Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kolubara

Grčić rasprodaje ''zaštitu' direktorima, a...

Radnici crnji od uglja

Zbog iživljavanja nad bivšim radnicima JP Kolubara, ova jedinica EPS bi u budućnosti mogla biti potpuno uništena. U sastavu EPS trenutno, sve jedinice prave gubitak, uključujući i Kostolac i elektroprivrede, dok Kolubara posluje pozitivno. Sa Kolubare se skida imovina, i iz nje se otpuštaju kvalitetni radnici, dok se zapošljavaju stranački kadrovi.

M. Hadžić

Na strelištu Elektroprivrede Srbije (EPS), VD generalnog direktora ovog državnog preduzeća svake nedelje vežba gađanje iz svog Kolta magnuma 357. Zajedno sa Grčićem na strelištu često pucaju i predsednik opštine UB, Darko Glišić i predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić.

Prilikom jedne takve pucnjave Grčić je sa predsednikom sindikata EPS, Milanom Đorđevićem Đokinim, dogovorio da portira Mileta Jeremića koji je kupio diplomu Pravnog fakulteta u Kragujevcu unaprede u menadžera Kolubare za ljudske resurse.

- Mile je moj komšija iz sela Kruševice pored mog rodnog Baroševca'' - objasnio je Đokin Grčiću, dodavši da on nema pojma o svom poslu i da je zato idealan da radnicima podmeće na potpis za njih štetne papire.

Neće Jeremić praviti problem ni da se zaposli familija, prijatelji i partijski funkcioneri, brzo su shvatili Grčić i Đokin, pa je on ubrzo, i imenovan za menadžera za ljudske resurse.

Kada je Mile Portir stupio na novu dužnost, počeo je odmah da mobinguje i otpušta kvalifikovane radnike i zapošljava familiju, rodbinu, SNS aktiviste... Tako Jeremić već mesec dana ubeđuje jednog starijeg službenika pravne službe Kolubare da dobrovoljno ode u penziju kako bi na njegovo mesto zaposlio svog sina. Mile portir je sestričinu već ubacio u internu banku Kolubare.

Mile je osim poslova sa ljudskim resursima nedavno za Grčića odradio i veliki posao preknjižavanja imovine Kolubare na EPS. On istina nije ni znao na šta stavlja svoj pravnički potpis jer je sve napisano u centrali EPS, ali je zahvaljujući njemu Kolubara ostala bez više objekata, kao što su garaže, lokali stanovi... Osim nepokretnosti on je zvanično učestvovao i u preknjižavanju materijalnih dobara iz knjiga Kolubare u knjigovodstveno stanje EPS ili na Opštinu Lazarevac.

Zbog iživljavanja nad bivšim radnicima JP Kolubara, ova jedinica EPS bi u budućnosti mogla biti potpuno uništena. U sastavu EPS trenutno, sve jedinice prave gubitak, uključujući i Kostolac i elektroprivrede, dok Kolubara posluje pozitivno. Sa Kolubare se skida imovina, i iz nje se otpuštaju kvalitetni radnici, dok se zapošljavaju stranački kadrovi. Ne bi bilo prvi puta da političari iz vlasti nekom delu državnog preduzeća prebace dugove, uzmu imovinu, naprave višak nekvalifikovanih radnika i onda ga prepuste tržištu. Sve osim poslednjeg navedenog sa Kolubarom se već dogodilo.

Mile Portir i Grčić su nezadovoljstvo radnika Kolubare dodatno podgrejali jer već mesecima smanjuju vrednost radnog sata Kolubare. Početkom godine radni čas ovog preduzeća je iznosio 189 dinara, u novembru je smanjen na 175 dinara, a u decembru je iznosio tek 155 dinara.

Na sve ovo predstavnici sindikata u Kolubari nisu uložili nikakav prigovor. Šta više oni ćute i da je Mile Jeremić sa Grčićevim odobrenjem već počeo da sprovodi novu sistematizaciju radnih mesta, koja suprotna čak i novom Zakonu o radu.

Radnicima EPS, je ukinuto pravo da kupuju ugalj zaduživanjem unutar firme, oni sad moraju ugalj da kupe po tržišnoj ceni, a kao žele da ga kupe na rate moraju da podignu kredit kod banke, pa sa kamatama ispadne da ugalj plaćaju i više od drugih građana iako ga oni kopaju. Interesantno je da su pozajmice dozvoljene u svim drugim delovima EPS, ali ne i u Kolubari. Radnicima je tu ukinuto i pravo na kupovinu udžbenika za decu putem pozajmice od firme!

Jedno od objašnjenja zašto je to ukinuto je taj što su sindikati Đokina i Picina vršili velike malverzacije sa ugljem, prilikom prodaje i upisa. U tome su im je veliku pomoć pružili i Dragan Radojčić i izvesni Vlajić iz komisije za ugalj. Oni su prodali najviše zaključnica radnicima koje nikada nisu stigle na adresu. Radnici se slažu da je trebalo kazniti, odgovorne, ali to se zaista nije desilo jer su svih četvoro pomenutih i dalje u firmi i primaju paltu, dok je radnicima ukinuto pravo koje su imali godinama.

Direktor Grčić od saradnika, direktora u EPS-u, traži da mu godišnje donesu u kešu po 100.000 evra, da bi ostali na tom mestu. Snimila ga je služba unutrašnje kontrole, ali niko ne sme da se usudi da ga uhapsi zbog zaštite koju mu pruža Aleksandar Vučić. Jer i njemu Grćić plaća zaštitu, stotinama hiljada evra.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane