Natrag

<

Preko pune linije

Srpska tajna služba u raljama ovejanih kriminalaca (9)

Čekajući promenu

Vlada Srbije odlučiće narednih dana ko će biti na čelu Bezbednosno- informativne agencije. Zaštitnik građana Saša Janković, saopštio je jednom svom poznaniku, koga je nagovarao da sarađuje sa ''ljudima sa Banjice'', jer će njegova ekipa za mesec dana biti smenjena.Gospodin Janković je, nema sumnje, dobro informisan čovek, a, eto, bilo ga je i u Bezbednosno-informativnoj agenciji.

major Goran Mitrović

Očekujući odlazak Aleksandra Đorđevića, Rade Selaković, Snežane Radanović, Ivana Todorova, Bojana Dimića i članova njihove ekipe, odlučili smo da prekinemo serijal o kriminalu u BIA, da novom direktoru damo šansu da makar pokuša da stane na rep kriminalnim grupama u ovoj značajnoj državnoj Agencijom. A to će se videti prvih dana njegovog imenovanja, ako na načelnička mesta postavi nove ljude, čije ruke nisu umrljane, ni krvlju ni parama, ni izdajom, ni prevarama, ni rasprodajom dosijea.

Žao nam je što smo bacili serijalom senku na časne i poštene službenike, koji savesno i predano rade svoj posao, a koji su i sami izloženi svim mogućim opasnostima od strane svojih šefova, od kojih je veći broj njih utonuo u najgore vrste kriminala, otimanja, bogaćenja.

U poslednjem broj nedeljnika Ekspres, čija redakcija nema ni telefon ni e mail adresu, objavljen je tekst ''KO RUŠI BIA", potpisan od strane autora Miljuš-Keković (Glavni urednik Branko Miljuš i pomoćnik Ljiljana Keković) u kojem se BIA brani od napada u medijima, koji objavljuju imena rukovodilaca i njihove kućne adrese, a sve za račun mafije. Pogađate, ciljan je Magazin Tabloid, ali autori nisu imali kuraži da pomenu naš serijal, u kojem smo, imenom i prezimenom, navodeći dokaze, opisali delovanje nekoliko načelnika u ovoj Agenciji, koji svojim radom ugrožavaju njen opstanak.

EKSPRES je jedna od novina Vučićeve kamarile koja veliča njegova nedela, do gađenja. Iza nje stoje Vučićevi kriminalci-biznismeni, čija je jedina sposobnost da novac zgrću pljačkajući budžet i korupcijom.

Iz teksta proizilazi da je štićena ličnost pomenutog teksta Bojan Dimić, načelnik Prve uprave u BIA, koja je zadužena za borbu protiv ekstremizma i terorizma, a čiju aktivnost su u Magazinu Tabloid opisale njegove bivše kolege, precizno navodeći sva njegova nedela, imovinu, kuće, zapošljavanje rodbine, izdaju, saradnju sa kosovskim Albancima.

Da su oni, koji su prozvani u serijalu Magazina Tabloid koji je posvećen kriminalu u BIA, imalo časni, podneli bi tužbu sud, a urednici bi morali da dokažu istinitost tvrdnji, koje su u tekstu dokazali objavljivanjem dokumenata. Ili bi se BIA oglasila kao Agencija, štiteći svoje prozvane načelnike. Ali, nažalost, načelnica u BIA je doskorašnja stečajna upravnica, ogrezla u kriminalu, pomenuti Dimić i druga gospoda kojima je mesto u zatvoru.

Ako se narednih dana ne dese promene u ovoj Agenciji, nastavićemo sa serijalom, koji je već pripremljen. Spremni smo i da Odboru za bezbednost Narodne skupštine dostavimo sve dokaze, ako je iko u ovoj zemlji zainteresovan za njenu sudbinu i budućnost, jer šizofreni premijer se po ceo dan samo divi sebi i svojim praznim rečima i ubistvenim lažima. Ako se ne promeni rukovodstvo BIA, serijal ćemo nastaviti od sledećeg broja

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane