Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Rasplet

Srpsku fabriku stakla u Paraćinu čeka tužna sudbina (4)

Obruč se steže, a Cvetan je spokojan

Svi bugarski mediji su 9. februara na naslovnim stranama objavili vest, da je Viši sud u Beogradu, u ponovljenom odlučivanju, rešio da se bugarski tajkun Cvetan Vasilev izruči po Interpolovoj poternici u Sofiju. Otkud toliko interesovanje bugarskih medija za Cvetana Vasileva, koji je u Beogradu, pod zaštitom oružane straže Vase Mijovića i Raje Božovića, u organizaciji velikog mešetara Miodraga Pušice. Kako će završiti 800 radnika Srpske fabrike stakla, koja je, po pravnosnažnoj presudi, koju je potvrdio Privredni sud u Kragujevcu, prešla u vlasništvo Korporativne banke iz Sofije, koja je pala u ruke stečajnih upravnika?

Milica Grabež

Viši sud u Beogradu je, posle dgugogodišnje pauze,odlučio da se Bugarskoj izruči Cvetan Vasilev, tajkun koji je oštetio bugarske banke, preduzeća, fondove i biznismene za oko 4 milijarde evra. U Bugarskoj spremaju doček Cvetanu Vasilevu. Na aerodromu planira se doček, koji će mu prirediti oni koji su zbog Cvetana završili u zatvoru.

Ovaj bugarski tajkun je, koristeći se povlašćenim statusom državnog tajkuna, kakav u Srbiji, recimo, imaju Miodrag Kostić, Veselin Jevrosimović, Predrag Ranković Peconi, ili Željko Mitrović, preko svoje banke davao kredite tajkunima, kojima je potom, otimao preduzeća, fabrike, a oni su završavali u zatvoru, ili u bolnici, ili na groblju. Špalir prevarenih dočekaće Cvetana Vasileva, da u pet reči opiše kako je u bugarskim zatvorima. Da mu požele dobrodošlicu.

Advokat gospodina Vasileva, Konstanitin Simeonov je, međutim, pišu bugarski mediji, veoma spokojan. Lakonski je odgovorio da je njegov klijenet Cvetan miran i da uživa u Beogradu, u svom domu! Ne može mu niko ništa, jači je od sudbine. Ali, i sudbina ume da se poigra, kao što se poigrala i sa sudbinom radnika Srpske fabrike stakla, koju je kupio gospodin Vasilev, u nju uložio oko 110 miliona evra. A onda je oko na nju bacio Aleksandar Vučić, nagovoren od probisveta Milorada Pušice da se Vasilev može pomusti za nekoliko desetina miliona evra.

Da podsetimo, Pušica je naterao u biznis trgovca oružjem Petra Crnogorca, koji je pod prinudom, uz obećanje da će postati vlasnik Staklare, uložio četiri miliona evra. I propao.

Pušica je našao novu žrtvu. Novu deblokadu računa Staklare izvršio je sa pola miliona evra parama Dukla trayd-e iz Modriče, čiji suvlasnik Jovan Lukić je 2007. godine uhapšen zbog proizvodnje sintetičke droge, jer je kao vlasnik preduzeća (Jugobranton) u novembru 2007. godine neovlašćeno dao na upotrebu supstance za proizvodnju amfetamina. Osuđen je na godinu i šest meseci zatvora. Koliko će novca, bespovratno, uložiti i bivši narko diler, to samo on i Pušica znaju.

Presuda Privrednog suda u Kragujevcu zadala je smrtni udarac Staklari. Umesto da Staklara naplati 35 miliona evra, koliki je dug Srbijagasu, Vučić će Staklaru, čiji su proizvodni procesi pri kraju, pokloniti Bugarima. Radnici će uskoro ostati bez posla, a srpski premijer se, na taj način, sveti građanima Paraćina što je njegova stranka poražena na izborima. Smenio je opštinski odbor, ali...

Apelacioni sud u Beogradu bi morao u narednih deset dana da potvrdi presudu Višeg suda u Beogradu, i gospodin Vasilev bi posle toga trebao da se suoči sa državnim istražnim organima u Sofiji. To bi trebalo da se desi ako bi se sproveo zakon i ukoliko bi ministar pravde bez odlaganje potpisao rešenje o ekstradiciji g. Cvetana Vasileva Bugarskoj. Međutim, ne bi trebalo isključiti mogućnost da interesi pojedinaca upletenih u gašenje proizvodnje u Paraćinu ne prouzrokuju odlaganje potpisa novopostavljenog ministra pravde dok ne dobije izričito naređenje da ga konačno i potpiše. Sve u duhu pravne države za koju se borimo do poslednje kapi krvi građana i radnika Srbije.

Tužilaštvo je protiv Vasileva, nakon opsežne istrage, podiglo optužnicu. Njegovo poslovanje i bogaćenje bi se slikovito moglo predstaviti, kao poslovanje braće Karić.

Čitaoci bugarski dnevnika komentarisali su odluku beogradskog suda kao dobar potez. Mnogi su pominjali Cvetana i opisivali kako je uništio njihova preduzeća, kako im je razorio brakove, oterao u stečaj fudbalske klubove...

Nije tajna da veći broj bugarskih političara strahuje od njegovog povratka. Može i Cvetan da propeva. Možda će već sledećeg meseca opisati na koji je način podmićivao Aleksandra Vučića, kako ga je Milorad Pušica izmuzao. I da, ustvari, greši njegov advokat kada tvrdi da je on u Beogradu spokojan. Zna i Cvetan da je srpski premijer obična fukara. A kad udari Vila na Halila, uvek se trese i nebo i zemlja.

Ostaje da žalimo za zlehudom sudbinom Staklare iz Paraćina. Ali, nije to prva fabrika koju je Vučić i njegova mafija uništila.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane