Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(l)dovanje

Davno izgubljena čast srpskih sudija i državnih tužilaca, i njihova zlodela (87)

Odlučili smo da uhapsimo našeg

Srpski sudovi još donose presude "U ime naroda". I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi. Zašto se nemo posmatra propadanje i sunovrat Srbije i pravosuđa? Zašto je za ministra postavljena Nela Kuburović, koja za svoje 34 godine života nije donela nijednu presudu, nije podigla nijednu optužnicu. Očigledno je dizala nešto drugo. O tome piše urednik Magazina Tabloid Milan Glamočanin, bivši načelnik uprave u saveznoj policiji

Milan Glamočanin

Vest o hapšenju predsednika Osnovnog suda u Loznici Dragana Cvetinovića, sudije ovog suda Olivere Lazarević i predsednika Višeg suda u Šapcu Gojka Lazareva nije uznemirila javnost. Reč je o još jednoj pokaznoj vežbi srpskih vlasti, koja ima za cilj bacanje prašine u oči građanima, i skretanje pažnje međunarodnim posmatračima, koji srpsko pravosuđe ocenjuju kao jedno od najkorumpiranijim na kugli zemaljskoj.

Vest da su sudije ''pale na mitu'' u slučaju ponavljanja postupka jednom, pravnosnažno osuđenom cariniku, na kaznu zatvora od 7 meseci, deluje potpuno neuverljivo. U lancu odlučivanja, sudija Olivera Lazarević, koja je tek šest meseci sudija, nije mogla odlučivati o podnetom predlogu kao predsednik vanraspravnog krivičnog veća, jer po rasporedu ona nije određena da odlučuje u ovim postupcima.

Na mesto vršioca funkcije predsednika Višeg suda u Šapcu Gojka Lazareva postavio je vršilac funkcije predsednika Apelacionog suda u Beogradu Duško Milenković, istovremenmo kada je i Aleksandra Stepanovića postavio za vršioca funkcije predsednika Višeg suda u Beogradu. Jednom od mnogobrojih nezavršenih reformi, Viši sud u Šapcu pod nadležnošću je Apelacionog suda u Novom Sadu.

U Šapcu nije na vlasti Srpska napredna stranka, i pored svih nastojanja da uz pomoć naoružanih ćelavaca iz Kosovskog korpusa zastraše građane. To boli Aleksandra Vučića i njegovu kamarilu. Veruje se da je sudija Lazarev određen kao žrtva. Postupak će pokazati da dokaza za počinjene grehe nema, i da nije reč o nikakvom udruživanju troje sudija da počine zločin.

Ako smo već kod Šapca, može se sa sigurnošću zaključiti da Viši sud u Šapcu nije ništa gori od ostalih. Neefikasnosti, korupcije, političkog slugeranjstva ima svakako i u ovoj ''kući pravde''.

Šapcom drmaju i dalje dva čoveka: Dušan Petrović DuPe i Miroslav Bogićević Mikoja. Prvi je još na slobodi i nije hapšen, mada je, tvrde upućeni, kao ministar u više resora u Vladi Srbije, opelješio nekoliko stotina miliona. Drugi je bio u zatvoru, sada se brani sa slobode, i blizak je Aleksandru Vučiću. Sudi mu se u Specijalnom sudu u Beogradu, a on tvrdi da je postupak političke prirode, ali da iza njega ne stoji Aleksandar Vučić. Što je sasvim tačno, jer se kod njega gospodin Bogićević otkupio.

Da podsetimo, Bogićević je ostavio više od 4.000 radnika svojih kompanija bez posla, ne isplaćuje ih godinama, opljačkao je najmanje dve milijarde evra koje je izneo iz zemlje. Kada su Vučića, koji je najavljivao mnoga hapšenja pitali za stotine miliona kredita koje g. Bogićević uzeo od banaka, koje su otišle u stečaj, a iz srpskog budžeta su isplaćeni poverioci, Vučić je odgovorio da mora da misli na 4.000 radnika koji žive od njegovih kompanija. A, Bogićević je u crno zavio nekoliko hiljada mačvanskih seljaka, od kojih je otkupljivao mleko, i uzimao u njihovo ime i premije, a njima dao šipak.

Onda je Vučić ipak uhapsio Mikoju, jer je bes radnika i seljaka u Mačvi pretio da preraste u pobunu. Mikoja je iz inostranstva prikupio nekoliko miliona evra, i pušten je da se brani sa slobode. Nema sumnje, čovek koji je uništio živote nekoliko desetina hiljada ljudi u Mačvi i Podrinju, biće oslobođen. On je čak bio i krunski svedok, kada se Vučić obračunavao sa Aleksandrom Rodićem, vlasnikom Kurira. To je prvi put u istoriji da Al Kapone postane miljenik vlasti.

Tako će se, ako Vučić poživi, dogoditi da sudije budu osuđene na kazne zatvora za nedokazano mito, a čovek koji je pokrao dve milijarde evra, bude oslobođen i još isplaćen zbog ''neosnovane optužbe''.

Zoran Drobnjak, v.d. direktor JP Putevi Srbije u sedmom mandatu, dvostruko je optužen pred specijalnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu. Ali, Vučić redovno potpisuje rešenja o produženju v.d. direktora gospodinu Drobnjaku. Papirnati razlozi su, kažu upućeni, u hartijama od vrednosti, izuzetno debeli. Mere se svežnjevima evra.

Srpsko pravosuđe je sprdnja. Došli smo u situaciju da više nije moguća nikakva reforma. Sudije su naučene da tumače zakon, a n da ga primenjuju. Svaku odluku mogu doneti, a da nikom ne odgovaraju.

U serijalu o pravosudnoj mafiji, više puta smo istakli da je ubijen moral u deliocima pravde. Kada bi se nekoliko desetina sudija koji protivzakonito otimaju građanima stanove, imovinu, decu, lišavaju ih slobode i šalju nevine u zatvor, zakoprcalo na ulici, samo to bi moglo da ih štrecne, da dođu sebi i počnu da primenjuju zakon, a ne da ga tumače.

A 1. Prepodobni novomučenici - javni izvršitelji

Iz Pariza je 16. septembra državnik Aleksandar Vučić najavio da je EPS poslao 95.000 novih opomena onima koji, uglavnom, nisu u stanju da plaćaju struju. Ako ne plate, poslaće predmete privatnim izvršiteljima, da dužnicima iz usta otmu, jer državnik Vučić mora da ima suficit u budžetu. A da li će neko da preživi njegovu šizofrenu politiku, videćemo. Ko su izvršitelji, nova uzdanica i čelična pesnica Vučićevog režima. O tome za Magazin Tabloid piše jedan časni pripadnik ove profesije.

....

Jedan od uslova za imenovanje izvršitelja je dostojnost za obavljanje delatnosti javnog izvršitelja, tj. podobnost za obavljanje ove delatnosti. Međutim, četvorogodišnja praksa u delovanju ove nove profesije je pokazala, da je imenovani izvršitelj mora da bude ne samo podoban već često i prepodoban i ako treba i novomučenik.

Brojni primeri iz prakse prepodobnih izvršitelja u radu sa komunalnim predmetima je to pokazala, pa je tako rad na ovim predmetima potpuno izvan zakona, i više liči na karikaturu od postupka nego na ono što je zakonom zamišljeno.

Naime, praksa osnovnih sudova do dolaska prepodobnih izvršitelja je bila da se usvaja svaki predlog koji stigne od strane Javnog preduzeća ili preduzeća koje se bavi komunalnom delatnošću, apsolutno se ne upuštajući u urednost i osnovanost takvih predloga.

Rezultat takvog rada je ogroman broj nerešenih predmeta. Broj nerešenih predmeta u izvršnoj materiji do sada niko stvarno nije utvrdio, a stiče se takav utisak da utvrđivanje nije dopušteno iz razloga što bi taj broj bio zastrašujući.

Osnovni sudovi su najveći broj nerešenih predmeta arhivirali, jer za arhiviranje izvršnih predmeta je bilo dovoljno da sprovođenje izvršenja bude određeno obustavom na platu ili penziju, ne obazirući na činjenicu da li će plate biti ili ne, i da li će penzija moći da pokrije dug i da li će je uopšte biti. Takođe, svi predmeti radnika za neisplaćene zarade, tj. kod kojih je njihovo sprovođenje određeno blokadom novčanih sredstava na tekućem računu dužnika, su arhivirani i ako se zna da su ti računi trajno blokirani i da naplate ovim sredstvom izvršenja nikada neće moći da se ostvare.

Osnovni sudovi su sva odložena izvršenja, kao i izvršenja gde je određen zastoj ili prekid, takođe arhivirali, pa tako broj nerešenih izvršnih predmeta, nikako ne može da se zadrži, na 2.200.000 ili 2.500.000 predmeta, već je on za najmanje 1.000.000, veći ako ne i mnogo više, što predstavlja najmanje 90% svih nerešenih predmeta u pravosuđu.

Praksu sudova su nastavili Javni izvršitelji kao prepodobni, i dobrom delu je dogradili, dobro motivisani predujmom za pripremanje i vođenje predmeta, ne obazirući se na činjenicu da je ova profesija uvedena najpre zbog obezbeđenja zakonitosti, efikasnosti i hitnosti u radu i postupanju, što bi za krajnji cilj dovelo do smanjenja broja nerešenih predmeta.

Rad na komunalnim predmetima predstavlja posebnu priču. Obzirom da su javni izvršitelji isključivo nadležni za postupanje u komunalnim predmetima, to su stvoreni uslovi za jedno organizovanje na poseban način, a sve to sa ciljem, da se što više izvuče novac iz komunalnih preduzeća na ime predujma za rad, opet ne obazirući se na činjenicu da se komunalnom delatnošću ne bave samo javna preduzeća, već to čine i privredna društva, preduzetnici i drugi privredni subjekti, i da mnogi posluju na principima tržišne ekonomije.

Praksa je pokazala, da je tako jedan prepodobni novomučenik - izvršitelj, primio 17.000 predmeta u jednom danu od JP EPS SNABDEVANjA, i tom prilikom inkasirao 79.000.000,00 dinara, i to samo samo za pripremanje i vođenje predmeta. U ovakvim slučajevima najsrećniji su oni koji isplaćuju ovakav novac, posebno iz razloga kada znaju kod koga je novac. Prepodobni i novomučenik izvršitelj najbolje zna šta treba raditi sa ovakvim novcima, da ne zna verovatno ih ne bi ni dobio.

U ovakvim situacijama, prepodobni izvršitelj, vanseriski motivisan, ovakve predmete, prima u novembru 2013. g. a onda odluke o usvajanju predloga donosi i iste šalje dužnicima u aprilu 2015.godine ili kasnije, u svakom slučaju nakon 1,5 do 2 godine, sve za rad zakonitosti, hitnosti i procesne ekonomije. Tako se na beogradskom području, po izjavama predstavnika EPS-a, dostiže efikasnost u naplati čak do 93%, a prepodobni izvršitelj je takvu efikasnost prikazao u izveštaju Ministarstvu pravde, na kraju 2012, 2013. i 2014.godine.

Podaci iz godišnjeg izveštaja prepodobnog izvršitelja objavljuju se na internet stranici Ministarstva i Komore i dostupni su javnosti sve do objavljivanja podataka za narednu godinu, malo sutra ili nikada, odnosno na onim mestima i onaj način do kojih niko živ ne može da dođe.

Za navedenu naknadu od strane komunalnog preduzeća, prepodobni novomučenik, ima obavezu da zaboravi da oceni UREDNOST i OSNOVANOST predloga za izvršenje, odnosno da sve "prijavljene" oceni i etiketira kao dužnike i natovari im dugove koje u 90% slučajeva ne duguju, i koje nikada ne bi bili u obavezi da plate, da nije principa rada preuzetog iz kladionice Milenijum i Mocart ili Max-bet.

Ilustracije radi navodimo primer jednog dužnika, sa predlogom podnetim, oktobra 2013.g. na iznos od 300.000,00 din. Odluka o usvajanju predloga je uručena marta 2015.g. Po podnetom prigovoru na odluku, predmet je završio u parnici kod nadležnog suda. U parnici je veštačenjem utvrđena osnovanost duga na 3.000,00 din.tj. 1% od označenog duga, s tim što poverilac i sud nisu dozvolili da se raspravlja o preostalom delu duga od 297.000,00 din. Ovaj parnični postupak još uvek traje, a završiće se kad se "steknu uslovi".

Na opisani način se jasno i nedvosmisleno otkriva logika komunalnog preduzeća i suda, da nije bilo prigovora ( što se najčešće i događa, obzirom da dužnici najčešće nemaju novca za prigovor i vođenje parnice- radnici ZASTAVE, EI NIŠ, MIN NIŠ, i dr.) sve bi bilo u redu i bio bi naplaćen neosnovan dug od 297.000,00 din. na koji način je JP EPS izgubio već planirano potraživanje, dok je na drugoj strani, dužnik dobio 297.000,00 din.i tako je prepodobni novomučenik izvršitelj omogućio jednom da izgubi a drugome da dobije na isti način kao u kladionici MILENIJUM iznos 297.000,00 din. To je osnovni razlog zašto prepodobni novomučenik izvršitelj ne sme da se upusti u oceni urednosti i osnovanosti predloga, zašto mora da usvaja i da prihvata predloge za izvršenju u potpunosti kakve dostavljaju javna preduzeća, najčešće bez verodostojne isprave, bez opomene, i sa ispravama koje nikada niti su bile verodostojne niti ima uslova da to budu.

Na ovakav rad prepodobni su prinuđeni, pa makar stradali isusovski, a nasilničkih primera je sve više (Jovičić u Šapcu je sa teškim telesnim povredama, Trajković u Nišu sa pokušajem linča, Dragović u Novom Sadu fizičkim napadom u kancelariji), pa će tako Ministarstvo pravde morati da ih zvanično proglasi novomučenicima.

Karikatura od izvršnog postupka u komunalnim predmetima je kompletna, i već viđena za ove 4 godine, sada ostaje da Koraks sve to ilustruje.

Za ovakve principe rada, Ministarstvo pravde daje snažnu logističku podršku a posebno zauzimanjem pravnih stavova, rešavanjem spornih pravnih pitanja i ocenom zakonitosti i pravilnosti pravnosnažnih sudskih odluka. Ministarstvo pravde je na poseban način dalo svoj doprinos da se u primeni principi zakonitosti, efikasnosti i ekonomičnosti u postupcima izvršenja svedu na minimum, a naročito zakonskom regulativom ravnomerne raspodele predmeta, na koji način su komunalna preduzećea kao izvršni poverioci, naterani da daju predmete u rad onim prepodobnim i novomučenicima izvršiteljima kojima to nikada ne bi dali, onima za koje znaju da nemaju rezultate pokazane tokom rada i ne zadovoljavaju u pogledu efikasnosti u naplati potraživanja.

Sada treba očekivati da Ministarstvo pravde uredi zakonom ravnomernu raspodelu predmeta u parničnom postupku, krivičnom postupku, upravnom postupku, prekršajnom postupku i u svim drugim postupcima, a sve zarad unapređenja i efikasnijeg rada i postupanja pravosudnih i drugih državnih organa.

A 2. Pismo iz KPZ Niš

Vučićeva politika oseća se i u zatvoru

Kao osuđenik, Kazneno popravnih zavoda, Božić Draža (MB 130/16 A1), sada sam u KPZ Nišu i godinama robijam, pod totalnom kaznom na kaznu, golgotom srpskog zakona koji se primenjuje kao u Hitlerovom Ustavu zakonodavstva! Diskriminacije, torture, zlostavljanja, tihog ubijanja od telesnog do duševnog. Istek kazne mi je za 11 meseci, a od 2008. godine sam u zatvoru. Posle osam godina dobio sam pogodnost, grupu B1 koja mi sada ništa ne znači. Godinama unazad izgubio sam porodicu, sve. Sada imam podršku porodice, sina Božić Lazara koji mi dolazi u posete. Nisam disciplinski kažnjavan. Poštujem kućni red, ali džaba! Kućni red ne postoji. Mi pojedini osuđenici, osuđenici u srpskim zatvorima poput Kostadinović Jovice (MB 31/12) koji godinama unazad u KPZ Niš robija, totalno poštuje kućni red, nikada nije disciplinski kažnjavan, sa porodicom komunicira, ima punu podršku.

Pored svega toga, za njega, mene i druge iz KPZ Sremska Mitrovica, KPZ Zabela, KPZ Padinska Skela Beograd, KPZ Niš i druge zatvore, ne postoji sprovođenje zakona. Za poluotvoreini tretman, uslovni otpust, sve može za novac i privilegije u srpskim kazamatima. Bez toga, ništa. Živi ili umri. Robijaj do isteka kazne, unutar zidina, bez pogodnosti i uslovnog otpusta, iako se ispunjuju svi zakonski uslovi. Iživljavanje od vrha države - Ministra pravde, direktori za izvršenje krivičnih sankcija do totalna ovlašćenja upravnicima, poput upravnika KPZ Niš g. Aleksandra Grbovića. Bivši potpukovnik iz Požege , koji nam preti da "...određeni osuđenici za neka krivična dela nikad neće videti poluotvoreni deo i uslovni otpust''!

Dok se javnosti plasiraju koncerti, rad, zablude i laž. Osuđenici gube svaku nadu u pretpostavljene, vlast i Državu. Lično meni osuđeniku, Božić Draži MB 130/16 A1 na molbenom raportu upravnik Aleksandar Grbović pretio je da ću da završim u gasnoj komori, kao u Aušvicu. Malo mu je bila, moja kazna u Padinskoj skeli od 03.02.2012. do 2016. godine. Četiri godine kazne, pa nazad u Niš, da me dokrajče svojim ponašanjem! Uprave, lekovi za lečenje, od Andola, Brufena, Diklofena, moraju osuđenici da kupe sve o svom trošku. Ko nema, neka mu Bog pomogne. Za sedative isto, sa dodatkom, ucene me, da bi napredovao, u iluziji i laž!

Iz zatvora, osuđenik Božić Draža

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane