https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Smederevska Palanka: vode nema, ali ima stranačkih podmetanja

I žedni i bedni

Radnici JKP Vodovoda i dalje su u štrajku zbog neisplaćenih zarada, poreza i doprinosa, kao i zahteva za poboljšanje uslova za rad i zahteva za dalje razgovore sa rukovodstvom opštine. Zbog svega toga, građani su po 12 sati dnevno bez vode. A, opština ćuti

M. Hadžić

Mada već duže vremena traje haos oko vodosnabdevanja u Smederevskoj Palanci, zbog štrajka u JKP Vodovod, a građani spremaju protestne šetnje ispred opštine svakog dana od 17 do 18 časova, situacije se ne menja.

Neshvatljivo je da u celoj opštini Smederevska Palanka nema nijednog pravnika ispred vladajuće Srpske napredne stranke koji bi se pozabavio ovim. Istina, Sekretar skupštine je Slađana Mrvović, pravnik ali član Pokreta socijalista-Aleksandra Vulina, ali "nije u dobrim odnosima sa čelnicima opštine" tj. niko je ništa ne pita. Boris Pavlović je javni pravobranilac i dalje aktivni član DS! Gospođa Mira Vozić je načelnik odeljenja za imovinske pravne poslove je dalji rođak Radoslava Milojičića Kene, bivšeg predsednika opštine, dalje u celom skupštinskom sekretarijatu rade ljudi bivšeg predsednika koji tiho opstruiraju rad nove vlasti i prave cirkus od svake sednice lokalne skupštine.

Palančani predlažu da se što pre pređe na masovniji protest (na taj način bi se u pregovore uključile više instance i elektronski mediji na nacionalnom nivou i time izvršio dodatni pritisak na pregovarače da nađu razumno rešenje a da se svi inspiratori štrajka iz bivše vlasti a koji su na funkcijam pod hitno uklone).

Smederevska Palanka je po dvanaest sati bez vode a sa izvorišta u Trnovči, odakle stiže duplo manja količina vode od potrebne. Do postrojenja za preradu stiže svega 30 sekundnih litara dok je uobičajena potrebna količina veća od 50 sekundnih litara vode! Nakon sastanka sa ljudima iz JP Morava koje je zaduženo za održavanje izvorišta u Trnovču, odlučeno je da se iz Palanke pošalje jedna ekipa koja će pomoći planjanima na otklanjanju kvarova kako bi se što brže normalizovao dotok vode do Palanke i ukinule dnevne restrikcije. Za sada ima indicija da će se samo skratiti dnevne restrikcije vode.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane