Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Mala banda, a šteta velika: ko je uništio nekada najbolje srpsko autoprevozno preduzeće

Kako su očerupali Lastu

Organizovana kriminalna grupa dovela je Saobraćajno preduzeće Lasta do prosjačkog štapa, tvrde radnici u pismu redakciji Magazina Tabloid, u kome dalje kažu da se u toj nekada moćnoj firmi danas zapošljavaju nekvalifikovani radnici i švalerke političara. Lastini radnici saglasni su u jednom: "...Preduzeće je pred kolapsom, Lasta je izgubila ključne poslove, izgubili smo na tenderu za prevoz radnika 'Air Srbije', povukli smo se iz Kragujevca i Loznice, nema nas više u gradskom i prigradskom prevozu putnika u Beogradu, i za sve to su krivi rukovodioci firme i njihovi prijatelji iz Srpske napredne stranke", kažu oni i navode da je šef grupe za organizovano razbijanje Laste izvršni direktor, Vladan Maksimović, kome su najbliži saradnici u ovim poslovima ćerka Jovana i generalni direktor Laste Bojan Bojanić.

......

Oni (izvršni direktor Laste, njegova ćerka i generalni direktor Bojan Bojanić), namerno su gubili na tenderima nudeći cene prevoza 0,8 dinara više od onoga koliko takav prevoz u proseku košta. Na ovaj način poslovi su namešteni kompaniji Avala prevoz.

Jovana Maksimović je i u vezi sa generalnim direktorom Bojanom Bojanićem, a njen otac nema ništa protiv toga, on tu vezu trpi u nadi da će sačuvati mesto izvršnog direktora za saobraćaj. U Lasti se sprovodi nova sistematizacija radnih mesta, a Maksimović je uticao da se na mesto šefa ugostiteljskih i turističkih usluga postavi Nataša Pavlović, a smeni uspešni direktor Nebojša Mirović.

U svim prethodnim sezonama ovaj Lastin resor je ostvarivao prihod od 300 miliona dinara godišnje, a 2016. godine od kada je Pavlovićeva preuzela ovaj resor nije ostvarena ni polovina tog prihoda. Istovremeno svesno se gase turističke poslovnice koje su radile u okviru Laste. Lastini zaposleni kažu i da malverzacije nisu i jedina tragedija u toj firmi:

- Saradnica i bivša ljubavnica, Vladana Maksimovića, Dragana Veselinović je isekla vene i pokušala da se ubije iz razloga što je Maksimoviću dojadila, a on je našao novu ljubavnicu Natašu Pavlović, u koju se zaljubio kao da je tinejdžer, pričaju oni i ističu da se su u oblasti rezervnih delova takođe velike prevare u toku.

Zbog svađe sa Radetom Vidosavljevićem oko podele plena (novca) koji potiče od tri puta uvećanih faktura za rezervne delove koje Lasta kupuje Bojan Bojanić je u dogovoru sa ljudima iz Beogradskog podzemlja gepekovao Vidosavljevića, pričaju oni i dodaju da je Bojanić istovremeno smenio Vidosavljevićevu ljubavnicu Jelenu Jakšić, sa mesta finansijskog direktora.

Rukovodstvo je nedavno poslalo dopis Vladi Srbije u kojem se hvale da su postigli nekakve uštede. Međutim ispostavilo se da uštede ne postoje, dok je 50 odsto voznog parka onesposobljeno, a izgubljeni su ključni tenderi za Kragujevac, Beograd i Loznicu.

Interna istraga je pokazala i da su velike krađe goriva obavljene na internoj lastinoj pumpi, a istraga upućuje na Bojana Bojanića i Radeta Vidosavljevića. Vidosavljevićev kum je inače šef Lastine pumpe.

Generalni direktor je zatvorio i Lastinu perionicu autobusa, koja je godišnje obavljala 100.000 pranja autobusa u vrednosti 4.000 po pranju odnosno 4.000.000.000 ili slovima četiri milijarde dinara. Sada taj posao Lasta obavlja u privatnoj perionici u Zemunu, koju su otvorili Predrag Mirčić, pomenuti izvršni direktor i njegov šurak iz Ministarstva poljoprivrede.

Član nadzornog odbora Laste je Ivan Đukanović, koji je i rukovodilac grupe za privatizaciju Laste u Ministarstvu poljoprivrede, a pre Ministarstva je imao ukupno tri godine radnog staža neuspešno studiranje na tri fakulteta.

Radnici ministarstva Dragan Stevanović i Ivan Đukanović su organizovali i prodaju Lastinog turističko ugostiteljskog preduzeća u Surdulici i to direktnom pogodbom, nekom Arapinu, a provizije su podelili između sebe. Aktivni pomagač su i pomenutih funkcionera Laste.

Samostalni i Nezavisni sindikat ne štite radnike u Lasti, već služe za kontrolu radnika i sprečavanje pobune protiv pljačke.

- Ti sindikati su zanemarili interese i prava radnika i ne interesuje ih šta se dešava sa firmom. Više od 70 odsto od novoprimljenih 260 radnika je tamo nezakonito zaposleno. Ti ljudi se primaju preko noćnog kluba Montoja. Vi ne shvatate da su u pitanju sve devojke lakog morala. Kao što je i novoprimljena Jovana Radenković, koja je sada šef kabineta generalnog direktora. Nedavno je primljena i njena sestra, koja sada radi kao informator za polaske na Lastinoj stanici, pričaju radnici i sa zgražavnjem nam objašnjavaju da je izvršni odbor Laste u sastavu: Bojan Bojanić Vladan Maksimović i Jasenka Rašanski, sebi odobrio plate u iznosu od 500.000 dinara mesečno dok radnici rade u proseku za bednih 29 hiljada dinara.

- Apelujemo da se zaustavi nelegalna nabavka autobusa Sor iz Češke, za koje je izvršni odbor dao saglasnost. Mi predlažemo kupovinu od Ikarbusa, jer su ti autobusi bolji i jeftiniji, a od kada sarađuju sa Mercedesom, motor im tako dobro funkcioniše-kažu šoferi i majstori iz Laste..

Podsećamo da je saglasnost za taj nelegalan posao dao sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović, koji je po Vladinoj odluci morao da favorizuje domaćeg proizvođača.

Zahtevi državnim organima: Tužilaštvu, MUP-u i Vladi Srbije da provere ove ugovore su odavno upućeni, ali za sada nije poznato da li se nešto desilo po tom pitanju.

Agenciji za borbu protiv korupcije upućen je zahtev i da se provere svi ugovori o delu koje je Lasta skolopila sa Dejanom Radenkovićem, jer su mu na osnovu tih ugovora isplaćeni honorari, a on nije ništa završio...

Procenjuje se da su svi pomenuti rukovodioci uništili Lastu za više od 200 miliona evra, a da su pre toga za istu sumu oštetili i jednu osiguravajuću kuću.

Na početku karijere Bojan Bojanić radio je u Delta osiguranju gde je dobio otkaz zbog falsifikovanja računa za reprezentaciju.

Elektroprivreda Srbije" objavila je 25. decembra 2015. poziv za prikupljanje ponuda za usluge vanlinijskog prevoza zaposlenih. SP „Lasta" iz Beograda, SP „Lastra" iz Lazarevca, ASP „Strela-Ub" iz Uba i ASP „Strela - Obrenovac" iz Obrenovca potpisali su 26. januara 2016. sporazum o zajedničkoj ponudi za pomenutu javnu nabavku.

Učešće „Laste" i „Lastre" na konkursu je razumljivo, jer ova dva preduzeća imaju dovoljno veliki vozni park da bi ispunili tražene zahteve.

Uprkos ovoj činjenici, ugovorne strane 21. jula 2016. potpisuju dodatni ugovor o novom regulisanju međusobnih prava i obaveza. „Lasta" se naknadno odrekla tri linije u korist „Strele - Ub" i samim tim mesečnog prihoda od četiri i po miliona dinara, za koliko se uvećala zarada „Strele". Kako je sa „Elektroprivredom Srbije" bio zaključen ugovor u trajanju od 30 meseci, to znači da je „Lasta" „Streli - Ub" poklonila ukupno 135 miliona dinara.

Kada je rukovodilac „Laste" iz Valjeva, koja je trebalo da održava „Streli" poklonjene linije, Dušan Simonović upitao zašto im je izmakao prihod od 4,5 miliona dinara mesečno, generalni direktor „Laste" Bojan Bojanić mu je odgovorio kako je to politička, a ne ekonomska odluka i da ne treba da se niko o tome raspituje.

Iza „Strele - Ub", međutim, faktički stoji Andrej Vučić, brat predsednika Vlade Aleksandra Vučića. Ovo preduzeće je takođe jedan od najvažnijih izvora prihoda Darka Glišića, kuma Aleksandra Vučića, predsednika opštine Ub i predsednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane