Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

Zašto je Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici spao na nivo opšte bolnice

Dišu duboko, podmeću plitko

Ko u javnosti iznosi laži o svojim kolegama lekarima i hirurzima, ko sa lažnih profila na društvenim mrežama, a sa potpisom „Faber" (aludirajući na doktora Fabrija) lažno optužuje pojedine ugledne stručnjake, i da li je primereno da se pojedini priučeni doktori i profesori služe rečnikom u kome je dopušteno reći „Šušak - Šupak"? Reagujući na tekst „Hirurg u mantiji" (Tabloid broj 360), dugogodišnji prijatelj i "insajder" Magazina Tabloid, poslao je svoje viđenje stanja u Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, nalazeći da je u pomenutom tekstu, autoru Arpadu Nađu, podmetnuto nekoliko ozbiljnih dezinformacija

......

Namerno ili slučajno, autoru članka „Hirurg u mantiji" podmetnuti su poluistiniti i netačni podaci. Stvarni problemi Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici su na sasvim drugoj strani, a akteri su drugi ljudi. Sadašnji direktor Instituta Aleksandar Redžek kao i upravnik kardiohirurgije Stamenko Šušak samo pokušavaju da reanimiraju i ožive „mrtvaca" kog je za sobom ostavila smenjena direktorka Instituta Nadica Čemerlić Adžić zajedno sa kriminalnom grupacijom beskrupuloznih lopova kako unutar Instituta,tako i izvan njega. Glavna podrška i oslonac direktorki su Bojan Pajtić, svemogući vladar Vojvodine, njegov ideološki otac Dragoslav Petrović smenjeni sekretar za nauku i razvoj, pokrajinska sekretarka za zdravstvo Vesna Kopitović i drugi. Unutar Instituta, Čemerlićka je imala i još uvek ima podršku svih onih koje je zaposlila po samo njoj poznatim kriterijumima za vreme njene osmogodišnje vladavine. A zaposlila je i kuso i repato, nekoga zbog podrške i odanosti dok je neko dobro platio svoje radno mesto. Osim ovih ona ima podršku i onih lekara koji se baš ne mogu pohvaliti naročitim znanjem i stručnošću, ali na volšeban način su ostali i opstali na Institutu. Perjanice ovog „kluba" svakako su doktori ................ i Pavle Kovačević zvani Paja grobar ili Smrt. Ovaj prvi osi ogovaranja i pljuvanja kolega ništa drugo i ne radi, a sada je otišao korak dalje pa otvoreno po hodnicima preti kolegama u stilu: „...Ostalo je još sitno...Sad dolazi naše vreme, pričuvajte se!". To čini i preko društvenih mreža slanjem pretećih poruka svim onim lekarima za koje on smatra da ne pripadaju njihovom klanu. Javno ističe da će on biti direktor jer navodno ima podršku Igora Mirovića a potajno računa i na podršku dr Aleksandra Bate Milovančeva koje ga je donedavno najžešće kritikovao. Međutim, obojica su isti...

Sva ova hajka na doktora Šušaka i ostale poštene i stručne lekare Instituta započela je jednim zastrašujućim događajem. Pre oko dva meseca u javnost je procurela vest da se protiv doktora Pavla Kovačevića vodi istraga zbog primanja mita. Naime, ovaj kontravezni stručnjak za vaskularnu hirurgiju, tražio je 7.000 evra od jednog mladića za operaciju aorte. Kako roditelji taj novac nisu imali, Kovačević je odbio da ga operiše. Možda bi ovo i ostala tajna da tom mladom čoveku nije pukla aorta pa je hitno prevezen u Beograd gde ga je operisao dr Đorđević i tako mu spasao život. U vezi ovoga tužilaštvo u Novom Sadu je pokrenulo postupak u kome su kao svedoci pozvani i saslušani nadređeni doktora Kovačevića - doktor Šušak kao upravnik kardiohirurgije i doktor Redžek kao direktor Instituta. Pošto su, poštujući Hipokratovu zakletvu kao i zakonsku obavezu dali svoje istinite iskaze, postali su meta napada doktora Kovačevića, a preko svog eksponenta doktora Nikolića - Pandže koji putem lažnih profila na društvenim mrežama preti kolegama.

Činjenica je da doktor Kovačević prati bivšu suprugu Aleksandra Vučića na operaciju u Pariz, ne kvalifikuje ga ni kao dobrog čoveka a još manje kao dobrog hirurga. Svojevremeno Kovačević je proteran sa Instituta zbog visoke stope smrtnost (preko 10%), a vratila ga je na Institut Nada Čemerlić.

Poređenja radi, mortalitet pacijeneta doktora Šušaka je ispod 1% a prosek na Institutu je 1,50%. Ove brojke su jasan pokazatelj i dovoljno govore same za sebe. Osim revanšizma, ......... i Kovačević imaju motiv da se na čelo Instituta vrate svi oni koji su ga i upropastili. Iako je ministar vlade u senci Bojana Pajtića, Nada Čemerlić igra na kartu da će uspeti ući u SNS te tako ponovo biti ili direktor ili pokrajinski sekretar za zdravlje. U ovom poduhvatu ona računa na pomoć svog ujaka, bivšeg i sadašnjeg autonomaša Živana Berisavljevića koji navodno ima „stare veze" u Beogradu.

Još jedan pretendent na mesto direktora Instituta je i doktor Igor Ivanov zet nekadašnjeg direktora Josipa Čikoša, koji je inače član ligaša Nenada Čanaka, a po potrebi može biti i član SNS a jer se i on poziva na Igora Mirovića javno, dok kod Čanka ima tajnu podršku.

Ukoliko Đorđe Ostojić, alfa i omega pravosuđa Srbije a posebno tužilaštva u Novom Sadu, ne zaustavi započeti postupak protiv doktora Kovačevića i ako ne spreči slobodan tužilaštva i policije, u sva tri Instituta u Sremskoj Kamenici ima posla za ove institucije godinu dana i opet se ne bi mogle otkriti sve malverzacije i krađe koje su ojadile sva tri Instituta. Ostojić je već jednom zaštitio Čemerlićku od krivičnog gonjenja.

Na beskrupulozan način imputira se nekakva krivica doktoru Šušaku za aferu „ Kamenica 2". Taj doktor pa čak ni institut za KVB nemaju nikakve veze sa tim.

Kamenica 2 vezana je prvenstveno za Institut za radiologiju a u dobrom delu i za Institut za plućne bolesti. Očita je namera izvora koji je dao podatke da ovakvom neistinom samo podgreje atmosferu i što više opljuje doktora Šušaka. Što se mantije tiče, nije greh imati završena dva fakulteta pa makar to bio i Bogoslovski, izgleda izvor podataka još uvek živi u vremenu komunizma. Zar je greh držati ikonu u kabinetu .... Narano da nije! Doktor Šušak pacijente leči znanjem i stručnošću a ne molitvom. Pitanje je koji Bog i koja molitva mogu pomoći pacijentima doktora Kovačevića kako se ne bi našli među onih 10%.

Ovo je samo kratak presek zbivanja na IKVB Vojvodine u Sremskoj Kamenici. Vaš dopisnik bi trebao da bolje proveri i istraži dobijene podatke jer krokodila je mnogo a bara je mala, te su zbog toga moguće svakakve laži i podmetanja. Mnogo je kandidata za prugastu uniformu a to su uglavnom pripadnici pomenutog klana Čemerlić na čelu sa njom samom. Doktor Šušak svakako nije među njima. On je čovek visokog integriteta, govori pet jezika, a da je loš hirurg sigurno ne bi bio angažovan u inostranstvu. Sramota je pominjati nečiju porodicu kao što je sramota i pominjati i doktora Svetozara Nićina koji je teško bolestan i bori se za život. Očigledno da izvor koji je dao podatke o njemu nema ni etike ni skrupula, a moralu da se i ne govori.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane