Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

Novogodišnji Vučićev pohod u nove pljačke građana Srbije

Otimanjem puni budžet

Teror poludelog Vođe odavno je prešao granice podnošljivog. On i njegova kriminalna družina, zajašili su Srbiju, pljačkaju, zastrašuju i slamaju duh svakog razumnog bića. Do kraja decembra njegova primitivna stranačka bulumenta izglasaće i novi Zakon o stanovanju. Platiće građani Srbije i ono što nikada plaćali nisu. Odlučio je Vučić da se zavuče u svaki kvadratni santimetar naših života i da naplati i vazduh koji dišemo. Već od prvog januara sledeće godine, suočićemo se sa "upravnicima zgrada" ili "menadžerima", koji će komandovati stambenim objektima, prikupljati podatke o stanarima (podstanarima, zaštićenim stanarima i sl.), blisko sarađivati sa javnim preduzećima i režimskim privatnim kompanijama, određivati šta će na objektu da se radi i koliko će to da košta, a potom preko privatnih izvršitelja naplaćivati od stanara, kao i svoje usluge. Ovako opljačkane pare Vučić će potrošiti plaćajući sopstvenu promociju preko lobističkih agencija, da se o njemu piše kao junaku našeg doba

Mersiha Hadžić

Da bi napunio budžet i stvorio ''suficit koji u istoriji Srbije nije zabeležn'', Vučićev režim je krenuo u nove pljačke najsiromašnijih građana na planeti. Po zamsili ministra zdravlja Zlatibora Lončara, 7. miliona građana će u naredna dva meseca morati da plate za nove elektronske zdravstvene knjižice po 400 dinara! Tri četvrtine zdravstvenih ustanova nema ni kloztete, a nekmoli čitače elektronskih knjižica. Ovom akcijom u budžet će da se slije još 22 miliona evra, ako mafija ne zgrabi polovinu od toga.

Koliki je to izdatak za četvoročlane porodice koje grcaju u nemaštini, nije teško ni pretpostaviti.

Ali, tu nije kraj. Ovih dana su stigla rešenja svakom domaćinstvu da pod pretnjom prinudne naplate i uz kamatu i uz troškove izvršenja, plate po 3.000 dinara za ''odvodnjavanje''. Taman da u budžet vrati pare koje je, kao ''jednokratnu pomoć'' udelio penzionerima. O kom odvodnjavanju je reč, kada uz račune Infostana plaćamo razne namete za priobalje, za uređenje slivova...?

Građani Srbije nalaze se pred pravim ratom za opstanak od nasilja koje sprovodi režim Aleksandra Vučića. Nakon predloga mafijaškog Zakona o stanovanju, kojim je određeno da od sledeće godine stanari moraju da plaćaju održavanje zgrada (koje inače skupo plaćaju u više stavki preko uplatnica Infostana!), te da zakupci stanova moraju da plaćaju porez na iznajmljivanje (što znači i još skuplje dadžbine podstanarima), ne treba se čuditi fizičkom otporu koji će prirodno da usledi, jer će svako doći u situaciju da brani svoju porodicu i svoj prag od brutalnog terora koje se ovih dana sprema, a stupiće na snagu, po svemu sudeći, već 1. januara 2017. godine.

Ključne tačke u pomenutom zakonu koji bi trebao da bude usvojen do kraja decembra meseca, podrazumevaju da će zgrade imati upravnika (ukoliko ga sami ne izaberu među sobom, stanari će morati da angažuju i plate profesionalnog upravnika). Ukoliko stanari ne mogu da se organizuju i izaberu upravnika među sobom, ili angažuju profesionalca sa strane, opština će u zgradi uvesti prinudnu upravu i angažovati profesionalnog upravnika sa liste koju će voditi Privredna komora Srbije (dakle, vladajuća stranka!). I njega će plaćati stanari dok ne izaberu među sobom upravnika.

Upravnik zgrade, biće neka vrsta menadžera, tačnije, režimskog operativca koji će biti u obavezi da bude na stalnoj vezi sa državnim institucijama, a zaključivaće i ugovore sa javnim preduzećima u ime svih stanara.

Tako je otvorena mogućnost za neviđenu pljačku građana, jer će "menadžer" imati odrešene ruke da angažuje javna preduzeća na poslovima koje uvek može da inscenira (od građevinskih radova do vodovodnih i elektro instalacija).

Ukoliko dođe do štete nastale neadekvatnim održavanjem zgrade (čak i ako javno preduzeće obavi loš posao), za štetu će odgovarati svi stanari. Ukoliko neko od stanara ne bude želeo da plaća naknadu za održavanje zgrade, upravnik će imati pravo da dokaze o neplaćenoj naknadi podnese privatnim izvršiteljima. Kazne za neplaćanje održavanja zgrade biće drakonske i iznosiće od 5.000 do 50.000 dinara!

Upravnik, ili "menadžer" zgrade imaće, prema ovom zakonu, pravo da prikuplja podatke o podstanarima (što je protivustavno i u sukobu sa već postojećim Zakonima o zaštiti ličnih podataka!), i to tako što će stanodavci morati podatke o zakupcima da dostave upravniku zgrade, a sve zarad ubiranja poreza od stanodavaca. Nije teško izračunati da će više od pola miliona podstanara u Srbiji od svoje sirotinje još više napuniti džepove stranačkih mafija, a najviše onu vladajuću, na čelu sa Vučićem.

Mafija iz gradske vlade na čelu sa Sinišom Malim i Goranom Vesićem, računa da će oko 90.000 stanodavaca sačiniti isto toliko ugovora sa stanodavcima i u svakom od njih "ugraditi" prosečno 20 evra (koliki će biti porez) na postojeću stanarinu. Eto još jedne lake otimačine!

Planirano je i iseljavanje zaštićenih stanara, među kojima većina njih stanuje i 70 godina na dosadašnjim adresama, a sve pod izgovorom da će ti stambeni objekti biti vraćeni "starim vlasnicima" (mada većina njih više nije među živima, a za više od pola tih stambenih objekata ne postoje ni naslednici, pa će država da ih "nasledi", tačnije Vučićeva mafija). Zaštićeni stanari biće preseljeni u stanove "u javnoj svojini" i imaće mogućnost otkupa tih stanova, iako je jasno da je reč mahom o osobama u odmakloj dobi života sa mizernim penzijama kojima ni starački dom ne mogu da plate. Ovakvo čišćenje najboljih lokacija u Beogradu, otvara mogućnost da režimska kasa bude popunjenja novim milionima evra, jer su za kupovinu, renoviranje i dogradnju stanova i kuća u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i drugim centrima, u kojima su do sada živeli zaštićeni stanari, zainteresovani bogati Arapi iz Kuvajta, Katara, Emirata i Saudijske Arabije.

Niko u Srbiji pouzdano ne zna šta to režim "odvodnjava", ali je jasno da će se Vučić i ovom masovnom pljačkom, još jednom narugati svakome u lice. Naravno, ako mu narod masovno ne stane na put i pregazi i njega i njegovu malu ali opasnu grupu kriminalaca, raznih prevaranata i sličnih "umetnika" sa lažnim diplomama i doktoratima.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane