Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dežurna služba javlja

Najavljene promene, očekuju se hapšenja, u policiji velika napetost

Ko će mene da smeni, jado

Iz života i rada srpske policije i oko nje, dežurni urednik je sakupio zanimljive vesti koje ukazuju na stanje u organima reda i mira. A može nekom i da pukne pred očima.

major Goran Mitrović

Načelnik Policijske uprave za Beograd Veselin Milić odbio je da primi rešenje o premeštaju na mesto načelnika PU Kragujevac!Pocepao je rešenje. Ponuđeno mu je da bira mesto u MUP-u, kao što je načelnik granične policije, da dobije čin generala i vanredno unapređenje, on je i to odbio, traži mesto direktora policije! Smena s mesta načelnika beogradske policije je priprema za njegovo hapšenje u aferi Savamala. Panika je zavladala među Milićevim ljudima. Iza njegove smene stoji Aleksandar Vučić, a smenu sprovodi Dijana Hrkalović, Kalamiti Džejn iz Požarevca. Stop. Onda je, iznenada, ej, jado, Milić prihvatio mesto zamenika načelnika u PU Kraujevac, jer je načelnik te uprave Maletić nije želeo da dođe na njegovo mesto, već za direktora policije.

Smenjeni načelnika PU Beograd Stevan Bjelić dobio je spor. Komisija za žalbe Vlade Srbije, nakon što je Upravni sud poništio rešenje o njegovoj smeni, poništila je rešenje ministra o njegovom smenjivanju, i Bjelić sa advokatom u ponedeljak 5. septembra ide da preuzme dužnost. Valjda zato za Milića i nema mesta.

MUP ukida sve činove dosadašnjih generala. Stop.

Željko Kojić, koji je bio načelnik sektora za ljudske resurse, sada je savetnik ministra unutrašnjih poslova. Njemu su ostavili auto na ličnu upotrebu, a ekipa koja je došla sa njim (Željko Veselinović i Grubač iz Ikarbusa) u igri su za nove funkcije. Kojić je kandidat za pomoćnika ministra za ljudske resurse, a po konkursu koji je bio do 25. avgusta. Sada je v.d Katarina Tomašević. Stop.

Mirjana Nedeljković bila je pomoćnik ministra za finansije, napustila je MUP pre deset dana, bez obrazloženja, a pretpostavlja se zbog tendera za nabavku šlemova i pancira, koji su bili bušni, o čemu je pisao Magazin Tabloid pre dva meseca.

Kandidati Dijane Hrkalović za Službu unutrašnje kontrole su Kovačević Dejan (1977. godine), sada je na mestu načelnika Odeljenja za finansijske istrage Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije, a pre toga je radio u PU Beograda, odeljenje za privredni kriminal i Odeljenju za kontrolu zakonitosti, kao i Oparnica Miloš. Konkurs za SUK će biti raspisan 9. septembra. Stop

Zaštitnik građana je 22. jula 2016. pokrenuo inicijativu za izmenu zakona, kako bi se obezbedilo obavezno audio i video snimanje svake akcije u kojoj su policajci, komunalni policajci i pripadnici sudske i zatvorske straže primenili sredstva prinude. Takođe je zatražio i obavezno snimanje svakog privođenja i saslušanja osumnjičenog. Stop.

Prema podacima koje su Zaštitniku građana dostavili sudovi i javna tužilaštva, za period od početka 2010. do kraja 2014. godine, od ukupnog broja krivičnih prijava podnetih zbog postojanja osnova sumnje da je učinjeno krivično delo iznuđivanja iskaza, i krivično delo zlostavljanja i mučenja učinjeno od strane službenog lica u vršenju službe, u manje od 15 odsto slučajeva je sudu podnet optužni akt, a u vođenim sudskim postupcima za navedena krivična dela u oko 15 odsto slučajeva je doneta pravnosnažna osuđujuća presuda. Stop.

U svom dopisu broj 15-32-24/2016 od 22. jula 2016. zamenik zaštitnika građana za prava lica lišenih slobode Miloš Janković konstatuje kako je ovako mali broj procesuiranih i osuđujućom presudom okončanih slučajeva rezultat lažne kolegijalnosti (kada kolege osumnjičenog pokušavaju da ga zaštite), kao i nedostatka drugih svedoka.

Bez obzira što je javnost obaveštena o čitavom nizu prekoračenja ovlašćenja od strane beogradske Komunalne policije, Zaštitnik građana je u 2015. i 2016. godini mogao da utvrdi veoma mali broj slučajeva kršenja osnovnih ljudskih prava i zakona. Razlog za ovo je, kako se navodi u pomenutom dopisu, nedostatak snimaka i nepostojanje nepristrasnih svedoka.

U jednom slučaju, koji je obrađivao Zaštitnik građana, novinaru je nezakonito oduzet foto-aparat sa koga su zatim izbrisani svi snimci. Komunalni policajci su zatim reporteru zabranili dalje snimanje uz pretnju da će mu polomiti foto-aparat.

Upravo zbog ovog zakona ćutanja koji se primenjuje i u policiji i kod komunalnih policajaca, kao i u pravosuđu, odnosno među zatvorskim čuvarima, Miloš Janković je predložio zakonske izmene koje bi obezbedile materijalne dokaze za istragu slučajeva povrede zakona. Međutim, taj predlog nikako ne odgovara vlastodršcima koji svoju vlast baziraju upravo na nasilju i strahu građana.

Predlog izmena je dostavljen ministru unutrašnjih poslova, ministru pravde i ministru za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Od svih njih, posle više od mesec dana Jankoviću je odgovorila samo novopostavljena ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić u dve rečenice, konstatujući da je primila poslati predlog, kao i da će isti biti razmotren. Ostali nisu ni toliko napisali pokazujući da im savršeno odgovara da se krše ljudska prava građana, jer ovaj režim počiva na prinudi i bezakonju. Stop.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane