Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Jevanđelje po Palmi

N. Vlahović

U selu Končarevu, nadomak Jagodine, gde je po predanju rođen i samostalni politički preduzetnik, Dragan Marković Palma, 11. juna ove godine dogodio se nezapamćeni skup osvedočenih srebroljubaca, predvođenih patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Irinejom, episkopom šumadijskim Jovanom (Mladenovićem) i čitavom svešteničkom svitom. Povod je bio otvaranje crkve svetog Jovana Krstitelja.

Ovo velelepno i očito presukupo zdanje, oslikano je freskama svih najvažnijih svetaca, a među njima se našao i Dragan Marković Palma! Kako se Palma našao među svecima? Koja su ga to teška odricanja i duhovna uzdizanja preporučila za odlazak u nebesku administraciju?

Sve je razjasnila Palmina televizija iz Jagodine, koja je detaljno izveštavala sa lica mesta. Naime, Palma je glavni ktitor ovog pravoslavnog hrama, dakle, finansijer i najzaslužniji za njegovu izgradnju. Pare nisu bile problem. Bilo ih je koliko je god trebalo. Mnogim njegovim poslovnim partnerima, dobro je došlo da neku crkavicu operu preko ovoga "nebeskog projekta". Svi oni, zajedno sa Palmom, shvatili su da je duhovni objekat u Končarevu, ustvari crkva-pokajnica! A, hvala Bogu, imaju zašto i da se kaju. Palma posebno! Šta je samo uglja sa kolubarskih kopova odveženo njegovim kamionima i koliko je tu "kajmaka" skinuto...

Zvonila su zvona 11. juna u Končarevu, onako, veselo, dan je bio sunčan, a nebom su leteli dronovi i snimali skup kome su prisustvovali i osvedočeni nevernici, socijalisti Ivica Dačić i Aleksandar Antić, ali i lokalni vernici i predstavnici grada Katerinija iz Grčke, gde je Palma kupio sve što se kupiti moglo.

Na ideju da sagradi crkvu u Končarevu, Palma je došao 2. jula 2007. godine. Na dan otvaranja, crkva je bila dugačka 22 metra, a široka 13 metara. Kakve su Palmine ambicije, ne bi iznenadilo da se uskoro i produži i proširi.

Ali, srebroljubivi Palma, pravi novopečeni vernik, nezgrapan i neprikladan svugde osim na kik-boks mečevima, nekako se uklopio u kompletan ambijent, jer i episkop šumadijski Jovan (koji je čak i svoj lik iskovao na zlatniku), reče, "da ga vernici ne zaborave".

Palma kao freska među svecima, a episkop Jovan na zlatniku!

Od tolikog "mirotočenja" i patrijarh Irinej se tog dana nekako savio, pod teretom silnih zemaljskih dobara koja su se sručila u njegove, iz Palminih ruku! A, ko je kome ruku ljubio pred crkvom u Končarevu, nije lako utvrditi. Da li episkop Jovan patrijaru Irineju, a ovaj Svetom Palmi Prestupniku...?

Hoće li se uskoro pojaviti u Jagodini i na TV Palmi Plus i Jevanđelje po Svetom Palmi Prestupniku? Hoće li ga prvo patrijar Irinej pročitati, na sav glas?

Poslanik Palma kao novi skupštinski svetac - zaštitnik!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane