Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Princ Aleksandar Karađorđević-Čečen za Daily mail

„Poseta Princa Čarlsa veoma važna"

Poseta Princa Čarlsa i njegove supruge Kamile Srbiji je važna jer odaje priznanje problematičnoj državi na Balkanu, kaže naslednik srpskog trona, Princ Aleksandar Karađorđević.

„...Poseta budućeg kralja Velike Britanije je veoma važna", rekao je Karađorđević za Associated Press (AP) a prenosi britanski „Daily Mail Online" i naglašava: „...Ona označava priznanje. To je veoma dobar potez za međunarodne odnose, i biće primećen u mnogim zemljama; uključujući Evropsku Uniju, SAD, Kanadu."

Karađorđević, koji je kumče Britanske Kraljice Elizabete II, ima prisne porodične veze sa Britanskom Kraljevskom Porodicom, kaže da poseta prinčevskog para ima za njega i veliki lični značaj.

„Za mene i moju porodicu to je veoma lepo", kaže Karađorđević, "naši odnosi su snažni".

Aleksandra Karađorđevića je rodila grčka princeza 1945. godine, u londonskom hotelu „Kleridžis", jer je njegova porodica koja je tada vladala Jugoslavijom bila u izbeglištvu. Vlada Premijera Vinstona Čerčila je proglasila sobu 212 teritorijom Jugoslavije kako bi novorođenče moglo da jednog dana postane vladar.

Ali posle II Svetskog rata, komunisti su preuzeli vlast u Jugoslaviji, ukinuli su monarhiju i Kraljevskoj Porodici oduzeli sva prava. Princ Aleksandar je živeo u inostranstvu školujući se u Švajcarskoj, V.B. i Americi. Karađorđević kaže da je išao zajedno sa Princom Čarlsom u Gordenston školu u Škotskoj. Princ Čarls je dve godine mlađi, „ali smo bili zajedno, i on je divna osoba za druženje". Karađorđević ga opisuje kao „veoma pažljivog čoveka".

„Pre par godina je postojala želja da Princ Čarls dođe u Srbiju, i ja sam mu to spomenuo. Ideja je bila da dođe na skijanje na Kopaonik, jer on voli da skija."

Princ Čarls je poslednji put bio u Srbiji 1978. godine, kada je to još bila Jugoslavija. Njegova poseta Balkanu uključuje i Hrvatsku, Crnu Goru i Kosovo - srpsku pokrajinu koja je proglasila nezavisnost protiv volje Beograda. Britanija i SAD su priznale Kosovo ( zajedno sa saveznicima ), ali Srbija je dobila pomoć od Rusije da blokira njen prijem u Ujedinjene Nacije.

Karađorđević kaže „Kosovo je veoma blizu našeg srca", ali insistira da je kraljevska porodica tradicionalno izvan politike. Jedini put kada je bio uključen u političku borbu je za vreme vladavine diktatora Slobodana Miloševića, koji je uvukao Srbiju u ratove i međunarodnu izolaciju tokom devedesetih godina prošlog veka. Karađorđević se pridružio opoziciji „jer nisam video budućnost Srbije u svetu, da budem iskren".

Prestolonaslednik se vratio u Srbiju da živi tek pošto je Milošević srušen 2000.

„Sada se vreme promenilo, sada Srbija želi da bude deo - da ima glas u Evropi; i da pokaže kulturu i našu istoriju. To je veoma važno - u slučaju Srbije - da smo na karti Evrope i sveta", kaže Aleksandar Karađorđević.

Američki magazin „Globe" o skandalima u britanskoj kraljevskoj kući

Kraljica isterala bivšu snaju Saru, Kamila je sledeća

Mada skandala u britanskoj kraljevskoj kući nikada nije nedostajalo, danas ih, čini se, ima ponajviše, tim pre što je ne samo javnost na ovom ostrvu, nego u svim zemljama Komonvelta i u SAD, zgrožena ponašanjem pojedinih pripadnika "plave krvi". Ovom prilikom, dugovečna Kraljica Elizabeta II, posle šezdeset godina vladavine, odlučila je da "počisti dvorište pa je jednu bivšu snaju proterala iz Britanije, a drugu će tek da raščini i protera. Ona, kako piše američki magazin "Globe", priprema budući vladarski par, unuka Vilijama i njegovu suprugu Kejt. I tu neće biti mesta za razne "dvorske dame" i njihove skandale i intrige

Skandalima sklona Sara Ferguson ( poznatija u britanskoj javnosti kao Fergi), bivša vojvotkinja od Jorka, isterana je u inostranstvo od strane Njenog Veličanstva Kraljice Elizabete. I prema tvrdnji insajdera iz Palate ,supruga Princa Čarlsa je sledeća!

- Kraljici je preko glave od „čišćenja" iza skandala koji potresaju Kraljevsku Porodicu zadnjih 25 godina, kaže insajder. Ona želi novi početak za Vilijama i Kejt, kada preuzmu tron, tvrdi „Globe". Fergi ih je brukala od prvog dana kako se udala za Prince Endrjua 1986. godine. Ona je prva koja je otišla, ali Kamila treba da počne da se pakuje. Prema rečima izvora „Globe": "Sekira će pasti i na njenu glavu".

Sara Ferguson Fergie, (56) koja živi pod krovom njenog bivšeg muža u Royal Lodge već skoro devet godina, bila je prisiljena da se iseli - i čak napusti Veliku Britaniju. Ona se sada „sakrila" u švajcarskom skijaškom centru Verbier. I kako piše „Globe" aplicirala je za trajnu boravišnu dozvolu. Ova žestoka crvenokosa žena, poznata po čestim ispadima, već dugo sramoti najpoznatiju britansku porodicu u kojoj je bila udata.

Ona je uhvaćena u zagrljaju sa Teksaškim naftnim tajkunom Stivenom Vajtom 1991. godine - dok je Endrju bio na moru sa Kraljevskom mornaricom. Nekoliko meseci kasnije, razgolićena „bivša vojvotkinja" je fotografisana pored bazena na Francuskoj rivijeri sa njegovim drugom, (Džon Brajan) kako joj „sisa palac".

Posle razvoda 1996. godine ona je nastavila da živi kao Princeza ali sa minimalnim primanjima što je oteralo u dug od šest miliona funti. Ona se „dohvatila" reklame za „Weight Watchers" i „Wedgwood" tanjire kako bi plaćala račune. Onda je uhvaćena kako prima mito od 40.000 dolara od biznismena da bi mu omogućila pristup Princu Endrjuu, njenom bivšem mužu, piše „Globe". Kraljica je bila apsolutno zgrožena, i ponižena do zadnje granice, kaže izvor. I to nikad nije zaboravljeno. Kako joj se približava 90. rođendan i kraj šesdesettrogodišnje vladavine ( piše „Globe" ) ona želi da raščisti stvari za Vilijama i Kejt. Fergi je istorija, Kamila je sledeća.

Kraljica kaže da je Čarlsova žena „rak" sa njenim višemilionskim zahtevom za razvod, i prema tvrdnjama insajdera, pijančenjem i non- stop kampanjom za diskreditovanje Kejt. Kraljica je spremna da je ukloni jednom za sva vremena.

(Prevod: Predrag Anđelković)

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane