skijašku opremu za hiljadu evra.

Na kraju o ideji odbornika ovdašnjih nazadnjačkih veličina da se Kurtama i Murtama dižu spomenici po Zrenjaninu. U Perlezu je već raspisana peticija gde se od Saveta MZ traži da se vrloj pevaljki Stoji, zbog posebnih i poprsnih zasluga, digne spomenik za života. Koliko se, na radost vlasnika vlasti, ovaj narod poseljačio, možda Stojina bista sa čvrstim adutima, osvane u pitomom Banatu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane