Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Region

Hrvatska: koje interese gube Hrvatski Državni kriminalci (HDZO) i pripadajući im jataci, kada je dohvati ruka pravde?

Mala hronika prodaje-kupovine hrvatske INE

Uoči najavljenih planova nove hrvatske vlade za rešavanje statusnih pitanja svojih najvećih energetskih kompanija, o slučaju dugogodišnjeg uništavanja giganta kakva je INA, piše Vjekoslav Škreblin, saradnik Magazina Tabloid iz Zagreba

Vjekoslav Škreblin (Zagreb)

Pljačka INE, simbola hrvatske naftne industrije, počela je još davno, pod parolom "radom i poštenjem", a ondašnja parapolitička skupina na vlasti, vođena tzv. predsjednikom vlade Ivicom Račanom s ortacima, sustavno je ojadili hrvatsku državu. Prodavajući INU, Hrvatski Državni kriminalci prekršili su zakon koji su sami donijeli. Danas njihovi "politički nasljednici", "očevinu" brane zakonom sile.

Potom je bivši predsjednik Mesić potpisao Zakon o privatizaciji INA - Industrije nafte d.d., koji je donio Hrvatski sabor na sjednici 19. ožujka 2002. godine, gdje u članku 6. piše: (1) Vlada Republike Hrvatske donosi odluku o broju dionica koje se u smislu članka 4. ovoga Zakona prodaju strateškom ulagatelju, provodi postupak prodaje, izbor strateškog ulagatelja i zaključuje ugovor o prodaji; (2) Prodaja dionica se provodi prikupljanjem ponuda. Poziv za sudjelovanje u postupku prodaje mora se dostaviti najmanje trojici mogućih ponuditelja koji su u prethodno provedenom postupku na temelju javnog poziva iskazali svoj interes da postanu strateški ulagatelji INE d.d.

U srpnju 2003. godine, nakon javnoga natječaja u kojemu su u uži izbor ušli mađarski MOL, austrijski OMV i ruski Rosneft, koji je odustao od konačne ponude, Hrvatska radio televizija (HRT), izvještava da je Vlada je 25 posto plus jednu dionicu INA-e prodala MOL-u za 505 milijuna dolara. Dva ugovora, o kupoprodaji dionica Ine i dioničarski ugovor, prema kojemu Uprava i Nadzorni odbor INE imaju po sedam članova, od kojih po pet imenuje hrvatska strana, a po dva MOL, potpisao je tadašnji ministar gospodarstva Ljubo Jurčić, a u ime MOL-a predsjednik Uprave Zsolt Hernadi.

Ruska tvrtka Rosneft je svoju ponudu o kupovini dionica INE povukla. Vjerojatno će Rusi uskoro objasniti zašto su svojim odustajanjem od kupovine "minirali" raspisani natječaj. Tim potezom na stolu su ostale dvije ponude. Ponuda austrijskog OMV-a i Mađarskog MOL-a. Slijedom toga nije poštivana zakonska odredba o najmanje tri ponudjača za kupovinu dionica INE.

Prodavac - HR vlada nije zbog Ruskog odustajanja poništila ovaj konkurs te eventualno raspisala novi natječaj za prodaju ININIH dionica. Prihvatili su ponudu Madžara, koji su platili ININE dionice. I jedna i druga strana tim činom svjesno krši zakon i svjesna je kako je INA zapravo "vruća roba s greškom". Dan-danas nitko se ne obazire na činjenicu kako je INA prodana i kupljena kršenjem Zakona o prodajI INE.

Kada prorade institucije, neće biti problem poništiti protuzakonitu trgovinu pa ININE dionice vratiti izvornom vlasniku, t.j. Republici Hrvatskoj! Madžarskoj strani ovakav rasplet nevoljko ali polako ulazi u svijest. Ovih je dana njihova vlada dobila pismo s mojim potpisom u kojemu Madžare molim da vrate protuzakonito kupljene dionice INE. Za razliku od Madžara, pripadnici Hrvatske Državne Zločinačke Organizacije i njihovi jataci, spremni su i se sili zakona usprotiviti zakonom sile. Za HR državne kriminalce dodatni je problem sto ovaj slučaj "tezgarenja" otkriva i ortake. Židovsku mafiju kao jednog od jataka HDZO-u u ovoj protuzakonitoj trgovini. Naime, uoči prodaje dionica "u zraku se osjećao" i kriminal i kriminalci u tom trgovanju. Hrvatska vlada na čelu s Ivicom Račanom, pripremala je krađu i pošto-poto željela realizirati "biznis". Iz njemačkog azilantskog centra nazvao sam HR policiju i upozorio je na kriminal koji se sprema te molio da spriječi ikakvu i potpuno nepotrebnu prodaju INE. Nakon telefonskog poziva u Hrvatskoj su se digli svi resursi.

Mediji tada javljaju kako se režim "tajno" sastao! Počeo se režim pripremati i dizati dimnu zavjesu nad prodajom dionica. Zavjesa je trebala poslužiti za prikrivanje scenarija "prodaje i kupovine" dionica INE. Nekoliko dana nakon "priprema" u Hrvatsku dolazi tadašnji predsjednik Izraela i seksualni siledžija Moshe Katsav.

Domaćin mu je bio jedan od najvećih kokošara balkanskih prostora, bivši predsjednik RH Stjepan Mesić. Iako je "sezona" Jasenovca odavno prošla, hrvatski državni vrh sa svojim "dugoočekivanim" izraelskim gostom "obreli" su se baš na tom stratištu II svjetskog rata. Ako je vjerovati dokazima, Jasenovac su kao stratište rabili i komunisti, nekoliko godina nakon završetka II svjetskog rata...Moram istaknuti kako ovoj "komemoraciji" ININIM dionicama nitko iz službenog Beograda nije prisustvovao! O "avanturama" dvojice predsjednika, inače međunarodnih protuha, pišu i drugi.

Pogledajte i pročitajte ponuđene tekstove. Nakon trodnevnog "klošarenja i tulumarenja" sa hrvatskim ortacima, izraelski Katsav je otišao kući a dionice INE bez ikakvih upitnika prodane su madžarskom Molu. Hoće li Račan (posthumno), ali i živi Slavko Linić i Ljubo Jurčić biti proglašeni veleizdajnicima?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane