Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Nakon bankrota Kikinde, neka se spremi Zrenjanin

SNS Goran upro prstom na DS Gorana

Ofirano političko „nasilje" u Banatu uzima surovi danak. Jauk raspamećenih građana SNS nazadnjaštvom je još uvek prigušen, uprkos zvaničnoj objavi bankrota grada Kikinde. Iz ovog severnobanatskog grada se u funkcionerske visine vinuo mlađani Jovanov, novi Vođin potpredsednik - vrhunski stranački preletač (DSS - SNS), suvereni vlasnik napadno ispraznih fraza („uši otpadaju" od njegove novokomponovane retorike)

Zoltan Horvat

U Zrenjaninu, 50 kilometara trasom južno, takođe je, tužno. Niko od vlasnika ubitačne nazadnjačke vlasti ne sme pred sugrađane da im saopšti golu istinu, da su najzad, obrali bostan. Vrhunski vršioci nasilja nad gradom, najgora politička garnitura Zrenjanina u istoriji, gde nema ni jednog jedinog izvornog osnivača SNS-a, teraju do kraja, do bankrota. Gradska kasa je zatrpana paučinom, što nedvosmisleno najavljuje, da će u Zrenjaninu ponovo „raditi", motke.

Regionalni Isus, Goran Knežević, „kapetan na bušnu banatsku lađu", vrhunski izumitelj najnaopakijih kadrova Zrenjanina, sprema se da „pobegne sa mesta zločina", pravo u ministarsku fotelju. Centar Banata danas nema nijednog jedinog funkcionera u pokrajinskoj vladi (?!?), ne računajući pokrajinske poslanike i nesretnog Ljubomira Stanisavljeva, bivšeg zamenika predsednika skupštine iz redova novokomponovanog SPO, danas još nesretnijeg pomoćnika zamenikovog pomoćnika u pokrajinskom ministarstvu sporta i omladine. Regionalni Isus, svestan neminovnog bankrota Zrenjanina, nedavno je sa govornice (među narod ne sme) za tešku situaciju u srednjem Banatu, tragikomično priznao da je za sve kriv, Goran.

Znate, taj DS je bio najveće zlo grada, za sve živo kriv je DS, dakle, biće kriv i za novi šupalj SNS mandat koji teče. Danas SNS Goran, teško optužuje nekadašnjeg DS drmatora Gorana za sve naneto zlo Zrenjaninu. Velemajstore sipanja šupljeg u prazno, u Zrenjaninu, sem ubijenih u pojam, ima i(polu)normalnih koji bi da ti, najzad, vide leđa. Produžetak manijakalne opsednutosti vlašću (nad ljudima) je vakat da se Samozvani Vođa naroda teško odriče ljudi koji su „akumulirali" prvobitnu vlast, recimo 7. jula 2012. godine, kada je na najlopovskiji način SNS ukrao vlast u Zrenjaninu.

Čime se trenutno bave vlasnici sugrađana u Zrenjaninu? Posmeniše sve živo na poslednjem skupštinskom zasedanju, „ostadoše u sedlu" samo članovi klana Knežević - Malušić. Za bivšu direktoricu Narodnog pozorišta Ivanu Solarov - Kukolj je rečeno da je odlično radila svoj posao, da je kolektiv stabilan, ali...nema je više u fotelji. Zašto? A što bi to interesovalo bilo koga u Zrenjaninu, posebno nepodobne novinare? Radiš dobro, ne valjaš, jer radiš dobro. Došo' drugi, bitan ko svi izvršioci naredbi koji se ne pitaju ni zašta. Kada zazvoni telefon u kancelariji direktora, recimo u Savremenoj galeriji, pa u zrenjaninskom SNS-u svepitajući Nenad Karapandža Džoger ili Darko Bađok Daksi narede direktoru Igoru Dostaniću da se supruzi Bađoka, odmah i sad, pronađe radno mesto sa urednom platom. Bilo to pre dve godine, sada supruga dotičnog svepitajućeg možda i nije obavezna da dolazi baš svakoga dana na posao, traži se način da uopšte ne dolazi na posao, ali, da obavezno prima lepu platu.

Slična smejurija je i u ovdašnjem SPS-u. Novi odbornici ove stranke glasali za smenu svojih kadrova, pa su „počistili" i Vidaka Vukovića, bivšeg direktora Narodnog Muzeja.

Nesretni socijalista Vidak se, poput mnogih dugovečitih kadrova ponadao da bi mogao da „ganja" do svoje osamdesete, ali je pomenuti Klan „presekao". Kad je Regionalni Isus svojevremeno mogao bezobrazno, besprizorno i bez griže savesti da se obračuna sa Božidarom Vorgićem, najuspešnijim direktorom Narodnog Muzeja koji je svojevremeno pružio najjaču javnu podršku Regionalnom dok je boravio u pritvoru, gosn Vidakne predstavlja ni kolateralnu štetu. Ni Malušić, novi gradski kralj socijalista,dok obrt i interesi caruju u Klanu, nema ništa protiv smene nazovi svojih. Stradao je i bivši direktor zrenjaninskih Apoteka, gosn Nikolić, jer je dozvolio da iz ustanove procuri informacija o kupovini konja za člana Klana od „lekovitih" para. Za divno čudo, „u sedlu" je ostao direktor Doma zdravlja gosn' Subić, najverovatnije što ga „bogato" iskustvo sa radom po trafikamapreporučuje za odgovoran radu zdravstvu. Sve lepše od lepšeg, Regionalni je direktno sa Marsa aterirao u Zrenjanin.

Za pohvalu je jedna od odborničkih odluka koja se oštro suprotstavljapošasti od nepotizma. Novi direktor JKP Vodovoda i kanalizacije Ivan Dević bio je prezadovoljan kada je izglasana smena gospođe Ileane Bobek sa mesta člana nadzornog odbora ovog javnog preduzeća. Sledeća tačka dnevnog reda bilo je postavljanje iste Ileane, inače njegove tašte, za novog člana nadzornog odbora nečega drugog u nekom drugom preduzeću.

Nije osvanula u Centru za socijalni rad kod svoje ćerke direktorice Julije Bobek, već je udobno smeštena u Gradskom stambenom. Legendarna gospođa Ileana zapamćena je u Vodovodu kao pedantna i uredna žena koja se jednom mesečno pojavljivala pred portirnicom sa pitanjem, jel prošla uplata na moj žiro račun. Na stranu što su sastanci nadzornog odbora bili više nego neredovni, da ne kažemo periodično retki. Nema već decenijama ni pijaće vode u Zrenjaninu, pa šta?

Glodur regionalnog lista Zrenjanin, Dalibor Bubnjević, i ovom je doakao, pa u svakom novogodišnjem broju pljušte obećanja (ludom radovanje) vlasnika grada: samo mi, neodgovorni, možemo lagati do mile volje, ali odgovorno obećavamo da se u Zrenjaninu 2016. godine kupuje i pije flaširana Kremanska voda, inače u vlasništvu novog-starog ovdašnjeg funkcionera, Perice Kiridžića. Obećanja, ko Kremanska proročanstva, u gradu koji opasno boluje od najnezdravije vode i vazduha Vojvodine. Uz nezdravu klimu u klimavoj i mlitavoj opoziciji kojoj mrvice sa stolova udeljuje pozicija koja puca od samopouzdanja (čitaj: od narodnih para, dušu dalo za satiranje Zrenjaninaca.

U ovdašnjoj nazadnjačkoj garnituri ima i reprezentativaca, zaslužnih za razvoj reprezentacije po lokalima. Goran Starčević, ničim izavani direktor Zone objedinjene komunalne naplate vodi tek šest meseci firmu sa već lepo nakarikanim milionskim poslovnim minusom, ali, tokom radnog vremena ne može da odoli iskušenju da se viđa sa kolegama iz stranačke reprezentacije. U lokalima Vremeplov i Papagaj najbolje „bistri" misli, pa se već u narednom broju Zrenjanina očekuje da najavi odlične rezultate koje niko živ neće videti, i u koje ni imenjak Regionalnog ne veruje. Takva su vremena, moraš se prilagoditi, kaže zrenjaninski reprezentativac zadužen i za reprezentativni gradski fudbal, na nivou treće-četvrte lige odozdo (može i odozgo). Neki bi rekli tužno, jadno, besmisleno i nedostojno bilo kakve logike, ali, kada se ovakvim „rezultatima" hvališe bivši direktor ugašenog Radio Zrenjanina, tada reprezentativac u drugim lokalima, svaka priča je izlišna.

Reprezentativci Zrenjanina nisu bili lenji, dospeli su i do sudija za prekršaje. Nenamensko trošenje sredstava prijavio jedan od ovdašnjih retkih časnih inspektora, al je zapelo oko brave. Papiri sklonjeni, bolje reći zaključani u jednoj od sudskih fioka. Prijavljeni su inokosni poslovodni organi iz Savremene galerije, Muzeja, MZ Klek, Srednje škole "Vasa Jankov"...

Da je u Zrenjaninu odgovornih, škola "Vasa Jankov" u naselju Mala Amerika kojom već decenijama caruje gosn' Babić, idealna je za izbegavanje. Rizik da se sruše stepenice, obruši plafon na učenike je ogroman, pa je pravo čudo da do sada, niko nije stradao. Istovremeno, gosn' Babić nije previše uznemiren ovom opašnošću, pa nalazi vremena da „neku paricu" nenamenski potroši. U izvikanoj MZ ne štedi se na građevinskom materijalu, obnavljaju se privatne kuće vlasnika grada, marine i preostale neophodne lične potrepštine. Klan se po ovom pitanju ne oglašava, Regionalni se sprema za „preporod" cele privrede, a Malušić proširuje kapacitete u svojoj privatnoj firmi sve „zatrpaniji" cevima Srbijagasa, čiju „ležarinu" pedantni Željko, stranački ortak Bajatovića, papreno naplaćuje.

Kompleksi niže vrednosti, unižavanje bivših stranačkih saboraca i obračun sa neistomišljenicima, lepi su hobiji vlasnika vlasti u Zrenjaninu, gradu gde profesor univerziteta vozi taksi. Zamerio se, ispostavlja se nasledniku na univerzitetu, jer ga je pitao, zašto ste svoj rad bukvalno prepisali iz inostranih časopisa. Dok ovi prepisivači „ladno" lažu, mažu, bogate se i kradu iz očiju sugrađana, biće mesta među njima i za novog odbornika Borisa Gladića, vlasnika pet-šest partijskih knjižica, trenutno na radu u SNS-u. Čovek od nedavno radi i u AMD "Petar Drapšin", a prethodnih godina se isticao napadima na poziciju. Trenutno se gosn' Gladić, poput sebi sličnih, bavi „prodajom vere za večeru". Tipičan obrazac za danas uspešnog muškarca u Zrenjaninu.

Na kraju, dve lepe vesti. Nisu samo Gorani odgovorni za uspeh muškog sveta u čistom biznisu - politici. Dva jarana, dva Dragana, Ćapin i Janjić, nisu nešto posebno zabrinuti za najavljeni bankrot Zrenjanina, jer imaju pametnija posla. „Vrhunski" su razvili vatrogasne aktivnosti u Zrenjaninu. O ovim i svim drugim „veličanstvenim uspesima" istinskih heroja Zrenjanina, Kleka...pažljivo utkanih u stranački biznis, nekom drugom prilikom.

Druga lepa vest tiče se religije nazadnjaka. Na naselju Bagljaš niče crkva, ispred koje novi predsednik skupštine Oliver Mitrović i odbornica sa radnim mestom u Direkciji Snežana Uzelac, neprestano ponavljaju: ja sam za crkvu uradio ovo, ono i preostalo. Jes da nema veze s vezom to što ovi tipični novokomponovani nazadnjaci veličaju navodne lične doprinose, jer ni SNS ne učestvuje u izgradnji crkve, u pitanju su isključivo donacije i dobrovoljni prilozi. Njihove lagarije su ipak, tako ciljano religiozno simpatične, da čovek naprosto nema srca da im kaže, oklen' Vas na vr' Zrenjanina?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane