Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dežurna služba javlja

Subotica: auto mafija sa svojim "službenim saradnicima", širi posao sa drogom i oružjem

Preduzetništvo kriminalaca i policajaca

Najvažnija „privredna" grana u Subotici je prekogranični kriminal od koga su sve vlasti do sada imale velike koristi, zbog čega su izvršioci krivičnih dela imali i imaju svu moguću državnu zaštitu. Ovaj grad, koji je uvek imao duboki pečat evropske kulture u sebi, već odavno važi kao „divlji zapad" Srbije (mada je na krajnjem severu!), zbog činjenice da je sva vlast u rukama lokalnih kriminalaca. U pismu policajaca iz PU Pančevo, koje objavljujemo, opisuju se zlodela njihovih načelnika

Arpad Nađ

Kada je krajem oktobra 2007. godine, policijski službenik Siniša Jakovljević, tadašnji šef Odseka za upravne poslove u Policijskoj upravi Subotica, dobio je direktne pretnje od nepoznatog lica, odmah je shvatio i ko mu tu "poruku" šalje. Naime, Jakovljević je zajedno sa drugim časnim kolegama presekao dobro uhodani lanac šverca automobila u Srbiju. O ovim pretnjama je odmah obavestio tadašnjeg načelnika policije u ovom gradu, Boru Mucalja, koji mu, umesto da mu dodeli policijsku zaštitu, oduzima službeni pištolj!?! Nekoliko dana kasnije do danas nepoznati počinioci pucaju u nenaoružanog Jakovljevića, koji samo pukim slučajem ostaje u životu, iako teško ranjen.

Da je policija i sama unapred znala šta se sprema njenom službeniku, vidi se iz depeše poslate isto veče, 2. novembra 2007. iz PU Subotica Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beogradu. U njoj se navodi kako su dva nepoznata lica pucala u Jakovljevića i opisuje način izvršenja krivičnog dela. Pri tome, policajci nisu saslušali ni Jakovljevića (koji je u kritičnom stanju ležao u bolnici nesposoban da daje izjave), a ni svedoke kojih nije ni bilo. Kako su onda mogli da znaju da su napad izvela dva lica i to na način kako je opisano?

Godinu dana kasnije, nakon što se obratio javnosti ukazujući na spregu kriminalaca i policajaca čija je žrtva, Jakovljević je dobio otkaz. Na rešenje o prestanku radnog odnosa uložio je žalbu, a drugostepena komisija (koja je trebalo da ima tri člana) navodno jednoglasno donosi odluku 116-156/II-10 od 31. maja 2010. kojom se žalba odbija. Na pomenutom rešenju, međutim, stoje samo dva potpisa: predsednika Nikole Brkića i jednog od članova.

Da se sprega kriminala i policije nastavlja i pod sadašnjim režimom vidi se iz dopisa Ministarstva unutrašnjih poslova 02/4 broj 2169/16-5 od 31. oktobra 2016. (potpisala načelnica odeljenja Milena Stegnjajić), u kome se Jakovljević obaveštava da je sporno rešenje iz 2010. potpisano od strane predsednika i oba člana komisije, Zorana Oparnice i Predraga Pejovića. Jedan član je, očigledno, naknadno pristao da stavi svoj potpis, ili je to neko drugi učinio u njegovo ime. U svakom slučaju, Ministarstvo ostaje pri stavu da u redovima policije nema mesta za one koji se uspešno bore protiv mafije.

Automafija u Subotici se, međutim, ne ograničava samo na šverc automobila u Srbiju, već posao širi na šverc droge i oružja pomoću automobilskog otpada koji se izvozi. U ovom gradu na krajnjem severu Srbije često se na auto-otpadima vide automobili sa registarskim tablicama sa juga Srbije koji se ovde dovoze, prerađuju, a zatim kao otpad izvoze. Da li je moguće da se nekome isplati da iz Niša dotera olupinu automobila u 500 kilometara udaljenu Suboticu kako bi tamo bio isečen u delove?

Jedan od ilegalnih otpada automobila postoji na samoj periferiji Subotice u, do skora, mirnom vikend naselju nedaleko od granice, okružen visokim šipražjem zbog čega je nedostupan pogledima radoznalaca. SZR „Dado metal" vlasnika Dalibora Gregorčića je registrovan za prikupljanje neopasnog otpada, ali umesto toga bavi se obradom otpada koji nije uvek bezopasan. Za otvaranje otpada se zauzeo i Aleksandar Ranković, predsednik Mesne zajednice član Srpske napredne stranke, bez obzira što su njegovi birači izašli na proteste tražeći da se njihovo mirno naselje ne zagađuje bukom i otrovima sa otpada.

U okviru „Dado metala" radi i velika presa za sečenje i drobljenje karoserija automobila, čije funkcionisanje dovodi do potresa u okolini, sličnim zemljotresima, od kojih su napukle pojedine okolne kuće. Zbog toga, ali i zbog opasnog zagađenja okoline usled nekontrolisanog izliva motornog ulja i kiseline iz akumulatora, stanovnici naselja su tražili da se ovom otpadu zabrani rad, ali je godinama administracija ignorisala njihove zahteve. Razlog za ovo je taj što je Gregorčić na svom platnom spisku, osim pomenutog Rankovića, imao i druge funkcionere SNS-a, između ostalih i Gojka Radića, neprikosnovenog „koordinatora" naprednjaka u severnoj Vojvodini.

Novac koji je trošio za kupovinu naklonosti stranačkog i državnog vrha nije stizao od prerade i prodaje automobilskog otpada sa sva četiri ilegalna stovarišta koja ima, već od šverca koji se obavlja upravo zahvaljujući transportu „otpada" preko granice. Svi to znaju i zbog toga im ne pada na pamet da mu onemoguće da se i dalje bavi ovim poslom, makar i po cenu da se svi okolni objekti sruše usled potresa.

Zvezdanov sjaj daleko doseže

Obraćamo Vam se u nadi da ćete objaviti u vezi organizovanog kriminala u Južnom Banatu, počevši od PU - Pančevo pa do Bele Crkve, gde je glavni bos načelnik PU - Pančevo Nikola Popovac poznati kleptoman i ubica, kao i glavni narko diler zajedno sa Zvezdanom Radojkovićem.

Mi, i kao građani i policajci više ne možemo da trpimo torturu Nikole Popovca i ubicu iz senke, koji vedri i oblači godinama - Zvezdana Radojkovića. Smelost i hrabrost jednog policajca koji im se suprotstavio još dok je Nikola Popovac bio komandir u Beloj Crkvi, a to je policajac iz Bele Crkve Mitrović Dragan koji radi u PS-Vršac, gde je od letos podneo zahtev za upražnjeno mesto komandira u PS- Bela Crkva, jer ima najveću školu od svih policajaca u Beloj Crkvi, a to je master ekonomista, uliva nam nadu.

Pošto je više puta pokušavao da dođe do ministra, na žalost Nebojše Stefanovića, obratio mu se pismenim putem preko pisarnice u Vršcu, ali to je sve ostajalo kod sadašnjeg načelnika Toskić Gorana, inače ubice dece u vidno alkoholisanom stanju, i glavni narko diler i potrčko Nikole Popovca i načelnika Stevana Čigoje.

Međutim, kada je Mitrović Dragan potegao veze iz MUP-a onda su počeli da zovu Popovca i da ga pitaju u čemu je problem da se postavi Mitrović Dragan na mesto komandira. On je mnogim visokim funkcionerima iz MUP-a i BIA govorio: biće za dan dva. Kada se obratio početkom meseca maja i izneo da će da ide kod šefa Evropske komisije, i da će da izađe u javnost i da objavi sve o njemu i još nekim načelnicima koji su umešani u najteža krivična dela, Popovac je ekspresno pozvao Mitrović i tadašnjeg načelnika Živka Jovanovića, koji je sada komandir na granici u Vršcu. Rekao je da će da potpiše i da mu pošalje u najkraćem roku. To sve znaju starešine iz Vršca i svi u Pančevu. Međutim, on nije hteo da mu da rešenje, jer da ne bi ugrozio njegovog šuraka iz Bele Crkve, inače načelnik PS - Bela Crkva Uroša Rošića, jer se plašio da neće moći sa Mitrovićem da rade šta hoće, kako on, tako i Popovac i tajkun, inače rođak Nikole Popovca Aleksić Marjan, koji ima preko 40-tak lokala i sada hoće da kupi Ušće, ATP-Bela Crkva kao i groblje, ali sve to znaju Vučić i Stefanović, ali ništa ne preduzimaju.

Aleksić Marjan je bio predsednik stranke JS kod Palme, a da bi pred izbore uz ucenu i brzo hapšenje Aleksić Marjana od strane Andreja Vučića, isti preko noći postao predsednik SNS u Beloj Crkvi i gde je morao da plati 350 hiljada evra Andreju Vučiću i Maloviću, predsedniku Južnog Banata SNS-a, jer da nije platio završio bi u zatvoru, jer mu je dokumentaciju o njegovim kriminalnim radnjama dao Stefanović, i tako je morao da pristane. Urošu Rošiću je dao 20 hiljada evra, gde je to podelio sa njegovim šurakom Nikolom Popovcem.

Mi više nemamo kome da se obratimo sem da se objavi javno. Presedan je kada je Mitrović bio u kabinetu Stefanovića i kada je u pisanoj formi stavio da poseduje obimnu dokumentaciju o organizovanom kriminalu u PU-Pančevo, po hitnom postupku zvali su ga u Unutrašnju kontrolu, koji su sve zataškali.

Da bi još strašnije za Mitrovića i njegovu porodicu bilo to je da su po hitnom postupku dali u tužilaštvu u Pančevo gde treba da objavi sve o njima. Inače sa ovim postupkom ministar Stefanović je stavio metu na njega i njegovu porodicu, jer imamo saznanja da se sprema njegova likvidacija od strane Popovca i Radojkovića i još nekih čelnika.

Prvi je objavio za Popovca i Radojković ono što ste Vi objavili na internet stranici za krađu vojne opreme, za ubistvo Dobrea Milomira i gde veliki broj svedoka postoji i ubistvo Rajkovića, a gde su sve to zataškali mafijaški bos Rabrenović Rajko zv. Raša, sa Popovcem, Radojković Zvezdanom, operativcima Đurom Zrnićem i Vojom Ristićem, a gde su za uzvrat namestili Ovčarov Gorana a oni uzeli preko pola miliona evra da bi zataškali ubistvo i sačuvali Šefković Slobodana zv. Sloba Đavo, koji je izvršio to ubistvo. Mitrović Dragan je jedan od najpoštenijih policajaca i pravi profesionalac što se tiče službe, a to svi znaju, zato se plaše njega i ne dozvoljavaju mu da napreduje, jer mnogi znaju da će da ih uhapsiti. Pa pitamo zašto nije odradio posao ministar Stefanović i ljudi iz Unutrašnje kontrole? Molimo Vas da ga sačuvate kao i što su se sada uključili Ratni Veterani da mu daju svu potrebnu podršku.

Za uzvrat, Đure Zrnića i Voje Ristića, deca su im sada u policiji rade-Ristić Ivan operativac, ćerka Zrnić Svetlana, sada je načelnik u PU-Pančevo za kadrovska pitanja, a to je osoba koja je krala vence i obijala fioke po Komunalcu u Beloj Crkvi, a to su sve zataškali Zvezdan i Popovac, kao i još mnogo toga. Zašto nisu Mitrovića zvali u Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal, nego u korumpiranom tužilaštvu u Pančevo, gde iz senke sve drži pod kontrolom Zvezdan Radojković.

Od pre desetak dana saznali smo preko svojih prijateljskih veza iz Pančeva i MUP - a da je vanredno stanje postalo u Južnom Banatu, kao u policiji tako i u tužilaštvu, jer Mitrović Dragan poseduje na stotine stranica o ovim ubicama i kriminalcima iz službe, i da postoji dokumentacija u MUP - u, a da su sve to zataškavali svih ovih godina.

Pre mesec dana se otkrilo da je načelnik PS Bela Crkva Uroš Rošić umešan u krađu 90 metara drva a gde su to napisali Unutrašnjoj kontroli i ministru Stefanoviću, a ovaj i dalje radi šta hoće sa Aleksić Marjanom. Svedoci su: šumski inspektor Bradvarević Jovica i još neki policajci.

Zato Vas molim da zaštitite putem javnosti Mitrović Dragana i njegovu porodicu, jer odskora je i postao deda, a ćerka mu se nalazi tj. živi u Beogradu. Znajući Mitrović Dragan, to je čovek koji ne odustaje i koji se nikoga ne plaši, a i poseduje obimnu dokumentaciju za ove gore navedene kriminalaca iz službe, kao i za još neke. Zato je u Južnom Banatu zavladala panika, jer ne znaju mnogi ko je na tom spisku a znaju i sami i da će posle toga jako brzo da završe u zatvoru. Imamo saznanja da su počeli u Pančevu jedni druge da optužuju zašto mu Popovac nije dao to rešenje, pa sada ucenjuju jedni druge...Molimo Vas da stanete u zaštitu njegovu i njegove porodice kao i što mi to radimo. Uskoro ćemo i da se obratimo mnogim ambasadorima i Majklu Devenportu.

Zahvalni policijski službenici

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane