Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Čime Milutin Đorđević, direktor lovstva i ribarstva u Srbijašuma, plaća svoja zadovoljstva?

Dok je trupaca, biće i novaca

Direktor lovstva i ribarstva u J.P. Srbijašume, Milutin Đorđević, proizvodi orgomne gubitke, planska dokumenta za neka lovišta nisu rađena pet godina, prihoda nema, a ogromne troškove koje pravi uvek pokriva iz sektora šumarstva. Slao je čak i svoje lopove, prijatelje i kriminalce, da ubijaju divljač koju nikad nisu platili. No, to je samo deo onoga o čemu radnici iz Generalne direkcije Srbijašuma pišu u pismu upućenom Magazinu Tabloid

......

Dugi niz godina, u Javnom preduzeću "Srbijašume", vlada kriminal, lopovluk, i sistematsko uništavanje i komadanje ovog nekadašnjeg državnog giganta. Ne zna se da li je veći kriminal u lovstvu, šumarstvu, komercijali ili javnim nabavkama: rukovodstvo i njima podređeni, organizovali su se pa kradu i otimaju kao gladan čopor. Podsetićemo ovde i na to, kako je za samo pet godina uništeno lovstvo u pomenutom preduzeću na čelu sa Milutinom Đorđevićem.

Ovaj nekadašnji omladinac koji je ponikao u okrilju Miloševićevih socijalista i vlade Mirka Marjanovića, čim je postavljen na mesto direktora lovstva i ribarstva u Srbijašumama, brzo se organizovao i krenuo putem pljačke i drugog kriminala. Lovac nije bio, niti je išta znao o lovu, a ne zna ni sada. Ali, kako je "školovan" u duhu SPS-a, naučio je da pažljivo bira slične sebi za kriminalne poslove.

Nabrajanje njegovih nepočinstava bi dugo trajalo, ali, ukratko: drastično je smanjio, a negde i sasvim uništio brojnost divljači u otvorenim lovištima, a isto to je uradio i sa zatvorenim lovištima i to: Vratni, Aliji, Sokolovici, Valmiš...Organizovao je lovokrađu u ograđenim lovištima, a kasnije pomoću svojih sluga, rasturio ogradu i žicu u pomenutim lovištima, kako bi sakrio pobijenu divljač i njihovo brojno stanje.

Da je to tačno može se proveriti u planskim dokumentima, koliko je bilo divljači, njihovo brojno stanje, trofejna vrednost, koliko se odstreljivalo, pre njegovog dolaska i kolika je bila finansijska dobit. Da bi u Aliji u ograđenom lovištu, organizovao lovokrađu, smenio je lovočuvara, a lovište je ostalo bez lovočuvara, narednih 10 meseci. Planska dokumenta, za tri dela otvorena lovišta, Vratna, Alija i Deli Jovan, u 2015. godini nisu urađena, tako da nije bilo lova ni komercijale, proizveo je troškove, a pokrio je iz šumarstva, platili su trupci. Planska dokumenta za dva zatvorena lovišta u 2015. godini, takođe zbog neurađenih planskih dokumenata, nije bilo lova i odstrela (zvanično). Proizveo je gubitak i to je pokriveno iz šumarstva odnosno drvima. Planska dokumenta za neka lovišta nisu rađena pet godina, prihoda nema, a ogromne troškove koje je proizveo, takođe je pokrio preko drva odnosno šumarstva. Slao je svoje lopove, prijatelje i kriminalce, da ubijaju divljač koju nikad nisu platili i za to postoje dokazi.

Odstreljeni trofeji u šumskoj upravi u Negotinu, nisu isporučeni lovcima, koji su uredno platili, pa su tužili Srbijašume i dobili ovoj J.P. na sudu. Plaćena je velika odšteta, ali trofeji i dalje trule u jednoj šupi. Trofej vepra iz Kučeva vrednosti 1.500 evra, odstreljen pre dve godine, nije naplaćen, jer ga je odstrelio Milutinov prijatelj. Oružje, municiju, optiku i drugu opremu, nabavljao je bez tendera i delio svojim prijateljima a preduzeće je plaćalo.

U lovištu Boljevac, svom velikom prijatelju iz Kraljeva, a uz pomoć šefa službe, izvesnog Tome, omogućio je ubijanje svih vrsta divljači koje do dana današnjeg nije platio, a kada je sve pobio šta je mogao, Milutin mu je obezbedio lovove i u drugim gazdinstvima. I danas duguje veliki deo novca a Milutin svojom voljom bez tendera vrši kompenzaciju, uzima razne stolice, sanke, slupana vozila koja dostižu cenu veću od novih stvari. Takođe, nabavku oružja i municije vršio je sa preduzećem, koje nije učestvovalo na tenderu i sa njim vrši, kompenzacije bez odobrenja.

Prodaju mesa divljači, nikad nije radio u korist preduzeća, tako da je u Šumskom gazdinstvu Boljevac otpisana velika količina mesa divljači, zbog isteka roka upotrebe.To isto meso moralo se otpremiti na uništenje i sve to platiti. Pa tako da nas je samo meso i uništenje istog mesa mnogo koštalo. Opet na štetu šumarstva i trupaca. Pitamo se, zašto nije angažovao nekog pametnog veterinara koji bi mu objasnio postupak rada sa mesom? I nabavka hrane za divljač rađena je bez tendera i nije stizala u lovište a plaćena je jednoj privatnoj firmi.

Milutin organizuje i razne sajmove, da promoviše ono što više ne postoji, a na te sajmove vodi ljude koji nisu radnici preduzeća niti u službi lovstva. Svojim ponašanjem, odjurio je i rasterao sve inostrane lovce, sa kojima nije mogao da napravi lični interes. Odstrel u 44 lovišta u kojima gazduje Srbijašume, gde ima i ograđenih lovišta, manji je od lovačkog udruženja, "Hajduk Veljka" iz Negotina.

Naime, pomenuto lovačko udruženje ima samo otvoreni deo lovišta 9 uposlenih, dok u J.P. Srbija šume, ne smemo da pomenemo broj zaposlenih u lovstvu a divljači i odstrela i finansijskog efekta nema. Opet na štetu šumarstva i trupaca. Samo u Beogradu kod Milutina radi njih 14, koji ne znaju ni gde su lovišta pomenutog preduzeća i koji nikada nisu radili u lovstvu! Planska dokumenta, radi "čuveni" Neša Kamila, koji je licencu dobio od Milutina na poklon, što pokazuje da pojedina dokumenta, kasne dve godine, lovne osnove 5 godina, neka ni dan danas nisu urađena, a o nekim planskim dokumentima pomenuti Neša ne zna ni da odgovori.

Milutin uz pomoć svojih potčinjenih, Srećkovica, Murića i Aleksića, smenjuje, zapošljava i deli pravdu u ovom Javnom preduzeću. Šteta za vreme vladavine Milutina u lovstvu je i do 500 miliona dinara.

Često se hvali da mu niko ništa ne može, da je njegova je zena javni tužilac sa njenim kolegama mu štiti leđa, kao i neki prijatelji iz državnih službi. Na proslavu 120 godina lovstva Srbije, zabranio je svojim saradnicima iz lovstva da niko ne sme otići, a ni sam nije bio, jer bi mu pojedini lovni radnici postavili pitanja na koje on nema odgovore.

Napominjemo da Milutin Đorđević odlično živi na državnim jaslama, jer prima platu u Srbijašumama, Veterinarskom fakultetu, a dobija i naknadu iz Lovačke komore, dnevnice na tri mesta, koristi gorivo i službena kola na tri mesta, ima besplatna putovanja i dobro plaćene seminare o trošku države. Čovek koji je na celu ovog preduzeća je ucenjen! Primoran je da sprovodi razna naređenja od Milutina i njegove mafije. Ovo je samo mali deo o njegovom zulumu i kriminalu, mnogo je više pokradeno i uništeno, što će i biti dokazano kad sedne na optuženičku klupu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane