Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zrenjanin

Ima li nade u mogućnost legitimne građanske pobune i rušenje lokalne parazitske SNS lože u Zrenjaninu

Uterivanje u Srednjem Banatu

Politika "haromije haosa" koju u Zrenjaninu primenjuje Goran Knežević, alijas Regionalni Isus, zapravo je jedini način uterivanja predizbornog nazadnjaštva u srednji Banat. „Tutnuo" sebe na SNS listu kao prvog „junaka" ovdašnjeg najvulgarnijeg višestranačja, okružio se poltronskom kadrovskom „žabokrečinom", i lično, glavom na panju, odgovara predsedniku stranke za novi mandat najgoreg kadrovanja u istoriji Zrenjanina

Zoltan Horvat

Odgovor predizbornoj nazadnjačkoj listi je građanin srednjeg Banata koji se budi i uspravlja. Revoltiran saučesničkom proizvodnjom bede za sve normalne u Zrenjaninu u prethodnom mandatu „isterivača" zdravog razuma, spontano se okuplja u više kolona u građanskim udruženjima i pokretima. Nakon što je „razbio" DS i SRS u Zrenjaninu, Regionalni, vlasnik ličnog karijerizma, razaranja, destrukcije i obesmišljavanja, uz to i „kolekcionar" poltrona sa dna političke žabokrečine, suočava se sa razjedinjenom snagom odgovornih građana. Dosta je bilo, Naš grad-Naša stvar, Tandrčak..., svetla su u tunelu usred banatskog mraka, gde njihovo zajedničko delovanje nakon izbora donosi, gotovo nerešiv problem ovdašnjem, nataloženom političkom „šljamu".

Nazadnjačka interesna grupa sa svakodnevnih pijanki i krkanluka, ima privatnu listu. Regionalni nije zaboravio sve one koji su mu se, iz ličnih interesa, naklonili za rukoljub. Dr Predrag Matejin, šef nazadnjaka u pokrajinskom parlamentu, ima lepe profite u privatnom biznisu na račun izvikanog nazadnjaštva, uz to lepo gleda u kameru i uverava raju u ono u šta ni sam ne veruje, ali, nema razloga da menja lični kurs. Darko Bađok, Nenad Karapandža - Džeger, Čedo Janjić, Saša Santovac, Mirko Krlić, Oliver Mitrović...galerija je likova sa spiska „Spiskati Zrenjanin".

Ne mogu očima međusobno da se vide, ali, kao tim složne destruktivne destrukcije, sede zajedno, u inat zdravom razumu grada kojem, na otvorenoj sceni, „krv sisaju". Parazitski život ofirano kompromitovanih traži sluganjstvo, pa je otuda, (ne)objašnjiv postupak prikupljanja potpisa za, recimo, pomoćnika gradonačelnika Sašu Santovca, gde se Dragan Šašić, bivši član gradskog veća, „istakao u akciji".

O ovdašnjim „patrljcima" od stranaka, počev od PUPS-a, preko SPO do „ženske karijerističke eskadrile" Rasima Ljajića, pristojnost nalaže da se čak ne smeju ni spominjati. Po nekolicina izvikanih iz stranaka, na SNS listi su...Slavko Šućurević, Tanja Dulović...Lični interes i „čežnja" za „dilerima" politike, direktno rešava njihovu ličnu egzistenciju, gde bez ikakvih rezultata minulog rada (p)ostaju privilegovani...

Šta rade funkcioneri demokrata i ligaša u Zrenjaninu na mesec dana do vanrednih izbora? Vide da je vrag odneo šalu, da je nazadnjački pogrom dotukao Zrenjanin, ali.. „okupacija" misli u njihovim glavama doseže samo do pogleda na sopstveni džep...kako sačuvati mandat, fotelju ili privilegiju? Mirenje sa primitivizmom i „junacima" iz redova kriminalaca, prostitutki i hohštaplera, „najjači" je predizborni rijaliti „adut" Regionalnog Isusa protiv sopstvenih građana.

Neko je pre neki dan pitao Regionalnog, jedan od njegovih komšija, da li bi njegove dve ćerke iz aktuelnog drugog braka, mogle kao on da prežive mesec od materijalne pomoćiza četvoročlanu porodicu u iznosu od 15 hiljada dinara? Odgovor je bio ekspresan, dođi u SNS i imaćeš još 10, pride. Regionalni, sem predizbornog „sipanja šupljeg u prazno" sa ispraznima, gradi i omanji privatni zamak u Zrenjaninu, gde se svaka konverzacijama sa podanicima od sugrađana svela na obraćanja sa govornice. Znate, ja sam bog kojeg je stvorila loša klima u Zrenjaninu, Vi steme stvorili i ojačali dragi moji blentavi sugrađani, uživeo sam se u ulogu, i sada nema nazad. Hvalim do neba sebe samog znajući da sam se, na svu sramotu profesije, nalupetao u karijeri, o kriminalu i korupciji nisam lud da govorim, ali, „mengele" jednog čoveka, kandidata za predsednika svih opština u Srbiji me obavezuju da zadatak daljeg porobljavanja Zrenjanina nazadnjaštvom, moram nastaviti. Inače mi je bajbokana, sudbina.

O zrenjaninskim socijalistima koje neki u šali zovu „Konjičkim klubom" aludirajući na (apotekarski) hobi gradskog šefa stranke, priča se svodi na poznanstvo i prijateljstvo sa Željkom Malušićem. Ako si dobar sa njim, još i u nekom dilu ili talu, eto i tebe na listi. Izvornih socijalista, sa pedigreom, stilom i ubedljivim profesionalnim tragom zaštitara interesa grada u kojem žive i rade, poput Žike Radovančeva i Jovana Subića, nema na predizbornoj rijaliti listi socijalista, pa Dušan Bajatović i Željko Malušić na miru mogu da „pojačaju" ugovor o ceni ležarine za cevi Srbijagasa na zemljištu Željkove privatne firme (bivši SIT). Možda 15 hiljada evra mesečno nije dovoljno za sve apetite viđenijih članova „Konjičkog kluba"? Radosnoj atmosferi uspešnih dilova vlasnika privatnih firmi, doprinose i konsultacije sa Regionalnim, gde bi „ugrađivanje" bez gradskog tate, predstavljao neoprostiv greh.

Nacionalne manjine su „savršeno" adaptirane u nazadnjačkom frontu. Glavni „dasa" od ovdašnjih Mađara dozvoljava da se stranački sastanci održavaju u osnovnoj školi gde lično on direktoruje, nekolicina viđenijih, spremnih na prodaju ugleda i drugih delova tela, ušemljeni su po gradskim većima i komisijama odakle se privatno iznose lepe pare, pa taktika manjine, u većinu, nosi šnjur. Sredstva iz budžetske rezerve se preusmeravaju na kancelarije nacionalnih manjina, nekoliko miliona se navodno daje za isplatu megalomanskih telefonskih računa, telefoni ostaju gluvi, a lepa lova se, to i vrapci znaju, tako vešto i lako trpa u privatne džepove. Od nacionalnih manjina u Zrenjaninu osta samo senka na nekadašnji ugled i nepotkupljivost časnih nosilaca javnog života.

Hrabrost poštenih građana, neukih i neveštih u „carstvu zrenjaninskog politikanstva", donosi Zrenjaninu nove, na brzinu sastavljene predizborne snage kroz udruženja, pokrete i stranke:Dosta je bilo, Naš grad - Naša stvar, Tandrčak, Levica Srbije...Uglješa Šajtinac, Igor Ratković, Svetlana Đajić, Dejana Pataki...neprestano ponavljaju u ohrabrivanju neodlučnih, da je spas Zrenjanina proces u kojem različiti ljudi imaju obavezu da zajednički deluju. Sudeći po energiji i skupljenim potpisima za relativno kratko vreme, lokalna priča je ono što Zrenjanince najviše interesuje.

Kako reče Uglješa Šajtinac na jednom od poslednjih sastanaka samosvesnih građana, „ne sme se prezirati dobar hleb koji Zrenjaninac zna da proizvede...Zrenjaninca treba da je sramota što kupi mrve sa stolova...".

Ima nade, treba se boriti, junački je poklič dizanja glava i legitimne građanske pobune, iako sve predizborne prognoze naslućuju da vlasnici vlasti, paraziti Zrenjanina, ništa ne prepuštaju slučaju.

Na kraju, jedna lepa vest. U ulici Cara Dušana u Zrenjaninu otvorena je kancelarija za komunakaciju narodnih poslanika i drugih vlasnika vlasti sa građanima. Prethodno su iz iste kancelarije izbačeni članovi stranke Ravnopravnost iz redova obespravljenih radnika, mahom Jugoremedije. Obespravljeni, marš napolje iz sopstvenog grada, miljenici Regionalnog Isusa, prijatan krkanluk i bančenje.

Još jedna lepa vest zaslužuje pažnju. Čelnice Centra za socijalni rad, jedne od dugogodišnjih filijala vlasnika vlasti, ljute su zbog pisanja našeg lista o krimogenim i nedozvoljenim radnjama u ovoj ustanovi. Na njihovu ogromnu radost, nastavljamo da doprinosimo njihovom „nesagledivom ugledu" i hvaljenjem lika i dela Slobodana Josimovića, bivšeg zamenika javnog tužioca u Zrenjaninu. Na istančano zapažanje inokosne dame iz ove ustanove, dal Julije Bobek, dotični gospodin se „jako ističe u akcijama" zaštite od nasilja u porodicama, pa je tim povodom ovenčan silnim i uglednim gradskim nagradama i parama.

Dotični gospodin koji je avanzovao unapređenje u Novom Sadu, razveo se od svoje bivše supruge, a oko alimentacije za decu se, verovali mu sugrađani ili ne, cenkao insistirajući da od svojih više stotina hiljada mesečnih prinadležnosti za njih može da odvoji, najviše do 5 hiljada dinara. Ovaj višestruki junak svih nagrada u Zrenjaninu koji je osobe osumnjičene za nasilje u porodici momentalno slao u zatvor, ne sme javno da odgovori na pitanje, da li je možda bilo nasilja i u njegovoj bivšoj porodici, ali, kao jedan od pajtosa od neograničenog poverenja Regionalnog Isusa, zasluženo uživa u javnom ugledu. Bravo majstore, legendarni zaštitniče porodice, ima li nekog od tvojih pajtosa, vlasnika vlasti, koji nije razveden?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane