Natrag

Tabloid je pozvan

Što ne podave psi i vukovi, to ubije izvršni direktor Đorđević

Kako je Milutin očistio lovišta

Šumari iz generalne direkcije J.P. Srbijašume, uputili su još jedno pismo Magazinu Tabloid, u kome iznose nove činjenice o ogromnoj šteti koju je lovištima i divljači, naneo Milutin Đorđević, izvršni direktor ovog javnog preduzeća. Redakcija objavljuje najvažnije delove ovog njihovog obraćanja javnosti

......

Treći put se obraćamo javnosti povodom uništavanja državne imovine u J.P. Srbijašume, tj. lovišta i divljači koje i dalje sprovodi nestručni Milutin Đorđević.

Završena je lovna sezona u pomenutom preduzeću, a rezultati su katastrofalni. Šest godina ovaj izvršni direktor vlada i uništava lovišta i divljač, a uništio je lovni turizam i proizveo ogromne finansijske gubitke. Negotinska lovišta zavijena su u crno. Lovište Deli Jovan, Vratna zatvoreno je i otvoreno lovište, Alija zatvoreno i otvoreno lovište, Dubašnica, Brezovica Suvodol i ostala.

U prvoj fazi Milutin je preuzeo od lopova i kriminalaca da im lovišta izda, a kada im to nije pošlo za rukom, kreće da ih uništava, otpušta kadrove i ubija divljač. Pojedine mlade ljude kada magistriraju ili napreduju u svojoj struci, brzo proganja i smenjuje. Po Boljevačkom gazdinstvu, smenjuje kvalitetne lovne radnike, a iz Lovišta Alija smenjuje lovočuvara kako bi lovište ostalo samo. Posle njegove smene, šalje kaznene horde iz Beograda sa džipovima, da farovima ubijaju šta hoće. Pucalo se i danju i noću. Kapije su otvorene, ograda razgrađena, kako bi mogli džipovi brzo da ulaze i izlaze. Ogroman broj jelena lopatara pobijen je bez dokumenata.

Milutin vidi da je vrag odneo šalu, da je javnost saznala o svemu, organizuje hvatanje jelenske divljači, na njegov način uz vernost svojih sluga i lopova Tome. Ceo Negotin se smejao njegovoj osmišljenoj akciji. Ali nijedno grlo nije vraćeno u ogradu lovišta.

Lovište Vratna takođe je totalno uništeno, divljač je napolju kolju je psi i vukovi i ubijaju ih seljaci. Zadnji Milutinov pir u lovištu Vratna bio je kada je poslao svog čoveka da odstreli muflona iako u planskom dokumentu nije bio predviđen: stručni pratilac bio je Milutinov poltron iz Beograda.

Lovište Deli Jovan je van svake kontrole, takođe odstrela nema, a jelenska divljač i divlje svinje sišle su u lovačka udruženja gde imaju hranu i mir. U lovištu Dubašnica u zatvorenom lovištu smanjen je na minimum broj jelena lopatara i muflonske divljači što će se i brojanjem utvrditi.

U lovištu Vratna, Alija i Deli Jovan u otvorenim i zatvorenim delovima lovišta u 2015. godini, od 15. aprila do 31. decembra, da zna sva javnost da odstrela nije bilo, a ni prihoda. To je prvi put od kad postoje navedena lovišta i Šumska uprava u Negotinu. Preostala lovišta u Umskom gazdinstvu Boljevac takođe su sa gazdovanjem i odstrelom katastrofa.

Brezovica je finansijski ubijena oročenim dugom koji još nije naplaćen od lovca koji je lični prijatelj Milutina Đorđevića. Direktor Š.G. Boljevac, Ivan, diplomirani inženjer šumarstva, staje u zaštitu državne imovine i divljači i ubrzo biva smenjen zbog nenaplaćenih dugova koji je napravio Milutin odnosno Milutinov prijatelj i zbog zabrane da Milutin ponovo može dolaziti sa hordom u lov!

Negotinska opština izgubila je lovni turizam, poslovne ljude, koji su dolazili zbog čuvenih lovišta, ostavljali velika finansijska sredstva i sklapali ugovore i poslovne aranžmane.

Da se Milutin ne razume u svoju struku, a kamoli lovstvo, pokazuje i podatak da je veća količina mesa divljači u Š.G. Boljevac veterinarska komisija zbog isteka roka otpisala i uništila!

Neisporučeni trofeji inostranih lovaca i dalje trule u šupi u šumskoj upravi u Negotinu iako su plaćeni.

Mnoga ostala lovišta gde je Milutin ušao sa svojom hordom nisu ispunila planove zadnjih 6 godina a naročito 2015. godine. Ta lovišta su postala pustoš, predmet lovokrađe, iza njega ostaju delovi divljači i odrane kože.

Milutin i dalje napreduje u svojoj bolesnoj ideji, uz podršku Predraga Aleksića i par neznalica i plaćenika. Službenim vozilom, gorivom i dnevnicama, odlazi u Sloveniju na simpozijum lovstva sa sobom je vodio asistenta šumarskog fakulteta, da mu tumači pojedinosti iz oblasti lovstva, jer se ne razume u lovstvo. Ali, umesto da predstavlja naše preduzeće, kreće njegova priča, o lovu pacova i pacolovkama, da su oni veliki i opasni. Prisutni ugledni lovni radnici i stručnjaci, počeli su da se smeju promašenoj temi, neki su spavali, a neki napustili Milutinovo "stručno" predavanje.

Sadašnji direktor Š.G. Boljevac, gospodin Ranko Šikanja takođe je tražio komisiju koja bi utvrdila pravo stanje lovišta i divljači, ali je Milutin i to izminirao.

Pitamo ministra policije, Nebojšu Stefanovića i podsećamo, da su mu puna usta borbe protiv organizovanog kriminala da nema zaštićenih, da uspešno provodi reforme da radi na suzbijanju lopovluka i kriminala, zašto štiti Milutina Đorđevića.

podeli ovaj članak:

Natrag