Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Stav

SLOVENI

Branko Dragaš

SLOVENI - Sloveni su prastanovnici Balkana i autohtoni narod koji je iznedrio evropsku civilizaciju i podario Evropi kulturu i prvu pismenost. Naziv naroda Sloveni potiče upravo od te činjenice da su bili prvi pismeni, da su imali svoje pismo, da su znali slova, za razliku, recimo, od Germana, koji to nisu imali i koji su bili varvari, divlji i nepismeni, pa su Sloveni za njih govorili da su nemi i tako ih nazvali-Nemčićima.

Profesor Radivoje Pešić, svetski priznati paleolingvista, otkrio je na našim prostorima, selo u blizini Jagodine, tragove prve pismenosti koji su stari 225.000 godina, otkrio je neolitsko vinčansko pismo, nastalo u Vinči, okolina Beograda, staro 6.000 g. pre nove ere i dokazao je da je podunavska civilizacija, Lepenski vir, starčevačka kultura i vinčanska pismenost nastala nekoliko hiljada godina pre kineske, sumerske ili egipatske pismenosti i kulture.

O prvoj metalurgiji, topljenju rude i dobijanju bakra, o erotizovanoj skulpturi Crvene lepotice, najlepše skulpture neolita, o urbanizovanim naseljima, o kućama koje su se grejale, o hiruškim zahvatima na mozgu i kičmi, o obilju kulinarskih veština različitih načina spremanja hrane, o prvom novcu, trgovini i Vinči kao neolitskom Vol Stritu, o običajima da se na groblju jede, o slavljenju kućnih bogova i zaštitnika, o religiji koja nije imala posrednika, o napisanim ljubavnim pesmama na vinčanici, o hiljadama godina mira i blagostanja, o tome da nisu znali za reč - rat, o srpskom kalendaru 7.524 godine, o svemu tome se ne piše, ne govori i sve je to zabranjena istorija, koja se nipodaštava i ismejava.

Ko je zabranio? Ko ovo sve ismejava? Ko ne želi da se sazna istina o praslovenima? Zašto se o svemu ćuti? Zašto nikada o tome u školi nismo učili? Nekome ne odgovara da se zna prava istina o drevnoj praslovenskoj civilizaciji. Nekome odgovara da širi laži kako su Sloveni došli u VII veku, kako su prešli Karpate, kako su primitivni, divlji, varvari, ratoborni i kako su narušli temelje, kao uljezi, horde ubica, krvnici i rušitelji rimsko-germansko-franačke razvijene civilizacije.

Takva istorija odgovara onima koji su danas porobili svet. Takva laž o Slovenima služi da bi se Sloveni držali porobljeni, podeljeni, posvađani, u stalnom bratoubilačkom ratu, da se Sloveni drže kao da su niža rasa, stoka, raja, neprosvećena, nepismena, sklona divljačkom ponašanju, koja mora da ima tutora i nad kojom moraju da vladaju moćniji germanski-franački-anglosaksonski narodi.Šta se vekovima promenilo u toj slici o Slovenima? Ništa. Ko je za to kriv? Mi, Sloveni. Niko drugi nego mi sami.

Niko nije više ponizio Slovene od nas samih. Bezbroj puta sam bio na poslovnim sastancima po svetu, gde su se predstavnici slovenskih naroda, ponašali kao da su niža rasa u odnosu na germanske-romanske-anglosaksonske partnere. To me je, moram da priznam, izluđivalo. Nisam mogao takvo ponašanje da tolerišem i otvoreno sam napadao moje slovenske kolege, kritikovao sam ih za takvo podaničko i slugeranjsko ponašanje, prozivao sam ih, nisam birao reči i tražio sam da mi nešto kažu o našoj, zajedničkoj slovenskoj istoriji, da mi kažu šta znaju o drevnoj slovenskoj istoriji, o praslovenima, o našoj pismenosti, kulturi i civilizaciji. I?

Ništa nisu znali. Osim nekih površnih baljezganja o srednjevekovnim velikašima, kraljevima i carevima, Sloveni ništa nisu znali o sebi. Strašno! Strašno da strašnije ne može da bude. Zašto Sloveni ništa nisu znali o sebi? Ko je za to kriv? Šta se danas promenilo? Pišem ovaj tekst o nama, Slovenima, namerno latinicom, da mogu i drugi slovenski narodi da čitaju, da mogu da čitaju mladi ljudi i da mogu da se obrazuju.

Namera mi je da razbijem predrasude o Slovenima, da ohrabrim Slovene da počnu, napokon, da uče o sebi i svojoj drevnoj civilizaciji i kulturi, da saznaju pravu istoriju, da postavljaju pitanja, da iznose činjenice, da dođu do spoznaje u kakvoj laži i prevari živimo, da se otreznimo, probudimo, trgnemo, organizujemo i da počnemo da radimo na ujedinjavanju i udruživanju svih Slovena u konfederaciju bratskih naroda, koji će poštovati međusobne razlike, koji će imati odvojene novčanike, koji će voditi samostalne državne politike, koji će se ujediniti iz ekonomskog interesa, koji će ustati u odbranu svih Slovena bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost.

Jer je potrebno da se ujedinimo da ne bismo ponovo postali topovsko meso za druge narode, koji su sebe postavili na mesto na koje ne zaslužuju da se nađu, koji nas vekovima ubijaju, pljačkaju, vređaju, ponižavaju, koji nama upravljaju, uvereni da su oni viša rasa i da smo mi, Sloveni, divljaci koji moraju da budu pod njihovom gvozdenom čizmom.

Čitajući istoriju praslovena, skupljajući decenijama veliku građu o nečemu što je zabranjeno, o nečemu o čemu ne sme da se govori i da se javno piše, osećajući u sebi neku bliskost sa tim našim dalekim i dobrim ljudima koji su živeli nevino i slobodno hiljadama godina u baštini, koju su antički Grci pokrali, dok su Rimljani njihovu civilizaciju i kulturu nasilno prisvajali, menjali i zatirali, na kraju, Germani su je pretvorili u lažnu istoriju, koju moraju Sloveni da uče, nalazio sam na svim mestima uvek jednu te istu manu Slovena, da su bili podeljeni i nesložni i da su naivno pristajali da ih porobe oni koji su bili pokvareniji, prepredeniji, proračunatiji i organizovaniji od njih.

I tako je hiljadama godina unazad. Tako je i danas. Sloveni su nesložni i to vešto koriste drugi narodi da porobe Slovene. Sloveni su se podelili nacionalno i verski. Imamo nacionalne Slovene: Srbe, Ruse, Poljake, Čehe, Hrvate, Slovake, Ukrajince, Makedonce, Crnogorce, Bošnjake, Slovence, Beloruse, Lužičke Srbe i kosmopolite. Imamo versku podelu Slovena na: pravoslavne, katolike, muslimane, protestante, kalviniste, bogumile, ateiste, budiste, hinduiste, unijate i razne sekte i religijske pokrete.

Zajednička osobina svih Slovena je da su-Sloveni! Samo oni to neće da shvate. Mnogi se i stide što su Sloveni, jer su naseli na osvajačku propagandu kolonijalnih naroda.Tako danas imamo nenormalnu situaciju da Ukrajinci, koji su Sloveni, žive u krajini slovenske zemlje, mrze Ruse, koji su isto Sloveni, dok se klanjaju i poslušno izvršavaju sve naredbe Nemaca, koji ih zavađaju i profitiraju na njihovoj neslozi.

Slično je i sa Poljacima, Slovenima koji su svoju državu formirali u slovenskim poljima, koji mrze Ruse, ali slušaju NATO zlikovce i spremni su da otpočnu veliki rat protiv Rusa za interese NATO zemalja. Zar to nije suludo?

Posebno ludilo je na Balkanu, gde žive južnoslovenski narodi. Srbi, Hrvati i Bošnjaci su Sloveni, koji su verski podeljeni, braća koja su potekla iz istog praslovenskog semena, ali to saznanje im ništa ne znači, to su zaboravili, jer su prihvatili ideologiju imperijalnih osvajača, kolonizatora, koji su ih posvađali i gurnuli da se međusobno kolju, dok osvajači vekovima žive na račun posvađanih i podeljenih južnoslovenskih naroda.

Apsurdno je da Hrvati više mrze svoju braću Srbe, nego mletačke, austrijsko-ugarske i germanske osvajače, koji Hrvate preziru, koji ih vekovima pljačkaju i zatiru, koji ih smatraju nižom, primitivnom rasom koja mora da služi interesima moćnijih nacija. O zločinima koje su ustaše uradili nad Srbima, mogu samo da govore psihijatri.

Još apsurdnije je da Bošnjaci, Sloveni muslimanske veroispovesti, mrze Srbe i Hrvate, dok se pokoravaju Turskoj i arapskim državama, sa kojima, osim islama, nemaju ništa zajedničko.

Dolazak 20.000 Arapa, koji su takođe muslimani, u okolinu Sarajeva pokazalo je svu civilizacijsku razliku između domaćeg, slovenskog življa i pridošlica, koji Bošnjake smatraju nižom rasom. O sukobu šiita sa sunitima ovde ne želim da pišem. Šta treba da se dese da se Sloveni, napokon, ujedine? Šta treba da se desi da Sloveni prestanu da se svađaju i kolju? Potrebno je da Sloveni dobiju svest o sebi. Potrebno je da svi narodi slovenski shvate da su Sloveni. Potrebno je da nauče svoju drevnu istoriju. Potrebno je da se ujedine i da brane svoju slovensku civilizaciju.

Nacionalne i verske razlike ne smeju da budu prepreka ujedinjavanju Slovena.Naprotiv, razlike su bogatstvo koje treba da negujemo, jer nas to još više učvršćuje i povezuje u odbrani slovenske kulture, civilizacije i životnog prostora. Razlike, na koje stalno igraju naši vekovni neprijatelji, moraju da nas objedine u odbrani svih Slovena. Zašto je važno da pišem o Slovenima?

Zato što se o tome ne piše. Zato što je to zabranjena tema. Zato što sledi velika nevolja u kojoj će stradati beli čovek i Sloveni. Zato što Sloveni moraju da se probude, osveste i organizuju. Zato što Sloveni nemaju pravo da ponove iste greške iz prošlosti. Zato što Veliki Brat sprema novi sukob između slovenskih naroda. Zato što Familija smatra da Sloveni ne zaslužuju da imaju toliku teritoriju na planeti. Zato što Sloveni moraju da odbrane svoj životni prostor i svoje pravo da budu Sloveni. Sloveni, ne dozvolite da vas ponovo zavade. Učite svoju drevnu istoriju. Ljubite druge Slovene. Udružujete se i organizujte da bi opstali. Samo udruženi i organizovani možemo da opstanemo. I da zavedeno čovečanstvo izvedemo na put spasenja.To je naša obaveza prema potomcima i prema našim precima. Praslovenima.

BAHATOST - Posle gramzivosti, bahatost je jedna od najgorih ljudskih osobina. Bahati ljudi nemaju stida i mere. Bahati ljudi su primitivni i time se ponose. Bahati ljudi uživaju u svojoj bahatosti, slaveći je kao vrlinu. Bahati ljudi druge ljude doživljavaju kao sluge.

Ponižavaju ih i iskorišćavaju, smatrajući ih manje vrednim. Bahati ljudi su bezobrazni i agresivni. Veliki su demagozi. Sprdaju se sa svim što im je strano ili što ne razumeju. Bahati ljudi su lukavi, pokvareni,proračunati i nasrtljivi. Bahati ljudi su lenjivci i kukavice. Bahati ljudi mrze dobre, radne i hrabre ljude. Bahati ljudi ne podnose društvo moralnih ljudi. Bahati ljudi se boje moćnijih ljudi i intelektualaca. Moćnijim ljudima se ulaguju i puze pred njima. Biraju trenutak kada će im podlo zabiti nož u leđa i preuzeti moć.Intelektualce na sve načine izbegavaju. Bahati ljudi smatraju da su kulturni ljudi budale. Tako se prema njima i odnose.Kulturni ljudi smatraju da su bahati ljudi banalni. Ne bore se protiv nasrtljive bahatosti i čekaju da ona sama prođe. Bahatost nikada sama ne prolazi. Bahatost mora da se pobedi i mora da joj se pokažu oštri zubi.

Bahatost se može poraziti jedino javnim osvetljavanjem. Ako zajednica nema snagu da se suprotstavi bahatosti, nastaje tiranija. Tiranin je bahat sve dok ne ugrozi osnovne temelje zajednice. Pobuna zajednice je krik za slobodnim i kulturnim društvom. Čekamo pobunu građana protiv bahatosti ove vlasti.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane