Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kruševac

Naprednjačke metadonske noći pod Bagdalom

Zavisnici od režimske droge

U Kruševcu je odavno javna tajna kako zavisnici od heroina drogu više ne moraju da nabavljaju na ulici, već mogu sasvim legalno i besplatno da je dobiju u apoteci. Potreban im je samo recept koji relativno jeftino mogu da nabave od podmitljivih lekara. Unutrašnja kontrola je nedavno otkrila jednog od takvih doktora, ali se njegovo ime još uvek krije, a ni policija ne pokazuje interes da pokrene istragu.

Dragan Marić

Naš insajder iz Opšte bolnice ukazao je na javna dokumenta unutrašnje kontrole Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje 05/1 broj: 450-5230/15-3 od 01. februara 2016. godine, koja je ustanovila da je jedan lekar, koga navode samo kao ID broj 19000227, iz Doma zdravlja nepravilno prepisivao strogo kontrolisane supstance u subvencionisanom iznosu od preko 640.000 dinara (koje vrede višestruko više na nelegalnom tržištu), te da je unutrašnja kontrola postupala po prijavi revnosnog mladog inspektora iz PU Kruševac, a ne na zahtev tadašnje direktorke Doma zdravlja, koja je, uprkos tome što ovo nije sama sprečila bez policije i bez unutrašnje kontrole, još i avanzovala u Opštu bolnicu, a na zahtev Bratislava Gašića kome je veoma bliska.

Unutrašnja kontrola je, međutim, samo konstatovala prekomerno prepisivanje lekova i naložila Opštoj bolnici da sama nadoknadi štetu. Zbog toga su smanjene plate medicinskih sestara i pomoćnog osoblja. Takozvane "strogo subvencionisane supstance" su u stvari lekovi koji se daju zavisnicima od narkotika, kao što je na primer metadon, a koji i sami proizvode slično dejstvo, mada se veruje da ne stvaraju zavisnost.

Srđan Pavlović mi je svojevremeno svedočio o lekaru dr Miodragu Miljkoviću, koji je i član GO SNS za zdravstvo, o tome kako on zloupotrebljava profesiju, gazi Hipokratovu zakletvu i sva pravila lečenja zavisnika od heroina i drugih narkotika. Jedan drugi prijatelj, insajder iz Policijske uprave Kruševac ne samo da je potvrdio ove navode, već mi je skrenuo i pažnju na to da se dr Miljković tajno sastaje sa načelnikom Policijske uprave Miljanom Petrovićem.

Još jedan prijatelj mi je rekao kako doktora ponekad viđa kako na Bagdali sam sedi u kolima i satima gleda u daljinu.

Iako je nesavesno rukovanje metadonom i sličnim preparatima u Opštoj bolnici u Kruševcu javna tajna još od devedesetih godina prošlog veka, posle poslednjeg izveštaja unutrašnje kontrole niko se nije zainteresovao da ispita navode i da obrati pažnju na čudno ponašanje dr Miljkovića.

Niko ne pokazuje ni interesovanje da ispita razloge zbog kojih se dr Miljković skoro redovno viđa sa Petrovićem, odnosno da li mu on tom prilikom predaje poverljive informacije o pacijentima psihijatrije, ili se sastaju iz nekih drugih razloga.

Niko ne želi javnost da obavesti ni o daljoj sudbini prijave za sada anonimnog policajca koja je dovela do otkrivanja nesavesnog ponašanja lekara ID broj 19000227, odnosno da li je dokumentacija predata nadležnom tužilaštvu, jer postoje osnovi sumnje kako je metadon prodavan zavisnicima od narkotika.

Očigledno je da je javno zdravlje u Kruševcu ugroženo finansijskim i drugim interesima visokih članova SNS-a i SPS-a, kojima je umesto struke važna samo partijska pripadnost i lojalnost lekara Doma zdravlja.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane