Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

U susret jesenjim užasima: nova poskupljenja i novi juriš Vučićeve vlade na sirotinju

Masovni ubica, uplašenog lica

Masovnim podizanjem cena svih osnovnih životnih namirnica, struje, komunalija, putarine, zdravstvenih usluga i raznim otomanskim haračima koje svakodnevno "kreira" primitivna Vučićeva birokratija, Srbija ulazi u deveti krug pakla. Ne bude li u najskorije vreme došlo do masovne građanske neposlušnosti i kolektivne samoodbrane, iz toga pakla će samo retki izaći. Na sceni je poslednji veliki pokušaj Vučićeve vlasti da na prepad, zastrašivanjem i pretnjama, uzme još koju milijardu evra i potraže utočište nakon neizbežnog haosa koji sledi.

Milica Grabež

U toku je sprovođenje najsurovijeg terora nad građanima novim poskupljenjima struje, hrane, odeće, obuće, zdravstvenih usluga, lekova, energenata, komunalnih usluga...Zločinački plan Vučićeve vlade podrazumeva da do kraja godine ovim poskupljenjima još više obezvredi plate i penzije. Spremne su i nove akcize na gorivo (mada je ono svugde u regionu jeftinije).

Novo poskupljenje struje usmereno je isključivo ka građanima ali ne i prema državnim institucijama i takozvanim privrednim subjektima koji su i najveći dužnici prema EPS-u. Samo u Srbiji i više nigde na svetu, struja je postala "akcizna roba", kao da je u pitanju najluksuznija roba. Naravno, na sva poskupljenja i akcize zaračunava se i PDV. Od dolaska naprednjaka na vlast, struja je poskupela čak 33 odsto! A, nepunih godinu dana pre njihovog dolaska na vlast (10. 8. 2011.), funkcioneri SNS-a su na sav glas čitali Vučićevu "poslanicu" koja je doslovno glasila ovako: "...SNS će onog momenta kada dobije poverenje građana i formira Vladu svakako omogućiti niže cene električne energije i to za 20 procenata u odnosu na one koje su danas, odnosno omogućiće cene električne energije koje će biti na nivou od pre ekonomske krize."

Čim je dobijeno traženo poverenje, Vučić se potrudio da biračima zabije nož u leđa, dok se njegov koalicioni partner Ivica Dačić, sprdao sa građanima pričajući o "socijalnom karakteru vlade". Ko je imao nesreće da doživi ovakvu vlast u Srbiji, izložen je svakom zlu: da ga lažu, kradu i da mu se usput podsmevaju. Kako i ne bi, kad je nesrećni Srbin danas i doslovno porobljen u sopstvenoj zemlji, kao što nije bio ni za turskoga zemana! Čim krene na put, na prvoj naplatnoj rampi, opet povećanom cenom putarine mora da finansira kriminalne putarske promašaje, pljačku u javnim preduzećima, propale tendere...

Čim uđe u prvi supermarket, platiće najmanje dva puta skuplje nego u zemljama Evropske unije, svaki proizvod za koji se uhvati. Tako je u prodavnicama tekstila, obuće, bele tehnike, elektronike i uopšte, svake robe koja je mahom došla iz uvoza. Domaći proizvođač je ubijen, a sa njim i potrošač.

Gradska vlada u Beogradu poskupela je za 120 odsto zakup poslovnog prostora u njenom vlasništvu od 1. oktobra! Zatvoriće se većina radnji u gradu.

Ali, Vučićevi vampirski apetiti očito još nisu zadovoljeni. Krv miliona mučenika koji strahuju iz meseca u mesec kako će preživeti, još nije popijena do kraja. Naime, računi za centralno grejanje preko toplana, od oktobra meseca će u većini gradova biti znatno veći nego što su do sada bili jer će se preći na naplatu po potrošnji preko podstanica umesto po kvadratnom metru. Iskustvo nekih evropskih zemalja govori da je svugde gde je taj sistem obračuna uveden, došlo do enormnog uvećanja cena grejanja.

Vučićeva propagandna družina raspoređena u svim velikim medijima u Srbiji, reagovala je "promptno", pa je ovaj teror nad građanima pripisala Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) i njihovim zahtevima za poskupljenjem svega i svačega.

Uprkos tome, vučićevci ni za živu glavu ne bi pružili otpor i primenili neka druga iskustva, kao na primer gorko ali korisno iskustvo Islanda. Ova zemlja je bankrotirala zahvaljujući MMF-u i bankarskim lihvarima. Nakon toga je vlada u Rejkjaviku isterala službenike MMF-a, bankare pohapsila i za dve godine se prepopodila cela zemlja. Ili iskustvo Argentine koju je MMF zamalo odveo u građanski rat, čija je vlada rasterala bankarsku mafiju i omogućila državi da stane na noge.

Vučić nikada ne bi postupio kao Viktor Orban u Mađarskoj, čija vlada je nakon razlaza sa MMF (uz to, nije se ustezala od velikih poslova sa Rusijom i ruskih kredita) zabranila njenim službenicima ulaz u Mađarsku. Kod Vučića je sve obrnuto. Njemu u vladi sede britanski i američki špijuni, predstavnici MMF-a i Svetske banke, članovi nekadašnjeg kabineta ratnog zločinca Tonija Blera koji sada rade kao "savetnici" zlosrećnog Vođe. On se hvali novim kreditima, impresioniran je što samo sedi preko puta njih. Zarad lečenja svojih kompleksa, Srbiju je u najkraćem roku pretvorio u najveće privredno groblje u Evropi. Ali, nije MMF jedini za sve kriv, niti njemu slične bankarske krvopije. Vučićeva vlada laže i sebe i druge, krije činjenice.

Devizne rezerve su za manje od dve godine smanjene za tri milijarde evra, a Narodna banka Srbije na čelu sa neukom Jorgovankom Tabaković, naručuje "štimovanu" izradu obračuna inflacije, lažno predstavljajući tu operaciju kao "...usaglašavanje sa preporukama EU".

Lažni kurs evra prema dinaru u praksi donosi pogubne rezultate: sve manje građana može da kupi osnovne namirnice za svoju zaradu. U takvim okolnostima, Vučićeva (dez)informativna mafija čuda čini svakodnevno stvarajući nadrealne slike osećaja opšteg zadovoljstva. Ali, stomak još niko nije prevario, čak ni propagandni otrov.

Kriminalno podizanje cena osnovnih životnih namirnica, struje, komunalija, goriva i svega drugog, govori da je na sceni poslednji veliki Vođin pokušaj, da na prepad, zastrašivanjem i pretnjama, uzme još koju milijardu evra i potraže utočište kad krene opštenarodni kontranapad. Taj dan je znatno bliži nego što u ovom trenutku izgleda.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane