Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kolubara

Kako je Vučićev "kadar", vlasnik pečenjare iz Obrenovca, upropastio i Kolubaru i Lazarevac

Peče ih na tihoj vatri

Grad Lazarevac i cela lazarevačka regija, bili su uvek vezani za Javno preduzeće Kolubara, sve dok Vlada Srbije to preduzeće nije integrisala u Elektroprivredu Srbije (EPS). Naime, Vučićeva vlada je EPS dala na upravljanje Miloradu Grčiću, nekadašnjem vlasniku pečenjare u Obrenovcu, pod imenom "Fantazija". Grčić je u međuvremenu kupio diplomu privatnog fakulteta i od Aleksandar Vučića dobio funkciju VD direktora EPS, a sada je sistematski počeo da uništava imovinu JP Kolubara koju su decenijama stvarali radnici Lazarevca. Hoteli, odmarališta, zemljište, poslovni prostor Kolubare uskoro će na doboš zbog nedomaćinskog upravljanja!

Piše: Insajder K- 12

Predsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić je rekao pred TV kamerama da svi zameraju "VD direktoru Grčiću" što je pre karijere u EPS bio vlasnik pečenjare ispred opštine Obrenovac, ali da je on na Milorada Grčića ponosan jer je on jedini direktor koji je uštedeo novac javnog preduzeća kojim je upravljao. Grčić je uštedeo čak 500 miliona dinara dok je vodio JP Kolubara, izjavio je Vučić, ne obazirući se na činjenicu da je u istom periodu u Kolubari više radnika izgubilo život, i to upravo zbog toga što je njegov ljubimac Grčić štedeo tamo gde se ne treba štedeti. Ginuli su i povređivali se jer on firmom nije upravljano domaćinski.

Kada je pre nekoliko godina u Kolubari izgoreo varioc, razlog njegove smrti je bio taj što bunker u kome je vareno nije očišćen od ugljene prašine, a nije očišćen jer radnici zaduženi za čišćenje nisu imali odgovarajuću hemijsko tehničku zaštitnu opremu (HTZ).

Sa neodgovarajućim rukavicama i uniformama i čizmama posao čišćenja bio im je neprijatan i nisu ga uradili do kraja. U bunkeru je ostala ugljena prašina koja se prilikom varenja upalila...

Sve to predsednika Vlade Aleksandra Vučića ne interesuje. Milorad Grčić koji je karijeru započeo pečenjem prasića ispred opštine Obrenovac, a nastavio u JP Kolubara, gde su u bunkerima ispečeni radnici, za Vučića je danas najbolje rešenje za vršioca dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije EPS.

Grčić je VD EPS-a od marta 2016. godine, a kako tvrde dobro upućeni naprednjaci biće i kandidat na konkursu za direktora koji nikako da bude raspisan. Neraspisivanje konkursa, koji inače treba da raspiše Vlada Srbije je još jedan znak da je Vučić sa "Mićom", kako ga od milošte zove, više nego zadovoljan.

Vučić jeste, ali građani Lazarevca nisu, jer od kada je Grčić na čelu EPS-a, iz senke je Kolubarom počeo da upravlja Darko Glišić, predsednik izvršnog odbora Srpske napredne stranke i predsednik opštine UB. Nije još uvek jasno da li je Glišić šef Grčiću, ili je situacija obrnuta, ali je činjenica da je Grčić Glišićevu ženu zaposlio u Elektrodistribuciji u Lazarevcu.

Kada je Grčić pozvao direktora Šiljegovića i tražio da hitno bez konkursa zaposli ženu Glišića, ovaj je to odbio, sedam dana kasnije Grčić je sa posla izbacio Šiljegovića, na njegovo mesto doveli su aktivistu SNS i žena predsednika opštine UB je dobila posao u Lazarevačkoj distribuciji. U međuvremenu Glišić je preko Grčića u EPS-u odnosno u Rudarskom basnu Kolubara zaposlio još nekoliko desetina stranačkih aktivista iz opštine UB, gde on i vodi opštinski odbor SNS. Istovremeno je broj Lazarevčana koji se nalaze na birou nacionalne službe za zapošljavanje porastao!

Na poslednjim izborima u Lazarevcu pobedila je Srpska napredna stranka (SNS). Koaliciju su formirali sa SPS, a za predsednika opštine imenovali su Bojana Sinđelića, koji kada ga pozovu Grčić ili Glišić počne da drhti od straha jer zna da će imati neki nerazumni zahtev koji on mora da ispuni. Sinđelić je po struci električar, ali ni u tom poslu nije bio sjajna zvezda, dugo godina je učio za šta služi zelena, a za šta plava žica. U SNS ga zbog toga zovu Rogonja.

Osim Glišića i Grčića opštinom drma i Socijalista Miloje Živanović, on je po funkciji zamenik predsednika, ali za razliku od Sinđelića on se ne plaši Grčića i Glišića, i ne dozvoljava im da mu kvare kombinacije. Gostujući na TV GEM lokalnoj televiziji poznatoj po tome da služi svim režimima, Živanović je objasnio da traži u ime opštine poslovne partnere za novu autobusku stanicu u Lazarevcu, ali i strateškog partnera za rekonstrukciju stare, a u pitanju su projekti koje je opština apsolutno mogla sama da iznese. Interesantna pojava u ovoj nekada jednoj od najbogatijih opština je i nikad trezni načelnik opštine Mihajlo Gajić. On je napravio transakciju opštinskog novca oko 500 do 600.000 dinara na svoj račun, zbog čega je podignuta krivična prijava. Prijava je ipak ostala u fioci jer je njegov brat javni tužilac u Lazarevcu stvar zataškao.

Lazarevčani se definitivno stide što su im SPS i SNS nametnuli baš takve ljude da ih predstavljaju u Beogradu jer se boje da bi neko centru grada mogao da pomisli da u toj opštini niko nije normalan. Lazarevčani ne znaju da su i u centru grada narodni predstavnici počev od gradonačelnika Siniše Malog i ljudi sličnih (ne)moralnih i anti-intelektualnih kapaciteta. Ipak već sada se u Lazarevcu u šali kaže da je električar gori kadar od vatrogasca, aludirajući da je prethodno opštinsko rukovodstvo za koje se verovalo da gore ne može biti zamenjeno još gorim...

U Lazarevcu ima puno objekata koji su izgrađeni novcem koji je odvajan od plata rudara u pitanju su hoteli, odmarališta, poslovne zgrade, ali je kupljeno i zemljište građevinsko i poljoprivredno. Sva ta imovina je rentirana ili je njom upravljalo Javno preduzeće Kolubara. Kada je Kolubara pripojena EPS ova imovina nije transferisana na radnike koji su je kupili odvajajući od svojih plata, već je i ona stavljena u knjigovodstveno stanje EPS. Sada je Grčić počeo sa obezvređivanjem te imovine koja ima za cilj da ista bude prodata prijateljima SNS ispod svake cene. Sindikalci Milan Đorđević Đokin i Miodrag Rankovic Pici, ne preduzimaju ništa da se spreči pljačka ove radničke imovine, a to je verovatno i razlog što ih je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić javno pohvalio tokom otvorene sednice Vlade Srbije održane pred kamerama na Kolubarskim kopovima. Za čitaoce koji nisu gledali taj cirkus od zasedanja podsetićemo da je predsednik Vlade ove sindikalce nazvao po nadimcima Đokin i Pici i javno im se zahvalio.

Od kada SNS upravlja Kolubarom i Lazarevcom sve propada, a prvi na udaru bili su slobodni mediji, ugašen je Radio Lazarevac, koji je imao značajnu ulogu u događajima koji su prethodili petom oktobru. Taj radio je iz sata u sat izveštavao šta se dešava vezano za štrajk rudara na kopovima. Ugašen je i list Kolubara koji je duže od 40 godina informisao rudare o njihovim pravima i dešavanjima u oblasti u kojoj rade!

Radnici Lazarevca kažu i da je najava da će resorni ministar Aleksandar Antić posetiti kopove izazvala strah, kako radnika tako i građana, jer postoji praksa da kada god ministri ili predsednici Vlade svrate u njihovu opštinu, njima bude samo gore, ali i da se u narednih dve nedelje desi ili pogibija nekog rudara, ili teška povreda na radu.

Poslednji put kada je dolazio Šutanovac koji je čak doveo i svoga tasta, ocvalog pevača Miroslava Ilića da im peva, jedan momak se te večeri udavio.

Što se tiče tendera u Kolubari svi su namešteni, a najbolji prikaz kako se nameštaju je jedan model koji ćemo sad opisati:

Željko Petković je radnik Kolubare, on sedi u istoj kancelariji u kojoj su i Vladimir Bulatović i Vladislav Tanasković, članovi komisije koja odlučuje o tome ko će pobediti na tenderima, a njegova žena Danijela Petković je vlasnica firme Skajnet D.O.O.

Skajnet se pojavljuje na tenderima i lako je pogoditi da ona dobija sve poslove, za koje konkuriše. O kakvim se poslovima radi govori primer posla koji je sklopljen sa firmom Konsalting IQ iz Šapca, koja je naplatila četiri miliona dinara od Kolubare, za obuku pod nazivom "Microsoft podrška" pregledom dokumentacije ispostavilo se da su to funkcioneri Kolubare.

Na tom kursu, za te pare, učili su osnove korišćenja programa za pisanje "Word Microsoft" koji danas svako dete samostalno savladava bez ikakvih kurseva, što znači da su ili baš glupi ili su na bezobrazan način firmi iz Šapca namestili posao u kome će lako ukrasti četiri miliona dinara od Kolubare. Jedan od polaznika tog kursa je i bivši oficir za bezbednost Kolubare Branko Milojević, koji je takođe iz Šapca i prijatelj je sa vlasnicima firme koja je izvodila "obuku". Milojević o kome je Magazin Tabloid u nastavcima pisao, napokon je smenjen, jer je na kopovima Kolubare vršio krivolov, a sumnjiči se trenutno i za krađu nafte iz ovog preduzeća.

Na isti način kao i Skaj net mlekara iz UB-a, na tenderu je dobila pravo da kiselim mlekom i jogurtima snabdeva menzu Kolubare. Mlekara ne ispunjava osnovne higijenske uslov za proizvodnju mlečnih proizvoda, ali je bliska sa Darkom Glišićem predsednikom opštine UB, funkcionerom SNS i dobrim Vučićevim prijateljem.

A 1. Droga u Kolubari

U pismu upućenom Magazinu Tabloid, grupa građana iz Lazarevca tvrdi da Kada bi lokalni narko klan bio razbucan za manje od 24 časa, kad bi policija u ovom gradu to htela i smela da uradi. Za sada takve volje nema, sem kod nekoliko časnih pojedinaca koji su izloženi pritisku da miruju. Glavni proizvođač i diler droge u ovom kraju je sin Milića Pakića iz Sektora unutrašnje kontrole u Kolubari. Šef unutrašnje kontrole je njegov zet, Branko Milojević. Tako je promet narkoticima zaštićen sa svih strana. Da se zarada "ne odliva" van familije.

....

Sa dolaskom naprednjačke vlasti u Rudarski basen "Kolubara" 2012. godine doveden je i Branko Milojević za šefa unutrašnje kontrole. Taj je čovek predstavljen kao požrtvovani policajac, koji je u suzama napustio policiju, kako bi se posvetio borbi protiv kriminala i korupcije u najvećem zmijskom leglu korupcije u "Kolubari". Kako to uvek biva, istina je mnogo drugačija. Tačno je jedino da je Milojević policiju napustio u suzama, ali ne zato što je neko njega molio, nego zato što je iz policije isteran, jer je mnogo blisko sarađivao sa dilerima narkotika.

U "Kolubari" je odmah našao devojku za sebe, među osobljem koje je radilo u Poslovodnom odboru Kolubare. Ona je doduše imala verenika, finog momka, ali je Milojević to raskvario i dečka najurio. Devojka je ubrzo zatrudnela sa njim i on je nju ekspresno poslao kod sebe kući u Šabac, da bi mogao nesmetano da se posveti tuđim ženama. Nešto kasnije je on nju i oženio, što je verovatno jedina časna stvar koju je uradio u životu.

Da bi učinio porodici svoje žene, unapredio je njenog strica Milića Pakića zvanog Miki u sektor unutrašnje kontrole. Da bi se otvorilo mesto za Milića Pakića, morali su da degradiraju iz interne kontrole jednog poštenog i časnog čoveka i pošalju ga na poslednji objekat Površinskih kopova. Milić Pakić Miki je tako nezasluženo dobio veliku platu i velika ovlašćenja, koja on koristi da se udvara ženama, iako je reč o jednom dedi koji je odavno trebao da bude u penziji. Milić Pakić je poznat u "Kolubari" po tome kada je on bio šef u knjigovodstvu on je ljude i žene za koje je njegova švalerka mislila da su njeni neprijatelji, a svako uvećanje bodova je davao isključivo samo svojoj švalerki.

Branko Milojević se ubrzo u "Kolubari" vratio starim porocima. Čim je osetio koliku je moć dobio nad ljudima u kombinatu, rešio je da pokrene stari biznis trgovine narkoticima. Pod plaštom borca protiv kriminala i korupcije, Branko Milojević je počeo proizvodnju i distribuciju ilegalnih narkotika. Pošto se praktično udao u porodicu Pakić, rešio je da svoju novu porodicu uključi u sve vidove svojih delatnosti, pa je tako za glavnog uzgajivača marihuane u Lazarevcu postavio sina Milića Pakića. Mladi Marko Pakić je zaposlen u Elektro-računskom Centru (ERC) Kolubare i za rad za Branka je uvek dobijao slobodne dane. On je u podrumu svoje zgrade u Trećoj mesnoj zajednici instalirao pravu laboratoriju za uzgajanje marihuane.

Nekoliko godina je ovaj posao sa uzgajanjem marihuane pod zaštitom prvog bezbednjaka Kolubare išao kao podmazan, ali nekim inspektorima u PS Lazarevac je više dodijalo da gledaju kako proizvodnja i trgovina narkotika cveta na ulicama Lazarevca, pa su započeli opsežnu akciju za lociranjem uzgajivača marihuane. Bilo im je jasno da je marihuana toliko jeftina u Lazarevcu zato što je neko tu u lokalu uzgaja i ne mora da se izlaže riziku da je transportuje sa strane. Ipak je reč o kabastoj robi i nju je teže švercovati nego heroin, koji je u prahu a mnogostruko mu je veća vrednost. Inspektori su znali da negde postoji laboratorija sa najsavremenijom opremom za uzgoj kanabisa. Takva oprema troši dosta električne energije i vrlo brzo su locirali veliku potrošnju struje u stambenoj zgradi gde živi Marko Pakić. Usledila je munjevita akcija lazarevačke policije i osumnjičeni su privedeni, a dnevni list "Kurir" je izvestio 23.01.2016. godine pod naslovom "Lazarevačka mafija: Gajili marihuanu u podrumu zgrade; Proizvodnja droge pomoću najsavremenije opreme otkrivena usred jednog naselja M. P. (29) i A. T. (27) iz Lazarevca uhapšeni su zbog sumnje da su gajili marihuanu. Policija je u četvrtak uveče u podrumu zgrade u kojoj stanuje M. P. u lazarevačkom naselju III, u Ulici Dušana Petrovića Šana 29, pronašla laboratoriju za proizvodnju tog narkotika. Podrum u kojem je pronađen zasad indijske konoplje bio je pregrađen gipsanim pločama i u njemu se nalazila najsavremenija laboratorijska oprema.

- Saksije u kojima su se nalazile mladice marihuane bile su osvetljene lampama. Tu su bile kuglice za održavanje vlažnosti i veštačko đubrivo za prehranu konoplje. Pored ventilacionog sistema i male sušnice, u improvizovanoj laboratoriji, veličine deset kvadrata, nalazio se i aparat za merenje THC, glavnog sastojka marihuane. Pronađeno je 28 biljaka zasađenih pre tri meseca, koje su zbog dobrih uslova prilično izrasle - kaže izvor iz istrage. Kako smo nezvanično saznali, uhapšeni mladići do sada nisu dovođeni u vezu s prodajom i proizvodnjom narkotika, ali njihova imena ipak su zabeležena u policiji pošto su u dva odvojena slučaja već odgovarali za teške krađe... "

Kada se desilo ovo hapšenje, Branko Milojević je bio van sebe, prvo što je ostao zbog najsavremenije laboratorije za proizvodnju marihuane, a drugo jer su mu uhapsili člana nove porodice i saradnike. Od tada on se trudi da inspektorima PS Lazarevac zagorčava život kada god i kako god može. Vrlo često optužuje inspektore PS Lazarevac da su učesnici u koruptivnim radnjama i krađama po "Kolubari" bez ijednog jedinog dokaza. Samo želi da se osveti onima koji svoj posao rade časno, odgovorno i iznad svega po zakonu. Međutim, ništa mu ne pomaže, jer ceo Lazarevac zna ko je diler droge, a ko pošten policajac. U publikaciji pod nazivom "Crna knjiga 3" koju je izdalo Udruženje građana "Sveti Sava" koje se bori protiv narkomanije, pod brojem 112. nalazi se ime Marka Pakića (1986) i piše: "Proizvođač i distributer narkotika. Živi u naselju Treća mesna ulaz broj 29. Uhapšen na toj lokaciji kada je u podrumu njegovog stana otkrivena laboratorija za proizvodnju marihuane. Zaposlen u ERC-u."

Ne bavi se Milojević samo uzgajanjem i rasturanjem marihuane, već i jakim opojnim drogama kakvi su heroin i njegovi derivati. Heroin mu stiže u Šabac, gde mu je baza, a odatle se službenim vozilima "Kolubare" prevozi ka Lazarevcu, gde se rastura. Pošto je digao dosta galame kako je policija u Lazarevcu korumpirana i pomaže pljačkanje "Kolubare" svi policajci Lazarevca su pod usmenim naređenjem da se vozila "Kolubare" ne zaustavljaju i ne kontrolišu. To je Milojević vešto isposlovao povikom na policiju, kako bi prevozio heroin službenim vozilima. Od velike su pomoći i "značke unutrašnje kontrole" ako se to tako može nazvati.

Milojević je odštampao nekakve značke za zaposlene u untrašnjoj kontroli Kolubare koje oni pokazuju i zbunjuju ljude i policiju da su nekakva lica sa policijskim ovlašćenjima. Glavni za prevoz heroina od Šapca do Lazarevca je Milojevićev kadar Ivan Marinković. Za njega se odmah vidi da radi posao sa strane sa drogom, jer često menja automobile i kupuje sve skuplja i skuplja kola koja od svoje plate u ERC-u ne može da priušti. Kada bi u PS Lazarevac bilo volje da se razbuca Milojevićev narko-klan, to bi bilo urađeno za manje od 24 časa. Za sada takve volje nema, sem kod nekoliko časnih pojedinaca koji su izloženi pritisku da miruju.

podeli ovaj članak:

Natrag