Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zrenjanin

Kako su naprednjački tutumraci zaposeli jedinu visokoškolsku ustanovu u Banatu

Do zvanja, bez znanja

Zrenjaninski nazadnjaci kidišu iz sve snage na kulturu, obrazovanje i razvoj nauke i sve ono što je njima daleko i nepoznato, kako ih ne bi ometalo u primitivnom i ispraznom strančarenju. Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin", jedina visokoškolska banatska ustanova, zvanično najbolji fakultet novosadskog Univerziteta, postao je stranački dom za podobne, gde su studenti „poslednja rupa na svirali".

Zoltan Horvat

Ima ljudi, vlasnika apsolutne vlasti, koji jednostavno ne znaju gubiti vreme sami. Neophodna im je publika iz redova porobljenih glasača nad kojima se vrhunski iživljavaju.

Pod surovom SNS komandom dekanke Dragice Radosav (Drage Tete) i prodekana za nauku Branka Markonija-Markoskog, uništava se decenijski uspešan rad vrhunskih profesora sa talentovanim studentima. Draga Teta i Markoni sa visokoparnim neradnicima iz redova problematičnih, ali podobnih predavača, sprovode stranačku diktaturu, gde nema mesta „samo" za savremeno i međunarodno priznato obrazovanje i razvoj studenata.

Nakon medijskog osvetljavanja opasnog zatiranja nauke i pameti na zrenjaninskom fakultetu, povređenoj sujeti Drage Tete i Markonija, uigranog stranačkog funkcionerskog dvojca, nema kraja. Iako na računu fakulteta trenutno ima 40 miliona dinara, sasvim dovoljno za nastavak preko potrebnih EU projekata za razvoj malih i srednjih preduzeća u Srbiji, pomenuti dvojac stopirao je snažan prodor inovativnog znanja vrhunskih profesora i talentovanih studenata.

Stranačko-prostačkim dizanjem ruku podobnih članova Saveta, grubo je odbijen EU IPA projekat Analize inovacionih sposobnosti saradnje i razvoja malih i srednjih preduzeća u okviru srpsko - rumunske prekogranične saradnje, inspirisanih kulturnim nasleđem dva naroda.

Naime, Draga Teta i Markoni, zalutali u nauku i visokoškolstvo, izvršioci najprljavijih stranačkih zadataka Gorana Kneževića, znanog kao Regionalni Isus, stopirali su prodor zrenjaninske pameti u svet. Uprkos tužne i jadne istine da srpska ekonomija danas nema konkretan i konkurentan proizvod za evropsko tržište koji može da donese samo ulaganje u razvoj nauke i u mlade stručnjake, a zrenjaninski fakultet bi u dogledno vreme mogao doneti konkretne plodove naučno-istraživačkog rada, ovdašnjim zatiračima pameti je najvažnije SNS stranačko štancovanje diploma. Valjda po nakaradnoj logici, da provincijski partijski grad zaslužuje partijski „ošurene i obarene" sugrađane.

Kancelarija za EU integracije je visoko ocenila sve razvojne projekte sa zrenjaninskog fakulteta, u kojima ne učestvuje ni jedan jedini stranački podobni predavač. Do neba sujetne neznalice, dokone strančarske kolovođe, bukvalno zabranjuju akreditaciju nauke na fakultetu. Stranački funkcioner Markoni, prodekan protiv nauke, nema vremena za nauku.

Vrhunski je „kreator" nezdrave atmosfere u kolektivu, gde dominiraju predavači - Neradnici sa jednodnevnim nedeljnim obavezama. Markoni je direktno odgovoran za akreditaciju zrenjaninskog fakulteta za raspisivanje razvojnih i naučnih projekata pri nadležnom Ministarstvu, ali, čovek jednostavno „nije zainteresovan".

Februara 2016. godine je imao obavezu da to uradi, ali, na svu sramotu zrenjaninskog fakulteta, to do dana današnjeg nije uradio. Džaba direktne pohvale iz Kancelarije za EU integracije, džaba ponuda vrhunske saradnje elitne francuske firme za softvere i programe Lectra sa već dokazanim razvojno - istraživačkim timovima zrenjaninskog fakulteta. Markoni sa Dragom Tetom „logično" rezonuje, ako energija, talenat i razvoj studenata sa vrhunskim redovnim profesorima omogući boljitak Zrenjaninu i ugledu fakulteta, moraće da „pokupe prnje" i da se više nikada ne vrate. Dakle, u neznanju je spas, sprečiti bilo kakvu inicijativu za razvoj nauke i izlazak iz „stranačkog blata" koji je okovao Zrenjanin.

Nedavno je tim bivših taletovanih studenata sa fakulteta na uglednom takmičenju u inostranstvu osvojio prestižnu nagradu, na šta su Draga Teta i Markoni, „adekvatno" reagovali. Mladi, pametni, vredni, uporni i sposobni nisu u bilo kakvoj kombinacijiza zasnivanje radnog odnosa na fakultetu, jer su, naravno, nepodobni. Šta ako krenu sa danonoćnim istraživanjem nauke, pa se kolektiv „zarazi" dobrim ljudima koji bi napred, napred i samo napred...

Naprednjaci tu kažu stop, jer su im najveći „saveznici" apsolutne vlasti, neznanje, pokvarenost, politikanstvo, poremećeni odnosi u društvu, beda i siromaštvo. „Preko potrebni" predavači na fakultetu za Dragu Tetu i Markonija su recimo predavačice, poput Biljane Radulović, sa vrhunskim oratorskim veštinama „pljuvanja" po vrhunskim kolegama( recimo prof. dr. Vasilija Petrovića, prof. dr Vjekoslava Sajferta...koji svojim razvojnim projektima i vrhunskom pažnjom i odnosom prema studentima „drže" visok ugled fakulteta).

Ineti Nemeša, takođe Markonijevoj ljubimici, savršeno odgovara dopunska uloga iskusne prodavačice trešanja na fakultetu. Simpatični su i bračni parovi koji zajedno rade na fakultetu, pa supruga ima vremena na pretek da jednog jedinog radnog dana u nedelji skokne u pauzi i do kuće, i skuva ručak.

Teško je bivši mega-uspešni dekan Milan Pavlović mogao zamisliti da će dolazak njegovog uličnog komšije iz Šapca Markonija, sina najuspešnijeg prodavca diploma u vremenu direktoravanja u šabačkoj Školi učenika u privredi, produbiti ogromne probleme na fakultetu.

Nakon šest godina uspešnog vođenja zrenjaninskog fakulteta protkanog izgradnjom nove zgrade, razvojnim projektima, konkretnom saradnjom sa inostranim fakultetima i 370 miliona dinara ostvarenog prihoda uloženog u razvoj talentovane studentarije uz samo 52 potrošena miliona, nove osione, bezobrazne i nedostojne kolovođe fakulteta, Draga Teta i Markoni, naredili su da se iseče ploča sa imenom i prezimenom bivšeg dekana. Na ploči je zabeležen ogroman uspeh fakulteta u prethodnom periodu, nakon čega je Draga Teta, besramno, lično prisustvovala sečenju ploče i uklanjaju pisanog traga o evidentnom uspehu vrhunskih kolega, njoj omraženih.

Možda nije uputno, ali, ogromna većina studenata otvoreno prepričava, da se među kolovođama fakulteta ne nalaze možda i osobe sa zavedenim kartonima u ovdašnjoj psihijatrijskoj ustanovi, da su ljubavnički odnosi na relaciji profesor - student normalna pojava, da urlanje dekanke na administratovno osoblje (glasali 12:1 u korist protivkandidata, vrhunskog prof. dr. Sajferta na glasanju za dekana) odzvanja hodnicima, da neke visokopozicionirane dame objasne zašto im pojedini u kolektivu ne uzvraćaju ljubav nakon krevetskih vežbi...

Idiotski deluje podatak da je za Dragu Tetu i Markonija apsolutno nebitan kontinuitet razvoja naučno-istraživačkog rada uz konkretne vrhunske projekte uz najavu realizacije ideje o dolasku inostranih studenata na studiranje u Zrenjanin. Tim povodom, bivši dekan je nakon obraćanja novosadskim zvaničnicima, porazgovarao i sa nadležnim gradskim ocima, Sašom Santovcem i Duškom Radišićem, oko osposobljavanja dvadesetak novih soba u ovdašnjem Studentskom domu. Rezultat razgovora, nula, Novi Sad priprema izgradnju dva nova Studentska doma...

Zrenjaninu, Subotice, provincijo, ko Vas J...). Draga Teta i Markoni najbolje znaju...da sa naukom baš i nemaju nekih dodirnih tačaka. Naime, naučno - istraživački rad je za njih „Život na Plutonu", jer Draga Teta je bila koautor na samo jednom manjem pokrajinskom koprojektu, dok je Markoni autentični autor jedinog projekta koji zna: daj da sve pare iz budžeta potrošimo na plate i na honorare podobnima, da štancujemo što više diploma za lepe pare privatnih džepova...

I, da uhlebljenje na fakultetu bude partijsko, čime bi Tehnički fakultet Mihajlo Pupin promenio naziv i zvao se Stranački dom.

Nikad lakša klima za fakultetski tutumrak je idealna, Regionalni Isus je prezadovoljan novim veličanstvenim naučnim projektom satiranja Zrenjanina u vojvođanski isprdak od grada. Marš ostvarenim vrhunskim rezultatima, kupovini opreme za laboratorije, marš renoviranju fakulteta, marš opremanju čitaonice i biblioteke...Živelo zalaganje isključivo za honorare podobnih.

Katedra za tekstil profesora Vasilija Petrovića je ubedljivo najjača u jugoistočnoj Evropi, studenti su sjajni istraživači, žele da ostanu i rade u gradu gde su rođeni...Svi uslovi za razvoj nauke u potrazi za rešenje problema malih i srednjih preduzeća su tu, na fakultetu, treba samo pustiti dobre ljude da valjano rade jedino što vrhunski znaju...

Ali, sugrađanima se uvali, uvek mali...Problem oko kojeg se sve vrti. Oko ovdašnjih alavih polunepismenih funkcionera sa kupljenim diplomama u džepovima (nekada je Radnički Univerzitet bio mesto gde je Regionalni Isus proveo jedan deo svog studentskog života). Kad bi sve zainteresovane kreature u Gradskoj kući i Kancelariji SNS-a u Zrenjaninu dobijale „pojačane"provizije od nekih iz ZREPOK-a ili iz Dijamanta, možda bi se sa fakulteta mogli ukloniti Draga Teta i Markoni...Na neka druga, „jača i odgovornija"funkcionerska mesta.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane