Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Nismo mi od juče

Podignimo uvis čela

(Savez komunističke omladine Jugoslavije u borbi protiv imperijalizma. Objavljujemo njihovo saopštenje. Pozdravljamo ih pesmom - U tunelu usred mraka, sija zvezda petokraka. Za ove mlade ljude otvorili smo stranice našeg magazinima)

Nađa Pavlica, članica CK SKOJ-a

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) je revolucionarna omladinska marksističko-lenjinistička organizacija, podmladak Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ). Osnovni zadatak koji SKOJ stavlja pred sebe je borba protiv kapitalizma, kao najvišeg stadijuma imperijalizma, protiv svih vidova okupacije i tlačenja radnog naroda. SKOJ se u svom programu zalaže za socijalističku alternativu i komunističku perspektivu. SKOJ je članica Svetske federacije demokratske omladine (WFDY), koji okuplja sve komunističke, progresivne i antiimperijalističke omladine. SKOJ je organizovao mnoge protestne aktivnosti u poslednjih nekoliko godina, a cilj nam je da okupimo široki front borbene omladine. Najuspešnija naša frontovska organizacija je Studentski front, koja je u prethodnih nekoliko godina predvodila mnogobrojne studentske proteste. Mi insistiramo na svakodnevnim aktivnostima, dajući odgovore na dnevno političke teme, smatrajući da jedino na taj način možemo dopreti do narodnih masa.

Kako je nedavno potpisan sramni sporazum između Srbije i NATO pakta, pokrenuli smo niz akcija, kojima glasno i jasno šaljemo poruku šta mislimo o ovom sporazumu, kao i samom NATO paktu. NATO i SAD su tokom bombardovanja 1999. godine počinili stravične ratne zločine nad našom zemljom. Koristili su se zabranjenim oružjem poput bombi sa osiromašenim uranijumom, kao i kasetnim bombama. NATO je učestvovao u razbijanju SFRJ, i odgovoran je za otuđenje Kosmeta, koji drži pod okupacijom. Zahtevamo da se ponište svi ugovori potpisani između Srbije i NATO pakta. Nedopustivo je sklapati saveze i ugovore sa ovakvom organizacijom, i slati Srbiju na put ulaska u njega.

Prva, u nizu akcija koje smo sproveli, a koja je burno odjeknula u medijima, bila je odlazak na debatu o američkoj spoljnoj politici i ulozi SAD u savremenim međunarodnim odnosima, koja se održala u Beogradu, u hotelu Metropol, 11. februara. Jedan od gostiju na ovoj debati bio je američki ambasador u Srbiji, Kajl Skot. Skojevci su se oglasili na samom početku. Izašli su pred brojnu publiku, noseći majice na kojima je pisalo o USA OUT (SAD napolje) i NKPJ-SKOJ. Glasno su uzvikivali parole i na taj način poručili da NATO fašisti u Srbiji nisu dobrodošli. Obezbeđenje skupa drugove i drugaricu je momentalno udaljilo sa skupa, iako oni nisu postupli huliganski, niti agresivno. Dok je sa druge strane obezbeđenje pokazalo agresiju prema drugovima, uvrćući im ruke, i pretivši. Skojevci su predati policiju, a zatim privedeni u stanicu.

Sledeća akcija koju je SKOJ održao, bila je protestni skup protiv održavanja konferencije „Srbija i Rusija - ruski uticaj na stabilizaciju, demokratizaciju i evropske integracije Srbije". Protest je održan 22. februara, ispred hotela „Metropol" u Beogradu, u organizaciji Centra za evroatlantske studije, na čijem je čelu NATO plaćenik Jelena Milić. Naši aktivisti su nosili parole „Smrt fašizmu - sloboda narodu", „Jelena Milić podržava fašizam" i „Solidarnost sa KP Ukrajine". Takođe, na skupu su uzvikivane parole „NATO ubice napolje iz Srbije", „NATO fašisti" i „NATO sluge ste - napolje iz Srbije".

Već narednog dana, sprovodimo novu akciju. Prisustvovali smo predavanju šefa delegacije Evropske unije u Srbiji, Majkla Devenporta. Usprotivili smo se ovom predavanju, koristeći svoje demokratsko pravo izražavanja slobode govora. Naši članovi ni na koji način nisu primenjivali fizičku silu, bilo koji oblik nasilja, niti su ikoga vređali i omalovažavali. Mirno su sedeli na svojim mestima, glasno izrazivši protest protiv prisustva zvaničnika EU na FPN-u. Reakcijom obezbeđenja ili policije u civilu, predati su policiji i uhapšeni članovi SKOJ-a Bogdan Ninković i Milan Petković. Pored toga obezbeđenje je izbacilo sa fakulteta Nađu Pavlicu i Valentinu Prcović i fizički nasrnulo na njih u zgradi fakulteta, a u prisustvu policije koja na prizor nasilja nad našim koleginicama i članicama naše organizacije nije reagovala. Napominjemo da hapšenje naših kolega na FPN-u, kao i samo prisustvo policije na njemu predstavlja najgrublje kršenje autonomije Beogradskog univerziteta!

Ne treba zaboraviti naš angažman kojim se suprotstavljamo rehabilitaciji zločinaca iz Drugog svetskog rata. Prethodne godine organizovali smo brojne skupove protiv rehabilitacije zločinca Draže Mihailovića. Ove godine nastavljamo na isti način, skupovima protiv rehabilitacije Milana Nedića. Ovim protestima šaljemo jasnu poruku, da rehabilitacija fašizma ne sme da prođe. Oštro se suprotstavljamo sramnom prekrajanju istorije, stavljanjem četnika, a zatim i fašista na stranu onih koji su zaista branili zemlju od okupatora. Sledeći skup zakazan je za 14. mart.

Aktivisti naše organizacije, ovakvim akcijma demonstriraju slobodarski duh našeg naroda. Mi pružamo otpor okupaciji, ugnjetavanju i eksploataciji koju svetski policajaci, SAD, EU i NATO pakt nameću slobodoljubivim narodima širom sveta. Mi se suprotstavljamo prekrajanju istorije i pokušajima da se zločinci predstave kao junaci.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane