Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

Čijim novcem ratni huškač Vučić finansira ratnog zločinca Klintona i njegovu suprugu Hilari?

O našem trošku

Od para koje je uzeo od gladnih, golih i bosih Srba, Aleksandar Vučić u stilu pijanog milionera finansira izbornu kampanju Hilari Klinton, supruge zlikovca koji je naredio besomučno bombardovanje Srbije, ubijanje srpske nejači i otimačinu 15 odsto srpske teritorije. "Fondaciju Klintonovih" na kojoj će predsednik srpske Vlade da učestvuje, plativši za to više miliona dolara, Donald Tramp u svom pismu Magazinu Tabloid naziva perionicom para preko koje se ilegalno uplaćuje novac za finansiranje predsedničke kampanje Hilari Klinton i koristi izraz "pay to play", što znači: "koliko para, toliko muzike".

Igor Milanović

Očigledno je zadatak koji je Aleksandar Vučić dobio od onih koji su ga doveli na vlast, da ne samo rehabilituje one koji su 1999. bombardovali Srbiju i oteli joj 15 odsto teritorije, već i da im omogući pristojnu finansijsku nadoknadu za taj zločin, i to iz srpskog budžeta.

Srbija nema dovoljno novca za lečenje bolesne dece, za veće penzije i pristojnu socijalnu pomoć, ali ima za zlikovce i krvoloke.

Prvo je Vučić za svog specijalnog savetnika uzeo Tonija Blera, bivšeg britanskog premijera koji je bio među najglasnijim zagovornicima bombardovanja SR Jugoslavije. Koliko je para za to dato i iz kojih fondova, do danas je ostalo tajna, poslanici opozicje nisu postavljali poslanička pitanja.

Sada, dva meseca pred predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama, Vučić iide da gostuje u „Fondaciji Bila, Hilari i Čelzi Klinton", kontroverznoj organizaciji koja služi za pranje para koje se daju za kampanju Hilari Klinton. Koliko će ovo gostovanje da košta građane Srbije takođe je nepoznanica u ovom trenutku, ali na internetu kruže glasine kako je plaćeno između dva i dvadeset miliona dolara.

Aleksandar Vučić od svog dolaska na vlast iz srpskog budžeta finansira Hilari Klinton. Kako je pisao američki portal www.reddit.com pozivajući se na izvore iz srpske Vlade, još 2012. godine, dakle odmah po dolasku na vlast, Vučić je tražio da se američkoj lobističkoj firmi „Podesta Group" uplati 952.010 dolara. U to vreme je stariji brat i osnivač Toni Podesta preuzeo lobiranje za Srbiju, ali je mlađi brat i suosnivač Džon Podesta bio glavni predizborni savetnik Hilari Klinton.

„Podesta Group" je jedna od tri najmoćnije lobističke kancelarije u Vašingtonu i poznata je po tome što podržava Klintonovu i njeno krilo u Demokratskoj partiji. Portal reddit.com navodi kako je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije potvrdilo da je „Podesti" za potrebe lobiranja iz srpskog budžeta bilo plaćeno i 2013. godine, ali ne navodi o kojoj se sumi radi.

Iz Ministarstva spoljnih poslova nisu mogli američkom portalu da daju nikakvu informaciju da li je i šta lobistička grupa učinila za Srbiju da bi opravdala milionske uplate. Očigledno, novac nije ni bio namenjen lobiranju za Srbiju, već kao podrška Hilari Klinton.

„Fondacija Klinton" je već bila u žiži javnosti i pod udarom odgovarajućih institucija u SAD zbog sumnje da su preko nje išle ilegalne uplate za Hilari Klinton, dok je bila državni sekretar.

U svom pismu MagazinuTabloid, republikanski kandidat za predsednika SAD, Donald Tramp, navodi kako je kao državni sekretar Hilari 55 odsto susreta sa nevladinim osobama imala sa licima koja su finansirala Fondaciju. U pismu Tramp ovu ustanovu naziva "najkorumpiranijim preduzećem" i poziva na njeno hitno zatvaranje. I tu je potpuno u pravu. (Redakcija Magazina Tabloid podržava kandidaturu g. Trampa, i u komunikaciji je sa njegovim izbornim štabom, i poziva sunarodnike iz Čikaga da glasaju za njega).

List „New York Times" objavio je 23. aprila 2015. kako je Hilari Klinton, dok je bila državni sekretar, potpisala odobrenje da ruska kompanija „Rosatom" može da preuzme kanadsku firmu „Uranium One" koja je imala nalazišta uranijuma i na tlu Sjedinjenih Država. Prethodno je „Uranium One" uplatio pola miliona dolara „Fondaciji Klinton", tvrdi se u članku.

Isti list je još u decembru 2008. optužio Hilari da je pod uticajem donatora „Fondacije Klinton", kao što su Saudijska Arabija i kontroverzna najamnička kompanija „Blackwater Worldwide".

Nakon tog članka Bil Klinton je pristao da javno objavljuje spisak donatora Fondacije, ali se sa ovom praksom prekinulo čim je 2015. Hilari ušla u preduzbornu trku za demokratskog predsedničkog kandidata.

Svako ko želi da se približi Klintonovoj mora da uplati milione dolara njenoj porodičnoj fondaciji. To je svima poznato u Sjedinjenim Američkim Državama. Niko ko ne uplati dovoljno, a sa nije ličnost od značaja za samu Fondaciju, ne može da se pojavi na skupu Fondacije koji se održava svake godine.

Ovogodišnji forum Fondacije održače se između 19. i 21. septembra, a poslednjeg dana na poslednjoj debati, koja će početi u 16 sati i završiti u 17:30, učestvovaće i Aleksandar Vučić. Moderator i ovog panela biće Bil Klinton, a njegova ćerka Čelzi je najavljena kao glavni gost.

U programu stoji još i da će pored pomenutih ličnosti učestvovati i Ćamil Duraković (gradonačelnik Srebrenice kojoj je srpska Vlada već uplatila pet miliona evra posle kamenovanja Vučića, a sada kao nagradu za odbijanje da sprovede referendum o danu Republike Srpske sprema se da mu uplati još pet miliona), Suzana Diker (naučni istraživač, kako je predstavljena) i Avdija Ibrahimović (predstavljen kao žrtva navodnog „genocida" u Srebrenici). Najavljuje se i učešće glumca Bena Afleka, ali ga za sada još nema na zvaničnom spisku gostiju.

Tema ovog panela glasi: „biti rođen u jeku građanskog rata, u vreme prisilanog rada, u prepunom logoru...". Naziv je „Zamislite sav narod".

Ovaj panel, kao ni svi ostali, nema nikakvih pretenzija da nekoga nečemu nauči, niti da nešto pokrene, ali je zgodan marketinški trik da se privuku oni koji bi da plate svoje približavanje porodici Klinton.

Poslednji govornik na poslednjoj debati, poslednjeg dana ovogodišnjeg skupa Fondacije biće Aleksandar Vučić. U svemu smo poslednji, ali prvi u plaćanju zlikovcima koji su bez srama i stida ubijali našu nejač i oteli nam celu jednu pokrajinu.

Za jednu malu i siromašnu državu, kao što je Srbija, izuzetno je opasno da uzima aktivno učešće u izbornoj kampanji za američke predsedničke izbore. Nije jedina opasnost da pobedi drugi kandidat, Donald Tramp, već mora u obzir da se uzme i to da Amerikanci veoma negativno gledaju na ovakvo mešanje u njihova isključivo unutrašnja pitanja. Čak i da Hilari pobedi može lako da nam se desi da u Stejt dipartmentu prevlast imaju časni i ponosni Amerikanci koji nam neće biti naklonjeni, upravo zbog ovako primitivnog pokušaja uticaja na američku politiku.

Ne treba zaboraviti ni slučaj Sidnija Blumentala, dugogodišnjeg saradnika Bila Klintona u Fondaciji i njegovog čoveka za prikupljanje novca od preduzetnika i političara, koga je Hilari htela da postavi kao savetnika dok je bila državni sekretar, ali je ovo sprečio Ram Emanuel, Obamin šef kabineta. Davanje ili prikupljanje desetina miliona dolara nije nikakva garancija da neko može da utiče na američku administraciju.

Ali, glavno je pitanje: čijim to parama Vučić podmićuje one koji su surovo bombardovali Srbiju, i koje je on nazivao ratnim zločincima? Zašto ćuti srpska opozicija, i ne traži parlamentarnu istragu?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane