Natrag

Bubanja još odzvanja

Magazin Tabloid je u dva navrata pisao o prevarama sudije Prvog osnovnog suda, Raduna Bubanje. Sklon manipulacijama sa starim i nemoćnim licima, a vazda gladan para i stambenog prostora, ovaj nečuveni prevarant počinio je više krivičnih dela. Nijedno od njih nije procesuirano. Na okolnost kako je obrlatio staricu Branku Grudić i prisvojio njenu imovinu, podseća M. R., žena koja je duži niz godina čuva i brine o njoj

......

U ime 97-godišnje starice, Grudić Branke, o kojoj brinem evo već devetu godinu i u svoje lično ime, želim da se zahvalim na podršci koju ste nam pružili objavljujući tekstove o sudiji Bubanja Radunu, pod naslovima „Bubanja mora na doboš" (Tabloid broj 281) i „Bubanja vreba nove žrtve" (Tabloid broj 204).

Starica Grudić Branka je Raduna Bubanju, tada (a i danas) sudiju Prvog opštinskog suda, upoznala kao stranka u postupku kada ju je sin tužio za poništaj testamenta njenog pokojnog supruga.

Prema njenim rečima, a i rečima brojnih svedoka, sudija Bubanja Radun je od prvog ročišta (na kome je, kako reče, bilo određeno saslušanje nje i njenog sina) redovno posećivao Grudić Branku, od 2005. godine, gde su ga svedoci i upoznali, ali pod nadimkom „Braca". Naravno, on je insistirao da ga tako zovu, da ne bi njen sin saznao da sudija koji je postupao u predmetu po njegovoj tužbi, redovno dolazi kod njegove majke.

Sudiju Bubanja Raduna, ja sam upoznala kao Bracu, februara 2008. godine, dolaskom u stan njegove, kako mi je tada rekao, tetke Grudić Branke, u kome su me oboje sačekali i gde me je Bubanja Radun zamolio da mu pomognem u brizi oko rođene tetke, Grudić Branke...

Sudija Bubanja se stalno preda mnom hvalio da je moćan u sudu, da su tu sve njegovi zemljaci, da može da radi šta hoće, da oni rade za njega i da mu niko ništa ne može.

Kao što ste već naveli u svojim tekstovima, Grudić Branka tvrdi da joj je od strane sudije Bubanja Raduna podmetnut na potpis kupoprodajni ugovor umesto kako ona kaže, saglasnosti da njegova supruga može brinuti o njoj, kojim je ona navodno prodala svoj stan, tj. 7/8 stana (u trenutku kada nije ni bila vlasnik tih 7/8 i dok se vodio postupak po tužbi njenog sina za nužni deo) i da joj je isplaćeno 60.000 eura za stan sa sve stvarima (ne zna se koliko koštaju stvari a koliko stan) i to bez ijednog svedoka koji bi isplatu potvrdio, dan pre nego što je potpisan ugovor?

I to nije jedini problem. Stan je navodno prodat bez prethodnog obaveštenja suvlasnika, Brankinog sina, po pravu preče kupovine. Ono što je potpuno neverovatno je i činjenica da je datum na ugovoru isti kao i datum kada je trebalo da bude održano ročište na kome bi poravnanjem Grudić Branka postala suvlasnik baš 7/8 stana, ali ročište nije održano!

Zbog toga je Grudić Branka podnela krivične prijave protiv supružnika Bubanja kao i tužbu za poništaj kupoprodajnog ugovora. Sve ovo bilo je predmet istraživanja tužilaštva po krivičnim prijavama podnetim protiv supružnika Bubanja međutim, tužilac je odustao od krivičnog gonjenja...

U stan Grudić Branke došao je i dr Jovica Milošević, ginekolog GAK-a „Narodni front" i ispričao joj da je na sličan način Bubanja Radun stekao stan u kome trenutno živi u ul. Ljuba Vučkovića br. 26 i molio da bude svedok u predmetu ali ga niko nikada nije pozvao kao svedoka.

Takođe, s obzirom da sam prisustvovala tom razgovoru dobila sam i broj telefona devera pokojne Jelene Milošević u čijem stanu sada živi Bubanja Radun i o razgovoru koji sam sa njim imala obavestila sam istražnog sudiju sa istom molbom da i on bude svedok. Ni on nije pozvan.

Takođe, želim da ukažem da je o ovome, nakon tekstova u Vašim novinama, snimljen i film, dokumentarac od 14 minuta Želimira Gvardiola, pod nazivom „Sumnje i tajne", sa kojim osvaja nagrade i koji je nagrađen i na festivalu kratkometražnog filma u Kairu, gde je proglašen za najbolji i u kome, kako ga opisuju na jutjubu: "...Gvardiolin dokumentarac govori o nedodirljivosti sudija i zloupotrebi službenog položaja u sporu koji se godinama vodi oko vlasništva jednog stana. Lukavi u pravnim pitanjima, sudije mogu lako manipulisati i uklopiti sve u zakonske šeme, tako da je veoma teško, a gotovo nemoguće, da isprave propuste i otkriju prevare. Takvi događaji uglavnom ostaju misterija i za sve sumnja šta se zaista dogodilo. Ko i kako može postati sudija u Srbiji? Odgovori će ostati tajna..."

Priliku da pogleda taj film u Beogradu imao je i pominjani dr Milošević, koji mi je, prilikom susreta posle filma rekao: „Pogledaš film i sve ti je jasno". Gospodin Želimir Gvardiol je u 14 minuta filma objasnio suštinu problema a pravosuđe u Srbiji to nije uspelo da shvati za ovih 8 godina!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane