Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Zrenjanin: predizborna panika u koaliciji SNS-SPS

Samo Grga radi, boraniju sadi

Ogromnu većinu Zrenjaninaca u predvečerje predsedničkih izbora, „trese" kolektivna sramota. Prosto ih je stid da legnu, kad znaju da Vučić još radi. Šalu (neslanu) na stranu, Zrenjaninci su se, nakon par decenija,gladni, žedni, goli i bosi, rasanili, uvideviši, da već na predstojećim izborima moraju pomoći sebi, svojim porodicama, najbližima. Istovremeno, Neprijatelj Broj 1 Srednjeg Banata, SNS-SPS „zombi" nazadnjaštvo, „upreglo" je „groblje kadrova" Zrenjanina, sve što je vrhunski nesposobno, ali, ponizno, poslušno, pokvareno.

Zoltan Horvat

Ucenama, pretnjama i šikaniranjima zaposlenih po javnim preduzećima i ustanovama u Zrenjaninu, uz umnožavanje nenormalnih obećanja građanima, prebrojavaju se „sigurni glasovi" za Prvog Lažova nacije. Gomilaju se i bot-kadrovi kojima bi, da je kosmičke pravde za Zrenjanin, bilo zabranjeno rukovođenjeu narednih 300 svetlosnih godina.

Centralni predizborni štab Nazadnjaka u Zrenjaninu nalazi se u „neprestanom zasedanju" u restoranu „Citadela", gde jedan od najsramotnijih likova u političkoj istoriji Zrenjanina, Nenad Karapandža - Džeger, kolovođa ovdašnjeg izbornog SNS štaba, uz neograničeno iće i piće na račun gradske kase, izdaje naređenja stranačkim funkcionerima. Kada se belaj-društvo umori od neprestanog preračunavanja „sigurnih" nazadnjačkih glasova, prelazi se u Mužlju, u jedno od novih privatnih „carstava" privatnika Nikole Monta (za smešno male pare). Tokom besanih noći na kompleksu bivše privatne firme Simo-promet (kupljene za smešno male pare), ambijent razularenih gazda srednjeg Banata „ulepšavaju" uvek spremne devojčice (odvratno ružan izraz ovdašnjih nazadnjačkih šovinista za dame željne provoda).

Ima li tu posla za policiju, tužilaštvo i preostale „aktivne čuvare"stabilne nestabilnosti Zrenjanina, zavijenog u crno?Ako izuzmemo pojedince iz ovdašnjih „renomiranih" institucija koje novopečeni vlasnik objekta u Mužljine razaznaje usled objektivnog besanog mraka, pravilno raspoređenih po odajama,sve ukazuje na totalni razvrat vlasnika vlasti u Zrenjaninu. SNS-SPS „groblje kadrova", od 7. jula 2012. godine, bez ikakve odgovornosti i polaganja računa bilo kome, vređa prosečnu inteligenciju građana Srednjeg Banata.

Paradoks je stravičan. Izvesni Grga, SNS faca u javnom preduzeću, brzopotezni svršeni diplomac i jurišnik na funkciju direktora JKP Pijace i parkinzi, do juče je prodavao povrće, i po koje voće na pijačnim tezgama. Trenutno iza iste tezge, svakog utorka, četvrtka i subote, svršeni magistar sa renomiranog državnog fakulteta, bez ikakve šanse za posao u narednih 100 godina, povrh svega poliglota sa znanjem pet svetskih jezika, prodaje boraniju. Težak i opor način preživljavanja gordih ljudi najplemenitijeg kova, kojima danas zabranjuje zapošljavanje, gradske "boranije".

Na totalno ludilo i zaslepljenost apsolutnom neodgovornošću vlasnika grada i sugrađana, „karikaju" se sve moguće nagrade i priznanja. Nije ih sramota da priznaju da se i prestižno priznanje Kapetan Miša Anastasijević, jednostavno, kupuje. Dakle, nagradu za privredno i društveno stvaralaštvo u Zrenjaninu može dobiti svako, ko ima „višak" od 35 hiljada dinara. Gradonačelnik Čedomir Janjić, jedan od dostojanstvenijih stvaralaca ovog i ovakvog Zrenjanina, ne sme da kaže da je za ove nagrade „stradala" gradska kasa.I, nije ga sramota.

Naprotiv, duboko poltronsko „divljenje" koje prema njemu i njegovim satrapima neguju regionalni list Zrenjanin i preostale lokalne medijske „trube", pojačalo je gradonačelnikov mit o Supermenu iz Kleka, inače raskošnom rasadnik-selu ovdašnjih (danas bogatih) karijerista tokom prethodnih decenija. Tragična ironija ovdašnjeg privrednog „stvaralaštva" je i Kapetan Mišina nagrada danas vašarskoj manifestaciji Dani piva, bez gradske pivare, koju je, gle ironije, satr'o baš,„ugledni" karijerista iz Kleka.

Među „sretnim dobitnicima", su i Saša Santovac, zamenik gradonačelnika, za razvoj i unapređenje lokalne uprave i stranačke „garderobe" (koji razvoj i koje crne uprave?), zatim Sportski savez Zrenjanina sa, u obrazloženju, "nizom važnih aktivnosti za grad", gde se propast ovdašnjeg sporta meri isključivo funkcionerskim usponom predsednika Sima Salapure...

Vajni Simo, sin legendarnog hvalospev-novinara iz večito nerazvijene opštine Žitište, savršeno se uklopio u tim koji...tako lako obrlaćuje i laže građane Srednjeg Banata. Ženska rukometna ekipa Proletera, istupila je iz saveznog ranga nakon uskraćivanja redovnih sredstava za takmičarsku godinu. Iznos od 300 hiljada dinara godišnje za zrenjaninske rukometne dame iz kluba sa poluvekovnom bogatom tradicijom, ovdašnji funkcioneri"skrkaju"na iće i piće za pola meseca. To ih ne sprečava da, pride, "tamo nekim sportskim subjektima", stranački podobnim bez takmičarskih aktivnosti, ali sa "nizom važnih aktivnosti za grad", udeljuju po 500 hiljada. Milioni su usmereni u novo stranačko fudbalsko čedo grada, FK Radnički, gde klupsku blagajnu lično"pelješi" Nenad Karapandža - Džeger.

"Veličanstven" ambijent bahatih vlasnika Zrenjanina, "kvare" isključivo "pogani i zli" pojedinci, recimo iz Tabloida. Prof. dr Miroljub Rančić, direktor Visoke Tehničke škole strukovnih studija (VTŠ), "ovenčan" stranačkom zaštitom, osvetoljubivi okrutan prema neistomišljenicima iz redova kolega, vrhunskih naučnih radnika, veruje samo nekolicini "najpoverljivijih". Jedna od njih je Stanislava Janošević, narodna SNS poslanica iz Banatskog Višnjićeva, novi član Saveta škole ispred osnivača (grad Zrenjanin). Sa minulim urednim neradom u JKP Pijace i parkinzi, gde je dotična oslobođena dolaska na posao, Janoševićka drži javni čas članovima Saveta, stavljajući na dnevni red sopstveni predlog Projekta razvoja VTŠ-a. Preambiciozna narodna poslanica bez pokrića, uz značajno odobravanje direktora, ima veoma, veoma visoko mišljenje o sebi, pa je rešila da, blentavo stranački, zavodi red po visokoškolskim ustanovama. Program ne postoji, ali ga ima u glavi, na razradi je u stranačkim kancelarijama vlasnika vlasti. Još im samo Grga fali, pa da "trust mozgova" bude kompletiran.

Po zrenjaninskim školama se motaju i "zmije". Simpatičan nadimak od kolega dobila je Vesna Mađarev, direktorka OŠ "Đura Jakšić", višestruko nagr(a)đivan "stub" ovdašnjeg školstva, osuđivano lice, kojoj je gradonačelnik, takođe višestruko nagr(a)đivan od istih, brže-bolje, dao punu podršku. Zrenjanin danas "trese" stranačka utakmica, gde "pobednici" nad građanima u svim strankama na vlasti, moraju ispuniti "vrhunske" uslove: ko će pregaziti više dece na pešačkim prelazima a proglasiti ga Ličnošću godine, ko će dati više obećanja i slagati sugrađane (ne "gine" mu Kapetan Miša,,), ko će najbrže diplomirati, ko će osvojiti veću fotelju, ko je najizdržljiviji u "Leskovačkom vozu"...Vidi sve ovo i šaka jada od medija u Zrenjaninu, ali, kako zaraditi crkavicu, a ne sakriti tragediju Zrenjanina kojim rukovode, najgori...

Predizborni panični radovi na opstanku "štetočina" grada u foteljama, direktno nas vodi u prirodu (ljudskog bića): svaki uzlet trutova, april 2017. je idealan mesec, mora jednom, zasvagda, završiti na zemlji.

A 1. Plata za robove iz Banata, jedan i po evro na sat

Gastarbajterski radovi po Slovačkoj i Mađarskoj, poništavaju ljudsko dostojanstvo. Zrenjaninci na privremenom radu mesečno neredovno primaju: za prvih 20 radnih dana i preko 160 odrađenih sati u tri smene (samo se nedeljom ne radi), obračunato je 256 evra, plus 90 evra topli obrok, plus 25 evra kantina, što je ukupno 371 evro. Dakle, u potrazi za biološkim opstankom, satnica Zrenjaninca u belom svetu je robopodanička: celih 1,60 evra za sat rada! Obračun, sračunato umanjen, robopodanicima iz Srbije u pogonima Drexlmayera u Budimpešti, isporučuje fantomska firma iz Sente, sa dva zaposlena, koja je od poslodavca nagrađena sa 7 evra po satu rada. Razlika od 1,6 do 7 nije mala, ali ni to nije nateralo Guzonje Zrenjanina da prilikom nedavne posete Mađarskoj obiđu sugrađane - robopodanike, i lično se uvere u vređanje njihove prosečne inteligencije i dostojanstva. A, samo nekoliko dana pred njihov odlazak, gradonačelnik je sebe javno nahvalio, rekavši da je, citiramo, "ponosan na trud i delo tima funkcionera na čijem je čelu, koji je omogućio pristojnu zaradu nezaposlenima...". Čedo, ajde, oladi, idi i rentiraj privatne stanove po gradu, horski poručuju, po ko zna koji put prevareni Zrenjaninci.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane