Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

O srpskom narko-lancu koji visi oko vrata srpske političke "elite"

Vođe kartela pod imunutetom

Kako su specijalizovane službe nemačke policije za borbu protiv narkotika privremeno izigrane u Srbiji, i kako su, uprkos tome, na putu da uhvate glavne političke sponzore ovdašnjih kokainskih kartela braću Vučić i kumove nekih njihovih kumova.

Milica Grabež

Dana 2. aprila ove godine, u Darmštatu u Nemačkoj, u redovnoj kontroli na autoputu A-3, lokalna policija je zaustavila jedno sumnjivo vozilo marke "Reno Senik", švajcarskih registarskih tablica, u kome su bila dva mladića od 22 i 23 godine, za koje se ispostavilo da su državljani Srbije. Kako je kasnije ispričao jedan od darmštatskih policajaca, komunikacija sa njima gotovo da nije bila moguća jer nisu govorili ni engleski, ni nemački jezik. Pretresom je ustanovljeno da u automobilu ima i određena količina marihuane, pa su pomenuti srpski državljani odvedeni na testiranje gde je utvrđeno da su bili "pod dejstvom lakih droga". Ali, ovo je bio tek uvod u znatno veće otkriće...

Naime, tek kad je automobil odvezen na "dubinski" pregled, specijalizovana policijska uprava iz Darmštata, otkrila je ispod takozvane patosnice, pravi bunker koji je bio zavaren, a u njemu 35 paketa najčistijeg kokaina (22 kilograma ukupno) i 13 kilograma amfetamina! Vozilo nije bilo prijavljeno kao ukradeno, i krenulo se u potragu za njegovim vlasnikom. Ali, putovanje za dvojicu srpskih državljanina bilo je završeno.

Jedan od šefova nemačke policije, Harmut Šefer, pohvalio se na hitno sazvanoj konferenciji za štampu, rekavši: "...Ovo je najveća količina droge koja je pronađena na teritoriji Hesena" (nemačka pokrajina čiji je Darmštat glavni grad). U tom trenutku, još niko nije ni slutio gde će ih ovaj slučaj odvesti...

Dvojici mladića iz Srbije, po zakonima u Nemačkoj, za ovakvo delo zaprećena je kazna i do 15 godina zatvora. Ali, neko znatno mudriji, potrudio se da ceo slučaj ispita podrobnije, pa je ubrzo postalo jasno da su dvojica uhapšenih samo obični "kuriri", te da nisu u pitanju nikakvi "organizatori posla" kako se prvobitno naivno spekulisalo. U početku su obojica odbijali bilo kakvu saradnju sa istražnim organima, sve dok im nije predočeno da će ležati u zatvoru svih 15 godina, dakle maksimalnu propisanu kaznu, u slučaju da odbiju saradnju. Tada je neko od njih dvojice progovorio...

Saznalo se da su skrovište u automobilu (koje je bilo veoma profesionalno izgrađeno, sa zavarenom metalnom pločom, tako da se nije primećivalo da vozilo ima duplo dno), napravili srpski "narko-operativci", a da je zaplenjeni kokain čija je tržišna vrednost blizu dva miliona evra bila namenjena srpskom tržištu. Pregledom njihovih mobilnih telefona, došlo se i do lica sa kojima su sarađivali u Srbiji, Holandiji, Švajcarskoj i Nemačkoj. O svemu su ubrzo obavešteni i srpska policija i tužilaštvo, a nemačke vlasti su vlastima u Beogradu iznele činjenično stanje, spisak narko-dilera u Srbiji, imena njihovih pomagača i njihovih "šefova".

Od maja meseca ove godine, policija u Nemačkoj je skoro svakodnevno zahtevala da se slučaj ovog narko-lanca reši, ali...Švajcarski istražni organi sugerisali su nemačkoj policiji da se u Srbiji ne pristupa hapšenju iz razloga što "lanac vodi do vrhova vlasti u Beogradu".

Navodno "tesno sarađujući sa nemačkom policijom", srpska policija i tužilaštvo slučaj nisu pomerali sa mesta. Sve dok iz Ministarstva unutrašnjih poslova Nemačke (iz kabineta resornog ministra Tomasa de Mezijera) nije stigao oštar zahtev da se pristupi hapšenju narko-dilera koji haraju po Evropi, posebno u Nemačkoj i koji organizuju transport kokaina i drugih droga do Srbije i okolnih zemalja u regionu nekadašnje Jugoslavije, "ili da se omogući da nemačka policija pomogne srpskoj policiji" u toj akciji. Istovremeno, Hajko Mas, ministar pravde, zahtevao je od srpskog ministarstva pravde da odmah reaguje.

Tako je Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije nevoljno "ugostilo" nemačke policijske službenike, specijalizovane za borbu protiv narkotika i oni su praktično i vodili akciju nazvanu "Ciklon". Nastala je opšta panika pa su se doušnici narko dilera unutar srpske policije potrudili da obaveste glavne narko-"donove" šta se sprema. Tako je došlo i do "kolaterarnih žrtava", pa je uhapšen izvesni Jevta Jevtić iz Zemuna, označen kao "vođa navijača" i rasturač droge.

Prema zvaničnim izveštajima, zaplenjeno je 176 kilograma marihuane, 450 stabljika kanabisa i više stotina tableta, tri pištolja, automatska puška, više komada municije i veća suma novca u Beogradu i još desetak gradova Srbije...Dakle, jedno veliko ništa! Onako, usput, hapšene su osobe "od ranije" osuđivane za proizvodnju i krijumčarenje narkotika, trgovinu ljudima, krijumčarenje ljudi, ugrožavanja sigurnosti, teške krađe, neovlašćeno držanje oružja...

Svakom amateru je ovde bilo jasno da se srpska policija ozbiljno potrudila da izigra svoje nemačke kolege, te da je glavni cilj ostvaren: svi glavni narko-dileri i njihovi lokalni karteli, ostali su netaknuti. Tovari najčistijeg kokaina, za kojim je Nemačka država potegla čak do Balkana, ostali su daleko od domašaja njihovih policijskih službi. Nemcima je podmetnuta neka "navijačka grupa" iz Zemuna, nazvana "Taurus bojs" i grešni Jevta Jevtić, lokalni nasilnik, koji će se lako nagoditi sa svojim sponzorima u srpskoj policiji i tužilaštvu, čim Nemci "malo zaborave na slučaj". Priča o 123 uhapšene osobe u 18 gradova Srbije, pala je već sutradan, jer je, kao i sličnim "masovnim" hapšenjima, pritvor je određen za samo petoro osumnjičenih!

Nemački podaci govore da se u Srbiji i dalje negde nalazi 303 kilograma najfinijeg kokaina, te da je to verovatno, samo vrh ledenog brega. Da je, zapravo, reč o tonama!

Da bi se valjda "dopali" Nemcima, Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, priveo je devet pripadnika policije "...zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj tako što su u republički budžet uplaćivali manje novca od predviđenih za registraciju putničkih i teretnih vozila...", kako reče slinavi Vučićev ministar, Nebojša Stefanović.

Nemački tim za suzbijanje narkotika, nije se dao prevariti ovim "dimnim bombama". Ostavili su u Srbiji deo svoga specijalizovanog tima da uz pomoć obaveštajaca iz BND, "skeniraju" situaciju i u nadzemlju i u podzemlju, kako sledeći put ne bi bilo greške.

Najsmešnija strana epizode "Ciklon", bilo je hapšenje 11 radnika RB Kolubara zbog sumnje da su iz ovog Rudarskog basena za dve godine ukrali oko 89.000 litara evrodizela. Zašto su "pali" u akciji potrage za dilerima kokaina, to zna samo dr Slina i njegov neposredni šef. Naravno, ni ovaj skeč nije bio dovoljan nego su, "zamazujući oči" nemačkoj policiji, priveli "organizovanu grupu od 15 članova" koja je vršila prevare sa osiguranjem vozila...

Svega je, dakle, bilo, samo nigde nema više od tri tone najčistijeg kokaina. Ipak, nemačka policija je srpsku policiju, makar u jednom slučaju, dovela pred svršen čin....

Bilo je to u petak, 16. septembra, kad su Nebojša Stefanović i družina iz MUP-a, pritisnuti dokazima, morali da pristupe hapšenju Milana Dabovića, iz Herceg Novog, inače rođenog brata slavnih srpskih košarkašica, sestara Dabović, koji je spektakularno, u podne, na sred Brankovog mosta u Beogradu, uhvaćen sa dva i po kilograma čistog kokaina. Neprijatnost po srpske vlastodršce je bila utoliko veća, jer je Milan Dabović uživao punu zaštitu srpskih vlasti, preko Dragana Đilasa koji je već duže vremena u vezi sa njegovom sestrom Milicom (zbog čijeg je angažmana u NBA ligi Đilas i otišao u SAD) i preko Aleksandra Vučića i njegovih seiza, kojima je mladi narko-diler i ostavljen "na staranje".

Švajcarska policija, koja je upozorila vlasti u Nemačkoj da ne očekuju akcije srpskog MUP-a prema najvećim dilerima kokaina u ovom delu Evrope, bila je sasvim u pravu i to u Berlinu znaju. Treba očekivati da će sve buduće akcije evropskih policija biti usmerene ka političkim sponzorima najvećih narko klanova u Srbiji. Mnogo je mrtvih na ulicama Novog Sada, Beograda, Niša i drugih većih gradova, obračuni su surovi, život je sve jeftiniji a zarade sve veće...

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane