Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Pljačka

Od preduzeća u stečaju Vučićeva mafija otima svu imovinu

Čerupanje mrtvaca

Preko firmi u stečaju, mafija iz Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, uz podršku stečajnih sudija, a najviše od funkcionera SNS-a, pljačka preostalu imovinu, izrabljuje zaposlene, tretirajući ih kao stoku

M. Hadžić

Šabački tajkun Miroslav Bogićević je, nakon skidanja nanogice, ponovo mačvanski paša. Troši pare koje je opljačkao uzimanjem kredita od banaka, koje sada plaćaju poreski obveznici. Odrešio je kesu, napunio džepove Aleksandru Vučiću, i mirna Mačva. Od suđenja za pljačku nekoliko stotina miliona evra nikom ništa.

Njegove firme su u stečaju, ali njemu kaplje. Navodimo slučaj firme SIGMA koja na spisku zaposlenih ima deset radnika, ali oni već dve godine ne primaju plate. Njegova direktorka dve godine izdaje poslovni prostor, bavi se špekulativnim poslovima, a novac ide gazdi Miroslavu. Zaposleni radnici su se prevarili pa su firmu tužili Osnovnom sudu u Šapcu, gde ih je dočekala sudija Biljana Ružić, član Mikojine bande. Dvojica radnika, bez overenih zdravstvenih knjižica, primljeni su ''na crno'' u šabačku bolnicu, da bi im spasili život. Porodice su im bez socijalnog osiguranja. Posle mučenja, icrpljivanja, plaćanja sudskog veštaka, sudija je presudila u korist radnika, ali svaki mora da plati po najmanje 50 hiljada dinara takse za sudsku odluku, plus što su platili takse za tužbu. Sudija će im pleniti imovinu, a od njene presude nema ništa, jer će je dočekati u Višem sudu u Šapcu sudija Vesna Arlov. Posle neće imati odakle da se naplati, jer je direktorka Lidija Đukić sve rasprodala. Ostaće samo prazan račun, bez imovine!

Druga šabačka firma Zorka Energetika je otišla u stečaj, kao kćerka firma Bogićevićevog koncerna. Ona lepo prihoduje. Stečajna upravnica Bogdanka Radlović bivše radnike zapošljava na ugovor o delu, na po mesec dana. Sav novac sa računa firme u stečaju, koja je i ranije pokazivala izuzetne poslovne rezultate, jer prodaje usluge, gospođa oročava kod Poštanske štedionice, uzima kamatu. Radnike isplaćuje svakog trećeg meseca, mada je stečajni sudija Privrednog suda u Valjevu gospođa Jasmina Đurđević vrlo savesna i odobrava svaki račun, kojima se radnicima treba da isplate zarade i penziono invalidsko osiguranje. Gospođa Radlović ima ''šefa'', stečajnog upravnika iz Centra za stečaj Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, Milijana Sredića.

On podržava sve aktivnosti stečajnih upravnika na čerupanju ''mrtvih firmi i kompanija'' i prelivanju njihove imovine u džepove stečajnih upravnika.

Poslali smo pismo gospodinu Milijanu Srediću, po njegovom zahtevu, da se izjasni o praksi da se sa računa firmi u stečaju pare prebacuju i oročavaju kod Drugih banaka, a novac ide stečajnim upravnicima i poverenicima. Nije pismeno odgovorio, ali je potvrdio da iza takve prakse stoji direktorka Agencije za licenciranje stečajnih upravnika Danijela Vazura, ugledni član Srpske napredne stranke. Mnoge posrnule firme, koje ''sahranjuju'' stečajni upravnici, plaćaju kampanju Srpske napredne stranke.

Hiljade preduzeća i banaka u stečaju su na meti stečajnih upravnika, na čijem je čelu Danijela Vazura, čiji brat Miloš Vazura je doskorašnji pomoćnik ministra pravde, zadužen za privatne izvršitelje.

Kako stečajni upravnici čerupaju firme u stečaju, govori i slučaj beogradskog građevinskog preduzeća Hidroenergetika-Beogradgradnja, u reorganizaciji.

Odbor poverilaca uputio je pismo Magazinu Tabloid, koje objavljujemo, jer savršeno dobro opisuje mehanizme pljačke, pod okriljem SNS-a i stečajnih upravnika.

''...Sporadična saznanja poverilaca i njihovih organa o nezakonitim radnjama i zloupotrebama direktora, prerasla su tokom poslednje dve godine u jedno neprirodno stanje permanentnih osnovanih sumnji u štetnost istih, u neopravdano neinformisanje ili omalovažavanje organa, onemogućavanje poverilaca i njihovih organa da dobiju neophodne informacije o poslovanju ili pojedinim kupoprodajnim ugovorima, neopravdane troškove i enormnu reprezentaciju, samovoljne i nedopustive promene radnopravnog statusa direktora, neregulisanje svojinskih prava Društva na dobrom delu lokacija ili objekata, praktično nikakve korisne aktivnosti vezane za pripremu i aktiviranje pojedinih lokacija za izgradnju, dogradnju ili nadgradnju, neodgovorne finansijske transakcije sa bankama ili pojedinim poslovnim partnerima, onemogućavanje organa i službenih lica da održe dogovorene sednice, pa čak i da ostvare slobodan pristup u prostorije Društva, itd.

Nesporna štetna posledica osionog i neodgovornog ponašanja direktora je nastala zloupotrebama prilikom korišćenja raspoloživih sredstava (oročavanje sredstava namenjenih poveriocima u Univerzal banci neposredno pred njeno urušavanje, samovoljno kreditiranje suinvestitora izgradnje na lokaciji Voždovac i sl.), prodaje dela imovine (stan br. 5 u ul. Knjeginje Zorke i poslovni prostor u ul. Svetozara Ćorovića samovoljnom direktorovom odlukom prodati su ili ponuđeni na prodaju kupcima sa nepovoljnijom ponudom, potpuno suprotno jedinstvenim stavovima Komisije koju je formirao direktor i uslovima konkursa, pojedini stambeni ili poslovni objekti su jeftino prodavani zbog toga što su formalno bili neuknjiženi ili pod hipotekom, da bi neposredno nakon prodaje bili knjiženi, ili im je skidana hipoteka), ili samovoljnog smanjenja utvrđenih potraživanja poverilaca, promenom njihovog pravnog statusa itd.

Poverioci su teškom mukom i na razne posredne ili jedino moguće načine dolazili do dela informacija koje su im morale biti dostupne u celovitom i pravovremenom obliku - o imovini koju Društvo poseduje, o stvarnom pravnom ili svojinskom statusu pojedinih nekretnina, o realnim merama preduzetim da se imovina u što kraćem roku stavi u funkciju izgradnje ili dogradnje, odnosno prodaje, o izvršenim ili neizvršenim obavezama prema poveriocima, suinvestitorima, bankama, ili Državi, kao i o drugim pravnim, finansijskim ili pravosudnim radnjama koje su imale ili imaju bitan uticaj na namirenje poverilaca i izlazak iz aktuelnog stečaja

Direktor uz pomoć partijskih ili nama nepoznatih partnera potpuno je derogirao organe (Odbor i Skupštinu poverilaca, ali i Agenciju za privatizaciju, odnosno Sud). Članovima Odbora poverilaca ili zastupnicima poverilaca i samim poveriocima zabranjuje ulazak u Upravnu zgradu, ili uslovljava ko, kada, i na koji način može da uđe, odnosno da pokuša da dobije informacije od interesa za organe i same poverioce.

Zloupotrebljavajući svoju funkciju preuzeo je prodaju pokretne i nepokretne imovine potpuno u svoje ruke, koristeći bez dozvole isključivo metodu slobodne pogodbe, nameštajući konkurse, obarajući cene fiktivnim nedostatkom dokumentacije (neuknjiženim nekretninama) ili hipotekama koje su veoma davno isplaćene ali se uporno ne skidaju kako bi imovina bila prodavana direktorovim partijskim ili poslovnim prijateljima za bagatelu.

Tako su bud zašto prodavani poslovni ili stambeni prostori u Zmaj Jovinoj, u Petrovcu na moru, u ul. Knjeginje Zorke, na Medakoviću, u Krnjači, na Bežanijskoj kosi, u Železniku itd. Neposredno nakon bagatelnih "prodaja" pomenute nekretnine su u rekordnom roku knjižene ili je sa njih u rekordnom roku skidana hipoteka. Izvanredno atraktivne lokacije koje je ova nekada reprezentativna građevinska firma imala širom grada sada su namerno, neradom ili ustupanjem problematičnim, kompromitovanim suinvestitorima ili kupcima (Purić, Stanojević, Vukadin Janković i sl.) totalno devastirane (Slavija, Krnjača, Voždovac, ul. 27 Marta, Volgina, Ustanička itd). Iako su i danas resursi firme dovoljni ne samo da namire poverioce čija su ukupna potraživanja oko 4 mil. EURa, ovi tzv. preostali i neobezbeđeni poverioci i pored čekanja od preko 20 godina nisu u proseku namireni više od 2 do 3 %!

Prošlogodišnje samovoljno ulaganje teško skupljenih sredstava u Univerzal banku pred njeno urušavanje, kao i poslednji pokušaj da se bukvalno pokloni poslovni prostor u ul. Svetozara Ćorovića firmi u reorganizaciji i finansijskoj blokadi, bez ikakvih garancija, na veći broj rata, je konačno izazvao provalu besa i animirao poverioce da sazovu Skupštinu poverilaca, na kojoj su od svih nadležnih organa zatražili da se kriminalno ponašanje direktora zaustavi, da se direktor smeni i njegovo ponašanje sankcioniše, a da se poveriocima omogući da dovede poštene i sposobne ljude na čelo preduzeća kako bi se omogućilo oživljavanje firme i konačno stvarno namirivanje poverilaca! Odbor poverioca je doneo jedinstvenu i jednoglasnu odluku da se direktoru u postojećoj situaciji onemogući bilo kakvo potpisivanje koje uslovljava bilo kakve materijalne obaveze po firmu bez saglasnosti Odbora, dok se u firmu ne uvede red i zakon. I pored toga direktor Vasilije Marković nastavlja da radi na isti ili još gori način, sada ukidajući Skupštinu i Odbor poverioca, rasturajući Nadzorni odbor i fizički sprečavajući članove Odbora i Skupštine da uđu u Upravnu zgradu. Pritom poslednja Skupština poverilaca je sve odluke donela sa preko dve trećine glasova od ukupno postojećih glasova poverilaca.

Među poveriocima se prepričavaju anegdote o "atraktivnim" smenama Vasilija Markovića u Trudbeniku, a kasnije i u Vatrospremu, gde je, pošto je upropastio dotična ugledna preduzeća od radnika izbacivan na ulicu zajedno sa foteljom. Izgleda da se slična situacija sprema i u slučaju uništavanja Hidrotehnike-Beograd gradnje! Vasilije Marković se uporno deklariše kao kadar partije na vlasti, što nije sigurno, jer je u svim svojim dosadašnjim postupcima pokazao da je vrhunski manipulator, prevarant i čovek povezan sa poznatim kriminogenim krugovima u zemlji!'' -piše u pismu Odbora poverilaca ove kompanije u reorganizaciji.

Čerupanje mrtvaca je specijalitet Vučićevih jurišnika.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane