Natrag

Likovi i senke

Vehabija u Parlamentu

M. Grabež

Udvarajući se svome bratu po pljački skandaloznom muftiji Muameru Zukorliću, potpuno poludeli Aleksandar Vučić, u svojstvu mandatara nove vlade, doneo je odluku da baš njega postavi na mesto predsednika skupštinskog Odbora za nauku, obrazovanje i informatičko društvo! Istina, muftija nije sišao sa kruške, zna i sa ženama i sa parama! Verom se služi kao specijalnim oružjem, a parama podmazuje gde god treba. Ima harem i u njemu najmanje četiri hanumice i barem sto tovara blaga koje je surovo opljačkao od vernika u Novom Pazaru i okolo njega, raspaljujući njihove verske strasti i antisrpsko raspoloženje. Ima u svakom momentu barem par hiljada naoružanih "boraca islama" koji se predstavljaju kao njegova vojska.

Njegova mržnja prema Srbiji i Beogradu nije ostala nezapažena u islamskom svetu. Slali su mu milionske svote iz Saudijske Arabije, Katara, Emirata...Samo da stane za vrat "kaurima" i prokrči put Vehabijama i islamskom fašizmu u Evropu. Prošle, 2015. godine, službeno je tražio se da škola „Rastko Nemanjić Sava" zove po šeiku Kalifi bin Zajedu el Nahjanu, lokalna bolnica po osnivaču Emirata, šeiku Zayid bin sultanu al Nahjanu, te da dečiji vrtić dobije ime „Abu Dabi"! Mnogo ranije, 2012. godine, muftija Zukorlić, postavlja spomen ploču čuvenom kasapinu Srba Aćifu-efendiji, uz izjavu da Aćifa smatram „herojem koji je „organizovao odbranu grada od četnika".

Dok je još bio Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji, Muamer Zukorlić cinično je poručio predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da neće rušiti Srbiju "ako ne bude morao". Nikolić je, ma kao i svaka beskarakterna krpa, pognuo glavu kao sinja kukavica, umesto da hitno zahteva njegovo privođenje. Zahvaljujući muftiji, danas Novim Pazarom marširaju Zelene uniforme takozvana „Zukorlićeva vojska". "Skrojeni" su tako da podsećaju na odeću muslimanske milicije koju je tokom Drugog svetskog rata formirao Aćif-efendija, a upravo ta formacija dovodi se u vezu sa zločinima počinjenim nad Srbima u Sandžaku od 1941. do 1944. godine. Zukorlića podržava i politički i finansijski, osvedočeni džihadista i krvolok, Abdulmelik Bašić. Pretio je Zukorlić da će "Drina biti crvena"...

Sve to nije bilo dovoljno. Vučić ga je raširenih ruku uveo u srpski parlament. I dao mu počast kakvu nijedan islamski verski poglavar pre njega u Srbiji imao nije. Agencija za borbu protiv korupcije ni reč nije rekla, a zna se da Zukorlić ne može biti na čelu odbora zbog sukoba interesa, jer je vlasnik privatnog i nelegalnog Univerziteta u Novom Pazaru, koji je oteo zgradu i nije plaćao struju punih šest godina!

Prošle godine, Vučić je, ne pitajući nikoga u ovoj zemlji, isplatio predsedniku opštine Srebrenica, Ćamilu Durakoviću, 5 miliona evra. Ove godine, Duraković ga je proglasio nepoželjnim u tom gradu. Kako Šerijat i nalaže: "Ugovor sa nevernikom ne obavezuje"!

Vučić je za ambasadora u Saudijsku Arabiju poslao Muhameda Jusufspahića, muftiju beogradskog. Nedavno, na sav glas je zamolio Bošnjake -muslimane da se strpe. Reče, "biće mesta za svakoga, samo sačekajte". I Zukorlić tvrdi, "ovo je tek početak!". Početak čega? Povratka feredže, novo zavođenje turske okupacije?

Da je neki srpski vladika ušao u parlament, iz Brisela bi nam zapretili opštom izolacijom i satanizacijom!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane